• 9.380.120 stemmen

Geregisseerd door: Joe Carnahan

Met onder meer: Andy Garcia, Jeremy Piven en Ryan Reynolds

Releasedatum: 1 februari 2007

Plot Smokin' Aces

"Nobody gets away clean."

FBI-onderdirecteur Stanley Locke (Andy Garcia) heeft zijn beste agent Richard Messner en diens doorgewinterde maat Donald Carruthers (Ray Liotta) gestuurd naar de niet meer zo erg geheime onderduikplek van Buddy 'Aces' Israel in Lake Tahoe. Hun opdracht is het beschermen van deze louche goochelaar tegen maffiabaas Primo Sparazza, die achter ruim 130 moorden zou zitten. Om zijn eigen hachje te redden heeft Buddy zich bereid verklaard om tegen Sparazza te getuigen, zo luidt het verhaal. De maffia heeft één miljoen dollar op het hoofd van Buddy gezet, waar een bizarre groep huurmoordenaars op af komt.

Richard Messner

Buddy Israel

Jack Dupree

avatar van guylopez93

guylopez93

goeie film was het alleen was het verhaal iets te ingewikkeld maar de actiescenes waren geweldig

avatar van guylopez93

guylopez93

killerbee schreef:

Enigste vette was dat je een nummer van GZA in de film hoorde en bij de aftiteling van Common

hoezo vond je het nou weer een 1 ster

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Zo, deze valt me toch wel keihard tegen: 2.50
Smokin Aces. Een titel die zeer aantrekkelijk op mij over kwam, maar de film zelf is dat duidelijk niet. Toch is wel weer eens bevestigt dat een goede naam voor een film "klanten" kan trekken, in mijn geval dan, maar wat we vervolgens te zien krijgen gaat eigenlijk helemaal nergens over. De film kent een uiterst ingewikkeld verhaal, en wil met dat overbodige ingewikkelde verhaal enkel en alleen interressant doen in Hollywoodland, zo lijkt het. Ik dacht aan een sterke misdaadfilm bij Smokin Aces, maar in niets heeft het daarvan weg.

Het verhaal. Ik zei het al in de inleiding, dat is zwaar ingewikkeld. Het plot gaat eigenlijk nergens over, maar nee, laten we dit verhaaltje eens heel ingewikkeld maken. Zo moet men ongeveer hebben gedacht voordat men deze film is gaan produceren. Het eerste kwartier moet je al heel goed de aandacht erbij houden om niets van het verhaal te missen, en heb ik een paar keer moeten terugspoelen om wat zaken te plaatsen, en dat lijkt me van een film toch niet echt de bedoeling. In de bios had je je zak pinda's bij wijze van niet eens open kunnen trekken, want je kon wel eens een belangrijk clue missen die in twee woorden zit verstopt. Waarmee ik maar wil aangeven dat het verhaal razendsnel word opgestart in het eerste kwartier, er totaal geen tijd is om ook maar iets van de verschillende personages te snappen, en bovenal is het script er eigenlijk helemaal niet naar om ingewikkeld te gaan doen. Nee, dit is uitgelopen op een grote mislukking wat betreft het uitgewerkte script, en voelde ik me geen minuut echt betrokken bij het verhaal dat verteld word.

Het acteren is dan wel weer best aardig. Jeremy Niven vind ik erg sterk als Buddy, ook al is zijn rol vrij beknopt, maar dat is bij vrijwel alle personages het geval in deze film. Andy Garcia doet het ook zeer behoorlijk, maar ik heb hem toch wel eens beter gezien, maar het was zeker niet beroerd. Ryan Reynolds was ook goed te pruimen als agent Messner, maar krijgen we van zijn personage veel te laat wat te zien. Er ontstaat geen seconde echt een binding met een van de personages, en dan maak je het jezelf als film heel erg moeilijk om het publiek achter je te krijgen. De bijrollen waren over het algemeen aardig, maar ook niet meer dan dat. Er worden veel te veel personages bij het verhaal betrokken in een film die 99 minuten aan zuivere speeltijd levert. Je hoeft geen deskundige te zijn om na te gaan dat dat veel tekort is om een stortvloed aan personages te kunnen doorgronden. Volgens mij is er geen enkel personage dat meer screentijd heeft gehad dan een minuutje of 6 a 7.

