• 9.376.808 stemmen

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)

Drama / Horror | 123 minuten

Genre: Drama / Horror

Alternatieve titel: Interview with the Vampire

Geregisseerd door: Neil Jordan

Met onder meer: Brad Pitt, Tom Cruise en Kirsten Dunst

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 december 1994

Plot Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles

"Drink from me and live forever"

De film vertelt het levensverhaal van Louis de Pointe du Lac (Pitt). In 1791 heeft hij na het verliezen van zijn vrouw geen zin meer om te leven. Hij wordt door de vampier Lestat (Cruise) gebeten en deze geeft hem de keuze om als vampier verder te leven, of een langzame dood te sterven. Louis kiest ervoor om een vampier te worden en leert van Lestat hoe het is om als vampier te leven. De jaren gaan voorbij en Louis kiest ervoor om van het bloed van dieren te leven, omdat hij geen onschuldigen wil vermoorden. Ook het gezelschap van Lestat bevalt hem steeds minder. In Parijs ontmoet hij een groep vampieren die heel anders leven en Louis vindt een manier om alles anders te laten worden.

avatar van Sasja

Sasja

Erg goede film. Tenminste niet hetzelfde als de andere doorsnee vampieren films ( Waarbij het meestal over dracula gaat) erg orgineel en mooi in elkaar gezet. ook kwa verhaal erg goed

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ik ben dol op (goede) vampierenfilms. Helaas is het voortaan lang zoeken tegen de tijd dat je een goede tegenkomt. Gelukkig kwam ik deze tegen. Sommige vampierfilms verdraaien de heleboel, en je ziet dingen waar geen bal van klopt. Deze film houd echter de boel zoveel mogelijk origineel. Het verhaal is heel goed. Ook heeft de film een opmerkelijke sfeer, dat het wel interessant maakt.

Make-up en kostuums waren heel goed. De vampieren zagen er echt goed uit.

Acteerwerk is geweldig. Maar wat wil je ook met brad pitt en tom cruise. Vooral tom cruise deed het goed. En speciaal wil ik nog Kirsten Dunst noemen die het geweldig deed. Ze moest eigenlijk een volwassen vrouw spelen in een kinderlichaam. Heel knap gedaan.

5 welverdiende sterren.

avatar van Fryce

Fryce

Het acteerwerk in deze film vind ik van hoog niveau. Ik vind de casting helaas niet erg goed. Lestat is 1 van mijn meest favoriete karakters en ik had graag gezien dat iemand anders hem gespeeld had, desondanks moet ik bekennen dat Tom Cruise het goed doet. Banderas als Armand vond ik ook niet zo succesvol. Brad Pitt en kirsten Dunst vond ik wel erg goed en gepast als Luis en Claudia. Ik was bekend met het verhaal en de karakters, want ik heb de boeken gelezen. Ik kan niet zeggen dat ik van mijn sokken geblazen ben, maar heb mij wel goed vermaakt. Het drama gehalte wat het boek heeft word goed weergegeven in de film.

avatar van starbright boy

Over de casting van Cuise was toen nog een klein relletje. Anne Rice (de schrijfster van het boek) liet destijds heel duidelijk liet weten via de media dat ze helemaal niet blij was met Cruise toen hij gecast werd als Lestat.Toen ze de film had gezien gaf ze onmiddellijk toe dat haar oordeel voorbarig was geweest dat hij het erg goed had gedaan.

avatar van Hankieh

Hankieh

Leuk filmpje maar geen topper.

De cast vond ik aardig. Alhoewel ik vond dat Banderas ook niet daar thuis hoorde.

Christian Slater vond ik erg goed ook al had hij maar een kleine rol. Daarnaast vond ik Tom Cruise en Kirsten Dunst het best.

avatar van Vascago

Vascago

Leuke film maar idd geen topper.

Visueel was het een spektakel en de film had ook een best leuk verhaal. Sfeer was dik in orde ook. Helaas liet het acteerwerk zo nu en dan te wensen over. Ik vond juist Tom Cruise zwaar irritant soms. Brad Pitt goed en Dunst uitstekend.

Al met al een leuke film om een keer gezien te hebben, maar niet vaker

avatar van X.MagnuM

X.MagnuM

Ik ben normaal niet zo dol op vampier films, maar ik vond deze behoorlijk goed!

En de acteurs waren ook goed!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Mooie film, maar verliest veel vaart als Cruise niet in een scène zit. Wat een energie stopt hij in zijn rol. Zoals hij ook deed in Magnolia. Acteren kan hij wel. En een vreemd personage neerzetten ook. Dan komt Pitt wat anders over, deels zijn rol, deels minder geacteerd. Alsof hij er niet bij is sommige scènes.

Mag verder de pret niet drukken. Interessant verhaal. Mooie aankleding en mooi geschoten. Fijne muziek, goede belichting, cinematografie was nog wel het sterkste punt. Al gaat de film aan het eind te snel door de fragmenten heen. Dan was het eerste gedeelte meer een geheel en ook beter. Anders zeker half punt hoger.

avatar van namingway24

namingway24

Jammer van Cruise, hoewel ik hem hier nog wel kan tollereren. Verder een mooie klassieke horrorfilm met een paar sterke scènes, zoals de scène in het Grand Guignol-theater. Hoogtepunt is een jonge Kirsten Dunst in een prachtige rol.

avatar van kimmie131195

Lexcoaster

Uitstekende film.

avatar van Parisa

Parisa

Na tig keer kijken nog steeds nergens saai of lelijk gefilmd.

