• 9.375.972 stemmen

The Holiday (2006)

Komedie / Romantiek | 138 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Nancy Meyers

Met onder meer: Cameron Diaz, Kate Winslet en Jude Law

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 14 december 2006

Plot The Holiday

"It's Christmas Eve and we are going to go celebrate being young and being alive."

Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse die de nodige problemen in haar relatie ondervindt. Om even weg te zijn van al dit gezeur, ruilt ze gedurende de vakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze in het leven van Iris (Kate Winslet) en nemen ze tijdelijk elkaars leven over.

avatar van spuit11

spuit11

Niet echt bijzondere , je weet eigenlijk wel wat gaat gebeuren, maar Jude Law blijft toch altijd leuk om naar te kijken en Kate Winslet doet het ook altijd goed. 3*

avatar van 11501150

Te saai, te voorspelbaar, te lang, te slecht geschreven, zichzelf te serieus nemend (ondanks de kritiek in de film van de "buurman" op commerciële films)... etc etc.

Gewoon slecht dus (dieptepunten zijn wat mij betreft de scene met "ik heb wat in mijn oog" en het wisselgesprek... zucht!!)

Alles wat notting hill, bridget jones 1 en love actually bijvoorbeeld wel hebben mist deze film in overvloed en op alle fronten.

avatar van JOHNNY DEPP(L)

JOHNNY DEPP(L)

leuke film, beetje voorspelbaar

4,0

avatar van moviegirl

moviegirl

ik vond het een leuke film, vooral een aanrader in een saaie vakantie

avatar van donnie darko

donnie darko

Een beetje cliché allemaal maar ik vond het wel vermakelijk, vooral door de 4 leuke hoofdrolspelers. Vooral Jude en Kate vond ik zeer goed.

avatar van *Yoy

*Yoy

Wel een leuke film,

maar je moet er niet teveel van verwachten,

want dan krijg je niet waar voor je geld.

avatar van dj eye

dj eye

Deze film duurt veel te lang. Dit soort films worden altijd volgens een bepaald stramien gemaakt. Deze film is daar geen uitzondering op. Maar....waarom hebben ze daar dan zoveel tijd voor nodig.
Jammer dat het gedeelte van Kate Winslet veel minder aandacht krijgt dan dat van Cameron.

avatar van Tanne

Tanne

tja prima feel good movie, maar niet veel meer dan dat. jammer dat kate winslet minder in het verhaal wordt toegelaten dan 'all american' cameron diaz. maar goed, dat zal commercieel gezien wel bter zijn

avatar van sjar02

sjar02

Sorry als ik mijn mening geef, maar ik vond hem gewoon heel leuk. Ja hij is een beetje cliché, maar wel leuk cliché. ik gun hem gewoon 5 sterren, wat jammer was ze hadden hem wel iets korter mogen maken, op bepaalde momenten was het op 't randje van saai.

avatar van Plankje

Plankje

Heerlijke zwijmelfilm.

Cliché, voor de hand liggend, prachtig einde, etc.

Was blij dat m'n vrouw naar bed ging,

kon ik lekker ongeneerd zitten janken.

Jude Law en Kate Winslet zijn toch wel leuk hoor.

Denk dat ik deze week Alfie nog maar weer eens ga bekijken, meesterlijke rol van Law.

Voor de tranen 4*

avatar van brymj

brymj

Plankje schreef:

Was blij dat m'n vrouw naar bed ging,

kon ik lekker ongeneerd zitten janken.

hehehehehehe

avatar van lottetje

lottetje

heerlijke film.

super cliche terwijl er soms ook wel verassende stukjes in zaten. zoals dat hij ineens kinderen bleek te hebben.

die oude man vond ik ook heel leuk, dat is weer eens wat anders.

inderdaad Jude Law en Kate Winslett zijn super.

echt een film die je duizende keren zou kunnen kijken.

avatar van Hilarious

Hilarious

Mooi filmpje met een heerlijke cast.
Kate Winslet die hier ook weer een mooie rol neerzet en Jude Law als charmante man en vader.
Ook Cameron Diaz doet het leuk en zorgt voor de nodige humor.

Het verhaal is voorspelbaar en heeft veel clichés maar je geniet er toch wel van. The Holiday is gewoon een leuk vermakelijk feel good filmpje. 3 sterren voor de film en nog een halve ster extra voor de goeie acteerprestaties voornamelijk van Kate en Jude.

avatar van Films4me2

Films4me2

ik hou echt van deze film! maar dat kan aan mij liggen...

ik hou ontzettend veel van romantische films, erg geschikt voor op een meidenavond met vriendinnen! ik geef hem echt 5*

avatar van :DOEMAARGEK*

:DOEMAARGEK*

Béetje langdradig, verder wel goede film. Niet heel standaard ofzo, heb er wel van genoten. Goede acteurs.