Het realisme is ook zoiets met deze film. Hoe serieus kun je een film nog nemen als huurmoordenaars met een kettingzaag staan te zwaaien... Voor mij is de lol er dan in ieder geval heel snel vanaf. En is het tevens niet iets wat ik van een misdaadfilm verwacht. Daarbij is het ook nog eens een lachertje hoe de beveiliging van Buddy reageert op alle zaken die in het hotel gebeuren. Verder zitten er een aantal zeer discutabele en zwakke scenes in de film, en is het verhaal zelf wat betreft het realisme geen moment serieus te nemen. De ene ongeloofwaardige actie na de andere volgen elkaar in rap tempo op, om nog maar te zwijgen over het feit dat er zoveel poeha word gemaakt over het feit dat het slechts om een transplantatie gaat. Ik bedoel, waarom is Buddy daar niet weggevoerd en naar Sparazza gebracht. En waarom zou men Buddy dood willen voor een levende Sparazza die Heller blijkt te zijn, en veel informatie heeft over de maffia. Wie beslist hierover? Buddy zelf duidelijk niet. Kortom, het hele verhaal hangt als los zand in elkaar, om over de geloofwaardigheid ervan nog maar te zwijgen.

Op visueel gebied vind ik de film ook al niet echt denderend. Het rommelige verhaal gaat hand in hand met rommelige camerawerk. Carnahan heeft getracht veel afwisseling wat betreft het camerawerk toe te passen, maar het komt allemaal wel erg wild over. De special effects moeten we vooral zoeken in de verwondingen van de verschillende personen, zoals een rijtje afgehakte vingers. De schietscenes zijn over het algemeen wel aardig, maar er zitten ook een paar hele extreme schietscenes in, die veel te ver zijn doorgevoerd. Dan doel ik vooral op de schietscene met Carruthers en Diego in de lift. En dan overleven ze het vervolgens ook nog na meer dan twintig kogels de man.... maar goed. De montage van de film is niet heel erg hoogstaand, en hier en daar behoorlijk afgeraffeld.

Smokin Aces heeft mijn verwachtingen geen moment kunnen waar maken. Een verhaal dat onnodig ingewikkeld word neergezet, de huurmoordenaars die wel zeer extreem overdreven zijn neergezet, en het realisme van de film dat aan vrijwel alle kanten harder rammelt dan mijn fiets (en die rammelt behoorlijk kan ik je verzekeren!). Voor mijn gevoel had men met dit script veel en veel meer kunnen doen, maar staat er een ongelofelijk slap verhaal waarbij men de ene foute keuze op de andere stapelt. Grootste minpunt is het feit dat je met geen enkel personage echt een binding krijgt, simpelweg omdat er in 99 minuten film meer dan 10 personages voorbijkomen die een vrij grote rol in het verhaal spelen. Nee Smokin Aces is het voor mij duidelijk niet, en komt de film er nog redelijk goed vanaf met een flinterdunne 2.50, waarvan vrijwel alle punten zijn gescoord op het zeer sterke acteerwerk.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ik vond de scene in de lift juist wel een van de betere scenes. Spannend, goed gechoreografeerd en mooi uitgevoerd door beide personages. Carruthers is naderhand toch echt wel morsdood, maar dat die andere mafkees het wel heeft overleefd snap ik ook niet. De scenes met die pot en haar supergun waren wat dat betreft veel ongeloofwaardiger.

avatar van Cicero83

Cicero83

Pff, dacht eerst: toffe film! Het was ook tof, goede actie enzo. Maar de film eindigt opeens met een zwakke scene. Erg jammer, als je kijkt welke acteurs/actrices erin meespelen. Deze krijgt van mij een 2.0

avatar van veron35

veron35

Hé,

moviemeter schreef:

Smokin' Aces (2007)

Eerst stond daar 'Smokin' Aces (2006)'. En op imdb staat dat er nog steeds. Waarom staat er nu ineens 2007???

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Omdat de film hier in 2007 is uitgekomen?

avatar van veron35

veron35

Als er nu een film uitkomt is dat 9vd10 keer nog een uit 2007, dus dat kan het niet zijn.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De eerste helft is een puinhoop. Een verzameling losse flodders wat een verhaal moet voorstellen, en er worden vijf personages per minuut aan de kijker voorgesteld, waarvan een groot deel enkele minuten later al dood is. Onnodig verwarrend dus. Die namen in beeld had ook niet gehoeven, je bent ze toch zo weer vergeten.

