Genre: Komedie / Avontuur
Speelduur: 107 minuten / 113 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly
Met onder meer: Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly
Releasedatum: 23 februari 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Dumb and Dumber
"What the one doesn't have, the other is missing."
Harry (Daniels) en Lloyd (Carrey) zijn twee ongelooflijk domme sukkels, die ontzettend veel moeite hebben om een baan vast te houden. Als Lloyd tijdens zijn korte carrière als limo-chauffeur Mary Swanson naar het vliegveld brengt, ziet hij dat ze haar koffertje vergeet en besluit deze naar haar toe te gaan brengen. Zonder dat hij het weet had Mary het koffertje bewust voor een stel ontvoerders achtergelaten en deze gaan achter Lloyd aan in de veronderstelling dat hij een slinkse crimineel is, die het geld voor hun neus heeft weggekaapt. Onbewust van de ontvoerders die achter hen aanzitten en ze willen vermoorden, gaan Harry en Lloyd op reis naar Aspen om Mary te zoeken.
Lloyd Christmas
Detective Dale
Karl Swanson
Bobby
Runnin
Leukste comedy die ik gezien heb, fantastische humor zonder grof te zijn, en lekker droog
jumpstylemovie
[quote]coldheaven schreef:
En we moeten iemand die Jumpstylemovie heet wel serieus nemen?
[/quote
Wat gebeurd is kunnen we niet veranderen.
Tenzijn MovieMeter Namechanges aanbied, maar dat lijkt me stug.
dikkop
Is ook een domme film, maar wel een erg grappige domme film. Het zijn toch een stelletje gekken...
Bid Sprinkhaan
martijn011
- 2034 berichten
Heb deze film gisteravond voor de 2e keer in korte tijd gezien, maar heb net zo hard gelachen als toen ik em voor de 1e keer zag.
Je moet gewoon van flauwe humor houden..
De laatste grap is echt goed!!
Poppe
die poster is een goede indicatie over hoe dom deze film wel niet is
Dat is toch de bedoelingggggggg, dóh !
micheal
erg grappige film.een van jim carreys beste film
Ik heb me kapot gelache soms.
ik heb deze film al zovaak gezien en het blijft leuk dus dat zegt al genoeg.
G to the J
Niet leuk..
Jim carrey weer eens irritant!
Verschrikkelijk deze film. Ik was beschaamd in de plaats van de acteurs. Humor van een zeer laag niveau dat ik niet echt kan appreciëren. Wc-humor, zeiken op een motor, ... er zal wel een publiek voor zijn, maar ik niet. Zelfs Carrey kan het spel niet redden met z'n smoelwerk.
Tommy De Vito
Echt een koemdie klassieker inderdaad.
Ik vind dit de grappigste film die ik ooit gezien heb!
mcdaktari
normaal hou ik meer van britse humor, maar hier heb ik toch om moeten lachen. dit is 1 van de weinige amerikaanse comedy's die ik om te lachen vond
booyo
Hoe kan deze film nou zo´n laag gemiddelde hebben? Neem aan dat niemand er van te voren meer van verwacht dan flauwe humor, en laat het nou net daar in uitblinken! Gewoon een klassieker onder de komedies en in mijn mening zeker 4* kwijt!
Heb hem net voor de zoveelste keer bekeken, en in de scene waarin Larry aan het dromen is tijdens het rijden viel mij ineens op dat Will Ferrell, of in ieder geval een goeie look-a-like, ook 1 seconde meedoet! Op het moment dat Larry de één na de andere ´dijenkletser´ verteld tegen al die lelijke wintertrui dragers, is hij volgens mij één van die gasten haha, kan het verkeerd gezien hebben uiteraard.. (Ook een lekker nummer trouwens in die scene, iemand een idee hoe die heet?).
Maar goed, vind het een fantastische komedie, met een perfect passend einde.
Leonwolters
die poster is een goede indicatie over hoe dom deze film wel niet is
Ik weet niet of we jouw serieus moeten nemen. Je hebt in totaal 16 stemmen uitgebracht, en dat waren allemaal stemmen van 0,5?
Dit is een van mijn favoriete komedies, lekker flauwe humor! 4,5*
Tommy De Vito
Irritant? haha deze gozer is zo lach wekkend, en dan praat ik alleen al over zijn hoofd haha laat staan de grappen etc.
Modar
Tja mensen deze film is gewoon KONING! na 15jaar vind ik hem nog steeds super grappig, en kan ik nog dubbel liggen
meesterwerkje in mijn ogen
llectrofish
Ik begrijp echt niet waarom deze film niet hoger scoort. Dit is echt zonder te overdrijven de beste komedie die ik ooit heb gezien. Ben hem na een stuk of 6 keer nog niet beu
erik1677
Heb deze film wel 4 a 5 keer gezien.
En nog steeds lig ik dubbel.
Binnenkort maar weer eens uit de kast trekken.

Dumb and Dumber To

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993

Klopka
Misdaad / Drama, 2007
gas stationmotelutahstupidityrondritpillprankcigar smokinggeweldcrimineelbuddyfired from the jobclumsinessstepparent stepchild relationshipaspen coloradoparakeetdefecation scooterhotel suiteendangered speciesfoolish laxative