• 9.379.030 stemmen

Geregisseerd door: Joe Carnahan

Met onder meer: Andy Garcia, Jeremy Piven en Ryan Reynolds

Releasedatum: 1 februari 2007

Plot Smokin' Aces

"Nobody gets away clean."

FBI-onderdirecteur Stanley Locke (Andy Garcia) heeft zijn beste agent Richard Messner en diens doorgewinterde maat Donald Carruthers (Ray Liotta) gestuurd naar de niet meer zo erg geheime onderduikplek van Buddy 'Aces' Israel in Lake Tahoe. Hun opdracht is het beschermen van deze louche goochelaar tegen maffiabaas Primo Sparazza, die achter ruim 130 moorden zou zitten. Om zijn eigen hachje te redden heeft Buddy zich bereid verklaard om tegen Sparazza te getuigen, zo luidt het verhaal. De maffia heeft één miljoen dollar op het hoofd van Buddy gezet, waar een bizarre groep huurmoordenaars op af komt.

Richard Messner

Buddy Israel

Jack Dupree

avatar van Valii

Valii

Viel me toch weer niet mee. Jammer, want er zit zeker wel potentie in. Het komt alleen totaal niet van de grond en kan geen minuut echt boeien.

4/10 is het enige wat ik ervan kan maken.

avatar van 10-StepKill

10-StepKill

De film is aardig en sommige stukken uit de film zijn geniaal. Maar de film heeft twee gezichten. Aan de ene kant is het een over the top actiefestival en aan de andere kant een misdaaddrama. Heb het meest genoten van het laatste en dan met name van de acteerprestaties van Ryan Reynolds en Andy Garcia. Vond Jeremy Piven overigens best goed acteren, tegen mijn verwachtingen in. Die scene waarin hij voor de spiegel staat, met die lenzen enzo, was briljant. Leuke film, maar allerminst een topper, terwijl die potentie er zeker was.

avatar van stephan73

stephan73

Normaal gesproken ben ik niet zo gek op nieuwere actiefilms, maar na best te hebben genoten van Crank dacht ik dat ook Smokin´ Aces me wel zal bevallen.
Jammer genoeg niet dus!
Ok, het is geen slechte film, maar een geflipte actiefilm, boordevol geweld? Ik heb hem niet gezien!
Enkele scenes zagen en goed uit en ook enkele personages waren erg leuk (vooral de drie gestoorde broers), maar verder was het allemaal erg matig. Teveel gekletst en niet genoeg gekte!

avatar van Xen0n

Xen0n

Zeer sterke cast en wat vette over de top actie scenes in een aardig verhaaltje. Best vermakelijk.

avatar van Resurrection

Resurrection

Het uitgangspunt van Smokin' Aces is leuk bedacht, alleen zeer dramatisch uitgevoerd. De film begint al vrij standaard, de dialogen zijn standaard, de cynisch bedoelde opmerkingen zijn niet grappig en het blijft braaf en wat saai. Het opbouwen van de spanning mislukte in mijn ogen totaal. Daarnaast ergerde ik me behoorlijk aan de verschillende huurlingen die wel zeer karikaturaal neergezet.

De tweede helft van de film was zowaar nog erger dan de eerste 50 minuten. De film ging werkelijk waar alle kanten op. Eerst dacht ik dat ik naar een soort actiekomedie zat te kijken, door grappig bedoelde dialogen en de relaxte en broeierige L.A.-stijl muziek. Daarna zat ik ineens in een actiethriller met zwakke vuurgevechten en een hoop serieuze gezichten. En daarna kwamen er opeens dramatische elementen in de film met een hoop verdriet, woede, jaloezie en nog serieuzere gezichten. Dit was ook goed te horen aan de muziek: eerste relaxte jaren '70-achtige muziek, daarna keiharde rock waarop zwaar vioolspel volgde. Deze verschillende genres wisselde elkaar ook nog eens in hoog tempo op.

Verder wordt alles voorgekauwd en zijn er zoveel clichés in verwerkt dat het kijkplezier je ontnomen wordt. Het moment dat Liotta de nep FBI-agent doodschoot was wat dat betreft wel het absolute dieptepunt.

Ik zou graag willen weten wat een Guy Ritch met deze film zou hebben gedaan. Het uitgangspunt van de film bood veel perspectief voor een redelijke geezer-movie. Deze versie is echter een grote chaos.

