• 9.376.564 stemmen

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)

Drama / Horror | 123 minuten

Genre: Drama / Horror

Alternatieve titel: Interview with the Vampire

Geregisseerd door: Neil Jordan

Met onder meer: Brad Pitt, Tom Cruise en Kirsten Dunst

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 december 1994

Plot Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles

"Drink from me and live forever"

De film vertelt het levensverhaal van Louis de Pointe du Lac (Pitt). In 1791 heeft hij na het verliezen van zijn vrouw geen zin meer om te leven. Hij wordt door de vampier Lestat (Cruise) gebeten en deze geeft hem de keuze om als vampier verder te leven, of een langzame dood te sterven. Louis kiest ervoor om een vampier te worden en leert van Lestat hoe het is om als vampier te leven. De jaren gaan voorbij en Louis kiest ervoor om van het bloed van dieren te leven, omdat hij geen onschuldigen wil vermoorden. Ook het gezelschap van Lestat bevalt hem steeds minder. In Parijs ontmoet hij een groep vampieren die heel anders leven en Louis vindt een manier om alles anders te laten worden.

avatar van RedLine

RedLine

Het einde in de auto is ook geniaal:d

avatar van Jessica.

Jessica.

RedLine schreef:

Het einde in de auto is ook geniaal:d

Agreed!

En het maakte me ook fan van het liedje Sympathie for the Devil

avatar van PascaL

PascaL

Heerlijke film, als kind veel gekeken. Gisteravond maar weer eens opnieuw gekeken. Goede rollen en ijzersterk verhaal.. de karakters boeien van het begin tot einde. De film eindigt wel vreemd, maar toch erg leuk omdat het beste karakter van de film overleeft..

avatar van erik1677

erik1677

1 van de betere vampierfilms.

waar het al gauw bij andere films goedkoop overkomt,is dat dus hier absoluut niet aan de orde.

Bijna net zo goed als bram stokers dracula.

avatar van pooper

pooper

deze film bleef gewoon boeien, en de acteer prestaties waren geslaagd.

avatar van c4ssh3rn

c4ssh3rn

beste vampierfilm die ik tot heden heb gezien

avatar van VoilaIci

VoilaIci

Dit is 1 van de meest beste films die ik ooit gezien heb.

De sfeer die neergezet wordt is fenomenaal en zo ook de prachtige kostuums. De hele entourage spreekt mij enorm aan.

Ik heb mij geen moment verveelt tijdens de film, boeiend van begin tot eind.

Het verhaal is mooi, eng en dramatisch tegelijk.

De acteurs doen het goed, vooral Kirsten Dunst vertolkt het zoals geen ander kan. Wat een fantastische actrice.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wel een beetje jammer dat we niet gewoon The Rolling Stones horen op het einde, wanneer 'Sympathy for the Devil' op komt spelen (kleine afknapper ), maar oké.

Prettige cast; Brad Pitt en Tom Cruise doen het beide prima, vooral Cruise vond ik érg leuk in deze film. Zorgt - in de 1e helft van de film - regelmatig voor de nodige komische noot. Zo'n scéne wanneer hij even gezellig om het hoekje komt kijken wanneer Pitt net Dunst in haar nek bijt en daarna met dat lijk (haar moeder) staat te dansen is hilarisch.

Visueel erg mooi en een prima sfeer. Toch vond ik het niet altijd even boeiend en werd het in de 2e helft zo nu en dan wat saai, maar ik heb me vermaakt. Voldoende.

avatar van Elementofone

Elementofone

Haha ja, doe je niets aan. Wel een geslaagde cover trouwens. Blijkbaar is Guns N' Roses gevraagd om het nummer voor de soundtrack aan te leveren. Of ze hebben het toevallig rond die tijd opgenomen, maar dat lijkt me sterk, want ik heb zelfs de single nog en daar staat ook op vermeld dat ie op soundtrack van de film staat.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Heerlijk sfeervolle mix van kostuumdrama en horror. Realistisch, overtuigend en met een ijzersterke cast.

Nog nooit gezien! Nu wel dus (:

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Jaren geleden voor het laatst gezien. Herinnerde me slechts dat ik hem geweldig vond toentertijd. Ik vond het nog steeds een geweldige film. Beter zelfs. Zal wel komen door zoveel prut en sequels enz. die we tegenwoordig voorgeschoteld krijgen.

