• 9.378.314 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.292.118)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

Berichten verwijderd.

"Discussies over de top 250-notering van deze film horen in het forum, niet bij de film."

avatar van Martoi

Martoi

Ik heb eerst deel II gezien en daarna pas dit deel. Was jammer, maar maakt verder niet veel uit voor mijn oordeel. Inmiddels allebei al vaak gezien, en ik vind ze telkens gewoon vetter en vetter worden.

Flipman

Dit deel bevat veel actie, en een weinig uitgewerkt verhaal. Ik heb begrepen dat dat in het tweede deel goedgemaakt wordt, die zal ik ook nog gaan kijken. Ik verwachtte veel van deze tweedelige reeks, en het feit dat dit deel volgens anderen qua verhaal al een stuk minder was, zorgde ervoor dat ik ook niet heel hoge verwachtingen had van dít deel, dat overigens visueel verbluffend was!

Ik blijf Tarantino bewonderen om zijn stijl, die in deze Film iets aangepast was. Ik geef deze Film voorlopig een vier en 'n half, maar ik verwacht dat dit verhoogd zal worden naar 'n vijf als ik deel twee heb gezien.

Flipman

Ja ja, na deel twee te hebben gezien is deze Film 'n vijf waard ! De reden dat ze zoveel wraak wil en zo, dat wordt nóg beter uitgelegd, ook al weet je het al precies, of dénk je het precies te weten. Maar het moent van de slachtpartij zie je in de tweede Film ook duidelijker, dus voel je je ook meer betrokken.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Een knaller van een film!

Entertainment met een grote koninklijke E. Ik verdedig deze film tot mijn dood. Wat een genie die Tarentino. Zo verschrikkelijk mooi en origineel gemaakt. Geweldige muziek. Details van hier tot gunter. Ik heb de DVD en ik kan er geen genoeg van krijgen. Gewoon een scène selecteren en genieten. Het wordt alleen maar beter en beter. Is deze film nog te overtreffen? Vanuit mijn hart en met de grootste hoogachting krijgt deze film *****-sterren.

Flipman

Ja, te overtreffen id ie zeker, los van deel twee is deze Film lang niet zo geweldig, op de een of andere manier.

Nou ja, toen ik deel twee nog niet had gezien gaf ik deze al wel 'n vier en 'n half, hoor.

Geweldige film!

Dat bloed zag er zo nep uit, dat was jammer en er zaten veel ongeloofwaardige stukken in.

Ik kan pas een echte beoordeling geven als ik het 2e deel ook heb gezien want deze stopte al bij haar 1e vijand

Voorlopig 3.5 *

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Dat het bloed er overdreven uitzag en dat alles zo ongeloofwaardig was is juist een van de kwaliteiten van de film!

avatar van jurriaan15

jurriaan15

vond er niks aan..

maar toch bleef ik kijken

avatar van mikoz

mikoz

feanaro surion schreef:

Ja zo kan je elke film die goed MOET zijn wel goed MAKEN.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Als het expres heel overdreven en nep bedoeld is(wat het hier volgens mij is) kan je dat alsnog slecht vinden, maar ik vind het geweldig!

feanaro surion schreef:

Ik zie toch liever ''realistisch'' bloed bij een Actie/Misdaad film.Maar ja, dat is niet het enige wat ik jammer vond.., Ze lag in coma en kon helemaal niet lopen, en dan opeens...

Goodfella_90

Ik denk dat je deze film veels te serieus nam.

waarom denk je dat ?

Goodfella_90

Omdat je het jammer vond hoe overdreven het bloed was en dat die vrouw in coma zo weer kon lopen. En in een echt serieuze film is dat natuurlijk ook weird, maar deze film is dat eigenlijk helemaal niet.

Je mag het natuurlijk helemaal niks vinden, maar je moet het niet te serieus opvatten, vind ik.

