Genre: Drama / Horror
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 15 december 1994
Bekijk via Prime Video
Plot Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
"Drink from me and live forever"
De film vertelt het levensverhaal van Louis de Pointe du Lac (Pitt). In 1791 heeft hij na het verliezen van zijn vrouw geen zin meer om te leven. Hij wordt door de vampier Lestat (Cruise) gebeten en deze geeft hem de keuze om als vampier verder te leven, of een langzame dood te sterven. Louis kiest ervoor om een vampier te worden en leert van Lestat hoe het is om als vampier te leven. De jaren gaan voorbij en Louis kiest ervoor om van het bloed van dieren te leven, omdat hij geen onschuldigen wil vermoorden. Ook het gezelschap van Lestat bevalt hem steeds minder. In Parijs ontmoet hij een groep vampieren die heel anders leven en Louis vindt een manier om alles anders te laten worden.
Louis de Pointe du Lac
Madeleine
Estelle
New Orleans Whore
Jos2
Maar toch zitten er een aantal echte verbeteringen in de film tov het boek.
kimmie
zoals?
Ik weet wel dat ik heb begin beter vond in de film, omdat het in het boek wel heel langdradig is, maar aan de andere kant legt het dingen wel wat beter uit.
Nou ja, ik weet niet, ik ben benieuwd wat voor voorbeelden je kan geven...
Jos2
Bijvoorbeeld dat zijn vrouw dood is gegaan ipv zijn broer. Vind het karakter van Pitt ook wat meer diepte hebben.
Chainsaw
Deed me erg weinig, dit. Paar amusante momenten, maar vond het over het algemeen maar een saai werkje. De personages weten totaal niet te boeien en het acteerwerk is, de twee grote namen ten spijt, niet bepaald bijzonder. Film kabbelde voor mijn gevoel maar wat voort, had het na een half uur wel gezien. Jammer.
Prachtige film. Doet absoluut recht aan het boek
Veel diepgang en met oog voor de vampiertraditie gemaakt.
Tonyvdb
Tamelijk inhoudsloos. In het eerste half uur worden nog pogingen gedaan het dramatische lot van een vampier weer te geven, maar daarna blijven plotontwikkelingen nagenoeg uit, waardoor de hele film hopeloos in herhaling valt. 2,5 *
ik ben het niet altijd eens met Q, maar hier zit hij er recht op.
Saai, leeg, vaag, geforceerd, drammerig, protserig ...
Net nog *' 1,5 op 5 *'
ik ben het niet altijd eens met Q, maar hier zit hij er recht op.
Saai, leeg, vaag, geforceerd, drammerig, protserig ...
Net nog *' 1,5 op 5 *'
Vreemd toch. Ik vind het de beste vampierenfilm ooit. Een van de betse films van de jaren '90. Een diepzinnige film met prachtige karakters, wonderschoon gefotografeerd en vormgegeven.
jacom
niet echt bijzonder, gewoon een vampierenfilm, maar dan met iets meer diepgang
*** 1/2
GerwinF
Ik vindt hem erg goed. Zou niet weten welke vampierenfilm er beter zou moeten zijn, tips?
JoeHallenbeck
Nosferatu, Dracula (1935), Salems Lot. Of ze beter zijn weet ik niet, maar ze zijn zeker het bekijken waard.
Zelf vond ik Interview ook een uiterst geslaagde film.
GerwinF
Foei!
Sjongejonge, en dat komt net van school, zucht! Bedankt dat je me even op de vingers tikt. Ik zal wat beter op mn taalgebruik letten!
Agony
- 1985 berichten
Op je spelling bedoel je......
NERD
"Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles"
Sinds wanneer hoort dat The Vampire Chronicles er achter?
Queto Yurlunyur
Dat is de volledige titel zoals die in de opening credits geschreven is.
Justice4All
Is "Queen of the Damned" niet het vervolg ervan. Schijnt dat het boek 3 delen bestaat.
Dat is de volledige titel zoals die in de opening credits geschreven is.
Klopt. En we houden in principe de imdb titel aan. Op de poster / dvd hoes is deze subtitel ook te lezen.
Haha ja, ik wou nou wel eens van je af zijn, dus vandaar.
bioscoopzaal
Jaja, klets je er maar weer uit, ouwe gluiperd.
Maar ik ben trouwens wel blij dat je me gelijk geeft, om welke reden dan ook
Dustyfan
Prachtfilm! Wat een cast! En dan het einde...
Pleased to meet you, hope you guess my name...
Phoenix
Eindelijk gezien en ik vond hem erg goed. Soms beetje traag maar er werd sterk ingegaan op het lot van een vampier, vond ik. 4*, waarvan er minstens 2 naar het fantastische acteerwerk gaan.
Phoenix
Veel meer delen nog zelfs.
Mirandak
De boekenserie bestaat uit minimaal 8 delen (ik kan er een paar boeken naast zitten). Over de meeste vampieren uit de films is er wel een boek (Armand, Pandorra....enz).
Phoenix
Ben nu het boek aan het lezen... Nog spannender als de film. Grappig trouwens dat in het boek de karakter van Pitt zwart haar heeft en het karakter van Cruise juist blond. Is in de film net andersom.
Phoenix
Is in de film net andersom.
Net weer gezien en dit slaat nergens op. Ze zijn allebei blond

Queen of the Damned
2002

Vijf goed beoordeelde horrorfilms met een Oscar-winnaar in de hoofdrol

The Sixth Sense
Thriller, 1999