• 9.376.162 stemmen

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)

Drama / Horror | 123 minuten

Genre: Drama / Horror

Alternatieve titel: Interview with the Vampire

Geregisseerd door: Neil Jordan

Met onder meer: Brad Pitt, Tom Cruise en Kirsten Dunst

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 december 1994

Plot Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles

"Drink from me and live forever"

De film vertelt het levensverhaal van Louis de Pointe du Lac (Pitt). In 1791 heeft hij na het verliezen van zijn vrouw geen zin meer om te leven. Hij wordt door de vampier Lestat (Cruise) gebeten en deze geeft hem de keuze om als vampier verder te leven, of een langzame dood te sterven. Louis kiest ervoor om een vampier te worden en leert van Lestat hoe het is om als vampier te leven. De jaren gaan voorbij en Louis kiest ervoor om van het bloed van dieren te leven, omdat hij geen onschuldigen wil vermoorden. Ook het gezelschap van Lestat bevalt hem steeds minder. In Parijs ontmoet hij een groep vampieren die heel anders leven en Louis vindt een manier om alles anders te laten worden.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

@sinterklaas even voor de duidelijkheid, het is niet Tom Cruise maar Brad Pitt die zijn hele vampier verleden mag opbiechten aan Christian Slater.

Je moet wel een beetje bij de les blijven, he Sint. maar het word je vergeven na die drukke periode die jij achter de rug hebt. Dak op dak af.

avatar van Natasja22

Natasja22

Ik vond het een goede film ik heb de 122 minuten vollop geconcentreerd gekeken en heb dan ook amper een glaassie cola gedronken of een sigaret gerookt zat compleet in de film.

Ook zo mooi als het gemaakt gewoon is.

Acteurs/actrice's waren ook erg goed

In 1 woord : geweldig!

avatar van killerfreak

killerfreak

ik weet niet onmiddellijk welke score voor deze film te geven.

Op zich wordt het allemaal goed in beeld gebracht, en is het op geen moment lachwekkend (wat weleens gebeurt met vampierenfilmpjes). Dat is dan ook de sterkte van deze film, samen met de onthulling en het aparte, doch ietwat verwachte einde.

Desalniettemin vond ik Brad Pitt nu niet zo geweldig spelen, en had de film hier en daar zijn mankementjes. Wel een dikke pluim voor de jonge Kirsten Dunst!

Ga dan toch maar voor een 3.5* gaan voor de originaliteit, kostuums en Kirsten.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Voor de liefhebber waarschijnlijk een meesterwerk voor mij helaas niet meer dan aardig.

Ik hou per definitie niet van films over vampieren en hoopte dat de film der films over dit onderwerp mij kon doen overtuigen dat dit wel degelijk interessant is.

De film is sterk in zijn opzet, setting en vooral acteerwerk maar kon me ondanks dat geen moment boeien. Vooral de trage stukken dialoog waren erg moeizaam om door te komen.

Gelukkig zijn er wat aardig scenes te noemen die de vaart weer wat terugbrengen. Vooral Cruise zorgt voor een aantal hilarische scenes die voor mij het hoogtepunt van de film zijn.

Je ziet aan alles dat het niet zo maar een film is en toch wist het mij nergens te raken.

Toch 3*

avatar van Madeliefje

Madeliefje

killerfreak schreef:

ik weet niet onmiddellijk welke score voor deze film te geven.

Ga dan toch maar voor een 3.5* gaan voor de originaliteit, kostuums en Kirsten.

Helemaal mee eens, wat ik hier nog aan toe wil voegen is dat de zwarte humor in deze film erg goed is, bijvoorbeeld in de eindscène in de auto, die lach, geweldig.

Ook van mij een

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een film die vooral door de mooie beelden en heftige sfeer heel erg opvalt. De hele mythe rond vampieren vind ik altijd wel interessant om te bekijken. Tegenwoordig heb je veel meer films over vampieren maar in de tijd dat deze film werd uitgebracht was dat minder dan nu waardoor het toen nog redelijk uniek was. Ik was onder de indruk van het sterke spel van de kleine Kirsten Dunst. Heel goed.

avatar van movie-edje

movie-edje

Na het bekende wereld beroemde boek van Anna Rice ( Interview with the vampiere )

is op een verhaal-lijn achtige middel-eeuws verfilmd!

