Dreamcatcher (2003)
Geregisseerd door: Lawrence Kasdan
Met onder meer: Thomas Jane, Morgan Freeman en Tom Sizemore
Releasedatum: 17 april 2003
Plot Dreamcatcher
"A circle of friendship. A web of mystery. A pattern of fear."
Vier vrienden ontmoeten elkaar in de bossen voor hun jaarlijkse jachtpartij. Wanneer een vreemdeling gedesoriënteerd hun kamp binnen strompelt raken de vrienden in strijd met een legerkolonel en een wezen dat van één van hen bezit heeft genomen.
Col. Abraham Curtis
Young Henry
Young Beaver
Young Jonesy
ninoboy1
Vond de film heel goed, tot ik zag dat er aliens en van die monster (wormen) in voorkwamen, toen moest het voor mij al nietmeer.
Pim1993
Geweldige film en ik snap niet waarom zo veel mensen deze film als matig en zelfs slecht bestempelen. Zonet weer eens gekeken.
Blijft een erg mooi verhaal wat goed is neergezet. Voor mij een van de betere King films.
ik ga hem zo kijken
aangezien jij een van de weinigen bent die deze film geniaal vond hoop ik me bij jou mening te kunnen neerleggen. Je bent een liefhebber, ik ook dus op hoop van zege dan maar.
mijn mening volgt......
Zandadder
Erg goede film. Het boek is overigens wel wat beter, maar veel scheelt het niet.
Grimmig, goor, spannend en veel King-elementen.
gebruiker_56935
Al een tijd geleden gezien maar een goede film dit wel hoor. Ik ben het wel eens met Zandadder dat ik me meer kon vinden in het boek, maar dat is wel vaker zo. Ik vind de film nogal ondergewaardeerd eigenlijk. Spannend, boeiend, meeslepend en een goed verhaal. Een echte King film.
VierkanteOogjes
Absoluut mee eens; wat vond ik de 1e 3 kwartier gaaf en mysterieus...totdat dat beest in beeld kwam en vloog de film keihard naar beneden; 2 hele magere sterretjes, puur voor het begin van de film.
misterwhite
Wat een rare film, het was allemaal wel leuk gevonden maar toch was het een beetje te hard verandert naar een aktie film wat dus totaal niet hoort in een Stephen King film.
Ammer
Erg jammer dat de film hier zo wordt afgekraakt.. Ik geef toe dat de film niet echt een genre weet te kiezen en op een gegeven moment stuurloos raakt, maar dat drukt wat mij betreft de pret niet.. Waarom?
Ten eerste de cast, erg goed te pruimen ten tweede special effects niet onaardig, ten derde camerawerk ook goed en natuurlijk het feit dat stephen King garant voor het verhaal.. Er zaten een paar leuke vondsten in zoals de brainchamber de dubbel agenda van de aliens enz, Dus verstand op nul en gewoon niet te veel nadenken.. 3.5*
PersianKill
Is het nou eens afelopen met die nietszeggende one-liners van je?
Niino
Ben er nog nooit in geslaagd deze film uit te kijken. Begint altijd veel belovend, maar uiteindelijk is het zo kinderachtig dat ik de moeite nietmeer neem hem uit te zien.
deventer-b
heb dreamcatcher toendetijd in de bioscoop gezien
en later gekocht op dvd.
Vond het echt een geweldige film
In het begin wel een beetje wennen maar later werd het alléén maar mooier en spannender
noknoke
Heel heel lang geleden gezien.
Horror / Science-Fiction absoluut mijn genre.
Een hele vreemde film het begin was echt goed, de sfeer
ik hou wel van die duister of winterachtige filmscène"s.
Daarna tegen het einde met die rare wat waren dat nou
aliens absoluut vreemd, hadden ze toch wat beters op kunnen bedenken, maar zal zo in het boek beschreven staan.
Lees zelden S. King"s voor ik de film ga kijken altijd leuk
wat de verschillen zijn vergeleken met de film erna.(buiten deze dan)
Was gewoon sfeervol voor mij althans, ik hou daar wel van ben zowiezo een
S.King fan.
Blarown
wat heeft de titel van de film met de film zelf te maken, want ik zie in de beschrijving niks staan over iets van dromen ofzo
m1701
Viel helaas een beetje tegen.
De wormen waren mooi gedaan, maar die monster op het eind sloegen helemaal nergens op, dat was een beetje jammer.
