• 9.374.084 stemmen

The Holiday (2006)

Komedie / Romantiek | 138 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Nancy Meyers

Met onder meer: Cameron Diaz, Kate Winslet en Jude Law

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 14 december 2006

Plot The Holiday

"It's Christmas Eve and we are going to go celebrate being young and being alive."

Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse die de nodige problemen in haar relatie ondervindt. Om even weg te zijn van al dit gezeur, ruilt ze gedurende de vakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze in het leven van Iris (Kate Winslet) en nemen ze tijdelijk elkaars leven over.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Het verhaal zegt me niets, maar de regisseuse van 'The Parent Trap' en 'What Women Want' in combinatie met Cameron Diaz, Kate Winslet en Jude Law. Dat moet wel een leuke film worden. En misschien nog wel goed ook (of is dat weer té veel hoop met zo'n regisseur?).

avatar van Hilarious

Hilarious

Ja dit ziet er inderdaad een leuke film uit.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Trailer doet het een softe dramafilm lijken (beter bekend als vrouwenfilm), maar Jack Black die er voor het eerst degelijk uit ziet (en nee als regisseur door het oerwoud rennen is niet degelijk) maakt veel goed. Niet zo leuk als ik me voorstelde, maar in elk geval vermakelijk.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Erg veel reclames voor deze film tegenwoordig.

avatar van raymon

raymon

deze film lijkt vind ik erg sterk op de nederlandse film:

Een Maand Later

bijna alles is het zelfde natuurlijk is het allemaal iets anders maar ik vond de trailer er verdacht veel oplijken net als Ober op Stranger than Fiction lijkt.

avatar van Lisáa ©

Lisáa ©

raymon schreef:

deze film lijkt vind ik erg sterk op de nederlandse film:

Een Maand Later

Oké, maar een Nederlandse film is véél minder leuk dan een film in het Amerikaans

avatar van raymon

raymon

Lisáa © schreef:

niet mee eens, smaak vind ik. Vond een maand later ook heel leuk!

avatar van thio95

thio95

Gezien vanavond in de sneak preview. Was echt 'over the top'. Te veel gejank, te voorspelbare momenten, te zoetsappige scenes. Sommige dingen leken zo te zijn overgenomen uit Bridget Jones Diary. Af en toe echt .

Misschien leuk om met zijn 2en heen te gaan met kerst . Voor meeste vrouwen echt perfect waarschijnlijk. Het was niet echt een succes voor een zaal vol nietsvermoedende kerels die hoopten op wat meer actie. Eigenlijk wel te erg soms, je moet er echt in de stemming voor zijn, maar goed, toch uitgezeten, lange zit trouwens.

Nou ja, laat ik mild zijn, omdat ik als eerste stem, 2 sterren (**).

Wat een verspilling van acteertalent! Kate Winslet staat toch bekend om haar kwaliteitsfilms, wat dit dus niet is en Jack Black zijn komische talent komt totaal niet tot zijn recht! Te zoetsappig, met heel veel moeite uitgezeten in de sneak

avatar van white stealth

white stealth

Gister gezien in de sneak, opzich wel een goeie film, best goed geacteerd, leuke verhaallijn.

Alleen.....hugh grant erbij en het is bridget jones, en das een btje jammer

voor mij 3 sterren

avatar van Wouter

RotterdamRocks schreef:

Vond de trailer ook al niet overtuigen. Hoor dat de film ook idioot lang is. Wat vond jij?

avatar van cornelis

cornelis

Ik zag vandaag voor twee verschillende films twee verschillende trailers. De één aanzienlijk beter dan de andere. En de versie die ik op Quicktime.com zag was nog weer anders.

@Wouter

De trailer vond ik ook niet overtuigend. En het was inderdaad een on-ge-loof-lijk lange zit. Maar ja, de regisseur moest natuurlijk al die grote acteurs genoeg tijd in beeld geven he ( kan even niet op de goede term komen). 138 minuten, pfff...

Ik moet eerlijk zeggen dat ik toch al geen fan ben van dit soort films, maar 'Something's Gotta Give' en 'What Women Want' waren toch een stuk vermakelijker.

avatar van H.eleentje

H.eleentje

Die verhaal zegt me niets!

Maar toch, ik zal die film wel eens willen zien..

Ik heb een voorstukje gezien,

en als die film zo goed is als ik denk dan krijg die film

toch een aardig puntje van mij!

avatar van Satisfy

Satisfy

Ik kom net terug van de Bioscoop!:)

Leuke film [Niet geweldig], 3 sterren.

avatar van Onn

Onn

RotterdamRocks schreef:

Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind helemaal niet dat het acteertalent niet tot zijn recht komt bij deze acteurs. Ik vind zelfs dat er aardig in geacteerd wordt! Juist door Kate Winslet, en ook vind ik (als ware Jack Black fan) dat Jack Blacks humor wel degelijk tot zijn recht komt. Denk de scene waar ze een film gaan huren. Het is ook weleens leuk om hem niet dezelfde enigszins groffe personage te laten spelen (school of rock, high fidelity)

Daarbij vond ik deze film eigenlijk best leuk:) Inderdaad voorspelbaar, en vooral het stuk waar ze elkaar mailden over de huizenruil vond ik ZO ontzettend ongeloofwaardig en zelfs dom waardoor ik zelfs helemaal klaar was met die film. Maar toch vond ik hem uiteindelijk leuk. Zo'n typische feelfood film.

Hoewel dit waarschijnlijk ook wel licht aan het feit dat ik helemaal gek ben van Jack Black en ja, een vrouw ben -_-

(sorrie erg lang bericht)

avatar van Onn

Onn

Zo'n typische feelfood film.

