• 9.377.126 stemmen

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Simon Fellows

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Stephen Rea en Mark Dymond

Plot Until Death

Anthony (Jean-Claude Van Damme) is een aan heroïne verslaafde politieman en niemand mag hem. Na een aanslag op zijn leven raakt hij in coma, waaruit hij als een beter persoon ontwaakt. Nu wil hij alle verkeerde dingen die hij gedaan heeft rechtzetten.

avatar van k1ckb0xer

k1ckb0xer

Film is geleaked

Topper, veel beter dan Second In Command & The Hard Corps.

avatar van Enigma

Enigma

Hij is teminste nog niet zo dikke vetzak geworden als die steven seagal

DiDa

Hoi Kickboxer, kun je wat meer vertellen over de film. Ben beniewd naar dingen zoals: actie, Van Damme's performance, Stephen Rae enz....

avatar van Reinderd

Reinderd

Hij is op dezelfde tour als Steven Seagal dat hebben ze wel gemeen de ene na de andere B film

avatar van 606

Enigma schreef:

Hij is teminste nog niet zo dikke vetzak geworden als die steven seagal

DiDa

Jean Claude Van Damme gooide hoge ogen bij zijn trouwe publiek toen er het een en ander bekend werd over zijn nieuwste film Until Death. De verwachtingen waren hooggespannen. En dan nu, worden de verwachtingen ingelost: jawel! Met Until Death levert Van Damme weer zijn zoveelste goede dtv film af.

Van Damme speelt een rol die hij nog nooit heeft gespeeld: een corrupte, aan drugs verslaafde, schofterige politieagent. Het is op het begin best wennen om Van Damme in zo'n rol te zien, maar ik moet zeggen, hij komt er goed mee weg. Van Damme ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit de goot komt en hij speelt z'n rol toch best overtuigend. Zijn karakter heet Anthony Stowe. Naast het erbij naaien van z'n partners, drinken en drugs gebruiken heeft Stowe nog een bezigheid, namelijk jagen op z'n ex-partner Gabriel Callahan die nu een grote, beruchte crimineel is geworden. Deze rol wordt vertolkt door de altijd fantastisch spelende Stephen Rea. Callahan zorgt er uiteindelijk voor dat Stowe wordt neergeschoten. Maar Stowe is niet dood, hij is in een coma geraakt en wanneer hij ontwaakt is het natuurlijk payback time!

Maar geen payback time die we gewend zijn van Van Damme. De film concentreert zich meer op de karakters en hun onderliggende confrontaties dan op de actie. De film is dan ook beter te typeren als politie/drama dan pure actie film. De film bevat eigenlijk ook niet zoveel actie, maar dit is helemaal niet storend. Van Damme lost in de film geen een karatetrap of stoot en geloof me, als hij dat wel zou doen zou dat de film zelfs teniet doen.

En toch is deze film een van de betere werken van Van Damme. De film heeft een grauwe, pakkende sfeer en is keihard en onderhoudend. Van Damme speelt oke en het is leuk om hem tegenover Stephen Rea te zien (die overigens op het einde een fantastische dialoog met Van Damme heeft). Let sowieso op het einde dat nog een aantal leuke verrassingen in petto heeft, waaronder een coole shoot-out.

Van Damme verdient een come-back in de bioscopen. Misschien zijn volgende film genaamd The Shepherd waar Van Damme het opneemt tegen martial arts ster Scott Atkins. Zo te horen wordt dat een ouderwets knokfilm. Maar geniet eerst maar van deze ietwat aparte Van Damme film. 4,5 ster...

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ben `t geheel met dida eens.

1 van de betere films van Van Damme...hier speelt hij tenminste goed en overtuigend.

Niet veel actie, maar wèl een goed verhaal!!!!!

Hier mocht ik wel over...Goed politiedrama, maar dan wel spijkerhard.

Trouwens, let eens goed op `t camerawerk....gewoon top!!

Voor deze heb ik 3 sterren over, en dat doe ik niet vaak bij Van Damme. ( Samen met INFERNO 2 van de beteren van onze zuiderbuur )

Gewoon lekker achterover leunen en genieten van deze best goeie B-film.