Cast was ook niet heel erg slecht! Had toch meer van deze film verwacht.
83Utreg!
Ik verwachtte een zeer slechte film, gezien de barre waardering die hij krijgt op deze site. Maar dat pakte toch wel anders uit. Vette film, lekker spannend en een typisch fatasie/horror/sf Stephen King film.
Maar daar moet je van houden. Het meeste aan de film klopt gewoon, en de special effects zijn erg strak. Prima film, dramatisch ondergewaardeerd.
Goldenskull
Het zal ongeveer drie jaar geleden geweest zijn dat ik deze, nog later dan dit tijdstip, voor het eerst zag. Nog voordat ik op MM kwam. Het was één van de eerste films waarvan ik de titel had onthouden, iets wat ik daarvoor nooit deed. Ik vond de film destijds zeer goed, mja, zoveel had ik verder ook niet gezien. Hij heeft zelfs in mijn top10 gestaan, maar na wat meer films gezien te hebben, had ik hem al afgewaardeerd richting een score waarvan ik dacht dat het wel goed zou zijn.
Nu weer eens gezien. Waarschijnlijk de laatste keer, maar zeg nooit nooit. Om lekker nostalgisch te zijn, wederom niet al te vroeg bekeken. Destijds kon ik niet slapen ofzo en ging ik rond een uurtje of 2 pas beginnen, iets wat ik vroeger ook wel vaker deed. Hoe dan ook, Dreamcatcher blijft wat mij betreft een vermakelijke film. De WC scène was me vooral bij gebleven. De setting in het witte bos blijft een erg fijne en sfeervolle bovendien. Vooral het begin van deze film blijft prima.
Dan de wat mindere kanten. De overgangen zijn ontzettend knullig. Verder slaan sommige dingen helemaal nergens op. Monsters leuk, maar die omslag tussen de twee militairen en vooral dan het eind waarin ze flink op elkaar losschieten is nogal belachelijk. Eigenlijk wil de film te veel. Te veel zijstraatjes. Dat hele leger gebeuren en de scène waarin het nest wordt aangevallen hadden gewoon geschrapt moeten worden.
Acteerwerk is niet altijd even geweldig, al blijft het leuk om Damian Lewis weer eens aan het werk te zien.
3.5* blijven waar ze zijn
TrickySmalls
Deze film was het gewoon niet.
Het komt allemaal een beetje warrig en erg geforceerd over.
Met het camerawerk was dan wel niets aan de hand. Bovendien kwam het winterse sfeertje goed tot uiting.
Die scene van dat veldslag had beter geschrapt kunnen worden.
Wc scene is dan wel weer spannend.
Dutchgreens
deze film was echt ijzersterk..
TOT het punt waarbij je mr. gray ziet.
die aliens lijken gewoon niet echt
later hersteld de film zich weer, maar neemt meer de vorm aan van een actiefilm. groffe fout. het einde is dan ook best wel teleurstellend.
Semsoethot
Aardig amusement voor de nachtdienst. Het begin beloofd veel, maar op enkele opflakkeringen na zakt de film na de toiletscene helemaal weg. Die scene overigens is wel erg leuk, vooral de idiote neiging van de monster-in-de-pot houder om tussen zijn tanden te peuteren (smerige gewoonte trouwens). Stel je voor, je houdt met je billen een vervaarlijk eng monster in bedwang en doet er vervolgens alles aan om een stokje van de grond te rapen om tussen je tanden te ploegen..... en dat in een smerig toilet. Het einde van de film doet me denken aan de laatste gast in een restaurant; iedereen wil naar huis, maar die klojo besteld nog een groot dessert.
dominion
dit was wel een hele sterke science fiction horror de omgeving in de sneeuw brengt wel een hele goede sfeer met zich mee net als the thing de wezens zien er ook niet verkeerd uit en de paar bloederige scènes maakt deze film wel top alleen had het acteerwerk wel wat beter moeten zijn
maar toch een 4,0 omdat het een super spannende film is
Tarkus
Redelijk goede Stephen King verfilming, met een cast die bijna uitsluitend uit bekende namen bestaat, de een al wat meer bekender dan de andere.
Het verhaal zit wel snor, al is het soms nogal verwarrend, maar toch is het spannend genoeg om je aan je stoel te kluisteren.
Maar ik moet toch eerlijkheidshalve toegeven dat ik al betere King-verfilmingen heb gezien.