Ik zag het nu als een film over goed en kwaad. Wel passend in deze tijd waarin iedereen voor altijd mooi en jong wil blijven. Sommigen vast ook nog onsterfelijk! Zou me niks verbazen.

Het was al treurig dat River Phoenix overleden was die de rol van Daniel (Christian Slater) gespeeld zou hebben maar nu had ik dit gevoel nog sterker. Slater vond ik de enige zwakke schakel. IJzersterke rollen met toch echt Tom Cruise als uitblinker en de nog zo jonge Kirsten Dunst en Brad Pitt ook zo geweldig. Ach, de hele cast is eigenlijk heel goed.

Jammer dat de originele Sympathy For The Devil niet werd gespeeld maar ja, commercielen laten helaas geen credits zien. Howel ik nog steeds een fan van de oude GN'R zowel als The Rolling Stones. Trouwens de soundtrack is geweldig. Ga deze film maar eens op dvd kopen als ik hem ergens zie.

avatar van sofripa

sofripa

Donkerwoud schreef:

Inderdaad een fijne vampfilm

laundromat

Eindelijk gezien. Mooie film. Wat me vrij snel opviel was de casting. Goed gedaan. En wat was Cruise cool! Ik kon hem alleen hebben in Magnolia, maar hier nu ook. Hij was erg grappig.

avatar van Lennert

Lennert

Afgezien van enkele Hammer films (door Christopher Lee) en Bram Stoker's Dracula uit 1992, ben ik nooit zo'n gigantische vampierfan geweest. Helemaal de laatste jaren blijken het in films vaak niet-enge, verwijfde figuren (Twilight) of semi-hippe cybergoths (Underworld, Blade) te zijn, waardoor mijn interesse voor deze op zichzelf tragische monsters al snel verdween. Het enige wat ik van deze minpunten terug vind in Interview With The Vampire: The Vampire Chronicles is de zeurderige rol van Brad Pitt, die hier duidelijk niet laat zien hoe je overtuigend acteert.

Maar daar staat dan wel het fenomenabele acteerwerk van Tom Cruise tegenover. Hoe vaak hij bij Oprah op de bank springt of science-fiction literatuur als religie aanneemt, nooit zal ik zeggen dat de man een slecht acteur is. Helemaal hier speelt hij Pitt met gemak van het scherm met zijn flamboyante vertolking van de bijna Kierkegardiaanse Lestat. Op het moment dat Lestat 'sterft' vreesde ik dan ook even voor het verdere verloop van de film, omdat Pitt en Dunst beide mogelijkerwijs niet interessant genoeg waren om de rest van de film te dragen.

Daar maakte men de briljante beslissing om Antonia Banderas in de film te introduceren, een man die wat mij betreft ook behoorlijk onderschat is. Voor het verhaal levert dit ook een aantal interessante scenes op, omdat nu pas bleek dat soortgenoten niet per definitie de goede buren zijn die ze zochten, iets wat helemaal goed bleek bij de executie van Dunst en het leven begraven van Pitt.

De film was na deze scene redelijk rap afgelopen, helemaal omdat ik het idee had dat we nog maar ergens halverwege in het verhaal zaten. Ik weet niet of dit in het boek nog verder uitgewerkt wordt, maar ik was toch erg benieuwd naar de latere jaren van Louis door de decennia heen.

Door de rollen van Cruise, Dunst en Banderas zeker een erg fijne film om uit te zitten, onze Brad zou later toch een stuk beter worden in de kunst van het acteren. Het verhaal intrigeert, heeft enkele leuke existentieele vraagstukken (de mogelijkheid van een wereld zonder God, wat voor implicaties heeft dit voor de vampier: zouden zij uberhaupt nog slecht genoemd kunnen worden?) en de aankleding is zeer sfeervol. Duidelijk een van de betere vampierfilms van de afgelopen twintig jaar.

avatar van starbright boy

Het boek is de eerste in een lange reeks. En daar komen ook de hoofdpersonen in deze film in terug. Ik heb ze niet gelezen (alleen deze lang geleden).

Wikipedia heeft vrij uitgebreide info:

The Vampire Chronicles - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van Fixi88

Fixi88

Zeer aangename film om te kijken. De rollen worden goed vertolkt door zowel Cruise als Pitt. Een fijne zwoele film voor de zondag .

avatar van Persian_Sara

Persian_Sara

Goeie film! met een lijst van acteurs die mij in ieder geval erg aanspreken (Cruise, Pitt en Banderas) ik heb deze film in mijn kindertijd gekeken daarom blijft die me altijd bij.

avatar van ApoJapo

ApoJapo

Huh?? zitten hier soms allemaal vampieren te reageren?

