• 9.378.492 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.292.118)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

avatar van Remi

Remi

Garincha schreef:

mag het iets meer zijn Tarantino? Ja als je nu eenmaal DE regisseur van de jaren '90 wordt genoemd, dan stijgen de verwachtingen. Met een degelijke film, zoals deze Kill Bill zijn jouw fans niet meer tevreden, Tarantino.

Zou hij antwoorden?

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Een film die boeit, zeker als je hem voor de 1ste keer bekijkt. Dankzij de prachtige muziekkeuze wordt je helemaal in het verhaal getrokken. Uma Thurman overtuigt en de spanning in deze film is goed te noemen ( in tegenstelling tot Pulp Fiction en Reservoir Dogs ) waar de personen mij niet boeien en waar je al snel weet wie er de infiltrant is. De scenè met de Californische mountain snake vind ik het mooiste omdat zij angst inboezemt. *4.

avatar van MiXeR

MiXeR

silhoupin schreef:

Naast pulp fiction tarantino's beste film. ik vind hem zelfs beter als reservoir dogs. Dit deel is ook beter als het vervolg vol.2.

Dan. Beter DAN.

avatar van tribal

tribal

Jammer genoeg niet mijn soort film .

( Ik moest toen de tijd wel lachen om een stukje wat ik las in een blaadje . Hierin stond Kill Bill als beste film van het jaar en bad boys 2 als laatste . Reden hiervoor was dat er in BadBoys 2 teveel geweld in voor kwam , In Kill Bill niet dan ? ) .

avatar van hoppie

hoppie

wel een goede filmm maar ook niet echt mijn soort film

tog 3 sterren

dan zit degene die dit heeft geschreven erg vreemd inelkaar

avatar van Machiavelli

Machiavelli

ik vind het niks, geweld met een knipoog. En waar ik helemaal op afknapte waren de voeten van Uma..................

avatar van Scratt

Scratt

Goede beelden maar daarmee is voor mij alles gezegd. De actiescènes vond ik echt slecht (zoals die kop op tafel waarbij een fontijn van bloed omhoog spuit) dat vind ik meer lachwekkend. Had er hoge verwachtingen bij maar viel tegen voor mij... niet mijn genre

En ja, bij de voeten van Uma had ik echt geen honger meer..

avatar van katie morosky

katie morosky

De voeten van Uma als spreekwoordelijke druppel. Shockerend ongeschoeid! In een nietsverhullende close-up!

feanaro surion

Het is ook lachwekkend bedoeld en totaal niet serieus. Het is een parodie/"ode aan" en niet bedoelt als normale aktiefilm.

avatar van katie morosky

katie morosky

Precies, het is een ode aan. En als je een (schater)lach laat bij een Tarantinofilm wil dat nog niet zeggen dat de film daarom slecht is. Echt niet.

avatar van Scratt

Scratt

Ik vond het dikwijls lachwekkend omdat het te belachelijk was, maar goed als het bedoelt is als parodie.. dan vind ik het nog een slechte parodie..

Maar heb er heus niets op tegen dat mensen dit goed vinden, tis een een aparte stijl..

avatar van archer

archer

het is bij deze film gewoon bedoelt als lachwekkend, maar inderdaad je moet hiervoor zijn

avatar van gotti

archer schreef:

... maar inderdaad je moet hiervoor zijn

Ja, is dat niet bij alle dingen zo?

avatar van archer

archer

ja over het algemeen wel, eigelijk :d

avatar van salvado_19

salvado_19

Nitra schreef:
[]

Omdat sommige mensen geen verstand hebben van goeie films, alleen films zien waarin veel naakt voorkomt of alleen maar overdreven explosieven of iets dergelijks, ik zou deze film vaker willen zien daarom en 5 *

ja hier ben ik het dus wel mee eens een film als deze is kwalitatief zeker goed genoeg voor een top 250 maar doordat het toch een te kleine kijkgroep heeft zal het daar niet terecht komen zonde want ik vind dit wel een goede film

1385 stemmen ... het enige wat deze momenteel uit de top 250 houdt is de 2jaar regeling.

