• 9.382.002 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.293.171)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

avatar van jessis

jessis

Vond hem wel oke,werd lekker in gehakt,deel 2 was saaier,er werd te veel in geluld.

In deel 1 was het lekker vaag wie nou wie was.

In deel 2 was de spanning er van af omdat je toen wist wie de pesonages waren.

avatar van argus

argus

Ik vind dat je gelijk hebt als je zegt dat er in deel twee te veel geluld werd. Deel 1 vond ik ook gewoon veel creatiever met die overgang naar de animatiefilm, die ik echt puntgaaf vond. Muziekkeuze en sfeerbeelden waren over het algemeen ook wat origineler. Hoewel naar het einde toe het zwaardvechten toch iets te ééntonig werd. 3½

avatar van SSeagal

SSeagal

Vermakelijke Tarentino Film, maar wel wat tegenvallend, wijkt mij teveel af van zijn eerdere werk, afgezien daarvan waren er wel weer geniale vechtscene's, conversaties en was het camerawerk en de manier van vertellen van het verhaal typisch tarentino. Prima film, niet zijn beste, ***1/2

BellaVita schreef:

helemaal met je eens! slecht, slecht en nog eens slecht! het verhaal heeft niets origineel (een gewoon wraakfilm), de animatiefilm vond ik echt irriterend en behalve gevechten (die niet eens geweldig zijn) gebeurt er niets!!!! deel 2 hoef ik echt niet te zien....

De eerste keer dat ik de film zag, was ik het deels met je eens. Na nog een aantal keer kijken, kom ik tot de conclusie dat het gewoon kunst is. Er zitten een aantal geweldige scenes in, die ik echt nog veel zal bekijken.

De film is niet al te realistisch, maar daar worden er tegenwoordig wel meer van gemaakt Dat ze in haar eentje compleet Japan uitschakeld, moet je met een korreltje zout nemen De gevechten zijn daarintegen weergaloos.

En dan de muziek.. Geweldig!

~Jewel~ schreef:

Briljant bedacht verhaal, goede acteurs:

Uma Thurman (een van m'n favorieten), Lucy Liu

Dat is juist één van de minpunten van deze film.. Het verhaal is totaal niet briljant....

Visueel is dit wel een briljante film. Wat een camerawerk!

feanaro surion

Heb Quentin Tarantino geloof ik een keer in een interview zien zeggen: "It's a revenge story, what more story do you need?." En vind dat een goede beschrijving, meer verhaal zou de film slechter maken in plaats van beter...

feanaro surion schreef:

Daar ben ik het ook wel mee eens. Maar ik reageerde op een persoon die het een briljant verhaal vindt..

Oke.

avatar van archer

archer

Ik vond de film mooi, ook prachtige soundtrack...

1 is trouwens een stuk beter als 2, daar wordt veel in gepraat... Je moet ze wel allebei gezien hebben vind ik...

Goodfella_90

Eindelijk dan toch gezien. Geweldige film die ik, in tegenstelling tot velen, de beste Tarantino vind ipv bijvoorbeeld Reservoir Dogs of Pulp Fiction. Vette actiescenes, leuke muziek, humor... deze film had alles. Grappige scene ook wanneer Uma Thurman net met al die tientallen mensen heeft gevochten en dat je dan in 1 shot die hele ruimte ziet met tig (half)dode mensen op de vloer. Nogal bloederige boel deze film btw. Nu snel deel 2 gaan zien, wat sowieso wel moet na het einde van deze film.

5* plus een plaatsje in mijn top 10 voor deze film

avatar van mikoz

mikoz

Film ook eindelijk gezien.

Vorige week gekocht met deel 2.

Ik wist eignelijk niet wat ik ermee moest , Het verhaal deed me in het begin nog wat bizar aan en ik dacht waar slaat dit op ? , Verhaal was eigenlijk nog steeds crap maar wel erg leuk gedaan , na een tijdje begon ik me dan toch wel te amuseren , de typische tarantino stijl wered mij weer duidelijk en met prachtige beelden , muziek , dialogen noem het maar op kwam ik helemaal in het verhaal.

Toen het tweede deel in tokyo wat mij zwaar tegenviel.

Een typsiche hak en slacht scene die wel leuk was maar gewoon overbodig was , en toen dat voorbij was d8 ik word het nu dan beter , maar nee daat kwam weer een hele groep spleetogen , Dat viel mij zwaar tegen , even was leuk maar dit was gewoon te langdradig. Overgens wel weer prahctige muziek aan het eind.

Over het manga stukje was ik verdeeld , begon oo kweer goed maar daarna werd het imo saai en te overdreven.

Mn gehele indruk is daarom ook verdeeld , Raar verhaal landradige scenes , veel onnodig gevecht , maar vond het wel een superspeciale film met mooie beelden etc , wat ik al opnoemde , heb nog nooit zo een film gezien , met dit alles in een.

Uma ziet erook overgens ook goed uit in haar gele pakje.

