• 9.378.549 stemmen

Geregisseerd door: Joe Carnahan

Met onder meer: Andy Garcia, Jeremy Piven en Ryan Reynolds

Releasedatum: 1 februari 2007

Plot Smokin' Aces

"Nobody gets away clean."

FBI-onderdirecteur Stanley Locke (Andy Garcia) heeft zijn beste agent Richard Messner en diens doorgewinterde maat Donald Carruthers (Ray Liotta) gestuurd naar de niet meer zo erg geheime onderduikplek van Buddy 'Aces' Israel in Lake Tahoe. Hun opdracht is het beschermen van deze louche goochelaar tegen maffiabaas Primo Sparazza, die achter ruim 130 moorden zou zitten. Om zijn eigen hachje te redden heeft Buddy zich bereid verklaard om tegen Sparazza te getuigen, zo luidt het verhaal. De maffia heeft één miljoen dollar op het hoofd van Buddy gezet, waar een bizarre groep huurmoordenaars op af komt.

Richard Messner

Jack Dupree

avatar van wimspeedy56

wimspeedy56

Movie Unlimited Zevenaar:

Smijt een stapel bekende acteurs bij elkaar, laat de cameraman flink schudden en heel close filmen, zodat je vaak niet goed ziet, wat er allemaal in de actiescenes gebeurt, gooi er 1000 liter tomatenpuree en een paar millioen kogels overheen, en zorg voor een al gauw verwachte dubbele bodem, zodat men het ook nog een intelligent opgebouwd geheel zal noemen. Ziedaar de ingrediënten voor een slaapverwekkende, primitieve "film", die eigenlijk nooit gemaakt had moeten worden, en waarvoor de deelnemende spelers zich eigenlijk zouden moeten schamen. 1 ster, voor het idee, wat helaas nergens echt slim werd uitgewerkt.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

stinissen schreef:

De eerste 40 min zijn zo chaotisch dat je er hoofdpijn van krijgt .

De rest van de film gaat nog wel maar het verhaal is te complex om er van te genieten.

Er zit ook geen enkel symphathiek personage in de film die het verder moet hebben van bizare types en grof geweld .

Klinkt als een heerlijke film! .

avatar van neo

neo

Diesel schreef:

Veel bekende namen:

Ray Liotta, Vladimir Kulich, Ryan Reynolds, Don Cheadle, Jason Bateman, Peter Berg, Alicia Keys, David Proval, Common.

6/9 namen zeggen mij niks eigenlijk.

avatar van Kouros

Kouros

opzich wel een redelijk vermakelijke film, door de actiescenes.

alleen in de film zaten een aantal mankementen.

Ik irriteerde me mateloos aan Alicia Keys ik begrijp totaal niet dat ze de rol kreeg om te doen alsof ze een huurmoordenaar was. Ze acteerde heel erg zwak.

Het had een mooie film kunnen worden, maar dat verpesten ze weer door er humor in te plaatsen dat bestemd is voor de jeugd van tegenwoordig, die niet weten wat goede humor is.

Ik geef deze film 3 sterren,

Helemaal mee eens, had een geweldige film kunnen worden als Alicia Keys en haar "Gangsta vriendinnetje" niet mee deden. Had die rol aan een andere hitman achtig figuur gegeven zoals Vinnie Jones.

Ook was het moeilijk te zeggen of het serieus of grappig bedoeld was. Leuk dat die 3 neo-nazi's er inzaten maar wat heeft dat nou voor toevoegende waarde aan de film, hadden het niet gewoon 3 maffiosie figuren kunnen zijn ofzo??

Echt dood en dood zonde

Ik geef een 2.5 voor de moeite

avatar van gotti

Wordt nogal de grond in gestampt door de kranten die ik las. Jammer, want zo slecht is ie niet...

avatar van Plankje

Plankje

Heb de film gisteren mogen bekijken

en heb me kostelijk vermaakt.

Een heerlijke chaotische en flitsende film.

Eentje voor mijn collectie.

Ik vergat te zeggen:

Wat doet dat schele kleine karate jong er in vredesnaam in deze film.......

gotti schreef:

Wordt inderdaad enorm afgekraakt.

avatar van Gabe Walker

Gabe Walker

Een film met met veel potentie met voor mijn gevoel een anti climax als einde. Helaas!