Oke, natuurlijk bedoelde ik niet een feelfood film-_-

Een feelgood film:)

avatar van Apster

Apster

Een typische kerstfilm, sappig, zoet en voorspelbaar. Eli Wallach in de film maakte een hoop goed. Ik heb me wel vermaakt moet ik eerlijk zeggen, ondanks dat ik geen fan ben van Cameron Diaz en haar irritante gedrag.

avatar van rroossiiee

rroossiiee

Hartstikke leuke kerstfilm, hij duurt inerdaad wel erg lang maar ik heb me niet verveelt!

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Jude Law scoort hier een zeer ruime voldoende, voor de rest is het voornamelijk lekker achterover en niet te gek veel nadenken. Het grootste pluspunt van de film is dat het zichzelf niet al te serieus neemt en dat de totaal over-de-top geacteerde scenes wel te doorstaan zijn. Enige diepgang is heel ver te zoeken, maar dat was dan ook niet verwacht. 3,0 sterren.

avatar van isabella_1970

isabella_1970

Ben gisteren naar deze film geweest en moet zeggen dat ik er van heb genoten. Er zit een leuk verhaal in. Mannen ik zou zeggen neem je vriendin een keer mee naar deze leuke film en je scoort Punten. deze film krijgt van mij 4.0 ster

avatar van fritsy

fritsy

jakkes met jack black, ik sla deze film maar over

avatar van isabella_1970

isabella_1970

fritsy schreef:

jakkes met jack black, ik sla deze film maar over

deze vent zit er minimaal in dus

avatar van otherfool

otherfool

Extreem feelgooderig filmpje, waarbij elk mogelijk probleem snel gladjes wordt gestreken (waaat je bent vader? ooh maar de kindjes zijn zooo schattig), effectief gemaakt (zo bleek uit de reactie van het voor 99% uit vrouwen bestaande publiek in de werkelijk afgeladen zaal, dat aan de ooh's en aah's te horen een leuke avond had).

Zelf vond ik de film redelijk gemaakt, al is het lastig de eerste 3 kwartier door te komen, de film begint onnoemelijk traag (ook al omdat de premisse je allang duidelijk is na 200x de trailer gezien te hebben). Gelukkig stijgt daarna het tempo flink, en dan valt de lange duur niet eens meer zo op. Paar aardige, zij het milde grapjes (lachte ik nu als enige om de Hans Zimmer grap? enfin) en een vond ik toch wel opmerkelijke verhaallijn ter eer en glorie van het oude Hollywood.

De actrices van dienst vielen me niet mee, gelukkig weet Law mij altijd wel te bekoren, zijn puppy-look werkt gewoon perfect in dit soort films. Black heeft inderdaad een minieme rol, daarvoor hoef je het niet te laten fritsy...

Al met al een redelijke, zij het safe, romantische komedie waar je risicoloos je vrouw/vriendin mee naar toe kan nemen.

2,5*.

Opmerkelijk nog en een punt van kritiek: tot 2x toe gaat er iemand straalbezopen achter het stuur zitten... dan heb ik toch liever dat de acteurs een sigaretje opsteken.

avatar van Lyssa

Lyssa

Leuke, lieve film. Jude Law is zeer charmant en Jack Black laat zich van zijn beste (normale ) kant zien. Ook beide vrouwen speelden leuk en sympathiek.

Gewoon een gezellige kerstfilm, iets meer geschikt voor vrouwen dan voor mannen door de zoetigheid, maar ik werd er wel erg vrolijk van.

3.5 ster

avatar van Mr Sleeves

Mr Sleeves

Viel het jullie niet op dat er 800 zoenscène's van Jude & Cameron in zaten maar niet eens eentje (behalve als je dat kusje op de mond van 1 seconde meetelt) van Jack & Kate? Gek.

avatar van Scratt

Scratt

Domme romantische film waar niets inzat. Slecht verhaal, allemaal nogal oppervlakkig. Enig pluspunt zijn de acteurs die het nog wat goed maken. Ook véél te langdradig.

Ik dacht dat ik op een gegeven moment een microfoon in beeld zag boven het hoofd van de acteur. Kan er naast zitten maar er kwam ineens een halve, zwarte bobbel vanbove in het scherm Zou wel grappig zijn !

avatar van Norma

Norma

Scratt schreef:

Klopt, een van de laatste scenes. Vind ik persoonlijk niet grappig, eerder zeer slordig en storend.

De film duurde voor het eenvoudige verhaaltje te lang, maar ik heb er verder veel plezier aan beleefd! Grappig, romantisch, sfeervol en luchtig....mag best zo af en toe!

avatar van Nubis

Nubis

Ahh, zo'n leuke film! Zeker beter dan de gemiddelde romantische Hollywood-komedies.

Leuke en goede acteurs, veel grappige stukjes, lekker zwijmelen en ook echt een redelijk goed verhaal. Alleen het eind kwam een beetje te snel.

Heb trouwens geen moment aan de tijd gedacht, die bijna 2,5 uur vlogen zo ongeveer voorbij. Zeker nog een keer zien!

(Jude Law.. oeh.)

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Normaliter knap ik erg gauw af op dit soort feelgood films, en ik had ook lage verwachtingen toen ik er heen ging. Maar, de film verraste me zeer in positieve zin. Natuurlijk, de film is van begin tot eind te voorspellen en was een feelgoodmovie pur sang, maar de uitvoering was erg vermakelijk en goed. 3,5*