Waag me nog neit aan een cijfer , daarvoor ga ik vanaaf eerst ff deel 2 kijken , en laat het ff goed inwerken .

Voila mijn Kill Bill ervaring

avatar van Fretsel

Fretsel

Deel 1 en 2 gezien.

Gewoon een orginele Tarantino film.

Hij is liefhebber van de oude kung fu films dat is duidelijk.

Ook in die films veel bloed afgehakte lichaamsdelen en riante overdrijving. (In Asd kwam er destijds elke week een nieuwe uit. Meer dan populair)

De animatie tussendoor valt, als je goed in de film zit, niet eens op.

Was weer eens voor het eerst dat ik een film helemaal uitgekeken heb zonder wat te drinken te pakken.

Goede acteurs/actrices, wederom perfecte details in decor, muziek, verhaallijn, scene overgang, spanning.

Wel een film waar je bij moet blijven, om te voorkomen dat je de draad kwijt raakt.

In zijn genre is hij ongetwijfeld de beste regiseur.

O ja, als je niet van dit genre houdt vind je Tarantino en deze films ongetwijfeld niks aan.

Maar ja, dat zijn persoonlijke meningen.

Ook al beschouwd men de Godfather films als zeer goed, mij boeien ze niet omdat ik niet van dat genre houd.

Het maakt ze nog niet in en in zeer slecht voor mij.

Kvind ze gewoon niks an.

avatar van Wouter

Welk genre?

avatar van gotti

Dat vroeg ik me ook af ja. Tarantino houdt niet echt vast aan één genre in zijn vorige en vooral deze films.

Respekked

misschien de beste in zijn manier van filmen/werken?

avatar van gotti

Tja, en dat is?

Respekked

ja er zijn zoveel regisseurs die zijn werk gebruiken. De manier van filmen. Met de afzonderlijke verhaallijnen die dan uiteindelijk tot een ultiem plot komen. En dat geen van die regisseurs zijn niveau kunnen evenaren en dat tarantino de beste in zijn 'genre' is. Misschien bedoel hij dat?

avatar van Wouter

Dus Tarantino is de beste in het genre 'Tarantino'...?

Respekked

hmm ja ik geef het op haha

avatar van mikoz

mikoz

Tarantino Genre is voor mij ''Prachtige Beelden , Mooie Dialogen , Prachtige Muziek bij de film die ook klopt met de beelden ..

Goodfella_90

Klinkt een beetje afgezaagd, maar films van Tarantino kan je nog het best beschrijven als 'cool', 'hip' enz.

avatar van dannyB

dannyB

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

dannyB schreef:

Waarom staat deze niet in de top250?

De top 250: de films met de hoogste waardering op MovieMeter. Om voor deze lijst in aanmerking te komen moet een film minstens 100 stemmen ontvangen hebben. Films die in de afgelopen 2 jaar in de bioscoop zijn gaan draaien komen nog niet in aanmerking voor deze lijst.

Nog even wachen dus.

avatar van Nitra

Nitra

[]

dannyB schreef:

4,5*[
Waarom staat deze niet in de top250?

Omdat sommige mensen geen verstand hebben van goeie films, alleen films zien waarin veel naakt voorkomt of alleen maar overdreven explosieven of iets dergelijks, ik zou deze film vaker willen zien daarom en 5 *

Nitra schreef:
[]

Is dit nou een serieus bericht

avatar van AlPacino

AlPacino

Superfilm. Deze film is niet alleen heel goed, het is ook kunst. Camerawerk is geweldig. Ik vond deel 1 beter dan deel 2.

4,5 ster.

avatar van Clover

Clover

Hey Al, ik ben het met je eens. Dit is kunst. Ik houd niet van gooi- en smijtfilms, maar hier kon ik het goed hebben. De manier waarop het in beeld is gebracht, waarop wordt gevochten. It's ART.

Je moet wel weten dat je art kan verwachten, anders is het niks. Ofwel het hielp mij dat deze film van Tarantino is, anders had ik het niet als art geinterpreteerd denk ik.

avatar van silhoupin

silhoupin

Naast pulp fiction tarantino's beste film. ik vind hem zelfs beter als reservoir dogs. Dit deel is ook beter als het vervolg vol.2.

Uitmuntend camerawerk en krachtige dialogen.

Prachtig gespeeld door alle acteurs en vooral dan uma thurman.

Liters bloed maken de film geen thriller.

Zeer mooi weergegeven met zwart-wit tussen in en aangevuld met prachtige muziek.

zonder enige twijfel geef ik dit meesterwerk 4,5 sterren.

proficiat tarantino!

avatar van Garincha

Garincha

mag het iets meer zijn Tarantino? Ja als je nu eenmaal DE regisseur van de jaren '90 wordt genoemd, dan stijgen de verwachtingen. Met een degelijke film, zoals deze Kill Bill zijn jouw fans niet meer tevreden, Tarantino.

Echt wel. Ben hartstikke tevreden