PascaL
In tegenstelling tot velen hier, lees ik vaak eerst de boeken die verfilmd worden. Dat vind ik toch wel een must om deze films te kijken en te beoordelen. Dit is één van de weinige King films die dicht bij het boek ligt. En daarom voor mij een geslaagde verfilming.
Boeit van het begin tot het einde.. CGI is de enige dooddoener in deze film.. Had trouwens in de afvoerscene, wanneer ze dat meisje terug vinden, in Derry wel een oranjepluim verwacht of een papierenbootje.. Daar zat ik echt op te wachten.. Jammer dat er nooit veel links naar andere King Films zitten in dit soort films
Denden 100 Piek
Tristan Scelso
Erg goede film. Goed geacteerd. Hele mooie effecten. Behalve inderdaad op het einde (beide monsters). Maar sfeer, scenes en camera werk erg goed gedaan. Verhaal is ook sterk en hangt goed samen. Ik heb deze film met genot meerdere keren kunnen zien. Vooral leuk om op een koude winternacht op de bank te zien.
IceTigerGhost
Dreamcatcher - naar een roman van Stephen King - is een weinig overtuigende film die door Lawrence Kasdan ('Silverado') op een houterige manier werd geregisseerd, maar toch van een beklemmend sfeertje is voorzien. Helaas is dat ook de enige verdienste van de film die een rits nevenpersonages opvoert die vaak ook even snel weer verdwijnen en een aantal subplots bevat die amper draagkracht hebben. 'Dreamcatcher' moet het dan ook meer van de sfeer dan van de inhoud hebben.
Typisch verhaal van Stephen King. De reünie van de jongeren deed me wat denken aan It, al blijft het ook bij dit déja-vu. De film heeft wel wat sfeer, al zal de sneeuw er wel toe helpen. Heel mysterieus met enkele sterk uitgewerkte ideeën (denk aan de gedachtenkamer). Het interessante gedeelte komt dan ook van de 4 hoofdpersonages en niet van de grote namen als Tom Sizemore en vooral Morgan Freeman die toch wel wat laten afweten. Af en toe wat humor, hier en daar een knipoog naar X-files. Maar zonder dat leger-gedoe valt het verhaal nog best mee en ben ik wel te vinden voor dergelijk monsterverhaal, ook al is het al tal keren verfilmd. De film viel in elk geval beter mee dan in de herinneringen, al blijft het natuurlijk een feit wat geldt voor de meeste King-verfilmingen dat het boek beter is dan de film.
Wel had men meer mogen doen met de zogezegde gaves van die 4 'jongens' en iets meer uitleg bij het gebruik van de dreamcatcher in de film. Nu is die er blijkbaar enkel bijgehaald omdat het mooi oogt op de poster.
Butchers
Wou deze film al een tijdje graag zien en heb 'm eindelijk kunnen bekijken een paar dagen geleden. Heeft me positief verbaasd aangezien de film een zeer laag gemiddelde heeft. De sfeer zit er goed in en doet me ook een beetje denken aan The Thing.
Nitrouz
Deze film vandaag aangeschaft, vanavond maar is even kijken. Ik heb hem een aantal jaar geleden eerder gezien, en toen vond ik het een schitterende film. Door de lage cijfers die gegeven worden hier ben ik toch wel erg benieuwd of deze film net zo goed was als in mijn herinnering.
Nitrouz
Wat een dramatische vertoning was deze film zeg. In mijn herinnering was deze film zo verschrikkelijk sterk en spannend, in werkelijkheid precies het tegenovergestelde.
Het gehele verhaal is al veel te vaag, het is totaal niet eng, al was dat waarschijnlijk ook niet écht de bedoeling en het gaat allemaal veel te snel in het begin van de film, richting het einde toe gaat het allemaal veel te langzaam.
De uiteindelijke alien zag er werkelijk waar niet uit. Wij moesten zelfs lachen toen we hem uiteindelijk zagen.
Dat zij zich zouden kunnen transformeren in mensen had veel beter uitgewerkt kunnen worden, nu was het enkel een vaag gebeuren.
Na zo'n 80 minuten te hebben gekeken hebben we hem maar uitgezet, wat een trieste bedoeling.
mnrk
Ello...Mr Gay...
Een redelijke verfilming van 1 van de boeken van Stephen King...
De film zelf wordt gedragen door de cast met bekende namen, maar ook de sfeer waar het bos en de sneeuw voor zorgt brengt wat extra's.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix