Primal Fear (1996)
Met onder meer: Richard Gere, Edward Norton en Laura Linney
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 23 mei 1996
Plot Primal Fear
"Sooner or later, a man who wears two faces forgets which one is real."
Een arrogante advocaat neemt de zaak aan van een jongen die door de politie opgepakt werd terwijl hij wegrende van een moord op een bisschop. De zaak wordt complex als duidelijk wordt dat er, naast de jongen, misschien nog een derde persoon aanwezig was ten tijde van de moord.
Martin Vail
Goodman
Pinero
Stenner
opa_paul
trouwes.... welke nationaliteit heeft die esteban nou... ist nou engelstalig, of nederlands. mss teveel films gekeken?
gemaster
Het is nogal mode om veel Engels te gebruiken. De veramerikanisering van de maatschappij noemen we dat.
Maargoed, de film. Erg goede rechtbankfilm(waar ik sowieso al fan van ben), met een zeer goede rol van Norton en een Gere die eens niet irritant is. Helaas had ik al even vluchtig hier gekeken naar het cijfer van de film en omdat ik Jordy's eerste bericht ook las wist ik dat er een twist aan het einde zou komen. Hierdoor wist ik het eigenlijk al en dat is toch eigenlijk wel heel erg jammer. Toch 4 sterren.
opa_paul
dat zeg; ik teveel films gekeken dus!:D of het klinkt interresant:D
spuit11
Vind dit ook een erg goede film. Het lijkt een standaard-thriller te worden, maar het zeer verassende einde maakt veel goed. Edward Norton maakte meteen een steengoed debuut en speelde Gere van het scherm. Was meteen door hem geboeid
frankskie
Gewoon 5 sterren he, heb deze film voor het eerst half gezien toen ik een jaartje of 10 was. Mocht hem toen niet helemaal afkijken maar was er in ieder geval wel door geboeid. Wist toen nog niet dat het edward norton was en deze film. Maar toen ik in de gids zag dat deze film kwam met het plaatje erbij wist ik het. Dus vond hem 9 jaar geleden alleen al goed door mijn gevoel. Kan dus niet missen.
Phoenix
Zojuist herzien en ik ga omhoog. Norton speelt toch wel weer de pannen van het dak, en hoewel ik de verrassing al wist neemt hij aan impact niets tot weinig af. Erg leuk ook om allerlei stille hints die Norton geeft in de film te ontwaren.
4* dus
Benninf
Geeft hij zoveel stille hints dan? Die zijn me na twee keer kijken nog niet opgevallen..
Purmerend
Wat stond die Richard Gere voor lul op het einde van de film. Zulke verrassende dingen moeten ze veel meer in films verwerken. Goed acteerwerk van Richard Gere en de stotterende Edward Norton. Ik was van plan om hem 3,5* te geven maar door het einde toch 4* van gemaakt.
Pieter Montana
Raar dat deze film meteen het 1ste optreden was van Norton
Moovey
Uitstekende film met een fantastische Edward Norton. Vooral de verassende ontknoping aan het eind van de film vind ik erg sterk. Had het boek al gelezen voordat ik de film zag, maar toch blijft dit een sterk verhaal.
sweetlake
Inderdaad, een geweldige thriller. Van het begin tot het eind boeiend en meeslepend. Je zit bijna direkt in het verhaal en kan je goed indentificeren met Gere's personage. Norton speelt een voortreffelijke rol en heeft zich duidelijk goed ingeleefd in de rol van psychopaat. Vooral de laatste scene is top. Norton is zowiezo een geweldig acteur.
HiLL
Norton in zijn beste rol ooit! Fantastisch!! Verder een lekkere film, met zelfs een goede Gere, niet mijn favoriete acteur. Goede film...door Norton een 4
JoeCabot
Lang geleden dat ik deze nog gezien heb, moet een paar jaar zijn. Toen vond ik hem gewoon redelijk en nu zal dat waarschijnlijk nog niet veel meer zijn dus 3* ...
tevelenco
Erg goede rechtbankthriller.
Met een goed uitgewerkt verhaal en een erg verassend einde.
En ook de akteerprestaties vond ik erg goed , waarbij vooral Edward Norton een onvergetelijke indruk op mij maakte.
Kortom een TOPPER !!!
Gehenna
