Planet of the Apes (2001)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Tim Burton
Met onder meer: Mark Wahlberg, Tim Roth en Helena Bonham Carter
Releasedatum: 23 augustus 2001
Plot Planet of the Apes
"You'll be sorry you were ever born human."
2029: Astronaut Leo Davidson gaat voor een routine-missie aan boord van een cruiser op een ruimtestation. Hij komt echter plotseling in een wormgat terecht en landt op een vreemde planeet waar apen over de mensheid regeren. Met hulp van enkele menselijke rebellen probeert Leo een gorilla-leger te ontlopen, en een heilige tempel te vinden.
- Trailer (YouTube)
- Planet of the Apes (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Krull
Senator Nado
Zaius
Dirigent
Beetje voorspelbaar allemaal en niet echt een film waar ik van houd. Maar voor 1 keer te kijken was hij nog wel aardig.
* *
Pannenkoek
Wat een slecht einde.
Alsof iemand er 2 minuten voor tijd nog even achter komt dat er nog een eind aan gebreid moet worden. Erg jammer.
Ik ben ook niet zo'n fan van Marky Mark's acteerwerk.
Leuk als er een keer niets op televisie is, maar het origineel is stukken beter.
Ik moet zeggen dat ik de originele "Planets of the Apes" films met Charlton Heston stukken beter vind dan deze. Deze film moet het vooral hebben van de special effects en de actie terwijl bij de originele versie het verhaal stukken beter was. Het eerste deel was ook zeer spannend en had een subliem einde.
Deze film is niet echt slecht maar om nu te spreken van een geweldige film nee.
Donkerwoud
Tim Burton zet het aloude verhaal in zijn eigen stijltje en doet er vervolgens helemaal niks mee. Een beetje jammer. Het is niet zozeer slecht, maar wel heel standaard. De meerwaarde boven het origineel schittert dan ook vooral door afwezigheid.
Deze remake van Burton haalt het helaas niet bij het origineel. Het verhaal weet gewoonweg niet altijd te boeien en voelt soms rommelig aan, de prachte SE en dito sfeer ten spijt. Wahlberg lijkt ook een beetje misplaatst. Een van Burton's mindere films maar best vermakelijk. Redelijk.
Tarkus
Goede remake van de science-fiction film uit 1968, die evenwel niet het hetzelfde succes heeft behaald van diezelfde film uit '68 ('Planet Of The Apes') en de vele vervolgen erop.
Natuurlijk zijn in deze film de special effects stukken beter dan in de eerste filmen, vooral dan de makup van Tim Roth en Helene Bonham Carter en de vele andere 'apen'.
Mocht je niet weten wie welke rol speelt je zou ze onmogelijk kunnen herkennen.
Ook Mark Wahlberg is weer in topvorm, al is dit wel een van zijn wat minder sterke rollen.
Ook het verhaal is prima en niet echt hetzelfde als de andere film, maar het resultaat is hetezelfde, men komt terecht op een planeet waar de apen heersen over de mens.
Kortom een aardige SF-film voor iedereen geschikt.
eltorro
de film ging wel maar dat lag in ieder geval niet aan Mark wahlberg die toch behoorlijk slecht acteerde het verhaal zelf was nou ook niet zo geweldig uitgewerkt en jammer genoeg stoppen ze er ook nog zo'n overbodig vervelend eind achter
krosnicky
man waarom maken ze toch van zoon prachtige film een dwaze remake ze hebben ge probeert om de komplete saga in die re make de duuwen aaarg ik gaat remakes en dat noemen ze dan een oude film in een nieuw kletje steken deze film is wel al 7 jaar oud e als je films in een nieuw kleedje wil steken moet je elk jaar een remake maken
Ooit het origineel gezien.
Afgezien van het einde (wat in het origineel toch echt beter werd aangepakt) is dat echter niet veel beter. Allebei nogal saaiig uitgewerkt.
Eigenlijk gaat het serieus achteruit met deze film wanneer Wahlberg aankomt op de apenplaneet. Rook af en toe zelfs naar "Animal Farm" achtige moralistische zooi. Verder nogal saaie gevechten en een weinig spannende en/of boeiende trektocht.
Make-up van de apen vond ik barslecht. De enige reden waarom ze er creepy uitzien is omdat de helft van hun gezicht duidelijk prothese is en helemaal niet meebeweegt. Vooral Carter's pakje is echt slecht. Bij Roth was het gelukkig wat beter gemaakt.
Erg matige en ongrappige rol van Giamatti verder, humor komt totaal niet uit de verf. Burton bakt er eigenlijk verder ook niet al te veel van, studios of niet. Zijn stempel is amper te herkennen.