Ze moesten nog nadenken wie de hoofd-personen zouden zijn.

Colin Farrell haakte af en Cruise kwam op zijn plek , om de nadenkende emotionele Pitt te verdelgen!

De film gaat meer over, ( waarom ben ik een vampier )

dat de drama van je beeld-scherm afdruipt , en dat je medelijden gaat krijgen met Pitt.

Integendeel hoe Cruise heerlijk op dreef is , om als een Hals-bijter de macht van de film wilt overnemen!

En dat is Cruise bloederig goed gelukt!

Want de miljoenen bezoekers ( die de film heeft gehad )

De Cruise fans , zagen hoe deze Top Gun gozertje, veranderde in een bloedzuiger!

En dat was zeer verast!

En Kirsten Dunst , die later een wereld beroemde Spider-Man vriendinetje is geworden.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Zeer goede film. Hele mooie achtergrond. Soms ook zeer gewelddadig, zoals het ook hoort in een horror film. Tom Cruise speelt erg goed de slechterik. Maar ook de anderen spelen heel goed. Vooral ook Kirsten Dunst. Zeker een aanrader, als je deze klassieker nog niet hebt gezien.

avatar van Julie

Julie

Goede film die me 2u lang heeft geboeid. Vooral het acteerwerk zorgt hier voor. Cruise kan uitermate goed de slechterik spelen. En aan de jonge Kirsten Dunst zie je dat het meisje vanaf jongsaf aan al heel wat in haar mars heeft.

En het einde was geweldig

Toch weet ik niet hoeveel sterren ik hieraan zou geven. Enerzijds: boeiende en goede film, anderzijds zal hij nooit een plekje veroveren in mijn persoonlijke topfavorieten.

3,5* dan maar! mss bij tweede visie kan ik het nog optrekken.

avatar van K. V.

K. V.

Hij blijft toch heel goed. Vooral de interactie tussen Pitt en Cruise zijn zeer goed en vond Cruise erg grappig

De kleine Kirsten Dunst speelt ook de pannen van het dak en is zeker een grote aanwinst geweest bij deze film.

Meestal ben 'k niet zo te vinden voor vampierenfilms, maar deze vind 'k absoluut de moeite waard!

avatar van wwelover

wwelover

Bijzondere film. Duister maar niet echt eng, wat ook niet de bedoeling is van de film natuurlijk. Ontzettend sterk acteerwerk en mooie decors. En goede muziek. Het verhaal is origineel en anders dan meeste vampierenfilms. Ik zat twee uur geboeid te kijken, en ben nu erg verrast dat geen van de acteurs een Oscar nominatie heeft gekregen. Met name de nog jonge Kirsten Dunst speelt geweldig.

avatar van missl

missl

Goede, bijzondere, duistere film met een goed verhaal.

avatar van neysen1985

neysen1985

hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe.

Eindelijk heb ik em gezien.

de interview with the vampire.

deze film stond al jaren op mijn absoluut must-see lijstje, maar heb er gisteren maar eens echt de tijd voor genomen.

Ik moet zeggen dat ik het een topper vind.

sterker nog hij is 1 van mijn favoriete vampierfilms geworden samen met thirst.

de gore is zeekr dik in orde en er zit ook nog eens een mooi verhaal in.

Die zijn er nu niet meer zoveel.

Horrorfilms waarin echt een mooi verhaal zit.

Maar moet zeggen dat ik deze interview with the vampier daar zeker in geslaagd vind, samen met thirst natuurlijk.

En toch is de gore ook zeker geslaagd.

Vooral dat stuk met die ratten, pfff.