Bijna niks mis mee...duurde alleen een bèètje lang.

Einde verhaal....èn een goed verhaal...........

avatar van makoo

makoo

martenaria schreef:

JCvD hoort samen met Steven Segal thuis in het rijtje; van Damme, Segal.

Er is gewoon geen rijtje zo slecht.

Idereen van boven de 14 jaar oud die 1 van deze losers kan waarderen moet eens serieus in de spiegel gaan kijken!!!!

Begin jij dan maar eens met kijken. Iemand die Laberinto del Fauno met zo een laag cijfer beoordeeld heeft er m.i. ook weinig kaas van gegeten. Laat een ieder in zijn waarde en je infantiele opmerkingen achterwege!! Het gaat er toch om of je plezier aan een film hebt?

avatar van grandpa

grandpa

Nooit geweten dat ik ooit zou kunnen genieten van van Damme, denkend aan een hele batterij prulzooi films die de afgelopen jaren de revue passeerden.

In deze acteert die dus wel en nog zeer goed ook. De hele film zat ik met toenemende verbazing te kijken, film, cast, camerawerk alles tot in de puntjes verzorgt. Er wordt hier en daar gelinkt naar Segal maar dat is absolute onzin. Segal doet mijns inziens geen moeite een serieuze rol neer te zetten en pakt wat die, in zijn na dagen, pakken kan.

Moeilijk is altijd om de film te beoordelen, met in je achterhoofd vele films die je al goed tot zeer goed beoordeeld hebt. Ik kan er niet omheen deze krijgt van mij een vette 4*.

avatar van vierport

vierport

Vroeger was ik echt een jean claude van damme fan. eigenlijk al een aantal jaar geen film meer van hem gezien. Deze film vond ik echt goed. De rol die hij in deze film speelt kwam goed over. De omslag in de film doordat hij hij in coma raakt vond ik mooi verfilmd. Veel geweld (bloed) en inderdaad eigenlijk geen martial arts. Als je een martial art film wil zien, kom je bedrogen uit. Deze film deed me enigzins denken aan de The departed.

606 schreef:

daarom mag je de films niet afkeuren

Het is wel tekenend voor de interesse die hij nog heeft in zijn eigen werk. Christian Bale viel tientallen kilo's af voor The Machinist, al dat is wel een extreem voorbeeld natuurlijk. Seagal "acteert" op de automatische piloot, doet geen eigen vechtscènes meer, zijn stem wordt in veel scènes gedubbed en geen normale regisseur wil nog met hem werken. De desinteresse straalt van je scherm af, in tegenstelling tot Jean-Claude van Damme's recente films, die probeert met de middelen die hij heeft (beperkt talent, beperkt netwerk van mensen die zin hebben om een film met hem te maken) nog een goede film af te leveren.

DiDa

Inderdaad, Captain Pervert. Het is gewoon de waarheid, mooi gezegd....En ik ben zelf ook een Seagal fan.....

Ik ook.

Maar dan even over Until Death, want ik heb hem zonet gekeken. En hoewel Van Damme de stijgende lijn in zijn films blijft doorzetten, en hij wederom een nette acteerprestatie neerzet, blijft het een middelmatige politiefilm.

Van Damme doet wel zijn best, maar hij is nu ook weer niet zo goed dat hij een film met weinig actie - en zelfs zonder de trademark JCvD karatetrappen - kan dragen.

Het verhaal is enorm ongeïnspireerd en clichématig, de badguy is vervelend en er wordt geen moeite gedaan om de film origineel te maken. Als het geen Van Damme film zou zijn zou ik er 2 sterren voor geven, nu 3. Want zo ben ik dan ook wel weer. Alleen al voor die perfecte drugskop van 'm.

Ook is de samenvatting een beetje raar, het comamoment zit halverwege de film en de aanleiding was geen ongeluk. En alhoewel hij wat dingen rechtzet, is hij niet ineens een heilige geworden die alles goed wil maken. Beetje vreemd. Maar rare plotsummaries zie je wel vaker bij dit soort films.

