• 9.373.194 stemmen

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)

Drama / Horror | 123 minuten

Genre: Drama / Horror

Alternatieve titel: Interview with the Vampire

Geregisseerd door: Neil Jordan

Met onder meer: Brad Pitt, Tom Cruise en Kirsten Dunst

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 december 1994

Plot Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles

"Drink from me and live forever"

De film vertelt het levensverhaal van Louis de Pointe du Lac (Pitt). In 1791 heeft hij na het verliezen van zijn vrouw geen zin meer om te leven. Hij wordt door de vampier Lestat (Cruise) gebeten en deze geeft hem de keuze om als vampier verder te leven, of een langzame dood te sterven. Louis kiest ervoor om een vampier te worden en leert van Lestat hoe het is om als vampier te leven. De jaren gaan voorbij en Louis kiest ervoor om van het bloed van dieren te leven, omdat hij geen onschuldigen wil vermoorden. Ook het gezelschap van Lestat bevalt hem steeds minder. In Parijs ontmoet hij een groep vampieren die heel anders leven en Louis vindt een manier om alles anders te laten worden.

avatar van Jordy

Jordy

Lekkere duistere sfeer, interessant verhaal, goed geacteerd, maar alleen wat traag zo nu en dan. 3 en een halve ster.

avatar van neo

neo

deze is net als dracula van

francis ford coppola een beetje erg saai.wel goed acteerwerk.

avatar van Blindfold

Blindfold

Dracula vond ik eigenlijk nog een stuk saaier.

Jos2

Een meesterwerk die pas over 15 jaar op waarde geschat zal worden.

avatar van Eva

Eva

Beste vampierenfilm ooit.

avatar van Psyche

Psyche

Beste vampierfilm ooit??? Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej, meen je niet! Het was mooi, maar op een gegeven moment werd het soms toch vervelend.

Tom Cruise werd zo...vervelend, zo....niet leuk. Bram Stoker's Dracula was mooier...

Toegegeven, de sexscenes hebben een wel heel hoog brrrrrrrrr-factor, maar dat is wel een mooiere film dan deze Intervieuw with the vampire.

Jos2

Dracula had wel wat, vooral visueel. Maar er werd bevoorbeeld allejezus slecht geacteerd. Hierin juist prachtig. Dit was een schitterend diepzinnig drama. En dat voor een horrorfilm!

NERD

Ik kan eigenlijk zo niet zeggen wat slecht is aan deze film maar het is toch net niet helemaal geweldig (5*). Ik denk dat het komt omdat ik op het eind een beetje genoeg had van het personage van Tom Cruise. Maar verder ben ik het eens een keer eens met Jos2, 4 sterren van mij. (en Brad Pitt weer erg goed )

avatar van aburefan

aburefan

Ik heb et niet zo op met die Brad Pitt

Jos2

Weer gezien. Half sterretje erbij.

In de tijd dat de film uit kwam, was het mijn favoriete film.

Prachtige sfeer. Goede acteerprestaties van Pitt, Cruise en Dunst.

Veel beter (evenwichtiger) dan Dracula.

avatar van Goodfella

Goodfella

Erg goed geacteerde film (Kirsten Dunst doet met haar geweldige rol absoluut niet onder voor Cruise of Pitt) en mooie sfeer, maar hoewel de film best goed is viel het me in z'n geheel toch wat tegen na al die hoge waarderingen hier...

avatar van shayed

shayed

Boeiend verhaal met goed acteerwerk van Pitt en Cruise. Naar mijn mening ongeveer even goed als Bram Stoker's Dracula.

***1/2

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Zojuist de vhs van Interview with a Vampire binnengekregen! Wat is online bestellen toch prachtig

avatar van lorelei

lorelei

goeie film! Met hier en daar een beetje saaiigheid. Maar voor de rest echt wel een topfilm hoor. Tom Cruise ziet er alleen niet uit zo met dat haar.

avatar van Armin

Armin

Een van de betere in het "vampieren"-genre. ****

avatar van Stephan

Stephan

De beste Cruise ever.

NERD schreef:

Hahahah, wat een bullshit. Cruise zat op het eind nog nouwelijks in de film.
Met die "irritatie" weg half sterretje verhoogd.

4 wordt 4,5

Queto Yurlunyur

Tamelijk inhoudsloos. In het eerste half uur worden nog pogingen gedaan het dramatische lot van een vampier weer te geven, maar daarna blijven plotontwikkelingen nagenoeg uit, waardoor de hele film hopeloos in herhaling valt. 2,5 *

avatar van Mik

Mik

tja, wat wil je, deze film is gemaakt na 1960

Queto Yurlunyur schreef:

Oh ja ? De strijd tussen Louis en Lestat, die eindigt in het uitschakelen van Lestat. Het op zoek gaan naar de 'roots' in Europa. Het vinden van andere vampiers aldaar. En de constante strijd van Louis met zijn vampierzijn. Om maar eens wat te noemen.

kappeuter schreef:
De strijd tussen Louis en Lestat,

... die in in het eerste half uur zijn hoogtepunt al vindt...

die eindigt in het uitschakelen van Lestat.

... die ondanks dat meerdere malen in de film net zo hard weer terugkomt...

Het op zoek gaan naar de 'roots' in Europa.

Een verandering van locatie is nog geen plotontwikkeling.

Het vinden van andere vampiers aldaar.

... die al snel een grote vlammenzee wordt sterk gelijkend op de brand in Pitt's huis en de tweede 'dood' van Cruise...

En de constante strijd van Louis met zijn vampierzijn.

Die ook al in het eerste half uur zijn hoogtepunt al kent. Daarna gebeurt er of niets, of gebeurt er wat al eerder gebeurt was (hooguit een of twee plotontwikkelingen, maar verder...)

Ik vind dat je erg overdrijft Q.

Queto Yurlunyur

Nu ja, zo ervoer ik het.

NERD

Als je maar genoeg je best doet om een film slecht te vinden kan je zelfs van Fight Club (oh wacht dat doe je ook), of Citizen Kane een slechte film maken.

Queto Yurlunyur

Wat een onzin, alsof ik een film die ik kijk graag slecht zou willen vinden. Ik keek deze film overigens uit interesse, niet om zijn status, en had bovengemiddelde verwachtingen van deze film.

avatar van FisherKing

FisherKing

Als een meesterwerk beter moet worden; ik vond de film een stuk slechter bij herziening.

Queto Yurlunyur schreef:

Tamelijk inhoudsloos.

Pardon? Ik ken weinig Hollywoodfilms die zo'n filosofische inslag hebben. Zeker de films van de afgelopen 20 jaar.

Queto Yurlunyur

Tja, als je dat als ijkpunt gaat nemen...

avatar van kimmie

kimmie

Het boek is eigenlijk veel interessanter, ik ben blij dat ik eerst de film heb gezien en daarna het boek gelezen, anders had ik de film waarschijnlijk een stuk minder gewaardeerd. Maar ja, een boek is over het algemeen altijd beter.