• 9.376.657 stemmen

Planet of the Apes (2001)

Actie / Sciencefiction | 119 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Mark Wahlberg, Tim Roth en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 23 augustus 2001

Plot Planet of the Apes

"You'll be sorry you were ever born human."

2029: Astronaut Leo Davidson gaat voor een routine-missie aan boord van een cruiser op een ruimtestation. Hij komt echter plotseling in een wormgat terecht en landt op een vreemde planeet waar apen over de mensheid regeren. Met hulp van enkele menselijke rebellen probeert Leo een gorilla-leger te ontlopen, en een heilige tempel te vinden.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Toch wel een leuke film. Vooral de sfeer vond ik erg goed, je voelt je meteen thuis in de film. De cast is ook zeer aardig met een goede Mark Wahlberg en de mooi Estella Warren. Het verhaal blijft vanzelfsprekend iets te vergezocht, maar je moet er niet te veel aan denken en gewoon genieten van de film.

Net als bij alle andere films van Burton ben ik zeer tevreden over Planet of the Apes:

avatar van sangha

sangha

dit vind ik toch een van de mindere films van tim burton. wel weer mooie decors, dus daar heeft het zeker niet aan gelegen, maar de echte tim burton sfeer miste ik een beetje, en het verhaal was ook redelijk saai. 2 sterren

avatar van pjutter

pjutter

inderdaad een van de mindere van Burton.

Erg mooi gemaakt, maar wel een beetje simpel en voorspelbaar verhaal.

Mark Wahlberg had beter een aap kunnen spelen daar heeft hij de neus wel voor...

die vrouwtjes apen waren trouwens niet mooi gemaak.. hebben ze qua make up een beejte op bezuinigd:)

Het einde maakt een hoop goed.

avatar van sangha

sangha

pjutter schreef:

avatar van juliaatje

juliaatje

ik vond een leuke film ik moest er om lachen

het (mens)meisje vond ik een beetje lool a like shakira

avatar van Johan311

Johan311

Kan in de verste verte niet in de schaduw staan van het origineel, net zoals Wahlberg natuurlijk niet in de schaduw van Heston kan staan.

avatar van peruaansefilm

peruaansefilm

zeer goede film.. ja toch staat die niet op mijn top 10.. als er een top 10 is van kostuums/ kleding ofzo dan stond die er in..

avatar van Kevin13

Kevin13

middelmatige film, met slechte acteurs en een krankzinnig verhaal

avatar van Seifer

Seifer

Het is zeker geen saaie film, alleen vind ik het einde wel vreemd. Dat hij terug gaat naar zijn eigen planeet en dat het ineens wordt geregeerd door apen.

Eigenlijk verwacht je nog een vervolg maar die is er niet.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Seifer schreef:

Eigenlijk verwacht je nog een vervolg maar die is er niet.

Door dat einde heb ik de hele film net beter weten te appreciëren,
vond het maar matig, maar dat einde maakte de hele film goed.
Alsin, een vernieuwing van het 'verrassende" einde van de 1968 versie.

Wahlberg vond ik wel sterk acteren in the departed, hier matig.

avatar van killerfreak

killerfreak

De 'inkleding' van de apen is hier uiteraard veel beter als in het origineel. Wat natuurlijk logisch is gezien de vooruitgang van de technologie. Maar daarmee is dan ook alles gezegd. Het verhaal wordt (ten onrechte) aangepast; de spanning wordt eruit gehaald, en de acteurs zijn niet zo goed als weleer. Desondanks, voor de (wel iets te weinige) actie, maar vooral voor Thade een 3*

avatar van soom

soom

Ik hou niet van Science-Fiction, niet echt, dat heeft 2001 al bewezen voor mij.. Toch maakt de Burton-sfeer (en de muziek die daarbij hoort) een hoop goed. King Kong en Bokito zijn er niks bij, vergeleken met de grauwigheid en de sfeervolle actiescenes, die Burton eraan geeft.

avatar van DragQueen

DragQueen

ik heb alle oude films uit de serie gezien, en vind deze echt klassiekers. deze remake zal dat echter niet worden. al is ie best goed om een keer te kijken. ik kon me goed verplaatsen in de film. verder is de cast oke, en de special effects, de kostuums en de sets zijn prima. de actie-scenes zijn degelijk uitgewerkt. leuk is trouwens de bijrol van charles heston, de hoofdrolspeler van het origineel. ik geef de film 3,5 sterren.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

ik sluit me helemaal aan bij DragQueen. Maar vind hem toch iets minder sterren waard. 3,0

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Natuurlijk een zeer onnodige remake, die ook toteel geen impact heeft zoals het klassieke eerste deel.