Halverwege de film komt er een beetje schot in en vallen zowaar enkele grappige, spectaculaire en spannende scènes te bewonderen. Tot dan toe is de club van Affleck voornamelijk in beeld geweest, en het perspectief verschuift dan heel plotseling (leuk gedaan met die scène op de parkeerplaats) naar een ander, die dan uiteindelijk de 'hoofdpersoon' van de film blijkt te zijn.

Ik ben er nog niet helemaal uit of de film een leuke stilistische moord- en doodslag film is die ik bij een tweede kijkbeurt meer zal waarderen (van het kaliber Boondock Saints), of dat de rommelige vertelstijl en het creatieve camerawerk vooral sophisticated over moeten komen, om een gebrek aan diepgang te verdoezelen.

De tijd zal het leren, tot dan 3 sterren.

avatar van Blokland

Blokland

Smokin' aces wekt een beetje de indruk dat het de verfilming is van een zwaar "over the top" stripboek. Het slaat allemaal nergens op maar het is al met al toch behoorlijk entertaining. Het rolletje van Ben Affleck en het lot van zijn personage vond ik wel vermakelijk

avatar van Kintu

Kintu

Het feit dat hier meermaals gezegt wordt dat het begin zeer ingewikkeld slaagt volgens mij nergens op.... Ik was natuurlijk wel op het ergste voorbereid door jullie commentaren. De personages van de film worden voorgesteld op een manier die perfect in de film past en voor mij was het geen probleem om de personages te onthouden tot een half uur later hoor, snap niet echt wat daar zo moeilijk aan is.

Ik vond dit dus een zeer geslaagde film die leuk wegkijkt en helemaal niet moeilijk is.

4* zonder twijfel!

avatar van alec

alec

Captain Pervert schreef:

...de rommelige vertelstijl en het creatieve camerawerk vooral sophisticated over moeten komen, om een gebrek aan diepgang te verdoezelen

Mee eens. Sterker nog, het verhaal kom mij nogal pretentieus over. Als je de helft zou weglaten wat betreft het zogenaamde introducties van de main characters zou het de film al een stuk opwaarderen. Maar misschien is het inderdaad een soort van rookwolk anders zou de film een stuk minder intressant zijn.

Verder: een kick-ass film! Keiharde geweldscenes met de nodige humor. Mijn favoriete karakter is toch wel Hugo

En natuurlijk de sublieme cast met Ray Liotta, Ben Affleck, Peter Berg, Alicia Keys (?!) , Mattew Fox, Nestor Carbonell en noem, noem maar op.

Een *4.0

avatar van raymondg

raymondg

Zeer aangenaam verrast door dit pareltje. Vooral die drie broers maken er een mooi potje van

Verhaal is niet echt ingewikkeld, maar wel van de hak op de tak en daarom lastig te volgen. Goed opletten en het muntje zal op het einde vallen. De ontknoping is overigens niet zodanig dat deze de film maakt of breekt. Mensen focussen zich altijd te veel op het eindstation terwijl de rit er naatoe vaak leuker is!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Toch nog 3 sterretjes omdat er een soort van lompe Con Air actie inzit.. maar eigenlijk een zielige verkrachting van True Romance en Tarantino.

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik had het totaal anders verwacht. Er zitten wel wat goeie actie scene's, ja. Maar soms vond ik het een klein beetje moeilijk te volgen. Ik wou dit eigenlijk nooit zien, maar had niks anders wat interessanter leek dan Aces, dus maar gekeken. Niet echt mijn smaak van actie-genre's. 1,5*

avatar van darkjaap

darkjaap

wel een leuk aktiefilmpje niet echt mijn genre maar voor een keertje wel leuk.. 3 *

avatar van joko16

joko16

ECHT Slecht !

En dat met zo'n cast!

avatar van darkjaap

darkjaap

had je van alicia keys verwacht dat ze zo goed kon acteren dan ?

