• 9.377.805 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.291.899)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

avatar van johan76

johan76

Eindelijk ook eens gezien sinds ik de Kill Bill 1+2 box heb aangekocht.

Had er mij eigenlijk niet al teveel van voorgesteld maar moet achteraf toch toegeven dat ik 111 min. met genot heb gekeken!

Thurman speelt heerlijk en het bloed vloeit weer met de liters!

Toch kan Kill Bill voor mij niet tippen aan Pulp Fiction of Reservoir Dogs, maar het blijft een zeer onderhoudend filmpje!

avatar van QuidQuoPro

QuidQuoPro

Vanavond op BBC HD !

avatar van hellblazer93

hellblazer93

nikita_6 schreef:

Super onrealistisch

Volgens mij is het expres zo onrealistisch en zo over-the-top, maar ik vond hjet juist wel grappig, al dat bloedvergieten

avatar van svensson

svensson

nikita_6 schreef:

Ik ben echt allergisch voor de tarantino stijl. Ik denk dat ik nooit zal begrijpen wat men zo fantastisch vindt aan zijn films... Al die heisa om deze film, ik dacht dat moet wat zijn... Nou nee. Super onrealistisch, het acteren werkte me op de zenuwen en het verhaal kon me niet echt boeien..... 0 sterren

ik ben waarschijnlijk ook allergisch voor de films die jij goed zal vinden .

Hoe kun je nu bij deze film nog maar nadenken over hoe realistisch of onrealistisch is.

Kill Bill is een meesterwerk met prachtig acteerwerk en prachtige muziek.

avatar van Theunissen

Heerlijke super overdreven actiefilm met glans rollen van Uma Thurman en Lucy Liu. De openingsscène van de film is heel origineel en uitstekend (ook grappig) en het einde met de sublieme vecht scènes tegen een overmacht van strijders is geniaal.

De actie in de film is vrij grof en vaak zeer overdreven maar past juist perfect in deze film. Ook de korte rol van Buck "My name is Buck and I like to F..K" is geweldig in deze film. De onzin die hij uitkraamt is hilarisch. Ook de korte rol van de sheriff in de film is hilarisch.

Het verhaal is best goed en de muziek in de film is ook subliem. Ik verheugde me heel erg op het 2e deel van Kill Bill, maar die vond ik tegenvallen t.o.v. dit eerste deel.

avatar van 606

super vette over de top actie film heb helemaal genoten

de rollen zijn erg goed gedaan

avatar van Dutchero

Dutchero

Het verhaal is na deel 1 nog lang niet af, en eigenlijk moet het nog beginnen. Daarom geeft ik nu 2.5 *, als ik deel 2 heb gezien geef ik beide films een cijfer, want dit is geen opzich zelf staande film.

avatar van Dutchero

Dutchero

Inmiddels deel 2 ook gekeken, 3,0 voor deze 3,5 voor deel 2 Dus tussen de 3-3.5 voor beide. Samen als een geheel is het een hele aardige film.

Geweldige cast maakt de vrij "magere" verhaallijn helemaal goed, waardoor er optimaal genoten kan worden vd visuele flair die Tarantino in deze film ten beste geeft. Heerlijke over the top actie, met een knipoog naar de oude kung-fu films. Ook het gebruik van scenes in zwart/ wit (waarbij bloed wel een kleur heeft overigens) en het gebruik van animatie (vb verhaal van O-Ren) is een bijzondere afwisseling. Daarnaast is de muziekkeuze van Tarantino in deze film, wederom geweldig.

avatar van darkjaap

darkjaap

deel 2 vond ik zowiezo beter omdat dit deel echt aanvoelt voor de samurai fans... het verhaal is goed bedacht en origineel maar ik had echt zon gevoel dat hij vooral draaide om de zwaardgevechten die niet al te realistisch waren maar ik had liever toch wat meer verhaal gezien in de film gezien btw uma turman heeft weer een glansrol neergezet 2,5 *

avatar van horrorjp

horrorjp

zeker een vette film en om daarna deel 2 te gaan kijken allerbij lekkere films!

avatar van Lad

Lad

3 sterren.

Zou waarschijnlijk meer zijn moest het einde niet zo onrealistisch zijn.

