Genre: Misdaad / Komedie
6,4 (793)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 15 maart 2007
Plot Dennis P.
"Nothing is more difficult than stealing a heart."
Dennis is een medewerker in een diamantfirma. Al die glinsterende steentjes in zijn omgeving brengen hem zodanig in de verleiding dat hij met vele miljoenen aan diamanten in een magnetrondoos de deur uitloopt. Deels om lekker te kunnen uitgeven, deels om zijn grote liefde, de prostituee Tiffany, definitief voor zich te winnen. Maar ja, gaat zij nou voor 'Dikke Dennis' om zijn persoonlijkheid of om zijn geld? En komt hij weg met de grootste diamantroof aller tijden?
Dennis
Curator
Directeur Globos
Meneer de Winter
zwijgplicht
Ben het met bacon eens, over die cover.
maar ach hij kijkt lekker weg.
Gewoon een leuke Nederlandse film 3*
Blood Duster
Ik heb deze film een paar keer mijn neus laten voorbij gaan, door het feit welke Bacon al aangaf....de poster.... suggereerde me iets teveel een afgezaagde romantische comedie te zijn.
Nou dan toch bekeken, en vond het een geweldige Nederlandse produktie. Goede humor en akteerwerk.
*3.5*
obuma
Geweldige film. Vooral ook natuurlijk door het prachtige verhaal.
Misschien dat ik juist daardoor deze film 4 * geef. Was het een film gebaseerd op een script had ik 'm 3, misschien 3,5* gegeven. Omdat het echt zo gebeurd is 4*. Echter 5* voor de echte Dennis P.
Geweldig !
Quentin
Prima film, leuk om Marianne Boyer (Maya uit Spetters) nog eens in een film te zien.
usr14112
Goeie film zeg. Grappig in het begin. Zielig daarna. Fantastisch verhaal natuurlijk ook wetende dat het echt gebeurd is. Wat een figuur die Dennis P. Lef, koelbloedig, pathalogische leugenaar, maar bovenal toch ook heel zielig. Fantastisch vertolkt door Brunner. Leuk kijkplezier.
3,5 *
AardeWerk
Als een kind dat het niet kan laten om een greep in de snoepdoos te doen. Een prachtig figuur die Dennis P. . Goed geacteerd, een heerlijke sfeer, tragi-komedie van de bovenste plank en daarom (4*)
flyer
Voor een nederlandse film is deze heel erg leuk. Zo naief als hij met de dame van lichte zeden naar mexico gaat. Maar goed hij was nog maagd misschien daardoor. Kortom heb me prima vermaakt met deze film geef ook 4 sterren
by_the_way
Voor een nederlandse film is deze heel erg leuk.
Voor een Amerikaanse niet?
raymondg
Leuk idee maar de hoofdrolspeler was gewoon te irritant voor woorden. Dat brak de film voor mij behoorlijk af. Verder wel goed uitgevoerd en een degelijk product.
Krijg van mij 1.5 ster omdat het mij persoonlijk niet teveel deed.
Qua value zou de film echter zeker 3 sterren waard zijn.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Viel een klein beetje tegen. Nadja Hupscher is heerlijk en de film ziet er zonnig uit. Maar het deed me weinig. 3*
raymon
Edo en Nadja genomineerd voor een gouden kalf, ik vind dat Edo Brunner hem wel heeft verdiend!
darkjaap
de film is een van de beste van de afgelopen jaren
en nadja hupscher vond ik stiekem nog beter acteren als dat ze in andere films deed'
4 *
milus
Eenvoud en toch wat drama en spanning. Door het directe karakter van de Nederlandse film is er een ander drama mogelijk dan in meer films met voorzichtiger woordgebruik. Wat sex en liefde niet gemeen hebben bijvoorbeeld.
Blijf toch wel wat aan de oppervlakte drijven, geen echte betovering. Acteerwerk blijft nederlands (wat is dat toch). Wil daardoor niet echt pakken. Je blijft er naar kijken alsof het film is. Bij de op muziek gemonteerde beelden af en toe is dat juist weer leuk. Zien!
by_the_way
Acteerwerk blijft nederlands (wat is dat toch).
Moet het acteerwerk dan Turks lijken? En wat is het verschil?
Kelsey16
Moet het acteerwerk dan Turks lijken? En wat is het verschil?
damn zeik is niet zo de hele tijd, je voelt je nogal interessant hier op internet he?
Wat hij zegt is zeker waar, het acteerwerk is heel Nederlands, alsof ik een soap kijk.
Wel een stuk beter hoor.
Verder stelt by_the_way gewoon een normale vraag, nergens voor nodig om zo persoonlijk te worden. Houd het gewoon inhoudelijk svp.
Acteerwerk blijft nederlands (wat is dat toch). !
Ligt aan jou. Andere culturen en talen ken je gewoon minder goed.
Even los van het feit of dat voor deze film geldt of niet (niet gezien):
Soaps zijn nu niet echt een Nederlands fenomeen, hoor.
The Director
Leuke oerhollandse film, met oude en nieuwe gezichten. Wel jammer dat de grootste Diamant Roof ooit in Nederland, niet beter op het witte doek is gebracht, want z'n verhaal verdient beter. Gemiste kans van de Nederlandse film industrie.
Toch 3 sterren
TimD
En waarom? Een onderbouwende mening is vaak wel leuk bij het stemmen, zodat anderen erop kunnen reageren en er een discussie ontstaat.
APPEL68
Slechte promotie tour?
Zou moeten...
Heb 't verhaal in de kranten etc toen gevolgd omdat ik daar wel eens kwam, maar nu en hier lees ik voor 't eerst dat er een film over gemaakt is..
fritsy
Poen maakt de man, Behalve voor dennis
100.,000 Tiffany's voor 30 miljoen in mexico
Maar Dennis wilde juist die ene en dat maakt hem wel zo sympathiek, vind je niet?
MovieHolic
Dennis P. de "naïeve" grote goedzak...
Ik moet trouwens zeggen dat ik de beveiliging bij Global Diamonds zeer slecht vind... Als dat werkelijk zo makkelijk gaat kan ik begrijpen dat iemand in de verleiding gebracht word.
De film was prima en zeker omdat deze waargebeurd is, toch sneu voor de grote goedzak.
Maarrrrrr .... "he did it" en dat kunnen wij inderdaad niet zeggen.
edl
- 1957 stemmen
Ik vond het acteerwerk van Edo Brunner en vooral ook van Nadja Hüpscher erg goed.
Quentin
... Edo Brunner is goed als charmante en lompe goedzak en straalt één en al spelplezier uit. De scènes waarin hij stralend en enthousiast als een jochie van een jaar of acht aan het rad van de kluisdeur draait, zijn bijna aandoenlijk om te zien. Hüpscher voldoet als dromerige prostituee, maar weet door het twijfelende scenario in sommige scènes niet of ze nu serieus of overdreven dom moet spelen. ....

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen