• 9.376.911 stemmen

Il Poliziotto È Marcio (1974)

Actie / Misdaad | 92 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: Salut les Pourris / Shoot First, Die Later

Oorsprong: Italië / Frankrijk

Geregisseerd door: Fernando Di Leo

Met onder meer: Luc Merenda, Richard Conte en Delia Boccardo

Gesproken taal: Italiaans

Plot Il Poliziotto È Marcio

De politie-inspecteur Domenico Malacarne, werkzaam in Milaan, laat sigarettensmokkel oogluikend toe en verzwakt daarmee zijn officiële positie als de smokkelaars de rookwaar vervangen door drugs en wapens. Uiteindelijk besluit Malacarne in te grijpen en met veel geweld en bloedvergieten een einde te maken aan de smokkelpraktijken in Milaan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Wouter

Ergens te krijgen?

avatar van italian

italian

Ben je hierin werkelijk geïntereseerd, Wouter? Als je het zou vinden, zou je het dan kopen? Mysteries van het leven...

"De Politieman Is Rot, met Luk Vieruurtje die de politiechef Dominique Slechtvlees speelt" Hoe komen ze er op!

avatar van Wouter

Ik zou hem zelfs voor veel geld bestellen in Italië.

Di Leo is een geweldige regisseur.Van grote invloed geweest op Tarantino en ik vermoed Scorsese.

avatar van menetekel

menetekel

De rechten van Il Poliziotto È Marcio zijn bij Raro Video die een dvd (blu ray) release hebben gepland voor deze herfst als onderdeel van een nieuwe Di Leo box.

avatar van menetekel

menetekel

Uiterst geweldadige cynische rolprent waarbij elke Italo Crime "aficionado" zijn vingers zal aflikken. Merenda (overtuigend) is de corrupte politie officier Malacarne die verstrikt raakt in de belangen van zijn criminele contacten en zijn politie werk en vervolgens de gifbeker helemaal leeg moet drinken.

Alle typische genre elementen zijn aanwezig zoals de gebruikelijke amorele karakters (w.o. een sadistische travestiet), enkele zeer onaangename moorden, de onvermijdelijke misogynistische oprispingen en twee goede auto achtervolgingen (de eerste enigszins verwerkt met opnames uit een eerdere poliziotesco). Samen met Lenzi was Di Leo in deze periode toch wel het meest bepalend in dit genre.

O, ja...Kattenliefhebbers wees gewaarschuwd!!

avatar van Peake

Peake

Raro Video heeft in de US recentelijk een uitstekende dvd van deze prachtfilm uitgebracht.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Hoogtepunt is wel de Fiat-achtervolging in het begin van de film, daarna gaat het eventjes wat kalmer aan met nog wat komische intermezzo's. Vervolgens gaat de boel escaleren en neemt het tempo en de grimmigheid toe.

Niet de allerbeste Fernando Di Leo-film, daarvoor twijfelen we nog tussen Milano Calibro 9 of Il Boss.

avatar van Noodless

Noodless

Grauwe misdaadfilm in het wereldje van de corrupte agenten waar geld, verraad en macht hoogtij vieren.
De inspecteur Domenico Malacarne raakt door zijn eigen corrupte handelingen verstrikt in een machtspel waar zowel zijn geliefde als zijn vader zal onder lijden. Vertrouwen is ver zoek en dit wordt ook duidelijk in een onverwachte knappe slotscène. De Fiatachtervolging in begin van de film is grandioos qua opzet en de moord / wraakscènes zijn vrij sober qua opzet, maar wel to the point. Hier en daar een onverwachte komische noot van een iets wat onbeholpen agent uit de tweede graad. Misschien wat vreemd in dit werkje, maar storend was het niet. De confrontatie op het einde heeft een zeer verrassende ontknoping in petto voor de kijker. Een film met weinig stemmen hier en een paar recensies maar, dus een niet echt gekende film die toch de aandacht verdiend. 7/10

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert