Genre: Misdaad / Komedie
6,4 (793)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 15 maart 2007
Plot Dennis P.
"Nothing is more difficult than stealing a heart."
Dennis is een medewerker in een diamantfirma. Al die glinsterende steentjes in zijn omgeving brengen hem zodanig in de verleiding dat hij met vele miljoenen aan diamanten in een magnetrondoos de deur uitloopt. Deels om lekker te kunnen uitgeven, deels om zijn grote liefde, de prostituee Tiffany, definitief voor zich te winnen. Maar ja, gaat zij nou voor 'Dikke Dennis' om zijn persoonlijkheid of om zijn geld? En komt hij weg met de grootste diamantroof aller tijden?
Dennis
Curator
Directeur Globos
Meneer de Winter
Hannes791
Leuke film, die wordt gedragen door het sterke spel van Edo Brunner en Nadja Hupscher.
Pokerface
Leuke oerhollandse film, met oude en nieuwe gezichten. Wel jammer dat de grootste Diamant Roof ooit in Nederland, niet beter op het witte doek is gebracht, want z'n verhaal verdient beter. Gemiste kans van de Nederlandse film industrie.
Toch 3 sterren
Verhaal verdient inderdaad beter.
De film is me erg tegengevallen. Met name het acteerwerk laat te wensen over op verscheidene momenten.
Bij vlagen leek het zelf een soort soap wat betreft acteerwerk.
De film heeft van mij de stempel gekregen met JAMMER erop.
Had er echt meer van verwacht. Dat typisch nederlandse "veel bloot" en de talloze kansloze opmerkingen zoals "neuken" kennen we nu wel. Bovendien is de film erg langdradig en springt dan ineens een stuk verder...
hellblazer93
Leuke film, met misschien overdreven momenten. Maar ja, we kunnen niet zeggen dat het nep is aangezien het een waargebeurd verhaal is. Muziek was niet bijzonder en het ateerwerk viel ook wel mee, maar toch een zeer vermakelijk filmpje die precies de juiste speelduur heeft en op een vrije avond is het zeker een leuke film.
ilovekiwi
in het begin vond ik het een tegenvallende film. had er meer van verwacht. maar het einde waarop hij toch naar de begrafenis van zijn vader kwam was zeer goed.
darkjaap
vond hem een beetje matig het was vooral nadja die voor mij de show stal voor de rest vond ik hem niet erg bijzonder en best wel matig . 2*
soom
Natuurlijk heeft Nadja niet het charisma van Carice, is ze niet heel erg goed zoals Halina. Maar allemachtig, wat heeft ze desondanks iets ongelooflijks breekbaars, iets schattigs over zich. Iets wat voor de rol van Tiffany heel goed werkt, dat breekbare schattige. De wisselwerking tussen haar en Edo maakt het ook echt af, en de twist in het verhaal maakt dat je een zekere sympathie voor Dennis voelt. Tenminste, ik wel. Toen ik bij de bewuste scenes kwam, had ik echt medelijden met hem en hoopte ik dat het anders zou lopen. 3*.
Doom
Dennis P. is een leuk probeersel van regisseur Pieter Kuijpers, maar in mijn ogen niet echt geslaagd. Edo Brunner en Nadja Hüpscher komen samen niet goed tot hun recht. Ze zijn niet geloofwaardig als mogelijk stel. Verder vind ik het personage Dennis P erg standaard en op sommige momenten saai. Het plot, dat algemeen bekend is in Nederland, zorgt vervolgens, begrijpelijk genoeg ook niet voor verrassingen.
Uiteindelijk gewoon niet mijn film.
timburton
Wat een geweldige film! Edo Brunner is gewoon geweldig, en Hüpscher heeft zoals altijd weer geweldige acteerprestaties. Overigens wel volkomen onverwachte rol van haar naar mijn mening. Eigenlijk geen minpunt aantoetevoegen. En dat het waargebeurd is werkt natuurlijk mee.
4,5
mckiller
Leuke film en Edo Brunner is meestal wel grappig, en natuurlijk Nadja Hüpscher uit SIMON.
timburton
Verlaagd naar een 4. Weer zo'n typish over enthousiast trekje van mij. Mijn excuses. Ik moet eigenlijk beter de dag van daarna stemmen op de film, want ik ben de eerste 24 uur helemaal verliefd op de film die ik heb gezien. (Op High School Musical & Grease 2 na) Blijft een geweldige film natuurlijk!
Jan met de pet
Aardig.........niet meer en niet minder........Dennis is slim en dom tegelijk.......2,5
ilovekiwi
ik vond het de gehele film door niet zo'n geweldige film, totdat ik het einde zag. dat was echt super! dat maakte heel de film goed
blaze2006
Goede Nederlandse film, wel jammer dat ze niet echt op details in gaan. Maar ik vond het zeker de moeite waard om te kijken.