Een hele sterke spannende thriller met Richard Gere, de rol lijkt wel op z'n lijf geschreven..zo zie ik hem graag. Edward Norton in een droomdebuut, prachtige rol van hem. 4.5*
HeatWave
Wat een ijzersterke film is dit.
Spannend vanaf het begin tot en met het eind.
Zeer verrassend.
Ook keurig acteerwerk van de hele cast.
Een echte topper.
Dennis Evahi
Ik heb deze film jaren geleden gezien in de bioscoop en vind het wel de moeite waard om nog mijn zegje te doen;
Prima film. Goed verhaal en verrassend, niet voorspelbaar. En chapeau voor Edward Norton. Geweldig acteur!
Ik geef deze film *** en een half ster (dikke ruim voldoende dus!)
bert_vl
Dit is eigenlijk zo'n saaie SBS6 film van 14:00, waardoor ik bijna afhaakte.
Tot mijn verbazing was dit een hele goede film en een pluim voor het acteerwerk van Edward Norton!
U-96
- 2077 stemmen
Ik heb de film gisteren weer gekeken en ben net zo onder de indruk als tijdens de eerste keer. Het blijft constant boeien en het verhaal krijgt steeds meer interessante wendingen naarmate het verhaal vordert.
Richard Gere weet zijn rol als zijnde arrogante advocaat prima te vervullen. Edward Norton is natuurlijk super. Het lijkt me echt niet makkelijk om zo realistisch een stotterend watje te spelen en daarnaast ook een agressieveling met een compleet ander gezicht. Zijn eerste rol en naar mijn mening ook zijn beste rol die ik ooit gezien heb. Frances McDormand doet het ook goed. De personages hebben genoeg diepgang en uitstraling. De ontdekking van Aaron's tweede persoonlijkheid vind ik wel het beste en indrukwekkendste gedeelte uit de film. Grotendeels te danken aan Norton.
Het einde van de film is natuurlijk top. Zelfs bij een tweede keer kijken sta je gewoon perplex van de uiterste genialiteit van Roy. Ik heb films over rechtzaken eigenlijk altijd wel interessant gevonden.
Verhoogd naar 4.0 sterren...
rupie
zag redelijk snel aankomen, hoe het eind van de film eruit zou gaan zien. Voor mij geen hoge waardering!!
Halcyon
Jep, briliante rol van Norton inderdaad. Heb hem toen ontdekt en vanaf dan ongeveer elke film gezien waarin hij heeft meegespeeld. Echt een klasse-acteur. Spijtig dat hij de laatste jaren voor nogal flauwe films heeft gekozen (The Italian Job, The Score...), maar dat neemt niet weg dat hij in mijn ogen nog altijd één van de beste acteurs is.
BenicioDelToro
Goede film. Het wil wat zeggen als ik me zelfs aan Richard gere niet irriteer! Norton en Linney zijn altijd degelijk tot goed, dus daar hoef ik eigenlijk niets aan toe te voegen. Wat ik wel nog even kwijt wil: ik vermoedde al halverwege de film hoe het zou gaan verlopen. En ik had nog gelijk ook. Terwijl bij mij het kwartje vaak juist op het allerlaatste moment valt...
3,5 *
Respekked
vroeg ik me ook al af. Speelt doorgaans vrij aardig. Nooit echt hele positieve uitschieters, maar om em nou bar slecht te noemen..
Goodfella_90
Het ligt over het algemeen ook niet aan zijn acteren, denk ik. Ik irriteer me namelijk ook altijd aan hem, terwijl ik het niet eens een slechte acteur vind. Hij heeft gewoon iets over zich, waarom ik een hekel aan hem heb. Wat het is weet ik ook niet precies.
Dennis Evahi
Wat heeft iedereen toch tegen Richard Gere?
In Internal Affairs vind ik 'm heel sterk als "Bad Cop".....dan is ie behoorlijk bruut!

Netflix haalt 'Primal Fear' met Richard Gere opnieuw uit het aanbod

Goed beoordeelde thriller 'Primal Fear' met Richard Gere komt naar Netflix

Netflix-verwijderalarm: deze maand nog verdwijnen er 20+ films, dit zijn de vijf best beoordeelde

De beste films met een hoofdrol voor de jarige Richard Gere (72)

The Game

The Life of David Gale
Drama / Misdaad, 2003

Mystic River
Drama / Mystery, 2003
corruptiekindermishandelingchicago, illinoisgebaseerd op boekbishopmanipulationrechtszaakpornographic video rechtbankpsychopaatadvocaatwhodunitpsychiatergeestesziektemurder trialaltar boy legal dramalegal thriller