• 9.378.150 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.291.899)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

avatar van BobdH

BobdH

Hayabusa schreef:

Denk je nou echt dat een slechte film zo'n opbrengst kan maken?

Het feit dat Big Momma's House 2 de eerste plaats van de Amerikaanse boxoffice heeft gehaald, geeft al aan wat een non-argument dit is.

avatar van Achmed

Achmed

Oew lijkt me wel een leuke film. Heb deze vandaag gekocht in een Tarantino Boxset. Ik ga hem binnenkort kijken en ik hoop dat hij zo goed is als mensen zeggen.

Ik heb nooit de kans gehad om deze van begin tot eind te kijken er kwam altijd iets tussen, hopen dat het nu wel lukt.

avatar van The Oceanic Six

Geniale film, 1 van de beste films die ik ooit heb gezien.

Alles is goed aan deze film. Geweldig acteerwerk met voorop een briljante Uma Thurman als The Bride. Zij speelt echt met zoveel pit en overtuiging, heel erg goed! De andere personages zijn ook uitstekend gecast. Denk aan Bill en O-Ren.

Verder vind ik de stijl van de film echt prachtig. Denk aan het gedeelte wat je in anime-stijl krijgt te zien of gewoon scene's die zo apart worden weergegeven dat ze gewoon op voorhand al geniaal zijn.

Deze film wilt zwaar overdreven overkomen en dat lukt echt op prachtige wijze. De film zit barstensvol met onrealistische momenten, met massale actiescene's die normaal Rambo nog niet eens zou kunnen winnen! Maar het lukt The Bride prima.
Echt heerlijk, een overkill aan zinloos en gedetailleerd geweld.

Iedereen kent de scene's wel maar de scene die het meeste indruk maakte was toch wel die met het restaurant vol Japanse vechters. Zeker een 100tal viel haar aan en hoe dat gevecht werd beleefd in stijl, coolheid en geweld...ongelooflijk! Zeker ook dankzij de geweldige one-liners die er goed bij passen. De quote waarin The Bride zei dat 1 van de slachtofffers die zijn arm (toch?) kwijt was hem moest laten liggen was subliem. Ben de exacte quote helaas even kwijt.

Tot slot nog zeker even een woordje over de soundtrack. In 1 woord fantastisch! Zelden een soundtrack gezien die zo goed past bij de film. Bij elke scene zat de juiste muziek, super gedaan!

Ik deel ze niet zo heel vaak uit, maar Kill Bill krijgt toch zeer verdiend de volle 5*

avatar van lesamurai

lesamurai

The Oceanic Six schreef:
Geniale film, 1 van de beste films die ik ooit heb gezien.

Echt heerlijk, een overkill aan zinloos en gedetailleerd geweld.

De film is erg origineel en fantastisch maar niet fantastisch genoeg naar mijn mening om 'm 5 sterren te geven.

avatar van The Oceanic Six

Kan je dat niet beargumenteren met voorbeelden dan? Want nu vraag ik me af waarom..

avatar van lesamurai

lesamurai

The Oceanic Six schreef:

Het is een geweldige film, maar als je kijkt naar werk van Tarkovsky dan is dit niks en jij geeft zo'n hoog cijfer terwijl andere werken naar mijn mening dat nog niet eens halen, vandaar.

avatar van wibro

wibro

lesamurai schreef:

Tarentino met Tarkovsky vergelijken??! Dat is hetzelfde als de Beatles met Beethoven vergelijken, appels met peren dus.

Maar terug naar Kill Bill vol.1 en 2 (vormt voor mij een geheel)

Ik vind dit de minste film van Tarentino.

Het verhaal sprak mij gewoon niet aan, dit in tegenstelling met zijn andere films

avatar van klute89

klute89

Een niet aan mij besteede film, die overdreven bloedfontijntjes, die verschrikelijke Uma Thurman, nee dit alles is niet voor mij weggelegd. Ik heb het niet zo op die overdreven wraak onzin, met japanse mix en bloedfontijntjes avant la lettre

avatar van Joyy

Joyy

wat mij betreft is tarantino teveel doorgeschoten met deze film

flinterdun verhaallijn, veel absurd geweld zonder einden doel,en teveel rare fratsen

de film boeit gewoon voor geen meter, enzij je helemaal leip bent van vechtende speeltogen

avatar van klute89

klute89

avatar van Lee72

Lee72

I love Uma

desteven007

Zeker een meesterwerk van Tarantino niet de beste maar zeker niet de slechtste.

avatar van The Last

The Last

Magnolia-fan schreef:

Idd.

avatar van film88888

film88888

Een echt groot meesterwerk van de meester him self, en mijn lievelings regiseur Quentin Tarantino.

Het verhaal zit krachtig veel drama in, toch voor een film als deze, en alles zit wel goed in elkaar, en het is heel duidelijk(samen met vol:2)

Uma Thurman speeld geweldig als The Bride, en geld ook voor Lucy Liu, en alle andere, en dat maakt de film ook altijd zo sterk met zo een mooie cast als deze.

Het verhaal over het personage van Liu in de film vond ik 1 van de beste elementen in heel de film. Dat het in het tekenfilm was, en zo een echte Japanse-tekenfilm, en zat ook prachtig veel bloed in, zoals in heel de film eigenlijk, maar dat liet je toch even meelijden met het personage van Liu.