Nelusje
Had er niet veel van verwacht, misschien daarom wel een enorme Nederlandse meevaller! Zeker gaan kijken.
Nijmegen
net gekeken erg grappig.. hoe kan dit nou echt gebeurt zijn! 3.0*
jumpstylemovie
Beetje waardeloos. Dennis is goed gecast, samen met een paar bijpersonen. Het is niet bepaald veel waard, maar aangezien het op een ware gebeurtenis rust en ik me wel kon inleven in Dennis toen die Tiffiny zat te neuken in het zelfde huis.
Maar meer dan 2.5 word het niet.
Thomassio
Wordt nooit echt spannend, grappig of emotioneel. Vond het een net-niet-film.
White Trash
Ik vind het een goede film haha Dennis jkomt over als een sympathieke gast, hoe verzin je het met een magnetrondoos zo voor 30 miljoen aan diamanten stelen.
Dit viel me niet mee. Ik vind dit duidelijk de minste film van Kuijpers (alleen De Griezelbus heb ik niet gezien).
De film vind vooral nergens een lekker evenwicht tussen het dramatische plot en de komische uitwerking (met veel behoorlijk karikaturale rollen, waaronder Brenner als Dennis). De film had beter gewerkt als er toch duidelijker gekozen was. Of alles nog dikker aanzetten en een volbloed komedie van maken. Of een meer dramatisch aangezette film of desnoods een thriller (al was dat aanzienlijk lastiger geweest denk ik). Dit was een klassieke film waarbij het allemaal net niet liep.
Verder ook wat identiteitslozer dan de andere films van Kuijpers.
ILDIB
Verrassend goed. Brunner is echt geloofwaardig en het verhaal is ook niet hollands vervelend.
Mochizuki Rokuro
Dit beschrijft grotendeels mijn bezwaar. Alleen kom ik nog een halfje uit, omdat ik Nadja Hüpscher echt heel vervelend vond. Hoe vaker je haar ziet hoe vervelender ze wordt. Bij Terstall was ze meestal nog wel te doen, maar dit was dra-ma-tisch.
Rosicky
Leuke Nederlandse romkom. Edo Brunner zet een leuk karakter neer.
Chainsaw
Redelijk sympathiek, maar niet bepaald hoogstaand. Het gegeven is op zich leuk en Brunner doet het best aardig, maar de film slaat op teveel vlakken de plank mis. Zo is en blijft Hüpscher niet mijn actrice en ook hier wist ze me totaal niet te overtuigen. Maar eerlijk is eerlijk, haar rol was ook niet bijster sterk geschreven. Het script faalt overigens sowieso op het gebied van personages uitdiepen, want het hele gedoe rond Brunner en z'n ouders kwam ook niet uit de verf. Het leverde enkel wat belabberde scènes rond de keukentafel op.
Vroeg me verder af wat de film nu precies wilde zijn. De ene keer leek Dennis P. een lichtvoetig drama met dan weer wat romantiek en dan weer (een klein beetje) komedie, maar af en toe werd het ineens een klucht. Vooral de over-the-top rol van Edwin de Vries als Brunner's baas paste totaal niet bij de rest van het plaatje. Als laatste erg jammer van de voice-over van Brunner aan het begin en eind, erg lelijk. Blijven er wat mij betreft wat (toch wel erg) vermakelijke scènes rondom Brunner en de roof over. De film is gelukkig vlot, kleurrijk en houdt het allemaal redelijk luchtig. Maar geestig is de komedie nooit. Nou ja, of het zou de rol van Sjoerd Pleijsier moeten zijn. Die was wat mij betreft het hoogtepunt van de film.
2,5 sterren.
Lucas1
Bij vlagen toch wel echt geslaagd: de roof zelf vooral en de vlucht, die daar op volgt (met name de rol van de vader van Tiffany was echt heel geestig) vond ik sterk uitgevoerd, en het spel van Edo Brunner en Nadja Hüpscher vond ik zeker aardig (oorspronkelijke types ook wel allebei). Veel andere rand-acteurs wisten ook wel een leuke bijdrage te leveren (vooral Wimie Wilhelm en de ober speelden leuk).
Maar Dennis familie kwam dan weer minder uit de verf en de samenhang van de verschillende onderdelen van de film zat niet echt goed. Daarnaast waren er ook veel zwakkere stukken.
Nouja, toch nog net 3*.
ETA:
Redelijk sympathiek, maar niet bepaald hoogstaand vat het wat mij betreft inderdaad goed samen.
Mads Smikkelsen
Leuke/goeie film, behoorlijk ondergewaardeerd, goed geacteerd en natuurlijk waargebeurd. Ik moest erg lachen om de 2 hoofdrolspelers.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Van God Los