• 9.373.557 stemmen

Met onder meer: Edo Brunner, Nadja Hüpscher en Willeke van Ammelrooy

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 15 maart 2007

Plot Dennis P.

"Nothing is more difficult than stealing a heart."

Dennis is een medewerker in een diamantfirma. Al die glinsterende steentjes in zijn omgeving brengen hem zodanig in de verleiding dat hij met vele miljoenen aan diamanten in een magnetrondoos de deur uitloopt. Deels om lekker te kunnen uitgeven, deels om zijn grote liefde, de prostituee Tiffany, definitief voor zich te winnen. Maar ja, gaat zij nou voor 'Dikke Dennis' om zijn persoonlijkheid of om zijn geld? En komt hij weg met de grootste diamantroof aller tijden?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van neo

neo

Dat klinkt alweer veel belovend. Ik hoop dat Kuijpers de verleiding kan weerstaan om ene R. de Vries in een rolletje voorbij te laten komen...

Kuijpers heeft iets met waargebeurde verhalen...

Bert Pot is de cameraman (Van God Los, Off Screen)

www.dennisp.nl

avatar van The Contender

The Contender

Heb hier wel het een en ander over gelezen. Toch apart hoe je dit voor elkaar kan krijgen. Simpel, maar duidelijk effectief....

avatar van neo

neo

Vermoed dat de mannen van het Paleis van Boem wederom de muziek zullen componeren...

avatar van De Mees

De Mees

Lijkt me leuk deze film. Ik vraag me af wanneer ze een film gaan maken over Aage M. (einesz) onze meesterkraker van kuizen. IS EEN MUST, filmmakers enz. doe er wat aan.

avatar van missy-ma

missy-ma

Ik heb de film 2 maandjes geleden gezien. Ik was met een deel van de 2e jaarsstudenten van mij opleiding testpubliek..

Wij moesten dus na afloop ook commentaar enzo opschrijven.

Ik vond de film erg leuk, waarschijnlijk wordt er nog wel geknutseld aan de film, maar ik vond hem erg leuk..

wel een aanrader dus!

avatar van raymon

raymon

Trailer staat nu online, volgens mij een erg leuke film die het volgens mij er goed zal doen bij het plubliek.

Ga er zeker naar toe!!

avatar van Wouter

Krijgt wel stevige concurrentie.

Jammer van die voice-over in het begin. Hoop niet dat die ook in de film zit.

kappeuter schreef:

Jammer van die voice-over in het begin.

Hoezo jammer?

Ik vind het niet leuk. Zoiets zat ook in de Schnitzel trailer, vond ik ook al zo geforceerd leukdoenerig.

Hier is het wat subtieler, maar ik heb het sowieso niet zo op voice-overs.

Zit er ook een voice over van Brunner in de film? Vind ik meestal een zwak vertelmiddel.

Ik vind het niet leuk.

Niet leuk gedaan of geen leuk principe?

Die VO maakte geen grappen. Was dat dan niet eerder de toon van de stem dan het principe? Had je ook moeite met de VO in die film?

Vind ik meestal een zwak vertelmiddel.

Ja, dat hoor je vaker, vind dat zelf helemaal niet. Ken geweldige films (en trailers) MET voice over.

avatar van Macmanus

Macmanus

Hoeft niet erg te zijn een voice over, maar hier werkt het idd niet. Lijkt me verder niet iets om voor uit bed te komen. Komt deze ook weer als telefilm op tv? Later dit jaar.

cornelis

Dit is niet gemaakt als telefilm, nee. Wat niet wegneemt dat-ie ooit op TV zal verschijnen. Denk echter niet dit jaar.

cornelis schreef:

Niet leuk gedaan of geen leuk principe?

Beide.

Ja, ook beide. Het wordt op een jeugdjournaal achtige manier verteld.

Ja, dat hoor je vaker, vind dat zelf helemaal niet. Ken geweldige films MET voice over.

Ik ken ze ook wel, maar het zijn toch uitzonderingen.

Fight Club is wel het beste voorbeeld denk ik, waar het erg goed werkt.

In Nederlandse films vind ik het eigenlijk nooit mooi. Het klinkt zo 'hard' en opdringerig. Omdat het de eigen taal is denk ik, leidt de voice-over zo af.

Ik vind het ook een vrij luie vertelvorm. De regisseur kan de voice-over het werk laten doen, ipv wat subtieler de scenes aaneen te rijgen.

cornelis

Als het principe van de VO tegenstaat, tsja, dan helpt de manier waarop het gedaan nauwelijks meer, denk ik dan.

In Nederlandse films vind ik het eigenlijk nooit mooi.

Ik vond het prima in Van God Los.