Turkeyloverz

Ow, ik dacht dat KB een serieuze film was ( huwelijk verstoord, familie en vrienden dood, wraak, dood etc) en zo bekeek ik het ook en dan wil ik dus ook zo weinig mogelijk weird things zien..

En ik vatte het ook niet te serieus, anders had ik wel 1 of 2* gegeven i.p.v. 3.5*

Goodfella_90

Ik lees nu idd pas jouw bericht, waarin je zegt dat je het desondanks een geweldige film vind. Ik dacht dus dat je um *** vond.

Turkeyloverz

(Ik ga ervan uit dat je een sarcastische opmerking maakte)

Ik weet ook wel dat als je een film geweldig vind, ''um'' dan 4* of hoger geeft, maar die 3.5 is een voorlopige beoordeling.Eerst het 2e deel zien en dan een echte beoordeling..

Goodfella_90

Nee, niet sarcastisch. Ik citeerde jou.

Turkeyloverz

''Ik dacht dat je um *** vond''...wilde je daarmee niet aangeven dat 3.5* te laag is voor een''geweldige'' film?

Als dat niet zo is, neem me niet kwalijk...

Goodfella_90

Nee hoor, ik dacht dat je hem kut vond, omdat ik alleen jouw berichtje over dat bloed etc. had gezien. En ik nam je sowieso niks kwalijk hoor.

Goodfella_90 schreef:

En ik nam je sowieso niks kwalijk hoor.

Weet ik, dat zei ik alleen om beleefd te doen.

avatar van Mark86

Mark86

Ook deze film begin ik steeds meer te waarderen. De eerste keer dat ik m zag vond ik hem zwak maar het is toch wel een hele aparte film die eigenlijk op z'n eigen manier dichtbij die van Pulp Fiction komt, en de soundtrack (ook bij Vol.2) is fenomenaal.

BlueSword

deze hoort in mijn top10, vet goeie film.

echt zo een overdreven wraakfilm, en daar hou ik wel van, vooral als het met samurai's zijn.

avatar van DrJ

DrJ

Ik heb deze vandaag gezien... Vond dat vechten zwaar overdreven... maar verder bleef ik wel geboeid kijken, en ben wel benieuwd naar deel 2...als het maar niet weer met samurais is

avatar van Waku

Waku

Heerlijk geweldadige actie met Thurman.

Soms wel erg overdreven.

1 meisje tegen 100 ninja's????

Maar de kracht van Tarantino is hoe het wordt gebracht.

Je houdt van zijn genre of niet.

Het tekenfilmgedeelte had van mij niet zo gehoeven aan het begin van de film.

Verder een geslaagde actiekraker!

Waku schreef:

Het tekenfilmgedeelte had van mij niet zo gehoeven aan het begin van de film.

dat stukje met lucie liu? dat vond ik juist gaaf!

avatar van Let me see it

Let me see it

ik vond deze film echt nix! ben halverwege weggegaan uit de bios!..denk gewoon dat het niet mijn soort genre is, die tekenfilm stukjes vond ik ook maar raar en kon me helemaaaaaaal niet inleven in de hoofdrolspeelster...raar mens!

avatar van skompie

skompie

Het is echt een Tarantino film. Geen normale tijdlijn maar flash-backs, af en toe zwart-wit, tekenfilm stukje erdoor, overdreven spuitend bloed
Deze dingen maken de film echt speciaal en laten zien dat het niet zo maar een standaard filmpje is met ninja-figuren.
Ok, dat ze dan in haar eentje al die lui afmaakt vind ik wat overdreven maar ja dat heb je in zoveel films dat 1 persoon wint tegen 100 andere lui.
Ik ben nu ook wel benieuwd naar deel 2 dus die zal ik binnenkort zeker gaan kijken.

skompie schreef:

totaal andere film vind ik dat maar zeker goed, is alleen verhaal bijna maar dan begrijp je deel 1 ook beter.

must see dus!