Doe daarbij nog een redelijk onnozele variatie op het originele einde en het hele ding is een serieuze misser. Voor de sci-fi en het gecrashete ruimteschip nog 1*, eigenlijk nog best gul.
soom
Zijn stempel is amper te herkennen.
aerts007
Vermakelijke film met inderdaad een donker sfeertje.
Best een donkere sfeer hoor, precies waar Burton goed in is.
Een donkere sfeer is toch iets te ruim, ook niet iets wat ik op zich aan Burton koppel. Een duistere sprookjesachtige sfeer wel. Maar dat sprookjesachtige vind ik hier niet meteen terug.
Rodehaan
Prima Remake van de " Planet of the Apes uit 1968 " ook
de muziek vond ik goed , het verhaal wordt anders
in beeld gebracht en dat is goed gelukt door Tim Burton.
nu maar wachten op de volgende Planet of the Apes film.
Zuzuu
Voor de mensen die geen idee hebben van wat er op het eind is gebeurd:
Hij is terecht gekomen in een parallel universum. Zo simpel
dikkop
Hele leuke science-fiction. Zit eigenlijk nog steeds te wachten op deel 2. Zal ooit nog wel komen denk ik....
schram101
Aardige film. De sfeer in deze film is best te pruimen.
Toch lijkt het niet allemaal top te lopen. Hoewel de sfeer en de effecten echt wel netjes zijn, loopt het niet helemaal lekker strak in elkaar.
Het acteerwerk: ik ben zeker een groot fan van Mark Wahlberg maar heb hem hier een van zn mindere prestaties zien leveren. Jammer.
Ook de rest van cast (mensen) spelen niet de sterren van hemel.
Het is dan wel een remake, maar een verhaal als deze noem ik toch redelijk orgineel omdat je ze simpelweg niet veel ziet.
De locaties dan, ben nog nooit op die planeet geweest dus kan hier weinig over uitwijken. Heb me er zeker niet aan gestoord in ieder geval.
Het einde roept wat vragen op. Zou er een vervolg komen?? Ben benieuwd, zal hem wel kijken dan iig!
Redelijk onderhouden film, maar niet echt een topper!
Tag84
Ik vond deze film niet zo geweldig. In vergelijking met de oude film is de uitwerking nog eens dunnetjes over gedaan en er zitten weinig vernieuwende ideeën of scenes in. Wel vind ik de kostuums mooi uitgewerkt, de apen hebben een prachtige expressie in hun gezicht.
suder
Jammer dat ze Mark Wahlberg met zijn emotieloze gladgestreken gezicht hebben gekozen voor deze film .
Hadden ze niet beter in plaats van hem Kevin Bacon kunnen nemen?
dan was het helemaal een goede film geweest.
Maar de apen zijn erg spectaculair en leuk , goede sf film .
Seifer
Het einde van de film is gewoon slecht, ik snap daar nog steeds de logica niet van. Misschien dat die storm in de ruimte er iets mee te maken heeft, maar dan nog is het veel te vergezocht. Alhoewel het is al weer een tijd geleden dat ik deze film zag, misschien dat ik de film ga herzien. Een vervolg trouwens wel weer leuk zijn, maar dan hoop ik wel op een goede bioscoop film.
thunderball
Het einde is precies zoals in het oorspronkelijke boek van Pierre Boulle het verhaal eindigde en waar deze en de eerste film op gebaseerd zijn. Is dus ook niet echt een verwijzing naar een mogelijk vervolg.
Seifer
Het einde is precies zoals in het oorspronkelijke boek het verhaal eindigde. Is dus ook niet echt een verwijzing naar een mogelijk vervolg.
Ik heb het boek nooit gelezen, misschien neem ik ooit eens de moeite en vind ik het einde dan niet meer zo slecht.
griffier
Wat een tegenvaller! Je hoort het mij niet vaak zeggen, maar het origineel was echt stukken beter, ondanks het technisch kunnen van tegenwoordig. Alleen Helena vormt nog een lichtpuntje (en de vormgeving) ...
alex____94
goede film! Je kan natuurlijk niet op tegen het origineel, maar de vormgeving van deze film was natuurlijk prachtig!
ILDIB
Lage score helaas, maar begrijpelijk want er zitten wat slechte stukken in, en hij haalt het bij lange niet bij het origineel. twijfel tussen 3 en 3.5, Toch het laatste want effect en make up zijn wel heel erg goed, en hij blijft boeien. Einde is wel zwaar waardeloos, tever gezocht.

Blackadder Back & Forth
Komedie / Historisch, 1999