(Alleen het karatejoch met ADHD was het meest grappige en geslaagde van de film)

avatar van papaEd

papaEd

606 schreef:

Toch wel een gave film maar soms beetje druk.

Acteren was goed en de huurmoordenaars waren cool.

3,5 ster

sluit me hier bij aan af en toe veel te druk.

Muziek en acteerwerk waren goed

avatar van skipy05

skipy05

speciale film. Ik begin kon ik wel maar moeilijk volgen/ Tegen het einde is het allemaal duidelijk. Er zitten een paar goede actie stukken in. Er zitten een paar rare mindere stukken in.

avatar van missl

missl

het einde vind ik erg jammer maar het verhaal is vermakelijk. geen toppertje maar prima.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Vermakelijke film, maar veel losse eindjes die nog in elkaar moeten geknoopt worden voor 2de deel? Soms overbodige tot nutteloze actiescenes, er waren ook teveel de personages die de film niet echt iets bij brachten.

En het overdramatische einde+ muziek paste toch niet echt bij het luchtige begin van deze actiefilm.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zit in mijn top 5 van slechtste films van het afgelopen decennium. Altijd vervelend om een film te bekijken die grappig probeert te zijn en daar niet in slaagt. Ook de hysterische acteerprestaties scoorden erg ondermaats. Bijna in slaap gedommeld. Het leukste moment was wanneer de eindaftiteling er eindelijk kwam. Niks interessants deze mislukte Tarantino-kloon.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Beter dan verwacht

Het uitgangspunt is zeer aardig, de cast is top, de (schaarse) actie scénes zijn behoorlijk sterk en een vlot verloop is wat deze film te bieden heeft. Leuke verschillende huurmoordenaars die de film tot het hoogtepunt brengen wanneer ze elkaar treffen, na dit moment word het een stuk minder omdat het de tijd neemt om alles uit te leggen.

Gewoon een fijn, niet serieus te nemen en niet altijd even constante maar ondanks dat toch zeer vermakelijke film die een dikke 3.5* krijgt.

avatar van tal1b

tal1b

toch maar weer even gekeken (voordat ik deel 2 ga kijken). De acties zijn zeer gaaf gedaan. Sommige dingen wat onlogisch, en wat onrealistisch, wat het technisch wel wat jammer is. een krappe 4

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Filmwerk is behoorlijk geniaal eigenlijk.

Net herkeken en ik vind die 3,02 toch echt veel te magertjes voor deze diamant van een film.

Vooral Ryan Reynolds speelt bijzonder goed. Echt zo'n acteur die zich niet alleen verleent voor onnozele komedie-rolletjes, maar ook serieuze rollen prima vertolkt.

Ray liotta ouderwets goed net als de overigen.

avatar van rep_robert

Niet helemaal mijn ding.
Het begin komt vooral erg geforceerd hip over, samen met de introductie van alle personages, wat ook niet echt werkte bij mij. Verder komt er weinig actie voor in het begin en is het bovenal heel veel gepraat. Ook zitten er irritante personages in, zoals die negerin en dat adhd karate kind. Gelukkig zitten er ook leukere personages in de film, zoals die gekke punks en een sympathieke rol van Reynolds.

De 2e helft van de film komt het ook gelukkig wat meer op gang, is er lekker veel actie, minder tijd om je aan de personages te storen en heeft het einde een lekkere twist, wat ik wel leuk vond aan het enigzins oppervlakkige verhaal wat je dacht dat het was de hele film lang.

Niet helemaal mijn ding, daarvoor kon ik er te moeilijk in komen. Maar toch een voldoende, dankzij het leuke verhaal en een goeie Ryan Reynolds.

avatar van Sgerrard_8

Sgerrard_8

behoorlijk filmpje, gemiddelde verdient hoger,vooral als ik kijk hoe lachwekkend hoog crank bijvoorbeeld scoort.

avatar van Sp3kkie

Sp3kkie

Gewoon een leuke film, vind het wel meer als een 6je waard. Dit komt voornamelijk door de samenkomst van de bizarre karakters.

1 minpuntje, best leuk dat alicia keys probeert te acteren, maar ik vind haar totaal niet geschikt voor deze rol. Kan natuurlijk aan mij liggen, maar door haar muziek en hoe ze daarmee over komt vind ik haar totaal niet geschikt voor een huurmoordenares die de hele tijd pussy en fuck zegt.

Natuurlijk zag je deze shoot-off van ver aankomen. Deze shoot-off vond ik echter wel vet om naar te kijken.