Maar het is opzich een op eigen benen staande remake, die absoluut geen straf is om te zien.

De special-effects zien er uitstekend uit, de decors en make-up is verbluffend mooi en de acteurs doen het prima.

Een vermaklelijke remake met lekker veel actie.

3,5.

avatar van Shinobi

Shinobi

Was wel een redelijke film, maar meer ook niet. De special effects, kostuums, actie vind ik wel goed. Maar deze film kon mij gewoon niet geboeid houden, ik heb 'm wel helemaal uitgekeken.

Met een ironisch einde, doet die gast er alles aan om weer naar de aarde terug te keren. Blijkt het dat het bewoond wordt door apen.

Ik geef 'm 2, 0 sterren.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Op het einde na viel alles tegen. Ik vind het meeste van Tim Burton goed, maar met dit heeft hij toch echt een flater geslagen. Ik heb het later nog eens geprobeerd te kijken maar alleen al de slechte acteerprestaties deden bij mij de film de das om. Om maar niet te spreken van de slechte make-up (ik dacht dat het over apen ging???) en de effects.

2,0 sterren

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Ik vind deze film nogal ondergewaardeerd. Ik ga hem binnenkort een keer herzien, want in mijn gedachte (ik heb 'm in 2001 in de bios gezien) was de film onderhoudend en zagen de SE er gelikt uit.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Net niet geslaagde film. Jammer dat Burton zoiets heeft kunnen afleveren. Zijn typische sfeer is ook niet terug te vinden. Veelal onlogisch en echt spannend wordt ie ook niet. Ik vraag me zelfs af of het onder de categorie "lekkere wegkijker" valt, want misschien vind ik 'm daarvoor ook al net iets te saai. Apen zien er wel aardig uit, maar die kunnen de film ook al niet redden, helaas.

avatar van kentukkie

kentukkie

slammende apen ?

avatar van ramtin

ramtin

einde verpeste het echt voor mij, anders had ik het mischien wel wat gevonden.

2,5

avatar van nickie14

nickie14

leuk verhaal geef um een 3.5 sterren leuk voor een avond als je niets te doen hebt

avatar van Tj-83

Tj-83

Apster schreef:

Saaie film en een belachelijk einde, waste of time & money. Erg irritant is Wahlberg, die kijkt gedurende de hele film erg moeilijk, alsof hem iets dwars zit.

Zou jou niks dwarszitten als er spreken de apen achter je aan zitten die ook nog is kapot sterk zijn?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Dat doet Wahlberg wel in meerdere films.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Tj-83 schreef:

avatar van praetorian

praetorian

nickie14 schreef:

En niet alleen voor één avondje

avatar van tigormeds

tigormeds

Aardige film die het niet haalt bij de versie uit 1968.

Ik zie geen waarom hij is gemaakt, het verhaal is mager net als de meeste acteerprestaties. De apen deden het erg goed maar de mensen waren niet om aan te zien.

Ze hebben besluiten genomen zodat de film een doodgewone actiefilm is geworden in plaats van een goede film waar het verhaal meer op de voorgrond staat en je verrast. Iets wat in de versie uit 1968 erg goed uit de verf is gekomen.

Als een remake (als je het zo kunt noemen) volgens de makers zo noodzakelijk was, had ik liever gezien dat ze trouw waren gebleven aan het boek wat uitstekend was. Zo had de film iets speciaals kunnen krijgen, erg jammer.

De apen zijn wel erg mooi vormgegeven en dit is een pluspunt, net als Tim Roth.

avatar van spinnerxx

spinnerxx

Ik vond het een hele leuke film en spannend

avatar van akka

akka

leuke en spannende film

3.5

avatar van echoooo

echoooo

Ik vond het eigenlijk niet zo best. De apen hadden van die plastic-nep hoofden. De spanning was wel redelijk goed opgebouwd zodat het verhaal wel bleef boeien, maar het einde was echt wel een anti-climax. Ligt het aan mij of bevatte het einde totaal geen logica? Ik heb er lang over zitten denken, maar ik kom er gewoon niet uit. Wat is er in hemelsnaam gebeurd??