Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Nancy Meyers
Met onder meer: Cameron Diaz, Kate Winslet en Jude Law
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 14 december 2006
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Holiday
"It's Christmas Eve and we are going to go celebrate being young and being alive."
Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse die de nodige problemen in haar relatie ondervindt. Om even weg te zijn van al dit gezeur, ruilt ze gedurende de vakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze in het leven van Iris (Kate Winslet) en nemen ze tijdelijk elkaars leven over.
Amanda
Hannah
kluivie
leuke film met mooie vrouw een 5 voor cameron
Koos
Het is een leuke film, maar niet speciaal ofzo. Het deel van Law en Diaz vind ik niet zo leuk als het deel van Winslet (vooral met goede oude Wallach) en Black. Winslet is ook echt een natuurtalent, fantastische avtrice! Maar de dames acteren biede erg goed, vooral fantastisch als Winslet door het huis van Diaz rent, en van blijdschap niet meer stil kan staan, mooi, mooi. Maar overal was ik toch wat teleurgesteld en duurde het me ook iets te lang allemaal.
Vage cameo van Dustin Hoffman trouwens, maja,
3*, prima filmpje voor op een rustige avond!
Koos
Oh ja, de muziek is ook erg goed, kreeg weer rillingen van het nummer dat ook werd gedraaid in Garden State: Let's Go van Frou Frou. Zo een goede plaat voor in een film, fantastico!!
Mad
gister in de bios gekeken, maar gewoon een heerlijke vrouwenfilm!! Een feelgood movie!
Flooorx
Erg leuke film
Waar heerlijk bij weg kan zwijmelen.
Maar toch snap ik iets niet, een groot probleem in deze film is dat Amanda bij Jude (ik weet z'n naam in de film niet meer) wil blijven en andersom. Maar dit gaat niet want Amanda heeft een fantastisch leven in Amerika en Law heeft in Engeland zijn kinderen, maar op 't einde zijn ze toch bijelkaar. Maar waar gaan ze nou wonen?! Amerika of Engeland??
Billy
Om maar gelijk met de (woningruil)deur in huis te vallen : wat is dit een trage, onromantische, slecht geacteerde onsamenhangende film!
Dacht ik lekkker te gaan genieten, vergeet het maar! Blijkt dat je voor echte comedy's toch in Engeland moet zijn! Misschien dat de film zich daarom ook daar al half afspeeld, anders was het misschien nog erger geworden. Hoewel je dat met zo'n cast toch niet mag verwachten. Cameron Diaz (wat heeft ze wat een andere vrouw niet heeft?) speelt op zeker en dus niet goed, het komt allemaal te gemaakt over! Judge Law mag de zielige weduwnaar spelen en houd de schijn ook behoorlijk op. ( kan beter nog eens naar Closer kijken). De enigste die een beeje uit de verf komt is Kate Winslet. Ze kan beter, maar je ziet toch dat zij van alle vier het beste kan acteren! (tijd voor een oscar !?) Jack Black moet zich maar bezighouden met comedy's , waar hij zich als adhd figuur uit kan leven! Hier komt hij over als jongetje wat mee mag spelen met de groten(!?).
Nee, dan die oude knar in de film, die weet waar hij het over heeft!
Nee, jammer, verder vond ik het een ping pong film waar heel veel meer mee had gekund, maar ja zo rond de feestdagen is men al gauw tevreden met zo'n filmpje met diti soundtrack!
dreamtheater19
Ik vind het ook een erg leuke film hou wel van romantische komedies, en oh my god wat is Cameron toch weer prachtig, ze word met de dag mooier lijkt wel. ik vind Jude Law en Cameron Diaz eerlijk gezegd wel bij elkaar passen,ik denk dat ze een goed stel zouden vormen in het echt.
Chainsaw
Voor wie de vorige twee producties van Meyers heeft gezien is de inhoud van deze film natuurlijk geen verrassing. Want net als What Women Want en Something's Gotta Give is The Holiday zo'n voorspelbare, geestige en lieve romantische komedie, die alleen af en toe behoorlijk mierzoet kan worden. Toch mag ik die filmpjes van Meyers wel. Hoewel ze allemaal behoorlijk lang zijn - ook deze film moest en zou natuurlijk weer meer dan twee uur duren, veel te lang voor zo'n film als dit - is het alsnog erg fijn vermaak. Het plot is grotendeels voorspelbaar, maar wordt aardig interessant gebracht, met het acteerwerk is niets mis en de film bevat een aantal erg geinige vondsten.
3,5 sterren.
karinaah
Leuke romantische comedy! Vooral genoten van Jude Law (wat is dat toch een verschrikkelijk mooie en sexy man) en Jack Black (foielelijk, maar toch zeer aandoenlijk).
Beide dames doen het zeer goed in comedies, ik heb verschrikkelijk gelachen om Cameron Diaz. Kate Winslet geeft haar karakters altijd net een tikje drama.
Geen cultureel hoogstandje, maar een avond vol heerlijk romantisch en komisch vermaak.
Guinness
Een grappige en leuke film maar is eigenlijk geen hoogstandje of wat dan ook en hij is behoorlijk voorspelbaar ( maar welke film is dat nou niet?)
Voor een romantische komedie duurde deze film vrij lang.
Maar ondanks dit heb ik me toch zeker wel vermaakt bij deze film.
