• 9.378.647 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.292.118)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

avatar van AHWA

AHWA

timburton schreef:

Jij snapt de film dus niet.

Is de film niet bloederig dan?

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

al die bloedbaden, dik onrealistisch maar zó goed en geweldig, over deze film kan ik alleen maar lovend zijn

avatar van joeythebest

joeythebest

Een leuke film, en weer typisch Tarantino. Wel een film die een beetje onduidelijk is en blijft tot het einde. Je moet echt wel deel 2 zien om het geheel volledig te begrijpen. Toch een echte aanrader

avatar van skipy05

skipy05

ik heb hem ooit al eens gezien en toen vond ik hem al goed. nu ik hem herkijk vind ik hem nog goed. het is een speciaal verhaal dat op specaaile manier gebracht word. het is de eesrte film van Quentin Tarantino die ik goed vind.

avatar van Apster

Apster

Tijd geleden dat ik deze zag, wist niet of ik het nog steeds net zo goed kon waarderen als toen. Wat blijkt, het is nog steeds erg goed gedaan. Tijdje terug ergerde ik me nog een ongeluk aan Death Proof, vooral door de ijdeltuiterij van QT zelf met al zijn feitjes en weetjes over films. Hier valt daar ook wel wat voor te zeggen, maar ik vind dit zo tof gedaan dat ik gewoonweg geen onvoldoende kan geven. Erg grappig is hoe nep die vlucht naar Tokio is, Thurman die zelfs met een samourai zwaard aan boord kan zitten van het toestel. Pure pulp, maar erg vermakelijk allemaal. Minpuntje blijft toch dat het beeld op zwart-wit springt bij de massavechtscene, laat gewoon dat bloed zien. Het werkt op de een of andere manier ook storend voor de vechtscene zelf.

avatar van serpico

serpico

Apster schreef:
Dat was noodzakelijk om de film door de keuring te krijgen. Teveel rood bloed wekt blijkbaar al snel nachtmerries op

avatar van Apster

Apster

Ja, blijf het vreemd vinden. Het is weliswaar een bloedbad, maar met een vette knipoog. Ze hadden het alsnog op de dvd kunnen doen uiteindelijk.

avatar van Ramon K

Ramon K

Dat was noodzakelijk om de film door de keuring te krijgen.

En het zou daarbij ook nog een hommage kunnen zijn:

In de jaren 70/80 deden ze dit in de Verenigde Staten ook met kung fu films bij tv-uitzendingen (om door de censuur te komen).

Cheh Chang (legenadarische Shawregisseur) ging in zijn films altijd over op zwart/wit als er in zijn film een legendarische Shaolinheld stierf.

Dus die censuur zal Tarantino achteraf gezien nog best goed uitgekomen zijn. Ik zie het trouwens ook liever in kleur.

avatar van badbull

badbull

hoe kan er nou zoveel bloed uit een hoofd komen? kan toch niet? klopt niet. deze film is ongeloofwaardig en wel erg overdreven vreemd... 1,5*

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Het is uiteraard ontzettend over the top, héél dit verhaal, maar de manier waarop deze filmmaker films maakt... ik blijf er vingers bij aflikken... steeds prima geacteerd, ontzettend sterke scenario's en intellegente dialogen.

Ik zal wel een FAN zijn, zeker?

Ik zie Kill Bill 1 en 2 eigenlijk wel als één film, die gewoon in twee geknipt is wegens de speelduur; Dus ga ik ze ook gelijk kwoteren, voor mij is dit gewoon één film.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

badbull schreef:

Gut oh gut....en wat dacht je van ET? Hoe kan hij nou leven op aarde? En ineens kan hij engels praten. En oh ja....Shrek is een moerasmonster en trouwt met een prinses...kan toch niet????!!!! RAARRRR!!!!

avatar van Wouter

badbull schreef:

hoe kan er nou zoveel bloed uit een hoofd komen? kan toch niet? klopt niet. deze film is ongeloofwaardig*

Eh... mag ik ewr van uitgaan dat jij alle films in jouw top tien dan wél geloofwaardig vindt?

avatar van klute89

klute89

badbull schreef:

Dat is de bedoeling juist.

avatar van guylopez93

guylopez93

badbull schreef:

je weet toch zelf ook wel dat films van Tarantino bloederig zijn en dat hij daar soms heel ver in gaat

maar 'So What' het zit er heftig en verzorgd uit en hij kan het goed brengen dus.......

avatar van desteven007

desteven007

Het is en blijft een ACTIE-film en dan mag (bijna) alles

avatar van timburton

timburton

badbull schreef:

En jouw Top 10-film 'I Know What You Did Last Summer' is niet ongeloofwaardig en overdreven vreemd... Je hebt 'Kill Bill' duidelijk niet begrepen. Je hebt waarschijnlijk alle Tarantino films, op 'Four Rooms' na niet begrepen...

avatar van Zinema

Inmiddels weten we dat Tarantino een iets andere weg heeft ingeslagen dan tijdens zijn debuutwerken. Hij maakt steeds vaker films waar expres dingen in zitten die niet kloppen. Dit werkt echter niet altijd even sterk en sommige mensen zullen dit soort geplande foutjes opvatten als hiaten in het plot. Wanneer je dit alles echter kunt accepteren en Tarantino's voorliefde voor B-films begrijpt dan zul je een absoluut puike avond beleven aan deze film. Vet met een hoofdletter V. Goed.

avatar van maxo922

maxo922

hele leuke film met goede special effecten en goed geacteerd door uma thurman. goede film * 4,0

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Goede film met een goed verhaal en goede acteurs, een aangename spanning alleen is er superoverdreven met het bloed en dat bloed was dan ook best wel slecht afgewerkt en waarom deden ze een stukje van die film in Manga??? De gevechten waren soms gewoon gestoord maarja de film blijft wel leuk om naar te kijken en de muziek is ook fantastisch!!!

avatar van blackthorn

blackthorn

Ik vind kill bill 1 nog slechter dan kill bill 2. Waarom heeft Quentin Tarantino zo'n film gemaakt.