Ik vind het ook een vrij luie vertelvorm.

Dat is echt een misvatting. Is reuze moeilijk.

Goodfellas, American Beauty, Apocalypse Now...

cornelis schreef:

De manier waarop het gedaan wordt zorgt er hier voor dat ik me er aan erger. Dat heb ik niet als het goed gedaan wordt.

Maar bij NL films erger ik me wat vaker aan de voice over, zoals ik al zei.

Ik vond het prima in Van God Los.

Jawel. Ik ook.

Dat is echt een misvatting. Is reuze moeilijk.

Ik denk het ook, Ik had het over lui, omdat de regisseur helemaal op de voice over kan vertrouwen, terwijl anders meerdere middelen nodig waren om de losse scenes goed aan elkaar te binden. Op gebied van beeldtaal, montage en muziek e.d.

kappeuter schreef:

Zo leuk doet ie toch niet? Vind je het ook bij Amerikaanse trailers vervelend?

Hier is het wat subtieler, maar ik heb het sowieso niet zo op voice-overs.

Ook bij THE MAGNIFICENT AMERSONS, VALENTIN, KARAKTER, CLOCKWORK ORANGE, TRAINSPOTTING, KNETTER, ADAPTATION en GOODFELLAS?

Wouter schreef:

Zo leuk doet ie toch niet? Vind je het ook bij Amerikaanse trailers vervelend?

Daar gebruiken ze meestal een narrator toch? Daar zijn wel een aantal goeie van in Amerika.

Dat zijn positieve uitzonderingen ja. En dan nog, zie ik het liever anders.

kappeuter schreef:

Omdat je claimt er als principe ook niet veel mee te hebben, kan ik bovenstaande opmerking daar in jouw geval niet los van zien.

Onzin. Het net zo moeilijk of makkelijk als welk ander vertelmiddel. Alles hangt met elkaar samen.

kappeuter schreef:

Daar gebruiken ze meestal een narrator toch?

In de trailer van Schnitzel ook, waar in die film de VO (enkel in het begin vd film overigens) van het hoofdpersonage is.

En dan nog, zie ik het liever anders.

Vind ik wat rigide. Net zoiets als niet houden van muziek in een scene. Of niet houden van een close-up. Niet houden van craneshots. Niet houden van handhelds, visual effects, surround geluid, kleurfilters....

kappeuter schreef:

Dat zijn positieve uitzonderingen ja. En dan nog, zie ik het liever anders.

Tja, dan is het een persoonlijke hang up. Mag, heeft iedereen.

Maar verder voor anderen niet serieus te nemen.

Macmanus schreef:

Gekkehuis, dus jij verteld mij dat een Nederlandse film ooit op tv kan komen? Wat een wereld, had ik nooit gedacht.

Nee, ik gaf fatsoenlijk antwoord op jouw vraag (of deze later dit jaar als telefilm op TV komt).

Voor de duidelijkheid: een telefilm is in principe een film die voor televisie wordt gemaakt, en NIET in de bioscoop komt. Sommige telefilms worden wel uitgebracht in de bioscoop (o.a. Schnitzelparadijs, Off Screen, Cloaca). Er worden ook films geproduceerd die altijd bedoeld zijn voor bioscoopuitbreng, zoals deze.

En dan nog, zie ik het liever anders.

cornelis schreef:

Tja... Snap niet wat er mis mee is. Ik hoor het overigens wel vaker hoor.

kappeuter schreef:

Tja... Snap niet wat er mis mee is. Ik hoor het overigens wel vaker hoor.

Ik hoor wel vaker onzin.

Wat ik bedoel, is dat er jarenlang in Nederland een aversie bestond tegen de voice-over. (En natuurlijk, als het niet goed gebruikt wordt, is het een gruwel, maar dat geldt voor alle middelen.) Terwijl in het buitenland de ene na de ander film het goede voorbeeld gaf, bleef men in Nederland de neus ophalen. Gelukkig zijn er met Van God Los, Shouf Shouf, Knetter en Schnitzel ook in Nederland films die er mee om wisten te gaan. Ik hoop dat het vanaf nu een middel is dat niet perse uitgesloten hoeft te worden.

avatar van Quentin

Quentin

Leuke trailer, maar ik denk niet dat deze film volle zalen gaat trekken.

kappeuter schreef:

Tja... Snap niet wat er mis mee is.

Mis mee, niet zozeer mis mee....wel rigide. Het sluit immers allerlei mogelijkheden uit. Dat is op zich natuurlijk niet verboden, daar niet van.

avatar van donnie B.

donnie B.

Lekker ding die Nadja, was in Simon ook al redelijk op de rit...!!