• 9.373.131 stemmen

Planet of the Apes (2001)

Actie / Sciencefiction | 119 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Mark Wahlberg, Tim Roth en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 23 augustus 2001

Plot Planet of the Apes

"You'll be sorry you were ever born human."

2029: Astronaut Leo Davidson gaat voor een routine-missie aan boord van een cruiser op een ruimtestation. Hij komt echter plotseling in een wormgat terecht en landt op een vreemde planeet waar apen over de mensheid regeren. Met hulp van enkele menselijke rebellen probeert Leo een gorilla-leger te ontlopen, en een heilige tempel te vinden.

avatar van De GeuS

De GeuS

Behoorlijk saai filmpje; aankleding was niks bijzonders, (sommige apen zagen er ongelovelijk nep uit, andere wel weer goed) de acteerprestaties waren matig/goed, het verhaal daarintegen weer saai; krappe 2,5*....

avatar van Lauwie

Lauwie

In de trailer destijds was niet duidelijk dat de film een komedie was... wat het dus weldegelijk was

Ik vond de film wel degelijk goed. Alleen zijn de gezichten van de Apen wel heel erg nep. Het verhaal was wel top, alleen hadden de verschillende relaties tussen de hoofdpersonen wel iets beter kunnen worden uitgedrukt.

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Vond hem erg tegen vallen, was gewoon saai om te kijken. De apen waren ook wel matig gemaakt, sommige waren wel goed gemaakt maar andere helemaal niet.

avatar van Coen

Coen

Vond de film wel OK, maar Tim Burton heeft absoluut betere films gemaakt. Wel goed dat ie zwaar afweek van het origineel. Cool was de line "Get your hands off me, you damn dirty human" en "Can't we all just get along?"

Tim Roth was wel goed als creepy gen. Thades.

3.5 sterren

avatar van reveal

reveal

gewoon slecht! Dit is een van Tim Burtuns slechtste films ooit!

avatar van The One Ring

The One Ring

Superslecht. Ik weet eigenlijk niet eens waarom ik 'm afgekeken heb. Wat moeten we nou bijvoorbeeld met het einde.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Na het origineel nu ook deze film gezien en hij valt me heel erg tegen!

Ik vind sommige apen heel mooi gemaakt(de gorilla's en ook generaal Thade) maar andere weer helemaal niet zoals Ari. De special effecten in de ruimte vond ik wel weer mooi(lekker overdreven) en de bewegingen ook, maar dat de belanrijkste aap lelijk is is best erg.

En ook het verhaal sloeg nergens op, uitijndelijk een krappe voldoende (3 sterren) maar veruit Burton's minste en gewoon geen goede film!

avatar van Flipman

Flipman

Nee, ik vond dit ook geen goeie film en ondanks het feit dat ie door Tim Burton is geregisseerd moet ik 'm helaas een 2 geven.

avatar van Tim Burton

Tim Burton

wel een redelijke film, niet TImmie's beste film.

avatar van Epitaph

Epitaph

Hele redelyke prent,alleen jammer van t verwarende einde.

ps Ari lykt een beetje op M.Jackson.:p

avatar van Jorick

Jorick

Ik vond deze film erg vermakelijk en zelfs best goed. Tim Burton heeft betere films gemaakt, maar deze behoord in mijn ogen zeker niet tot de mindere. Ik ben overigens wel benieuwd naar het origineel. 3.5*

avatar van Film Pegasus

De originele film is een pak beter. Deze film neemt zich veel te serieus voor wat hij eigenlijk is. Wel een vermakelijke film, maar meer ook niet. In z'n geheel valt hij wel mee, maar veel hoogtepunten zijn er niet echt.

avatar van HiLL

HiLL

Ik von dit een fikse tegenvaller en minder dan het origineel. Jammer want je zou denken dat de special effects dezer tijd beter zouden kunnen en dat vind ik in deze film niet terug, vergeleken met het origineel is dit niet heel veel beter. En Wahlberg, tja matig acteurtje.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Tim Burton onwaardig

avatar van hasanordek

hasanordek

Ik snap niet wat iedereen zo slecht vind aan deze film? Het gaat hier om apen die verder zijn ontwikkeld dan de mens. Dus, zullen de apen er niet net zo uitzien als de apen die we nu kennen.

Verder vond ik het verhaal wel iets om over na te denken. Als je nagaat hoe de mens nu omgaat met dieren. En stel dat de rollen ineens omdraaien? Dat zie je dus terug in deze film.

De special effects de decors zijn zoals je van Burton mag verwachten, namelijk uitstekend. Hij is zeker niet Burtons beste, maar wel komt wel in aanmerking voor een voldoende.

Waar ik me overigens aan irriteer, is dat een remake bijvoorbaat al de grond in wordt geschreven. Hier heeft men vooral een handje van in Amerika. Geef de film eerst een onbevooroordeelde kans.

avatar van WildeSinterklaas

WildeSinterklaas

Ik weet nog wel dat deze film me tegen viel, deze film had zoveel kunnen worden. Echt jammer,... zeker nadat ik ook het origineel gezien heb valt deze gewoon tegen. (dat was daarna overigens) 2,5*

avatar van erwku

erwku

Het einde van de orginele planet of the apes was niet alleen een schokkende plotwending, alle stomzinnigheden in de film klopte ineenkeer allemaal! Naar mijn mening het meest briljante einde allertijden!