De film had een leuk concept, maar deed er te weinig mee.

Voor de rest een leuke film om naar te kijken, goede acteurs en leuke personages. 3*

wimspeedy56 schreef:

Movie Unlimited Zevenaar:

totaal niet mee eens, geen echte topper maar zeker wel vermakelijk

Grote pulp! Chaotisme ten top

avatar van Kouros

Kouros

Carlo Rizzi schreef:

Ik vergat te zeggen:

Wat doet dat schele kleine karate jong er in vredesnaam in deze film.......

Jah he, ik begreep de grap niet van dat irritante karatejong.

het irriteerde me een beetje op een gegeven moment.

Poisonthewell

Best leuk, kilometers over the top, aartsflauwe humor, veel geweld. Is echter wel een kwartier te lang. De film is parabolisch: een opmaat naar het hoogtepunt van de film (een uitgebreide, extreem geweldadige en bovenal heerlijk absurdistische shootout), waarna het in de derde akte sterk bergafwaarts gaat. Bij een film als deze maakt het echt niets uit of alle plot puzzelstukjes wel passen; wanneer op het eind toch een halfserieuze poging hiertoe gedaan wordt brengt dit het algehele niveau flink naar beneden.

Ryan Reynolds lijkt zijn rol ook veel te serieus te nemen (wellicht opzettelijk - Carnahan's enige realistische referentiepunt?). Verder gewoon lollige big budget pulp. 3*

avatar van sju

sju

Een uiterst chaotisch verhaal, met een overdaad aan personages. Sommige van hen zijn wel ontzettend droog en komisch (Ben Affleck is wis en waarachtig geweldig!), maar ze dragen elk maar een minimaal deel bij aan het verhaal. Eigenlijk is niet echt één hoofdpersoon aan te wijzen... De regisseur wil er dan nog een lading drama ingooien, maar dat werkt totaal niet. Ze hadden eigenlijk niet moeten proberen een intelligente ontknoping te vertellen, maar een verhaaltje geven die de actie en humor voldoende ondersteunt. Zo kon de film gelijk een half uur korter...

Op een aantal schitterende scenes (waar het eind er absoluut geen van is) blijft er niet veel over...

Kleine teleurstelling 2,5*

avatar van Salto

Salto

het is geen slechte film....

en Alicia Keys zag ik wel zitten hoor... die Nazi types... mwaaa had beter gekund.

De stijl had wat weg van Pulp Fiction... Het niveau jammer genoeg niet. De eindscene in het ziekenhuis vond ik wel prachtig.

En oh ja, Andy Garcia... (een van mijn lievelingsacteurs) Whats up with that voice!!!

Verschrikkelijke teleurstelling...

Het verhaal was niet bijzonder, de regie ook niet, vele characters waren meer vervelend dan interessant... sommigen konden uberhaupt uit de film gelaten worden naar mijn idee (advocaat hier en daar waarvan ik me afvroeg "Waarom?!?").

All in all was de hele film een grote teleurstelling en was er naar mijn idee echt veel en veel meer uit te halen... Maarja het is niet anders. Jammer want de setting vond ik opzich wel geinig. 2* voorlopig.

avatar van daanos;

daanos;

super film naar mijn mening ontzettend ingewikkeld, maar als je 'm door hebt is ie echt geweldig,

moest ontzettend lachen om sommige scenes met de neo-naties

4,5 sterren, top film

avatar van Jordy

Jordy

Ik ben vooral benieuwd naar Jeremy Piven ( ), maar volgens mij ben ik de enige die hem kent als ik de berichten hierboven zie.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

haha heb begrepen dat Jeremy er op een gegeven moment op Tony Montana gaat lijken. Helemaal ****** ** met cocaine op zijn face .
Ik ga hem zelf van de week waarsschijnlijk kijken, en verwacht een vermakelijk filmpje.

daanos; schreef:

moest ontzettend lachen om sommige scenes met de neo-naties

4,5 sterren, top film

"door hebt" ?
Wat valt er te snappen aan de film dat zo lastig is omdat het geniaal is. De film draait om een hoop mensen die elkaar dood willen en aan het einde is er jawel een plottwist die je van mijlenver kan zien aankomen.

Nee deze film heb je net zo snel door als Rambo, Rush Hour of welke andere simpele actiefilm dan ook

Jordy schreef:

Ari is in ieder geval briljant .

davidov schreef:

"door hebt" ?