3 sterren dus.

avatar van hedkandi1

hedkandi1

Wat heeft die een ouwe kop gekregen zeg

avatar van dariogg

dariogg

gewoon een van de betere films van van gadverdamme sinds kickboxer........

a must see very good thriller......

gaat het nou toch de goede kant op met hem en volgen er meer van dit soort films van hem de komendew tyd....

we zullen uiteraard wel meer verwachten van hem

avatar van Plankje

Plankje

Had niet verwacht dat een film met van Damme leuk kon zijn.

Helemaal uitgezeten. Lukt me normaliter niet met Jean-Claude.

Nee ... best een goeie film.

avatar van Welder

Welder

Ik vond het wel goeie film,geen topper maar toch 4 sterren

avatar van kleez

kleez

nét gezien!

Erg leuke film, met 2 / 3 uitschieters waarin veel actie voorkomt! Erg

goede film, maar neem de tijd ervoor! Halverwege dacht ik even dat

het wat langdradig zou worden, maar dit viel gelukkig mee, want

de scene's daarna maakten het helemaal goed!!

ik zit te twijfellen tussen 3,5 - 4 ster, voorlopig blijf ik bij 3,5*

avatar van johnrambo

johnrambo

In één zin de film:

Goede B+ actiefilm, met een voor zijn doen, goed acterende van Damme, die het in zijn laatste films, schijnbaar niet meer moet hebben van zijn vechtkunsten.

3 Sterren

avatar van Robster1

Robster1

martenaria schreef:

JCvD hoort samen met Steven Segal thuis in het rijtje; van Damme, Segal.

Er is gewoon geen rijtje zo slecht.

Volgens mij heb je deze film niet gezien, vooroordeel is niet zo;n beste eigenschap....

avatar van christophel

christophel

Ik vind het best een goede film, heb hem net gekeken, veel harde actie's in deze drugswereld..****4

i

avatar van Jic

Jic

leuke film zijn alleen vergeten er drama achter te zetten.. 3.5*

Jic schreef:

leuke film zijn alleen vergeten er drama achter te zetten.. 3.5*

Ik heb een correctieverzoekje ingediend, want je hebt helemaal gelijk. De film staat op imdb ook als action/drama/thriller.

avatar van Enigma

Enigma

606 schreef:

daarom mag je de films niet afkeuren

Sorry hoor ik ben altijd tijd een beetje een fan geweest van Steven Seagal maar de films die hij de laatste jaren maakt zijn gewoon baggerfilms met een hoofdletter B.

avatar van DeDennis

DeDennis

Dit vind ik nou nog eens een slechte film. Langdradig saai verhaal, met hier en daar een 1 minuut duurrende vuurgevecht-je. Meer een drama, geen actie.

avatar van 100%VANDAMME

100%VANDAMME

Beste acteerprestatie van Van Damme tot nu toe!!!

Belachelijk dat deze geen bioscoop release heeft gekregen, is een ware topfilm!!!!

Ga zo door Van Damme.

Ik hoop dat zijn nieuwe film The Shepherd ( o.a. met Scott Adkins, geregisseerd door Isaac Florentine (Bridge Of Dragons, Undisputed 2).

Ik hoop dat deze wel naar de bioscopen komt, dat sony er genoeg in ziet.

avatar van McSmokey

McSmokey

Van Damme in een nieuwe richting een keer geen martial arts. Ook hier acteert hij perfect! Echt een topfilm! 4.5*

avatar van bugno

bugno

Doorsnee film,.....................waarin Van Damme inderdaad een keer laat zien dat ie een beetje kan acteren,................................matig verhaaltje,dat een ietwat overdreven wordt gebracht,..............overdrijven is ook een kunst,maar het komt mijn beoordeling niet ten goede,......................2sterren,derhalve

avatar van mcREN

mcREN

goeie acteerprestaties van van Damme.

heerlijke film om naar te kijken, spannend en en goed verhaal

deze film daarom een 3,5