Kortom: Gewoon een film waar je naar kunt kijken als je gewoon wil lachen of om samen met je geliefde heen te kijken!
Sutherland
Ik vond deze film best verrassend. Een erg standaard filmpje vond ik het niet echt, het was gewoon een lekker verhaal waar je in mee kan gaan. De lengte heeft me totaal niet verveeld.
Alleen toch wel een beetje jammer van het einde. Dat klopte imo niet echt.
Desondanks, een hele leuke film!
SeLL
Ik ben niet echt een fan van Cameron omdat ze altijd zo overdreven nep acteert. In deze film doet ze er nog een schep bovenop, maar op een of ander manier ergerde ik me hier helemaal niet aan deze keer, het doet de film zelfs goed. Het was haast leuk om naar haar te kijken!
Kate is echt superactrice en dat blijkt hier maar weer. Maar wat een miscast is die Jack Black. Die gast bakt er toch gewoon niets van, zeker niet als romantische lieve volwassene. Onbegrijpelijk dat hij voor die rol gekozen is.
Het verhaal op zich was matig en ook een beetje langdradig. Het is wel zo'n typische vrouwenfilm, dus als je daarvan houdt raad ik je deze ook aan, maar mij deed het verhaal niet zo veel. Door de enkele grappen en Kate toch nog een 2*
my style
Ik ging met tegenzin naar deze film maar ja ik moest met me vriendin mee. Maar deze film is me eigenlijk helemaal niet zo slecht bevallen. Vond het eigenlijk wel leuk . cameron diaz en jack black vond ik wel leuk spelen en was eigenlijk wel een boeiend verhaal.
is echt een film om met je vriendin te kijken dus van mij een 4*
Angrod_Pallanén
Wederom, ook met tegenzin, gezien, maar hij viel voor een tweede keer binnen drie weken best mee.
Kate Winslet is prima in de rol, overtuigend, leuk en sleept eigenlijk een hyperactieve Diaz naar de top. De film is echter wel erg goed in mannen als cliché afschrijven, maar dat is elke romantische komedie met een vrouw in de hoofdrol, zo begin ik de laatste tijd te ontdekken. Het stukje dat Black muziek thema's na doet is leuk, maar geeft wel weer aan hoe weinig hij van zijn normale kunnen afwijkt. En waarom doet Law in hemelsnaam in het begin mee met een film, terwijl hij een boek-editor is?
3.0
Thomas
een echte tranentrekker.. je moet er zin in hebben..
Ik had er niet zon zin in... 2,5*....
en daarnaast duurt hij ook nog eens veel te lang.. doe mij maar B. Jones...
Megamar
Ik heb de film net gekeken en vond het een topfilm, heerlijk verhaal met romantiek en vriendschap.
Ik geef hem 4,5 ster
lottetje
weet iemand welke liedjes in deze film komen. en waar ik ze kan vinden?
spidermonkey
Matige film, niet doorheen te komen.
2x in slaap gevallen.
Begrijp me goed normaal hou ik wel van dit genre films maar bij deze worden alle cliche's uit de kast gehaald.
Ik denk dat vooral de dames dat niet veel uitmaakt en gewoon wegzwijmelen in de romantiek.
In de trailer wordt het flinterdunne verhaallijn al duidelijk en meer is er niet.
Heb de laatste 10 minuten niet meer gezien maar een verrassend slot zal het niet opgelevert hebben.
.... en ze leven nog lang en gelukkig.....
Misschien had ik gewoon te hoge verwachtingen
lalaguna80
Leuke 'Feel Good' film! Met een aantrekkelijke Jude Law!;)
3,5 * voor dit romantische filmpje.
De verhaallijn leek trouwens wel veel op Tara Road. Alleen zat in die film iets meer drama dan deze...
Ik vond persoonlijk The Holiday leuker!
Marly
Ik vond het op zig een leuke film maar niet echt spectaculair jammer dat ik het soms ook niet snapten.
WB
Leuke vermakelijke film. Leuke acteurs en actrices. Viel me wel op dat je Kate en Jack nooit een kus ziet uitdelen, hoewel Cameron en Jude dit de hele film door doen. Ze laten zien wat het overgrote merendeel van het publiek wil zien...
Had verwacht dat het een kerstfilm zou zijn, als je de trailers zo bekijkt, maar hier is niets van te merken.
Toch een leuke film met een leuke cast en een leuke setting.
3,5 sterren
faun
Ik vond de film heel mooi geschoten, engeland had niet beter gefilmd kunnen worden naar mijn mening.
Het is lekker zoetsappig en niet teveel drama waardoor het een echte feelgoodmovie is waarmee je je goed vermaakt.
hinie
Te makkelijk einde.....verder een standaard filmpje.
Jude law was het beste in zijn rol in deze film.
Vond Cameron en Kate niet echt goed uit de verf komen.

'The Holiday' met Cameron Diaz en Jude Law wordt vanavond uitgezonden op televisie

Apple TV+ kondigt serie van 'The Holiday' aan: bedenker van origineel wist van niks

Het kan dus wel: dit zijn de vijf best beoordeelde kerstfilms op Netflix

Beroemde kerstfilm 'The Holiday' met Cameron Diaz wordt morgenavond uitgezonden op televisie

The Notebook

Pride & Prejudice
Romantiek / Drama, 2005

Little Children
Drama / Romantiek, 2006
vakantielonden, engelandfilm bedrijfchristmas partycountry houseroom exchangesurrey vakantieromantische komedieromantieklos angeles, californiëmultiple storylinesvrouwelijke regisseurkerstmishouse swappingholiday romance