(Ik had die film gezien zonder dat ik er ook maar iets vanaf wist dus zat me de hele film te ergeren aan stomzinnigheden, vandaar dat ik einde zo briljant vond!)

Maar dit einde is zo slecht, zo verschrikkelijk prut, ik heb er lang over zitten na denken, maar het slaat werkelijk nergens op nergens. Als absolute tegenstelling van de oude film, maakt het einde de toch al niet erg sterke film helemaal finaal kapot, zonde,

ga snel de oude kijken, mits je het plot niet weet tenminste.

avatar van speedy23

speedy23

erwku schreef:

Mag je dan ook bij de '68 versie zetten.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

aardig vermaak, niet heel bijzonder, maar wel leuk gedaan.

avatar van djelle

djelle

Los van het feit dat het verhaal me maar matig boeit, vind ik de film in zijn geheel niet zo interessant uitgewerkt.

Walhberg acteert hier weer niet al te uitmuntend, maar hij mist vooral een zekere uitstraling wat mij betreft. De gevechten oogden niet al te speciaal en ook uit andere zaken (bv camerawerk) kon ik niet echt iets exceptioneels vinden. Dat er chemie kan ontstaan tussen een mens en een apin vind ik totaal ongeloofwaardig. Zo zijn er nog wel enkele feiten en minpunten die ertoe bijdroegen dat ik niet echt volledig kon meeleven met het ganse gebeuren, en dat is in dit soort film ook wel een belangrijke factor natuurlijk. 2*

avatar van SabineZ.

SabineZ.

Mwah, ben er niet kapot van .

Een 3,5.

avatar van Dementor_20

Dementor_20

Ik vond hem bij nader in zien toch wel goed. Had eerst mn twijfels toch, maar vind het acteer werk puik en de opmaak van de film ook. En het einde is natuurlijk top

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Decors, make-up en special effects zijn zoals gewoonlijk bij een Burton film weer allemaal top notch. Voor de rest valt deze Burton film nogal tegen, eigenlijk is het ook helemaal geen Burton film. Heb nergens zijn hand kunnen herkennen. Jammer. Heb me toch nog wel vermaakt met het kijken naar Planet of the Apes maar het origineel is beduidend beter. Slechtste Burton film.

Krappe 3*

En dat einde was echt te dom voor woorden.

avatar van blockbuster

blockbuster

Deze film is een product. Dat uitgerekend Tim Burton zoiets tot stand bracht is mij een raadsel. Er zijn tientallen andere regisseurs die dergelijke film ineen kunnen flansen. Waarom had men dan Tim Burton nodig? Ik heb altijd gehouden van het idee van "planet of the apes", de eerste films beschikten over veel minder mogelijkheden, de uitwerking van het verhaal komt nu wat gedateerd over maar die films hadden een sterke plot. Er valt werkelijk niks te zien in deze film. Ik vind hem zelfs belachelijk.

Er wordt niet bijster goed geacteerd, het verhaal is niet interessant en de plot is onbegrijpelijk en lachwekkend.

De apen zijn echter prachtig om naar te kijken, prachtige mimiek. Behalve dat vrouwtje dan. Ik zou deze film alleen aanraden als je echt niks beters te doen hebt. Verwacht geen lekkere ontspannende, entertainende film. Dat wordt ons niet gegund met deze draak. Jammer want Tim Burton staat voor kwaliteit.

avatar van Dead01

Dead01

• 1976 stemmen

Film viel wel mee.

Heb de oude versie nog niet gezien maar moet zeggen het verhaal heeft toch iets.Apen zijn goed gedaan.Special effects ook.Goed geacteerd maar enkel het einde is wat zwak.

Daarmee 3 sterren

avatar van Gehenna

Gehenna

Ontzettend jammer dat Burton niet meer vrijheid heeft gekregen van de studio om te doen waar hij goed in is; een eigenaardige wereld creëren wat een soort trademark voor hem is.

Nu ziet het er maar weinig fantasievol uit en is het, het net niet.

De apen zijn wel mooi gedaan, prachtige make-up en ze bewegen op een manier die geloofwaardig is. Vooral Tim Roth was indrukwekkend.

De soundtrack is wondermooi, het klinkt bij bepaalde stukken een beetje minimalistisch met industrial invloeden, ik ben er erg over te spreken.

Het geheel is allemaal best mooi gefilmd en ziet er keurig uit.

Het verhaal is gelijk een stuk minder, het zit nogal rommelig in elkaar en rammelt aan alle kanten. Ook Mark Wahlberg vond ik zwak en is behoorlijk één dimensionaal. Helena Bonham Carter als aap, speeld hem toch zonder al te veel inspanningen te moeten doen van het doek.

Deze remake had net zo goed niet gemaakt hoeven te worden, op een aantal pluspunten na is de film té gewoon en té standaard om het origineel te kunnen benaderen. Krappe 3.5*

avatar van D-ark

D-ark

niet de minste maar erg leuk wilt ie maar niet worden deze hervefilming van de klasieker.

Het lijkt dat de studio hier meer invloed heeft op gehad dan Burton.

2,5

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Ik mag dan wel een liefhebber van Burton's films zijn maar Planet of the apes is toch echt wel de minste van zijn hele oeuvre (2,5*)

avatar van waidman

waidman

Kreeg de dvd van iemand, technisch een goede film, maar acteurs als Wahlberg en Roth kunnen beter, ook in deze film is te zien dat de acteerprestaties ondergeschikt zijn aan de actie en technische uitvoering daarvan, al met al een aardige film maar niet meer dan een 2,5