Bv. een bende van 50 man ofzo die haar niet tegelijk aanvalt en zij slacht ze dan allemaal af...Ik bedoel maar...

avatar van gortdroog

gortdroog

Aparte film, zo worden er te weinig gemaakt. Beetje over de top einde. Desalnietemin 4* deel 2 scoort een 1/2 puntje meer. De delen samen geniaal n voltreffer! En schitterende muziek gekozen. Tarantino weet toch altjd weer de details subliem neer te zetten!!

avatar van Ramon K

Ramon K

Zou waarschijnlijk meer zijn moest het einde niet zo onrealistisch zijn.

Was er dan ook maar 1 enkel moment tijdens 't kijken waarop jij dacht; 'dit speelt zich in een realistisch gecreeerde wereld af?'

Rare kritiek.

avatar van Donvado

Donvado

gortdroog schreef:

Ik vind deel 2 beter, desalnietemin 4* topfilm

Idem. hier, maar toch is dit ook een hele goede film!

avatar van JohnMcLane

JohnMcLane

Donvado schreef:

Idem. hier, maar toch is dit ook een hele goede film!

Nou k vond 1 Beter.

avatar van Lad

Lad

Ramon K schreef:

Rare kritiek.

Deze film kon nog beter geworden zijn, moest die scene eruit zijn en er een veel betere ingezet worden.

Dat is mijn mening.

avatar van Marek92

Marek92

hellblazer93 schreef:

Tarantino heeft inspiratie gezocht bij japanse actie-films (vooral mijn favoriete film "azumi" lijkt er HEEL VEEL op (de actie dan))

En dat is juist het vette eraan!

avatar van Knisper

Knisper

Lad schreef:

Dus dit was een betere film als ze dit laatste half uur hadden weggegooid en iets anders hadden gedaan? Volgens mij krijg je dan een hele andere film.

GinolaEHV

Verschrikkelijke film. Tarantino slaat volledig de plank mis. Hij maakt voornamelijk goede films, maar daar hoort deze niet bij.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

GinolaEHV schreef:

Omdat?

GinolaEHV

Ik vind het een mislukte film vanwege het feit dat het te overdreven is. De cartoon-stukjes tussendoor staan me helemaal al niet aan. Dat bloedvergieten is buiten alle propoprties om zo overdreven.

Verder vind ik de vechtscenes totaal ongeloofwaardig.

Het meest typische van allemaal: ik ben naar heel veel films in de bioscoop geweest, maar dit was de enige waarbij mensen nog voor het einde van de film de zaal uitliepen. Van de ongeveer 50 mensen die er zaten waren er op het einde nog maar 35 in de zaal.

Ik had zelf ook de neiging om weg te gaan: veruit de slechtste film die ik ooit gezien heb.

avatar van The Last

The Last

Erg onterecht dat deze hoger staat dan Vol.2

avatar van hellblazer93

hellblazer93

GinolaEHV schreef:

Verder vind ik de vechtscenes totaal ongeloofwaardig.

Ik weet niet of je het begrijpt, maar de overdreven vechtscenes waren expres. Maar ik kan wel begrijpen dat het je niet aanstaat. Dat is ieder zijn smaak.

The Last schreef:

Erg onterecht dat deze hoger staat dan Vol.2

Dat vind ik niet. Deel 2 heeft een totaal andere sfeer die hier juist zo goed aanwezig was. Deel 2 heeft ook veel minder over-the-top scenes, die hier ook sterk aanwezig waren. Nu wil niet beweren dat deel 2 wel zo realistisch gefilmd is, maar de sfeer is veranderd, wat in mijn ogen een groot mispunt is. Maar dat is natuurlijk ook ieder zijn eigen smaak.

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Dit vind ik de beste deel van de twee-luik, zeker vermakelijk, origineel en er wordt goed geacteerd.

avatar van Anjin

Anjin

Hayabusa schreef:

avatar van Reinbo

Anjin schreef:

Goed geacteerd

Niet dan? Heb me nergens aan slechte acteer prestaties kunnen storen. Vond alle personages erg vermakelijk.

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Anjin schreef:

Goed geacteerd

Wat had je gesnoven toen je dit film zag?

Denk je nou echt dat een slechte film zo'n opbrengst kan maken?

hellblazer93 schreef:

Ja, dat dat expres is kan me niet zoveel boeien eigenlijk. Ik vind het uiterst storend en het komt de film gewoonweg niet ten goede. De rest van m'n argumenten had ik al geplaatst.

avatar van The Last

The Last

Hayabusa schreef:

Wat had je gesnoven toen je dit film zag?

Denk je nou echt dat een slechte film zo'n opbrengst kan maken?

Uuh?