Dit is het net type film dat enorm aanslaat op sites aan deze, en echt geen gebrek aan kijkers heeft.

avatar van AHWA

AHWA

Deze ging ik in oktober 2003 in premiere, meen ik. Dus deze zal over niet al te lange tijd in de top 250 komen. Geheel verdiend natuurlijk

Te kleine kijkgroep?

avatar van seth gecko

seth gecko

ik ga mijn stem na nog eens kijken verhogen tot 5 voor deze.

buiten een paar erg kleine dingetjes klopt gewoon alles aan deze film...het is een zegen dat tarantino niet wilde knippen in kill bill want er is geen enkele scene die ik zou willen inruilen en veel stukken zijn gewoon subliem te noemen.

De film heeft een immense rotvaart en entertaint je .

wat me vooral opvalt bij deze Kill bill is dat QT blijkbaar ook een sterk visueel regiseur is.

zijn vorige prenten waren behoorlijk sober op vlak van cinematografie maar deze kill bill vol 1 is dan weer een heerlijk bont spektakel van kleuren,camerabewegingen,filmtruukjes en muziek.

ik denk dat ik nog nooit zo een bruut geweld zo stijlvol in beeld heb weten brengen,de ledematen vliegen in het rond maar het ziet er zo over the top uit en is zo knap in beeld gebracht dat het geen gimick wordt.

verder kan ik ook meer en meer de soundtrack waarderen,die is gewoon zoals bij alle qtfilms af.

dus is kill bill 1 voor mijn part een cinefiel meesterwerkje en een eerbetoon aan de oude cinema.

zonder kill bill vol 2 natuurlijk eerder een opeenvolging van scenes dan een afgerond verhaal,maar die scenes zijn zo mooi in beeld gebracht en zijn zo brilljant dat deze film dus mijn 5 sterren verdiend.

benieuwd hoeveel vol 2 bij me gaat scoren

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Is vast al vaker gezegd, maar ik lees net dat Johnny Mo en Pai Mei door dezelfde acteur worden gespeeld. Vind ik wel een grappig feitje. Vind het een coole film, mooie muziek ook, vooral Santa Esmeralda en Zamfir!

avatar van Jopa

Jopa

deze film voor het eerst weer gezien sinds de bios release, hij kon me vrij weinig boeien, tot mijn verbazing voor het eerst in een QT film verder gespoeld/ geskipt

wie kan deze film eigenlijk herzien met het zelfde plezier als dat je hem voor het eerst ziet?

jammer, de DVD zal de komende jaren veel stof gaan verzamelen, missschien wel een fossiel gaan worden

avatar van die Lange

die Lange

de minste film van QT vind ik zelf. De soundtrack is overigens wel erg goed

3 sterren voor deze

avatar van wolfhound51

wolfhound51

Jopa schreef:

Ik heb de film al een 10 keer gezien en hij blijft me elke keer boeien. Een van mijn favoriete films aller tijden, voor mij klopt alles in deze film. Alleen jammer dat vol. 2 niet zo sterk is.

feanaro surion

Ik kan Kill Bill ook erg vaak kijken(deel 1 en 2) en vond ze alleen maar beter worden.

avatar van Boterbloem

Boterbloem

Ik vind ze ook alleen maar beter worden, vooral Vol. 1

De blikken in de ogen van Uma Thurman en Lucy Liu bijna aan het eind zijn om te snijden zo goed!!

Inmiddels hoor je het bijzonder goede lange intro van "Don't let me be misunderstood" wat zo past bij het fragment in de film. Alleen daarom word het al steeds mooier, bijzondere kracht in de film vind ik ook de muziek.

ps: Vanavond maar weer eens kijken denk ik...

avatar van dave

dave

ik vraag me af of het bloed echt als een fontein uit je lichaam spuit als een van je ledematen word afgehakt!

deze film viel me tegen! iedereen blaast hem zo op maar eigenlijk is hij niet zo goed.

wel een goede soundtrack

avatar van Remi

Remi

Probeer het

avatar van Reinbo

wel een goede soundtrack

Tja, misschien mag je ook niet zomaar je Samourai zwaard mee nemen in het vliegtuig.

dave schreef:

Nee. Het spuit in korte stralen eruit, stopt weer even en gaat dan weer verder.

avatar van Redlop

Redlop