De film heeft wat weg van een oude Japanse Kung-Fu film, maar dat was Tarantino zijn bedoeling zoals de man al overal had duidelijk gemaakt. Hij wou een beetje de elementen, en de muziek van de serie Kung-Fu in de film zetten, en was wel echt cool gedaan.

De dialogen zijn super mooi door heel de film wel, en de film vond ik ook super knap gefilmt. Zoals in wel bijna elke Quentin Tarantino film.

De slachtpartijen, en de moorden waren heel brut, en met liter's bloed er in was zo AF!!

The Bride haar wraak is hier echt bloederig, en heel goed, maar tegenover deel 2 is dit nog maar een begin..

Tot zover Kill Bill vol:1 dat me altijd zal bijblijven.

4,5 sterren voor dit juweeltje.

PS: Sonny chiba was grappig in deze film.

TheJoker

Cool verhaal, vette actie, gaaf in beeld gebracht, super dialogen, geweldige personages, fantastische animatie tussendoor.

Het wordt afgezaagd om dit bij een QT-film te zeggen, maar deze film bevat alle dingen die ik hierboven heb genoemd. Ik was letterlijk omver geblazen na het zien van deze film.

Geniaal. Punt.

desteven007

Het eerste halfuur vond ik het beste van de film, ook begrijp ik niet wanneer ze haar naam zegt, je dan een tuut hoort.

TheJoker

Om de naam ook voor ons, tot aan het 2e deel geheim te houden.

TheJoker schreef:

Om de naam ook voor ons, tot aan het 2e deel geheim te houden.

Ja maar in het begin van het 2de deel hoor je ook nog een tuut.

avatar van Metalfist

Metalfist

Maar aan het einde niet meer he... Moet je maar even geduld hebben

Pciezz.

desteven007

Deze vind ik de beste van de 2, in het begin de eerste afrekening was ook mooi, en dan in het ziekenhuis subliem gedaan!

avatar van sylvia1

sylvia1

heerlijke tarantino film weer met unieke personages, uma die haar rol perfect speelt en ook perfect bij haar past. weer eens goede muziek zoals we gewend zijn bij tarantino een dikke 5 dus en dat krijg deel 2 ook van mij

avatar van Lad

Lad

Ik verhoog naar 3,5 sterren maar toch blijf ik me afvragen hoe het komt dat deze film hier zo goed scoort, hij is goed dat zeker, maar ik vind hem toch overschat...

Hij is zeker 3,5 sterren (algemeen gezien) waard vind ik, maar ik heb toch een grote bedenking bij deze film:

- Hoe vaak lees ik hier bij andere films wel niet: "die film is gewoon overdreven en klopt niet, etc..." Die laatste scene van Kill Bill V1 kan er anders ook wat van hoor, met die vrouw tegen die hele hoop (normaal ook geoefende) mannen. Klopt, de vechscenes zijn mooi en goed in beeld gebracht, maar de realiteitszin gaat toch wel wat verloren, dat vind ik toch best jammer.

Kill Bill Volume 1 is een goede film, maar wordt hier best wel overgewaardeerd naar mijn mening.

Als je, en ik kan het niet vaak genoeg herhalen, dat ( in mijn ogen) toppfilms gelijk "V for Vendetta" en "Children of men" dan niet in die top-250 ziet, nja dan stel ik me daar vragen bij. Beide voorbeelden die ik juist noteerde zijn prachtverhalen en originele films, met ook goede vechtscenes en leuke special effects.

avatar van roelv

roelv

Deze film barst van stijl. Een waar kunstwerk, vooral dat stuk Animé is heel mooi gedaan, net zoals het typische B-film sausje dat er expres overheen gegoten wordt is geniaal.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Heerlijke samentrekking van de B-film en Asian Cinema tot een waar huzarenstukje op Tarantino's oeuvre. Het is de soort cinema waar je open voor moet staan. Overigens vind ik de beide Kill Bill-delen niet beter dan zijn vorige drie films., maar dat even terzijde...

desteven007

Net dit meesterwerk bekeken, en wat een schitterende film zeg, het bloed spuite er letterlijk uit als een fontein, de dialogen waren weer subliem en de muziek werkelijk fantastisch!

*****

avatar van Crawler

Crawler

goede film alleen een beetje overdreven met al dat bloed.

avatar van Ramon K

Ramon K

Kill Bill: Vol. 1 toch weer terug naar 5* gezet. Blijft toch meesterlijk jatwerk en een schitterende ode aan de Aziatische 70's cinema. En nu ik alle referenties ook kan plaatsen, verhoogt dat eigenlijk het kijkgenot. Ook de score van de film is een geniaal bijelkaar geraapt zooitje. Zo ontzettend cool!

avatar van Ramon K

Ramon K

Eigenlijk heb ik maar 1 puntje van kritiek op het moment: Tarantino negeert ooit de (oorspronkelijke) betekenis van een bepaalde referentie. Maar dat zal de mensen meeste mensen worst wezen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Kill Bill: Vol. 1 toch weer terug naar 5* gezet.

Hoe vaak ben je al van cijfer veranderd? Elke keer als ik deze film zie denk ik: 5*, maar een week later zet ik hem dan toch weer op een 4,5*. Heel vreemd.