Dat 'doorhebben' kan op verschillende manieren werken. Wie zich drukmaakt over eventueel voorspelbare plottwists en of het allemaal wel klopt heeft de film naar mijn mening dus niet door.
Natuurlijk is het verhaal te belachelijk voor woorden en dient ook niet gevolgd te worden of uberhaupt te kloppen. Wanneer de eerste kettingzwaaiende neonazis opdoemen is het toch wel duidelijk dat Smokin' Aces een duidelijk geval is van big budget, star-studded schlock, en Carnahan weet wel degelijk waar ie mee bezig is. Ondanks het grote budget zal deze film waarschijnlijk eerder Troma fans bekoren dan Tarantino fans.
Dan zijn er dus twee reacties mogelijk: 1)'Oh nee, dit wordt een lange avond' en ga je met je ogen liggen rollen, of 2) 'Woohoo, la maar komen die vrolijke puinzooi', en je leunt achterover met een dikke grijns op je kop.

Ik ben van de laatstgenoemde categorie. Verhoogd naar 3,5*, en wellicht gaat dat in de toekomst nog verder omhoog.

Jordy schreef:

Drie woorden:

En. Tou. Rage.

Deze film was echt vet. Ik heb hem zaterdag gezien en hij heeft me niet teleurgesteld. De acteurs speelde goed, Vooral Ryan Reynolds die z'n rol als Messner op zich neemt vond ik erg knap en toch wel het beste in de film was. Ik had iets meer van alicia Keys verwacht maar toch alsnog een leuk extratje. Harde actiefilm, met grappig personages in de film. Ook jammer van Mr. Affleck ook een iets grotere rol van verwacht. Maar verder uitstekend. Als je naar een film opzoek bent die je lekker kan vermaken is dit er zeker 1 van, een verhaal wat bijna iedereen snapt, hoewel er wel een twist op het einde zat. Maar daar moeten jullie zelf maar achter komen. Ik vond het een geslaagde actie/comedy film, met harde actiescenes en leuke humor er doorheen. 5,0*

avatar van elsterno

elsterno

Zeer vermakelijk en vooral chaos! Ik vond hem erg leuk met een leuk einde! Grappig neergezet en origineel bedacht. 4*

Poisonthewell schreef:

Ik verheugde me dan ook op een film vol "vette actie" en een "matig verhaal" maar alsnog kwam ik van een koude kermis thuis. De film deed gewoon over de hele lijn niks bijzonders. Beter zelfs er waren weinig dingen die ik nog "ok" vond. Van regie, script, muziek, decors, acteerwerk,...alles was matig. Vond de film echt een domper...deed me denken aan bad boys 2. Ook "big budget, kijk eens wat een stoere film" terwijl m'n euroshopper zakdoekjes nog steviger in elkaar zitten.

Poisonthewell

Hmmm tsja, ik kan me best iets voorstellen bij jouw mening over deze film, en ik snap ook wel dat velen die zullen delen. Toch vond ik m zeker niet in hetzelfde rijtje passen als Bad Boys en dergelijke. Integendeel: het is een parodie daarop. Waar de 'coolheid' in die en andere films (*kuch kuch*JerryBruckheimer*kuch kuch*) je strot wordt ingestampt, ervaarde ik bij Smokin' Aces veel meer een 'take it or leave it' onderstroom. Carnahan moet kritiek als de jouwe uiteraard hebben zien aankomen, en drijft er dan lekker nog een stukkie verder in door. Over the top, door de vallei heen en weer bij de volgende top omhoog.

Wel in hetzelfde straatje zit Running Scared van vorig jaar. Ook dat was lekker absurde kolder met de tong van de regisseur diep in de wang begraven. Smokin' Aces is de overtreffende trap.

Maar goed, let's just agree to disagree

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Ik hoop dat je bij deze film wel wat meer kan genieten van de aktie scenes dan die van Running Scared.

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

Wat een zaad film, heb vreselijk kunnen lachen, maar vooral op de momenten dat het in de film niet bedoeld was....

Het is zoals al vaker hier omschreven: een hoop ingredienten in een blender en vol open da ding...

Te volgen is het helaas niet, laat staan interessant of "mind blowing" 1,5*