Nee, de interview with the vampire is 1 van de betere vampier films van de laatste tijd.

avatar van erik1677

erik1677

hmmmm Ik vind interview with the vampire nou niet bepaald een film van de laatste tijd

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

De Ierse regisseur Neil Jordan sleepte twee Oscarnominaties in de wacht voor deze naar Hollywood-begrippen ongekend grimmige en verontrustende vampiersage. Interview with the Vampire is de verfilming van het boek van Anne Rice, die aanvankelijk Tom Cruise niet zag zitten voor de rol van Lestat, maar achteraf geen lovende woorden genoeg had voor diens prestatie. Ook Brad Pitt zou je normaliter niet verwachten in de rol van vampier, hoewel het uiteindelijk geen traditionele griezelfilm betreft. Want deze keer worden vampiers voorgesteld als gesofisticeerd sensuele, maar getormenteerde wezens die zich in de mondaine salons van Parijs ophouden.

avatar van Crook

Crook

erik1677 schreef:

Inderdaad, en gore zit er ook niet echt in

avatar van mnrk

mnrk

You are a vampire who never knew what life was until it ran out in a big gush over your lips.

Blijft nog steeds een prima film van Neil Jordan, ondanks alle andere "vampieren" films van de laatste tijd...

Het verhaal wordt mooi gebracht en mede door de gehele setting en kostuums krijgt deze film een lekker sfeertje mee. Hierdoor blijft de film boeiend om naar te kijken.

Brad Pitt en Tom Cruise zijn goed op dreef in deze film en spelen zeer overtuigend maar het is toch wel de jonge Kirsten Dunst die de show steelt in deze film..

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Saaiig.

Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat Interview With The Vampire een moeilijke film is om te beoordelen. Het eerste uur is vrij zwak, dan volgt er een opflakkering om uiteindelijk zwak te eindigen.
De hele moraal van het verhaal is zagerig, de vertelstructuur werkt niet, genres zijn onevenwichtig in elkaar verweven (Lestat die danst met een lijk?) en uiteindelijk was mijn gevoel aan het einde er eentje van opluchting.

Brad Pitt kan ik de laatste jaren zeer waarderen, maar zijn eerste grote rollen blijf ik taai vinden. Ook hier is hij erg twijfelachtig als getormenteerde "goede" vampier. Tegenspeler Tom Cruise is al helemaal een ramp. Hoe zeer ik ook mijn best deed, uiteindelijk zag ik gewoon Cruise verkleed als dragqueen.
Wie wél zeer overtuigend is, is Kirsten Dunst. Die houdt zich op jonge leeftijd erg goed staande tussen de twee bovengenoemde "grootmachten".
Ook het rolletje van Antonio Banderas is degelijk. Hij is ook de enige die er niet al te belachelijk uitziet met lange manen.

Waar Interview With The Vampire wél in uitblinkt, zijn dingen als kostumering. Die zien er op elk moment in de film erg goed uit. Van de decors kan trouwens hetzelfde gezegd worden.
Ook de muziek is vrij goed. Soms is het allemaal net te bombastisch, maar dat zorgt natuurlijk wel voor de broodnodige gotische sfeer, die het getormenteerde goed/slechtgeneuzel nog wat ruggegraat geeft.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

neysen1985 schreef:

erik1677 schreef:

Dan kan er maar één ding aan de hand zijn: neysen1985 is een heul oude vampier...

avatar van blauwe pikachu

blauwe pikachu

Don't be afraid, I'm going to give you the choice, I, never had.

Goh, moeilijk te beoordelen film. Enerzijds zou'k deze film 5 sterren willen geven, alleen al voor de acteerprestaties van Dunst en Cruise. Pitt zelf vond ik als zielige vampier om de een of andere reden niet overkomen, maar ik vond Cruise echt geweldig als Lestat. memorabele scènes, zoals dansen met een lijk, de piano-scènes, de eindscène... en ook Dunst was formidabel, zeker als je dan nog eens ziet hoe jong ze toen niet was. Indrukwekkend.

