• 9.378.049 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.291.899)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

avatar van Jordy

Jordy

Vanmiddag was ook een pervoorstelling trouwens, maar goed had geen zin om er vrij voor te nemen

avatar van empirekees

empirekees

BoordAppel schreef:

Kwam ik vandaag toch iemand tegen in de bus die ik al lang niet meer gezien heb. We praten een beetje en even later komen we op t onderwerp film. Blijkt dat hij deze film al gezien heeft! Irritante mensen ook die goed met computers om kunnen gaan en veel contacten hebben op internet. Hij vond m overigens wel goed.

Ja zag em staan, een klikje en hij is heel heel erg snel binnen. Die 'pindakaas' is zo'n gewoonte geworden bij mij, eigenlijk niet goed.

jassonn

Trailer in de bioscoop gezien,en ik moet eerlijk zeggen er niet warm voor te lopen.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

jassonn schreef:

Ik kan eerlijk gezegd niet meer wachten, vooral nu ik in Harry's recensie van The Texas Chansaw Massacre het volgende zinnetje lees:

Admittedly, when I saw [The Texas Chainsaw Massacre], I was coming off of seeing KILL BILL, which is the goriest film in R-rated history… but TEXAS CHAINSAW MASSACRE is really intense… more than that though… they brought back Leatherface as being a butcher.

Dat zegt al een hoop, en het feit dat TCM misschien toch een goeie film blijkt te zijn, is mooi meegenomen ...

jassonn

Wat heeft The texas Chainsaw Massacre met Kill Bill te maken?dit is toch geen horrorfilm?

avatar van Hobbes

Hobbes

er schijnt een overmatig gebruik van bloed in te zitten, zoveel zelfs dat het belachelijk/lachwekkend wordt.

jassonn

O, misschien wordt het dan toch wel wat.

streeter

Eerste stem - 4,5. Bij verre de tofste film van het jaar!!

vertel..

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Hobbes schreef:

Zoals bij Ichi the Killer? Dan lijkt t me wel wat!

streeter

HEEL veel bloed. Het is heel lachwekkend maar niet belachelijk, omdat het er toch nog realistisch uitziet.

avatar van FisherKing

FisherKing

streeter schreef:

Eerste stem - 4,5. Bij verre de tofste film van het jaar!!

Hoeveel films dit jaar gezien ?

avatar van empirekees

empirekees

FisherKing schreef:

Hoeveel films dit jaar gezien ?

Dit jaar uitgekomen nl.

streeter

De enige films die misschien beter waren dit jaar dan Kill Bill zijn Lost in Translation en Open Range. Maar deze films zijn niet te vergelijken.

Heb ook net de soundtrack cd gekocht, en ga van de week weer naar de bios.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Op nr.1 binnengekomen in de States met 22.5 miljoen dollar. Ik ben benieuwd of QT er tevreden mee zal zijn. Zelf had ik een toch wat hogere boxoffice verwacht.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

IMDB: 8.5/10 (3,287 votes)

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Streeter.... vertel, als eerste stemmer... hoe was de film! Details graag, we zijn erg nieuwsgierig.

avatar van Wouter

Veel films beginnen hoog.

dttom

Nou als ik zo eens de reviews lees kan de film nog wel hoger gaan klimmen en daar blijven.

Onmogelijk. Het aandeel kritisch publiek neemt alleen maar toe, naarmate de release langer geleden is.

dttom

Dus als een film langer in de release is kan niemand hem ook nog super cool gaan vinden? Ik snap je niet helemaal en dit kritisch publiek kan hem toch goed vinden, nu ga je er al vanuit dat de film eigenlijk overgewaardeerd is.

avatar van Stephan

Stephan

Publiek dat in de regel uit hun dak gaat van QT films zullen hem zo snel mogelijk willen zien. Neutraal publiek zal er "tegenaan" lopen en er waarschijnlijk dan ook neutraler naar kijken.

I.p.v. Fantaaaaaatisch naar Wel oké dus.

dttom

Ja maar dat het Onmogelijk is wat kappeuter zegt is natuurlijk onzin, want ook niet QT fans kunnen de film fantastisch vinden. Je moet toch op 1 of andere manier fan worden .

dttom schreef:

Dat zeg ik niet. Het premierepubliek heeft nou eenmaal een andere samenstelling dan het publiek dat de film in een later stadium ziet.

Nee hoor. Ik bezie het puur statistisch.

dttom

Aha! dus het is niet onmogelijk geef je hier aan. moet je dat niet zeggen

't Is goed met je.

avatar van EmDee

EmDee

Zal me benieuwen of precies dezelfde film maar dan van een onbekende regisseur ook zo hoog gewaardeerd zou worden.

avatar van Goodfella

Goodfella

Sprak vandaag iemand die afgelopen vrijdag naar de persvoorstelling is geweest en 'm qua niveau vergeleek met Pulp Fiction...... Oh my

avatar van FisherKing

FisherKing

Die tweede Kill Bill pas Zomer volgend jaar ? Ik dacht eerst dat ze sneller na elkaar zouden komen ?

FisherKing schreef:

Ik heb het even opgezocht; de release van het tweede deel staat gepland voor maart 2004. Exacte datum nog niet bekend.