Heerlijk om Lestat geplaag te zien tegen zeurende Louis. Mooie mannen (Armand is ook cool). Een zeer goede Claudia. Mooi decor, costumes enz. Dikke 5*. Een vampierfilm die alles heeft wat een vampierfilm hoort te hebben.

avatar van WeZet

WeZet

Aangename film, Cruise was bij momenten zelfs niet meer te herkennen (op het gebied van uiterlijk en zelfs stem). Het blijft boeien doordat je honderden jaren geschiedenis ziet, afgewisseld met het heden. Een verrassend maar toch ook weer niet verrassend einde maakt het af. Ondanks het sterke verhaal (voor vampierenfilms) en een prima cast (Tom Cruise, Brad Pitt, de jonge Kirsten Dunst) zal hij niet lang in mijn gedachten blijven spoken omdat de film veel van dezelfde soort scenés bevat (slurp slurp)en misschien dat het thema ook meespeeld. Ik houd wel van fantasie en speculatie (what if, Eternal Sunshine o/t Spotless mind etc.) maar een overdosis aan geslurp is dan weer niet nodig. De locaties en nogmaals de acteurs zijn prima, en er zaten een aantal goede schrikmomenten in. Over het algemeen gezien de beste vampierenfilm die ik ooit gezien heb.

avatar van misterwhite

misterwhite

Erg geslaagde film, van het begin tot einde heeft het mij geboeit. De cast vond ik geweldig goed en ze speelden ook erg goed. Ik verschrok toen ik teweten kwam dat kirsten dunst er in mee speelt, ze deed het erg goed

avatar van chandor013

chandor013

geniale film. super acteurs mooie costuums alles wat een goede vampierenfilm moet hebben.

het boek redelijk goed gevolgd.

avatar van powerman

powerman

Tom Cruise als de vampier die Brad Pitt als 'leerlingvampier' nog het een en ander moet gaan leren. Het is een horror film, maar wel een grappige. Vooral Tom Cruise speelt de rol erg grappig (maar dat is mijn mening.) Christian Slater interviewd Brad Pitt en die verteld hem dan zijn verhaal als vampier. Ook nog met een leuke rol van Antonio Banderas.

avatar van Rizz

Rizz

Ik heb deze gewoon nog steeds niet gezien. Moet ik echt snel doen.

avatar van linsey18

linsey18

ik ben dol op deze film, al jaren.

ik vind hem super.

maar ook wel zielig.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

helaas, film springt van de hak op de tak en word nergens écht interessant.

natuurlijk is het leuk om Pitt te zien spelen, hij doet het perfect!

Maar het bleef te lang bij 1800 hangen en ik had liever wat meer diepgang en andere tijden gezien (Highlander als perfect voorbeeld).

ook het einde was erg onbevredigend en een anti-climax.

avatar van K@i

K@i

Wat een Schijtfilm !

avatar van misterwhite

misterwhite

K@i schreef:

Wat een Schijtfilm !

Let eens op je woordenschat aub.

En leg ook aub eens uit waarom je deze film zo slecht vind?

avatar van K@i

K@i

misterwhite schreef:

Let eens op je woordenschat aub.

En leg ook aub eens uit waarom je deze film zo slecht vind?

Dit was kennelijk een film die serieus moest overkomen

vond het maar een saaie rare boel

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Zeer matige film. Kon mij niet boeien. Typisch Hollywood einde.

avatar van tjoppie

tjoppie

Beste acteer werk van Tom en Kirsten Dunst, ook grappig dat Thandie Newton en Tom later in Mission Inpossible !! weer samen spelen, verder spelen Pitt ,Banderas en Slater ook redelijk. Iniedergeval zitten hier tog 4 sterren in??

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ziet er erg mooi uit en met het acteerwerk zit het ook goed elkaar. Vooral de jongen Kirsten Dunst baart opzien. Het vampierenverhaal was alleen niet zo opzienbarend en tegen het eind van de film was de rek er ook wel uit.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

jonge Kirsten Dunst bedoel ik dus, niet jongen .

avatar van Tazke

Tazke

In de tijd dat deze film uit kwam was dit echt een topper. Heb hem inmiddels denk ik al 10 jaar niet meer gezien, maar heb hem eindelijk op dvd gevonden. Vanavond kijken! Hoop dat ik nog net zo onder de indruk ben als "vroeger". Te bedenken dat deze film als 16 jaar oud is......

avatar van Jessica.

Jessica.

Een van mijn favoriete films. Ik ben gek op Vampiers, dus deze film was voor mij super. Tom Cruise & Brad Pitt zijn ook geen straf om naar te kijken =P

Maar het verhaal is gewoon goed en mooi. Goede acteurs, prachtige, donkere setting en mooie kostuums.

Daarbij is de soundtrack ook erg goed!

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Fantastische film. In 1994 gemaakt, je ziet het er niet aan.