3 sterren.

avatar van Drikkert

Drikkert

Je kunt toch ook niet verwachten dat dit soort films niet voorspelbaar zijn!

avatar van jwvangent

jwvangent

Wat een heerlijk film...een echte meidenfilm vond ik..lekker wegzwijmelen bij Jude Law. Vind het verhaal leuk en grappig!!

avatar van Ronald-Jan

Ronald-Jan

Leuke feelgood movie. Niet teveel nadenken maar gewoon genieten van de film. 3,5*

Als je dat mooie nummertje aan het eind nog een keertje wil horen, het is het nummer Cry. Gecomponeerd door Hans Zimmer, het laatste nummer van de soundtrack.

avatar van corsa_tuner

corsa_tuner

Ik vond de film echt tegenvallen omdat de realiteit weg gelaten is. Ik vond persoonlijk dat ze deze film alleen gemaakt hebben om op het vrouwelijke gevoel in te spelen maar niet gedacht hebben aan de realiteit zelf.

Mijn stem voor deze film : **

avatar van deStef

deStef

leuk filmpje. Helemaal niet slecht, maar ook niet geweldig. kom ik op 3,5 *

avatar van queenie

queenie

Leuke film. Goed voor een lekker avondje filmkijken. Typische vrouwenfilm dat wel. Het verhaal spreekt voor zich en je weet wat te verwachten. Desalnietemin 3½*

avatar van Naduah

Naduah

Toen ik het verhaal las, moest ik denken aan Tara Road...die me enigszins tegenviel. Besloten deze toch te kijken...en...ik vond het een heerlijke film. Gewoon...leuk verhaal, verdriet, romantiek...alles wat bij het leven hoort. Niet teveel nadenken, gewoon lekker filmpie kijken.

avatar van eldorado

eldorado

Aardige film , alleen de chemie tussen Kate Winslet en Jack Black komt op mij ongeloofwaardig over.Die Jack Black vind ik overigens een slecht acteur.In iedere film komt hij op mij het zelfde (irritant)over.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

fantastisch mooi film, verdient een 5 !! Is grappig en zit vol emoties.

avatar van ange21

ange21

tja.... de einde was nep. ben zeker met de anderen mee eens. wel een beetje voorspel baar. en dat is niet zo leuk meer als de film voorspelbaar is.

maar de andere kant hij is ook niet slecht.

groetjes

ange

avatar van tevelenco

tevelenco

Prima romantische comedy.

Met een leuk verhaal, goede soundtrack en lekkere [kerst] sfeer.

En ook nog eens goed geakteerd.

Waarbij voor mij vooral Cameron Diaz indruk maakte.

Wat een uitstraling heeft die vrouw.

Ze zette een erg leuke rol neer en er was veel chemie tussen haar en haar tegenspeler Jude Law die overigeens ook een erg leuke rol neerzet.

Persoonlijk vond ik Kate Winslet wat minder.

Haar rol was dan ook iets serieuzer en er was bijna geen chemie tussen haar en haar tegenspeler Jack Black.

Maar ondanks dat en de toch wel wat lange speelduur heb ik me prima vermaakt

avatar van flyer

flyer

Leuke film met een zeer goed verhaal. Echt een film die je in een keer uit wil kijken.

avatar van Miezz

Miezz

Was leuke film. Lekker feel goed. Jack Black laat weer een hele andere kant van zichzelf zien. Terwijl hij zijn eigen imago tóch handhaaft in de videotheek, geweldig!

Glazuur sprong wel van mn tanden, hele zoete film!

****

avatar van ylonaih

ylonaih

Leuke film, niet meer dan dat. Vreselijk einde..daar kan ik slecht tegen .

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Leuke film.

Misschien kijk ik te veel deprimerende films, of heb ik gewoon het idee dat geluk in films niet bestaat, maar de gehele film heb ik gewacht tot er iets zou gebeuren dat al het geluk zou komen verpesten. Natuurlijk zit er veel drama in, maar hé, het is een feel-good movie, en dat kan niet zonder ook echt goed te voelen.
Kate Winslet steelt de show, en red een wanhopige Jack Black die nergens goed acteerd. Cameron Diaz is aardig, maar nergens goed of goed grappig. De rol van Jude Law is dan het interessants, maar wat me dan weer tegenvalt is dat hij het slachtoffer is van een verlies en niet van een scheiding. Kortom; allemaal weer erg vrouwlijk en romantisch geschetst. Zo heeft Black nauwelijks moeite met zijn vriendin totdat deze laat zien hem terug te willen, heeft Law (of zijn speelkinderen) geen probleem met een nieuwe vrouw in hun leven en kan Diaz als steenrijke Amerikaan zo maar van het koude platteland gaan houden.
Maar zoals gezegd is Winslet voortreffelijk en zeer vermakelijk. De score weet soms meer mee te slepen dan de film zelf, en dan vooral bij de Diaz scènes. Jammer, nauwelijks geslaagd, maar het verhaal van die oude man maakt veel goed.

3.0