De vijf sterren verdient Interview With The Vampire echter niet.
Er is een gezellig, duister sfeertje aanwezig doorheen heel de film en ook de charme, klasse en het enge van de vampier wordt geweldig in beeld gebracht. Maar voor mij verliest de film enorm veel vaart eenmaal Lestat uit beeld verdwijnt en Banderas ten tonele verschijnt.
Heel de verhaallijn rond Banderas en zijn toneelgroep boeide me niet, maar dat is eerder de fout van het boek dan de film.
Normaal kom ik uit op 3.5 sterren, maar door het leuke en verrassende einde sleept ie nog een halve ster meer uit de brand.

avatar van tattoobob

tattoobob

Deze samen met bram stokers dracula van coppola horen toch wel bij de beste vampierenfilms als je het mij vraagt!!!

Het word weer eens tijd voor een vampieren knallert!!

avatar van Loepsaal

Loepsaal

Heerlijk artistiek vampieren epos.

@bob

Je vergeet Horror of Dracula van Terence Fisher..

avatar van tattoobob

tattoobob

Sorry is niet aan mij besteed,ik ben niet zo van de antieke films!

Maar ik geloof je op je woord.

avatar van Loepsaal

Loepsaal

jij vreselijk mensch!

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Sergio Leone schreef:
Saaiig.

Helemaal hier mee eens. Twijfelde zelf nog tussen een 2,0* en een 2,5*, maar heb deze film dan toch nog het voordeel van de twijfel gegeven omdat het stuk in Parijs heel aardig is.

avatar van mister blonde

mister blonde

Neil Jordan wordt nog eens een van mijn favoriete filmmakers. Zijn veelzijdigheid is hier weer te zien. Interview With the Vampire is geslaagd als drama (met filosofische inslag) en als horrorfilm.

De film heb ik jarenlang vermeden omdat ie me totaal niet aansprak. Af en toe heeft het de neiging wat langdradig en zeurderig te worden, maar uiteindelijk blijft het binnen de perken. Verder heb ik werkelijk niets aan te merken. Alles ziet er geweldig uit. Van de decors en kostuums tot de sfx. Er zitten veel sterke scenes in en verhalend loopt de film ontzettend goed. Vond Dunst en Cruise echt erg goed, de rest voldeed (al was Pitt eigenlijk wat miscast, toch nog wat aan te merken). Was echt aangenaam verrast.

Een van de beste vampierenfilms die ik zag. 4 sterren. Neil Jordan rules, wordt te vaak vergeten in lijstjes van geweldige regisseurs.

avatar van MBMTx

MBMTx

Leuke film. Ik had helemaal niet verwacht dat ik er zo weg van zou zijn.

Slechts één kleine opmerking: ik kan maar niet wennen aan dat lange blonde haar van Tom Cruise. Gelukkig heeft deze kleine imperfectie mijn punten helemaal niet beïnvloedt

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Alleraardigst. Het blijft even wennen om Brad Pitt en Tom Cruise in rollen te zien die ik niet helemaal bij ze bedacht zou hebben. Ze spelen beide redelijk, soms even wat minder maar soms ook heel overtuigend (Tom Cruise die danst met een lijk... Op een vreemde manier werkt dat voor mij. Zijn kapsel helaas niet). Met andere woorden, Pitt en Cruise zijn best te verdragen maar stelen zeker niet de show. Hiervoor hebben we Kirsten Dunst, die er op bewonderenswaardige wijze in slaagt een volwassen vrouw in een kinderlichaam te spelen. Ze had van mij die Golden Globe wel mogen winnen.

Het verhaal vind ik verder intrigerend genoeg, ook al is het niet precies mijn genre. Af en toe gaan de dingen me wat te snel of worden sommige plotwendingen wel heel snel geïntroduceerd. De sfeer zit er gelukkig goed in en de hoeveelheid bloed is netjes gedoseerd, precies goed.

Ik heb me goed vermaakt met Interview with the Vampire. 3,5 sterren zijn wel op hun plaats.

avatar van Cygor

Cygor

Ben benieuwd naar neil jordan's nieuwe vampierenepos byzantium!!!!

avatar van witboek

witboek

Ik weet dat dit een hit was bij het grote publiek maar zelf vond ik deze niet mijn stijl.