• 9.377.185 stemmen

Met onder meer: Edo Brunner, Nadja Hüpscher en Willeke van Ammelrooy

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 15 maart 2007

Plot Dennis P.

"Nothing is more difficult than stealing a heart."

Dennis is een medewerker in een diamantfirma. Al die glinsterende steentjes in zijn omgeving brengen hem zodanig in de verleiding dat hij met vele miljoenen aan diamanten in een magnetrondoos de deur uitloopt. Deels om lekker te kunnen uitgeven, deels om zijn grote liefde, de prostituee Tiffany, definitief voor zich te winnen. Maar ja, gaat zij nou voor 'Dikke Dennis' om zijn persoonlijkheid of om zijn geld? En komt hij weg met de grootste diamantroof aller tijden?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van zwijgplicht

zwijgplicht

Ben het met bacon eens, over die cover.

maar ach hij kijkt lekker weg.

Gewoon een leuke Nederlandse film 3*

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Ik heb deze film een paar keer mijn neus laten voorbij gaan, door het feit welke Bacon al aangaf....de poster.... suggereerde me iets teveel een afgezaagde romantische comedie te zijn.

Nou dan toch bekeken, en vond het een geweldige Nederlandse produktie. Goede humor en akteerwerk.

*3.5*

avatar van obuma

obuma

Geweldige film. Vooral ook natuurlijk door het prachtige verhaal.

Misschien dat ik juist daardoor deze film 4 * geef. Was het een film gebaseerd op een script had ik 'm 3, misschien 3,5* gegeven. Omdat het echt zo gebeurd is 4*. Echter 5* voor de echte Dennis P.

Geweldig !

avatar van raymon

raymon

komt 22 augustus uit op dvd maar is nu al te huur.

avatar van Quentin

Quentin

Prima film, leuk om Marianne Boyer (Maya uit Spetters) nog eens in een film te zien.

avatar van usr14112

usr14112

Goeie film zeg. Grappig in het begin. Zielig daarna. Fantastisch verhaal natuurlijk ook wetende dat het echt gebeurd is. Wat een figuur die Dennis P. Lef, koelbloedig, pathalogische leugenaar, maar bovenal toch ook heel zielig. Fantastisch vertolkt door Brunner. Leuk kijkplezier.

3,5 *

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Als een kind dat het niet kan laten om een greep in de snoepdoos te doen. Een prachtig figuur die Dennis P. . Goed geacteerd, een heerlijke sfeer, tragi-komedie van de bovenste plank en daarom (4*)

avatar van flyer

flyer

Voor een nederlandse film is deze heel erg leuk. Zo naief als hij met de dame van lichte zeden naar mexico gaat. Maar goed hij was nog maagd misschien daardoor. Kortom heb me prima vermaakt met deze film geef ook 4 sterren

avatar van by_the_way

by_the_way

flyer schreef:

Voor een nederlandse film is deze heel erg leuk.

Voor een Amerikaanse niet?

avatar van raymondg

raymondg

Leuk idee maar de hoofdrolspeler was gewoon te irritant voor woorden. Dat brak de film voor mij behoorlijk af. Verder wel goed uitgevoerd en een degelijk product.

Krijg van mij 1.5 ster omdat het mij persoonlijk niet teveel deed.

Qua value zou de film echter zeker 3 sterren waard zijn.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Viel een klein beetje tegen. Nadja Hupscher is heerlijk en de film ziet er zonnig uit. Maar het deed me weinig. 3*

avatar van raymon

raymon

Edo en Nadja genomineerd voor een gouden kalf, ik vind dat Edo Brunner hem wel heeft verdiend!

Gouden Kalf nominaties beke...

avatar van darkjaap

darkjaap

de film is een van de beste van de afgelopen jaren

en nadja hupscher vond ik stiekem nog beter acteren als dat ze in andere films deed'

4 *

avatar van wimaroca

wimaroca

brunner speelde heel erg goed

avatar van milus

milus

Eenvoud en toch wat drama en spanning. Door het directe karakter van de Nederlandse film is er een ander drama mogelijk dan in meer films met voorzichtiger woordgebruik. Wat sex en liefde niet gemeen hebben bijvoorbeeld.