Ik heb de hele film gezien, mede omdat je verwacht dat er op elk moment iets bijzonders gaat gebeuren. Je wacht en je wacht maar er gebeurt eigenlijk helemaal NIETS. Wel nog even lachen als vampier Louis gehakt maakt van de slechte vampiertjes maar daar bleef het toch echt bij.

Een 0.5 voor deze troep.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Wat een SLECHT commentaar, sorry, maar je hebt fuck all van deze film begrepen!

avatar van RedLine

RedLine

Waarom zijn films die over vampieren gaat toch zo zeldzaam goed?

Dit is absoluut mijn favoriet.

avatar van Bardt1980

Bardt1980

Vampier films als deze zijn zeldzaam. Zeker een van de betere in het genre. Ik heb me zelfs geen moment geïrriteerd aan Tom Cruise, en dat zegt toch heel wat! Ook leuk om een toen nog jonge Kirsten Dunst aan het werk te zien.

Bardt1980 schreef:

ik heb me opvallend genoeg ook niet geïrriteerd aan cruise. sterker nog: hilarische rol! samen met magnolia zijn beste (of minst irritante) rol. miss omdat die rollen zo ver van 'Tom Cruise' afstaan ofzo?! Zijn bijrol in Tropic Thunder was ook ok...en in die rol leek die niet op zichzelf...Ik vind dus alleen leuk als-ie totaal niet zichzelf is...

avatar van Timecop

Timecop

orbit schreef:

Wat een SLECHT commentaar, sorry, maar je hebt fuck all van deze film begrepen!

Don't bother, Requiem for a Dream en Trainspotting geeft ie ook 0,5

avatar van 93.9

93.9

Okee vakwerk, prachtig tot in de details uitgewerkt.

Overdonderend? Nee.

Heb weinig met dit soort films, raakt niet en na een dikke twee uur laat het je allemaal volkomen koud.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Timecop schreef:

Don't bother, Requiem for a Dream en Trainspotting geeft ie ook 0,5

En "The Terminator"

avatar van Cygor

Cygor

veel mensen denken dat een vampierenfilm vooal actie actie en nog eens actie moet zijn.

mensen die net als mij wel eens een boek oppakken ( schrik niet als je het open maakt het bijt namelijk niet ) weten dat vampierboeken en de films van een tijdje geleden meer romantisch waren dan echte horror, het vampier zijn kun je vergelijken met een soort ziekte.

tegewoordig is in de films de gothic sfeer en de romantiek ver te zoeken, en gaat het alleen maar om het zo gruwelijk mogelijk laten zien van verschillende moorden

avatar van Grover

Grover

De schrijfster Anne Rice adviseerde destijds om Rutger Hauer te nemen als Lestat. Hadden ze dat maar gedaan. Deze Lestat is een schim van het boek/serie. Maar goed blijkbaar waren er grote namen nodig die mensen naar de bios lokken. Op zich toch wel een aardige film, maar kan het boek in de verte niet evenaren.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

De film heeft een prachtige cast. Twee topacteurs die vampier mogen spelen en waarvan er eentje, Lesat gespeeld door Tom Cruise nog zijn hele vampier verleden mag opbiechten bij Christian Slater. En daar draait het in deze film ook om. De vertellingen worden ook weergeven maar helaas is de film nog best vaak aan de saaie kant en lijkt het meer op een costuumdrama. Natuurlijk komt er hierin wel zo nu en dan vaart in, maar het is niet echt een film waar van ik zeg: WOW! Dat neemt nog niet weg dat ik me wel heb vermaakt en dat de decors (van Louisiana en Parijs in de 19de eeuw) en het acteerwerk van Pitt en Cruise ook fantastisch is. Niet echt een hoogvlieger maar doch wel een zeer vermakelijk filmpje.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik heb deze film 4 sterren gegeven maar misschien had ik er wel 5 moeten doen want dit vind ik toch wel één van de betere vampieren films zo niet de beste. Qua verhaal en acteren is dit toch wel een topfilm. Het is typisch zo´n film die je vaker kunt kijken en iedere keer weer goed blijft. Ook niet de minste cast.

De meeste vampier films zijn het kijken eigenlijk nog niet waard maar deze word denk ik door velen wel gewaardeerd.