Hoewel ik het verhaal redelijk vond, vind ik het toch een beetje een verhaal om de actie te onderbouwen. Einde vond ik dan wel weer goed en opzich best verrassend.

Door de bizarre karakters, de leuke karakters en een aantal leuke acteurs 3,5 ster.

avatar van huVILEub

huVILEub

Aardige actiefilm. Leuk verhaaltje wat mooi door elkaar loopt, leuke acties op het einde. Maar verder niets spectaculairs.

avatar van bvonk

bvonk

Vind dit een van de beste actie flms die ik de afgelopen jaren heb gezien. Juist omdat alles op een vreemde mannier door elkaar liep en veel gebruik van verschillende sfeeren vond ik erg leuk om te volgen.

4.5

avatar van Helios

Helios

WOW!!! die film is zo cool de acties waren geweldig, really high class!!

De muziek keuzes deed me denken aan snatch.

Was de moeite waard om te zien!

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Heel entertainend.

Beetje freaky, doch entertainende en vlotte uitwerking.

Genoeg actie en humor + een topcast voor een avond plezier. Ruime 3,5*

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Von um wel aardig. Snap alleen de clou niet zo (is die wel te snappen Lekker chaotisch hier en daar.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Beetje de structuur zoals die is als in Snatch en Rock 'n Rolla Daar houd ik persoonlijk wel van. Daarnaast is het gewoon een leuk uitgewerkt verhaal wat mij echt wel wist te boeien. Doe daar nog een leuke plot-twist bij en het hele feest is compleet.

avatar van Showey

Showey

Echt geen boeiende film!

Gebeurd weinig, misschien is het niet mijn ding...

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

ik ben een beetje verbaasd door de score. Ik heb deze film een hele tijd geleden gezien. Ik kan me de grauwe sfeer nog herinneren en enkele grove scenes. Ook met Alicia Keys toch?

avatar van mrwhite

mrwhite

Showey schreef:

Echt geen boeiende film!

Gebeurd weinig, misschien is het niet mijn ding...

gebeurd weinig!!!!

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

fappie schreef:

Ook met Alicia Keys toch?

Yep.

avatar van mikeforever

mikeforever

heb net deel 2 beoordeeld dus wilde toch bij deze film nog even kwijt

dat deze toch net een halve ster meer waard is ! het verhaal is natuurlijk iets origineler en het zat net ff iets beter in elkaar ...

avatar van Baggerman

Baggerman

Mmmm, Carnahan lijkt hier een Tarantino of Ritchie te proberen te zijn, maar faalt wat mij betreft faliekant! De film schiet van het ene genre in het andere en slaagt voor geen enkele.

Gelukkig weten sommige acteurs nog wat van de film te redden (Piven, Flanagan, Pine, Carbonell en in zekere mate Reynolds (ik dacht eigenlijk dat dit Ethan Hawke was!)), al weten sommigen dit weer aardig omlaag te halen met lauw (Garcia, Liotta), tot ronduit slecht acteren (Keys: echt hopeloos!)

Vanaf dat de huurmoordenaars het casino beginnen te infiltreren wordt het geheel nog wel leuk, maar het melodramitisch fluteinde en de pogingen tot humor (het karate-jochie met erectie, waar sloeg dàt op?) verpestten bij mij de anders nipte voldoende.

avatar van scorsese

Leuke actiefilm in de stijl van het beginwerk van Guy Ritchie. Grote cast met geflipte personages. Snelle montage en camerawerk. De twist werd wel erg ver van te voren aangekondigd. Zo gauw plastische chirurgie werd vermeld, kon je al op je vingers natellen dat de maffiabaas de omgebouwde FBI agent was.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Had verwacht dat dit een ultieme over de topper werd, en daar was ik ook weer even aan toe. Maar helaas... Smokin Aces is het niet. Het is meer een uur lang een voorbereiding op actie en er gebeurd weinig. Wel is de botte humor en de neo noir achtige elementen wel mooi gedaan. De actie viel ook reuze mee en was niet echt hoe ik het had verwacht had en was ook weer vrij snel over. Wel vond ik Ben Affleck weer leuk spelen en die 2 vrouwelijke huurmoordenaressen waren ook uber cool. Ook het korte rolletje van Ray Liotta en die oost europees en die Israel kwamen nog wel door de verf.

Helaas niet echt wat ik nou verwachte. Maargoed een 3,0*