Blijf toch wel wat aan de oppervlakte drijven, geen echte betovering. Acteerwerk blijft nederlands (wat is dat toch). Wil daardoor niet echt pakken. Je blijft er naar kijken alsof het film is. Bij de op muziek gemonteerde beelden af en toe is dat juist weer leuk. Zien!

avatar van by_the_way

by_the_way

milus schreef:

Acteerwerk blijft nederlands (wat is dat toch).

Moet het acteerwerk dan Turks lijken? En wat is het verschil?

avatar van Kelsey16

Kelsey16

by_the_way schreef:

Moet het acteerwerk dan Turks lijken? En wat is het verschil?

damn zeik is niet zo de hele tijd, je voelt je nogal interessant hier op internet he?

Wat hij zegt is zeker waar, het acteerwerk is heel Nederlands, alsof ik een soap kijk.

Wel een stuk beter hoor.

Verder stelt by_the_way gewoon een normale vraag, nergens voor nodig om zo persoonlijk te worden. Houd het gewoon inhoudelijk svp.

milus schreef:

Acteerwerk blijft nederlands (wat is dat toch). !

Ligt aan jou. Andere culturen en talen ken je gewoon minder goed.

Kelsey16 schreef:

Even los van het feit of dat voor deze film geldt of niet (niet gezien):

Soaps zijn nu niet echt een Nederlands fenomeen, hoor.

avatar van The Director

The Director

Leuke oerhollandse film, met oude en nieuwe gezichten. Wel jammer dat de grootste Diamant Roof ooit in Nederland, niet beter op het witte doek is gebracht, want z'n verhaal verdient beter. Gemiste kans van de Nederlandse film industrie.

Toch 3 sterren

avatar van Wouter

Hoe bedoel je? Je vindt het toch leuk?

avatar van Chulaa

Chulaa

Ik vond hem uitermate slecht, vréselijk gewoon.

avatar van TimD

TimD

En waarom? Een onderbouwende mening is vaak wel leuk bij het stemmen, zodat anderen erop kunnen reageren en er een discussie ontstaat.

avatar van APPEL68

APPEL68

by_the_way schreef:

Slechte promotie tour?

Zou moeten...

Heb 't verhaal in de kranten etc toen gevolgd omdat ik daar wel eens kwam, maar nu en hier lees ik voor 't eerst dat er een film over gemaakt is..

avatar van fritsy

fritsy

Poen maakt de man, Behalve voor dennis 100.,000 Tiffany's voor 30 miljoen in mexico

avatar van gotti

Maar Dennis wilde juist die ene en dat maakt hem wel zo sympathiek, vind je niet?

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Dennis P. de "naïeve" grote goedzak...

Ik moet trouwens zeggen dat ik de beveiliging bij Global Diamonds zeer slecht vind... Als dat werkelijk zo makkelijk gaat kan ik begrijpen dat iemand in de verleiding gebracht word.

De film was prima en zeker omdat deze waargebeurd is, toch sneu voor de grote goedzak.

Maarrrrrr .... "he did it" en dat kunnen wij inderdaad niet zeggen.

avatar van edl

edl

• 1957 stemmen

Ik vond het acteerwerk van Edo Brunner en vooral ook van Nadja Hüpscher erg goed.

avatar van Quentin

Quentin

... Edo Brunner is goed als charmante en lompe goedzak en straalt één en al spelplezier uit. De scènes waarin hij stralend en enthousiast als een jochie van een jaar of acht aan het rad van de kluisdeur draait, zijn bijna aandoenlijk om te zien. Hüpscher voldoet als dromerige prostituee, maar weet door het twijfelende scenario in sommige scènes niet of ze nu serieus of overdreven dom moet spelen. ....

DVD-bespreking