Net alsof Alicia hier degene zonder niveau is...

avatar van xxL.aura

xxL.aura

op de dvd bij de extra's heb je een alternatief einde (het cowboy einde noemen ze het) in plaats van de stekker eruit te trekken telt hij terug van 3 naar 1 en schiet ze dan allebei neer. ik vond dit einde veel beter als je ook kijkt naar de hoeveelheid actie/bloed/geweld in zit. Ik vond dit einde dan beter passen. Kvond de rol van alicia keys echt super! maar jammer dat ze niet zoveel speeltijd had. De Tremor-brothers vondt ik geweldig gespeeld! Echte trailer-trash hillbilly's maar dan op zn neonazi's!
verder vondt ik het verhaal af en toe wel erg ingewikkeld. ook de namen waren af en toe erg verwarrend! meer een film voor pure actie'genot' dan echt het verhaal!

avatar van maerk

maerk

Gewoon een lekker wegkijkend tussendoor filmpje. Het leukste van de film is de cast. Heel veel leuke rollen van oa: Ray Liotta, Andy Garcia, enz enz. Maar de aller-beste/leukste waren die van Matthew Fox, Ryan Reynolds en vooral Jeremy Piven.
Voor de rest zit er veel mooie (soms zeer gewelddadige) actie in, vooral die scene waar die twee mannen elkaar neerchieten in een lift is erg stijlvol. Maar soms wordt die actie iets te overdreven en heb je het wel gezien. Gelukkig zit er ook een flinke scheut humor in. Die humor is soms wel en soms niet grappig. Zo was dat hyperactieve karatejochie erg grappig toen je m voor t eerst zag, maar daarna werd t teveel van hetzelfde en niet grappig meer.. De film was wel aardig maar nadat ik hem gezien had, had ik een 'was dit alles?' gevoel.

iig, leuk vermaak:

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Te standaard, ondanks de goede crew. Het verhaal is op zich best vermakelijk maar het vele geweld maakt dat het niet meer speciaal is of er nog ééntje dood moet of niet. De film weet matig te boeien.

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Verhaal begint zwak, duurde echt 45min voordat er iets begon.

Daarna heb ik me echt zeer goed vermaakt. Agent Messner(Ryan Reynolds) komt in deze film goed tot zijn recht.

Ja, het laatste uur was zeer vermakelijk. 3*

avatar van nightbreed

nightbreed

De scriptschrijver van deze film heeft duidelijk goed gekeken naar 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels' en 'True Romance' want deze film is een mix van deze 2 films.

Onder het motto 'Beter goed gegapt dan slecht verzonnen' vond ik dit wel een genietbaar filmpje, hoewel de 2 eerder genoemden stukken beter waren.

De regie vond ik nogal matig met dat hippe gedoe.

Veel dingen zijn zeer ongeloofwaardig maarja wat verwacht je van een aktiefilm

avatar van Kraay

Kraay

Ik hoopte op een lockstock achtige film met veel interresante personages nadat ik het stukje achterop de dvd had gelezen, het was helaas een slap aftreksel, 3* omdat ik gewoon van het soort films hou.

avatar van NorthSea

NorthSea

Het verhaal is niet ingewikkeld. Het is chaos. Maar met opzet. Ik geef hem een drie omdat al die absurde ingrediënten een smakelijk gerecht vormen.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Zeker wel een vermakelijke film. 'Smokin’ Aces' is een regelrechte moordfilm (al moet ik wel zeggen dat ik er meer van had verwacht). De slomotions, de stilstaande beelden en de bloedbaden zien er zeer goed uit. Zeker een 'must see' voor fans van actie.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Veel bekende namen in deze film, maar niemand weet te overtuigen. De film zelf is één groot rommeltje, probeert zelfs nog emotioneel over te komen in een aantal scenes en de actie is maar weinig aanwezig. Misschien een te hoge verwachting gehad van deze film. Had één grote hoop actie verwacht, maardat heeft de film helaas niet te bieden. Veel onnodige scenes, beroerde personage's en een Alicia Keys die - vooral in de eerste scenes - een totaal onnodige toevoeging aan de cast is. Ze is gewoon erg matig en haar rol had iedereen kunnen doen en dan voor een pak geld minder. Een bekende cast geniet deze film toch al, dus waarom haar toevoegen?

Over het algemeen een grote bult gekkigheid deze film die toch zeker wel een paar leuke scenes te bieden heeft, maar helaas niet meer dan dat.

avatar van Dreamboy

Dreamboy

Heel goede film!!! Ryan Reynold & Alicia Keys overtuigen mij echt!! Maar vooral Jeremy Piven die Aces speelt! erg goed gedaan. De actie is ook geweldig en de film weet in een goed tempo het verhaal voor te brengen

top film!

avatar van Thomas

Thomas

De film doet echt zijn best om "cool" te zijn ... warrig begin waar je goed met je hoofd bij moet blijven... Einde is gewoon slecht.. hoe verzin je het...

Maar goed.. kijkt lekker weg en na alle negatieve reacties hier viel het toch allemaal reuze mee...