• 9.385.205 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.293.989)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

Maar jij bent mijn film-sensei Gotti. Ik moet je gewoon volgen

avatar van gotti

Film-sensei...hoe kom je d'r op...

kos schreef:

Ik haal er ook een halfje af. Er zitten toch iets teveel teleurstellingen in.

Een understatement, Kos.

avatar van Pierre1

Pierre1

Wouter schreef:

Dat maakt iedereen zelf uit. Voor mij betekent het:

Ik heb me alleen maar geërgerd aan deze film.

Tja, goed gezegd. Het begon allemaal zo mooi, de parodieën, de verwijzingen, het "super-coole", maar na het ontvangst van het zwaard zakt het voor mij in. Niet qua aktie, maar vooral de lange vechtscenes, een parodie is leuk, maar na een kwartier gaat het me vervelen en ging ik me ergeren. Nep opspuitend bloed enz. is even leuk, niet een uur lang.
Dus, gelachen, "coole" scenes, schitterend gemaakt, maar tegelijkertijd ook de helft van de tijd me zitten verbijten. Met andere woorden, 0,5 en 5 = 2,5*

avatar van davidov

davidov

een 2,5 noem ik voldoende....das mooi....maar jij vindt hem dus eigenlijk onder de maat?

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

I love Quentin Tarantino!! he's my hero!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wat een ontzettend goeie film ik heb m al op dvd!! voor mij is dit de beste film ooit

avatar van vdc

vdc

De film is me iets beneden de verwachtingen uitgekomen.

1. De Tarantino-stijl (de ironie, de dialogen, de chapter-indelingen) blijft leuk, maar wordt stilaan iets te doorgrondelijk. Bij RD en PF ervoer ik dit nog als sensationeel en vernieuwend.

2. Het verhaal : bij 2 voornoemde films wordt veel zorg besteed aan de macht van de misdaadorganisaties, waardoor het ganse verhaal voordurend spannend bleef, vooral ook omwille van vele onverwachte wendingen. Maar in dit verhaal vond ik Bill’s macht maar weinig indrukwekkend, en zit het ganse verhaal nogal voorspelbaar ineen.

3. Grote delen in de film konden me maar matig boeien. De switch naar tekenfilm vond ik aardig gevonden (maar ook niet meer dan dat), en de vechtscènes en al die ‘Crouching Tiger’-toestanden zijn helemaal niet aan mij besteed.

avatar van John Doe

John Doe

davidov schreef:

Vind 2.5 het 1x kijken waard, in die zin voldoende. Soms, bij een komedie bijvoorbeeld, die sneller een lager cijfer als < of gelijk aan 2.5 krijgen, zou ik een film vaker kunnen kijken uit vrije wil.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Gelukkig is het vervolg beter, want deze vond ik niet interessant, met stukken waar ik me flink aan kon ergeren. 2.5*

avatar van fredjas

fredjas

Dit was een heel goeie film de max!!!

avatar van Yuppie_Scum

Yuppie_Scum

Waar gaat dit in hemelsnaam over....is Quintin dan zo heilig dat hij gewoon met deze MUK wegkomt???

Dit raakt voor mij kant noch wal!!! Ik kan het warderen dat hij in de film een eigen wereld creëerd maar daar hou het ook meteen op. Dit is zo uit verband getrokken dat het net zo goed een MANGA tekenfilm had kunnen zijn!

Steek onder water richting hollywood OK, maar mag het iets minder opzichtig en met wat meer metaforen........

1,5 *!!!!!!

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Yuppie_Scum schreef:

is Quintin dan zo heilig dat hij gewoon met deze MUK wegkomt???

dat is een gevoel dat me bij deze film ook bekroop. Ik Tarantino nu zelf zo'n hype dat iedereen dit zo goed vind en dit allemaal slikt.... ?!

avatar van mister blonde

mister blonde

Agony schreef:

Ja. eigenlijk vind ik de film ruk, maar omdat Tarantino hem gemaakt heeft, geef ik toch maar 4,5 sterren.

flipsen

Wat is dat nou voor redenatie? Als je een film ruk vindt, geeft hem dan een bijpassende hoeveelheid sterren.

Ik vond de film wel goed, ik had nog nooit een QT film gezien, maar deze (plus zijn opvolger) deden het heel goed bij mij. Die semi serieuze wereld die neer gezet wordt, het eenvoudige, voorspelbare (wordt ook al in de film voorspeld) en duidelijk verhaal, duidelijke karakters (je weet precies wat je aan ze hebt), leuke dialogen (ik vind ze niet te traag), leuke actie en de bloedspuiterij (waar met grote neon verlichting "NEP NEP!" bovenstaat (dat vind ik beter dan dat je het heel serieus en echt lijkend en shokerend in beeld krijgt).

De film zit ook vol met leuke overgangen, vooral die waneer The Bride van Okinawa naar Tokio gaat, die hele toenadering van verschillende parrtijen voor The Showdown at house of bleu leaves.

avatar van mister blonde

mister blonde

flipsen schreef:

eigenlijk heb ik de film nog niet gezien. maar als tarantino hem heeft geregiseerd zal ie wel goed zijn...

flipsen

Ohhh, en jij beschuldigde mij ervan bij het forum over beste western ooit dat ik oordeelde over een film die ik nog niet gezien had.... foei toch

avatar van Jordy

Jordy

sarcasm is wasted on some people...

avatar van Wolverine

Wolverine

Tarantino, de Maradona momenteel in de filmwereld, bejubeld en verguist. Ondanks het flinterdunne verhaal is deze manier van regisseren (muziek, kleuren,dialogen) een lust voor het oog om te zien. De arrogantie druipt bijna van het witte doek af maar daar heeft Tarantino dan ook het volste recht toe.

Wolverine schreef:

Phoenix

Smakelijk.

avatar van Wouter

Wolverine schreef:

Tarantino, de Maradona momenteel in de filmwereld, bejubeld en verguist.

Ik zie de paralellen niet. Eerder de Madonna van de filmwereld.

Jordy schreef:

sarcasm is wasted on some people...

was inderdaad niet 's werelds snuggerste opmerking van mij....

avatar van pascal83

pascal83

Weet iemand wanneer de uncut versie in Europa uitkomt ?? (voor verschiillen zie: http://www.ingloriousbastards.nl/killalternatieveversies.php )

avatar van remorz

remorz

Op DVD gekocht en ik moet zeggen dat ik na herziening (vooral na deel twee gezien te hebben) echt helemaal in de film zat. Geweldig! Half sterretje erbij en in m'n top 10. 5*

avatar van GFM

GFM

remorz schreef:

Dat had ik dus ook...de eerste keer vond ik de film maar zo zo...Maar na herziening 5*tjes

flipsen

Ook na de vijfde keer is ie nog steeds geweldig.

avatar van GFM

GFM

Misschien een stomme opmerking, maar dat 17-jarige Japanse hulpje van Lucy Liu...

Speelde zij ook niet in Battle Royale????

avatar van remorz

remorz

Jazeker, ik weet haar naam even niet meer maar heb laatst nog de DVD van BR gekeken en daar zit ze idd in! Ze gaat zelfs op een gegeven moment joggen in een geel (!) trainingspak.