Ik verander mijn punt niet en blijf hem houden op 1,5 sterren!

avatar van DVD-T

DVD-T

Vol. 1 van het Kill Bill epos van Tarantino is een geweldige mix van verschillende genres.In de eerste plaats is het een simpel wraak verhaal, maar het is de mix en vooral de ode aan oude samurai/karate films en spagetthi westerns die het hem doen.Deze vreemde maar erg lekkere mix kan je prima in handen leggen van een man als Tarantino die met zijn passie voor films en toewijding een prachtige film aflevert.De muziek, zoals in alle films van Quentin, draagt weer heel veel bij aan de sfeer van de film.In deze film vind ik dat zelfs nog meer dan in bijv. Pulp Fiction, zowel de geschreven muziek als de bestaande liedjes zijn allemaal erg goed uitgekozen.Het mooiste vond ik de muziek in de animatie scène , het leek wel Morricone.Kippevel kreeg ik bij dat moment, en het moment op de zwaarden zolder bij Chiba .

De gevechten zien er ook allemaal geweldig uit met als hoogtepunt natuurlijk het gevecht tegen de Crazy 88.Magnifiek gedaan.Ook daar draagt de muziek er veel aan bij eveens als de opbouw naar dat moment toe.Je blijft als kijker erg gespannen wanneer het nou gaat beginnen en als het dan begint wordt je compleet overweldigd.
Voor de liefhebbers is HIER de volledige ongecencureerde versie van het gevecht te zien en volledig in kleur.
Ook erg leuk waren de cameo's, als ik het zo even mag noemen, van Sonny Chiba en Gordon Liu.

Ach wat kan het ook schelen, half puntje erbij.

avatar van Ramon K

Ramon K

Het mooiste vond ik de muziek in de animatie scène , het leek wel Morricone.

Muziek is van Luis Bacalov en komt uit de spaghettiwestern Il Grande Duello

Schitterende muziek inderdaad, kan zich meten met het beste werk van Morricone.

avatar van ®Tc

®Tc

Ik had eerst Kill Bill 2 gezien voor deze. Alhoewel ik makkelijk kon volgen vond ik Kill Bill 2 maar een saaie bedoening. Deze is eigenlijk al niet veel beter al zijn de vechtscenes wel veel beter en spectaculairder. Deze film is dan ook wel beter verteld en weergegeven dan Kill Bill 2 en de regie is sterk maar dat zijn we gewoon van Tarantino. Een minpunt zijn wel de acteerprestaties van de 2 hoofdrolspelers in deze film zijnde Thurman en Liu die ik zeer zwak vond.

Soit al bij al toch 3 sterren alhoewel ik lang zat te twijfelen aan 2,5.

avatar van joeri592

joeri592

deze film is echt vet leuk

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Volgens mij komt -ie komende vrijdag op tv. Ik zal deze film eens herzien en kijken of er meer sterren in zitten.

avatar van AHWA

AHWA

Doe maar, want 1 ster is echt te weinig.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Dat vonden ik, mijn vrienden en de 25 mensen die halverwege de film de zaal verlieten destijds in de bios wel zat voor deze film...

Maar dat is dus alweer 5 jaar geleden. Kijken of ik de film nu wel kan waarderen, of dat ik het gewoon nog steeds verschrikkelijk vind (ik denk overigens het laatste).

avatar van roc12345

roc12345

vanavond op 3 oktober 2008 op tv ga hem zien en dan vergelijken met

fearless van jet li wild cats krijg je niet vaak te zien dus genieten vanavond KILL BILL

avatar van wibro

wibro

Deze film met "Kill Bill: Vol. 2" vond ik verreweg de minste film van Tarentino. Ik zal deze film vanavond nog eens herzien, maar ik acht de kans groot dat mijn waardering eerder lager dan hoger zal uitvallen.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

GinolaEHV schreef:

Vind ik toch raar. Als je wegloopt uit de bios betekend dat (lijkt mij) dat de film niet is wat je ervan verwacht. Anders koop je geen kaartje.

Hoe kan je nou van deze film iets anders verwachten dan wat je te zien krijgt??

Het is echt niet alsof Kill Bill zich presenteerde als een smakelijke film voor mensen met een zwakke maag, of als een uiterst serieuze verfilming van de criminele wereld.

De vriendinnetjes die door hun vriend zijn meegesleept met het smoesje dat Tarantino altijd hartstikke grappige films maakt daargelaten, hoe kan je bij déze film nou weglopen uit de zaal??

Het is on-ge-looflijk!