• 9.379.380 stemmen

Geregisseerd door: Raman Hui en Chris Miller

Met onder meer: Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz

Releasedatum: 21 juni 2007

Plot Shrek the Third

"He's in for the royal treatment."

Shrek (Myers) en Fiona (Diaz) zijn waarnemend koning en koningin. Ze vinden er maar niets aan, dus gaat Shrek samen met Donkey (Murphy) en Puss In Boots (Banderas) op zoek naar de ware troonopvolger. Dat blijkt een neef van Koningin Lillian te zijn, Artie, die op kostschool zit en totaal geen interesse heeft in het koningschap. Terwijl Shrek weg is, is Prince Charming bezig met een staatsgreep om Far Far Away over te nemen.

Shrek (stemrol)

Prince Artie (stemrol)

Evil Queen (stemrol)

avatar van funkyflora

funkyflora

Oke mischien vinden sommige de film niet zo leuk daar geef ik ze wel een beetje gelijk in.

Maar die kat is wel super!!

die geef ik een 5.0 en de film zelf 3.0

Ik ben blij dat puss in boots een eigen film krijgt getiteld: puss in boots the story of an ogre killer.

Dat wordt vast een super film mischien een beetje mee liften op oud succes maar ja dat doet shrek ook.

Ik blijf bij wat ik heb gezegd een spin off van puss in boots daar ben ik helemaal voor!

avatar van funkyflora

funkyflora

Als jullie vinden dat de rek een beetje uit shrek the third is nou dan huiver maar want er komt ook nog een deel 4 en 5.

Deel vier komt uit in 2010 en puss in boots film een andere film dus dan deel 5 komt tussen skhrek the third en deel 4 uit.

avatar van DN Angelke

DN Angelke

Ik ben die gisteren voor m'n verjaardag gaan zien. Eerst had ik wat schrik omdat iedereen zegt dat ie kweenieoe slecht is en dat er niks humor in zit maar dat viel wel mee. Natuurlijk kan hij niet tippen aan het origineel maar je kunt hem toch niet door en doorslecht noemen.

Op het einde bleef artie wel te lang doorzagen over dat iedereen zijn goede kanten heeft

Trouwens, waarom wordt hij op school gepest? Hij is precies prins charming in 't klein én hij heeft de stem van timberlake! Hij zou een van de populairsten kunnen zijn...

avatar van lechim

lechim

tukkerstein schreef:

Waarom zou dat?

inderdaad, ik vind het juist wel leuk. ik hou niet zo van steeds hetzelfde..

avatar van wfkh

wfkh

leuke film, helaas wel een stuk minder als 1 maar ik had ook niet anders verwacht.

avatar van netschaap

netschaap

Daar waar de eerste twee films van deze reeks mij heel erg positief hadden verrast, was ik minder enthousiast over de derde film.

Hoewel er enkele goede grappen verwerkt zitten in vooral het eerste deel van de film zijn de nieuwe characters te flauw en het verhaal te standaard om echt te kunnen bekoren.

Een aardige poging tot een goede animatiefilm, maar geen waardige opvolger voor de zeer sterke twee voorgangers.

avatar van gotti

Beter dan de tweede, maar dit deel haalt bij lange na het niveau van het eerste deel niet. Visueel wel erg mooi (alhoewel Pixar met Rattatouille de lat een stuk hoger heeft gelegd en op dit moment toch op één staat qua animatie), maar opnieuw heeft het verhaal weinig inhoud en lijkt het vooral om enkele half grappige poep en plas grappen te gaan. Jammer, maar na drie delen is Shrek imo wel uitgewerkt...

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Gisteren voor de tweede maal met m'n zoontje gezien en ik blijf het een mooie afsluiting van de reeks vinden (dan hoop ik dus dat er geen deel 4 en deel 5 komen......).

Natuurlijk, de ezel had een grotere rol moeten hebben, bepaalde grappen zijn flauw, het is enorm moralistisch, maar het hele gedoe rondom de baby's vond ik wel weer erg aardig en Merlijn kon me erg bekoren.

Was 4* blijft 4*

avatar van Sassia

Sassia

Een goede film, maar kan zeker niet tippen aan deel 1 en 2.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Een leuke animatiefilm maar valt wel een beetje tegen na deel 1 en 2, het levert veel grappen in, daartegenover krijgen we nog meer morele lessen te verteren, het ligt er helaas een beetje erg dik op. Toch nog leuk voor tussendoor. 3*

avatar van --jlo--fan

--jlo--fan

een van de leuke animatiefilms dus een 4,5*

avatar van taxi_driver

taxi_driver

ik vind het na deel 1 en 2 een beetje teveel worden..

ze willen het tot op de laatste cent uitpersen

kan nooit ten goede komen nu er ook nog een deel 4 zit aan tekomen

je ziet de kwaliteit van 1 naar 3 zo slinken

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Twee woorden: Niet leuk. Terwijl ik de vorige twee delen hardstikke leuk vond!

avatar van horsefilmfan

horsefilmfan

Waar is Shrek gebleven?Je hoort er niets meer van.Ik ben naar 3 geweest

avatar van Inwen

Inwen

Ik heb alle drie de films gezien. Ik vond deel 1 geweldig en deel 2 waanzinnig! Ik heb nog nooit zo hard om een animatiefilm moeten lachen. Daarom verheugde ik me al op deel 3. Maar dit deel valt erg tegen. De humor is geforceerd en het lijkt wel alsof de makers te veel hun best willen doen om het leuk te maken. En daarin falen ze. Vooral omdat deel 1 en 2 zo leuk waren!

Erg jammer, hopelijk gaan ze niet onderuit met deel 4.

Ik geef de film 3 sterren.

avatar van sierk-jan

sierk-jan

Deel 1&2 helemaal geweldig, maar deze film was echt prut. Waar is de humor gebleven?

avatar van IcU

IcU

Ik snap echt bijna helemaal niemand hier. Ik heb ERG moeten lachen om deze film. Er zit tenminste actie en avontuur in, in tegenstelling tot deel 2. De animatie is veel mooier en het verhaal interessanter dan zijn voorganger. Niet beter dan deel 1, maar 2 x zo goed als 2. Dit deel viel mij dus erg in de smaak. 4*en

avatar van Nieke

Nieke

Na deze film kijk ik toch minder uit naar de off-spin 'puss in boots'...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Waarom vindt iedereen deze film zo bagger? Is dat een soort vooringenomenheid ten aanzien van sequels? Ik heb om deze film net zoveel gelachen als de vorige delen. Shrek is nog altijd de koning van tekenfilms met volwassen humor. Veel meer dan andere recente animatiefilms die ik heb gezien (Surf's Up en Ratatouille).

4.5 sterren!

avatar van serpico

serpico

Captain Pervert schreef:

Nee hoor, deel 2 was prima, maar deze film was gewoon zó pijnlijk ongrappig, moralistisch en saai dat hij zichzelf wel tot het hokje van bagger-films degradeerde, ja.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Uitstekend verwoord. Was echt dol op 1 en 2, maar deze was inderdaad erg moralistisch en saai. Zo zonde!

avatar van john kruger

john kruger

Wat een gigantische afknapper!! Kinderachtig en totaal geen creativiteit. Bah, bah en nog eens bah. Dit zijn (te) gemakkelijke manieren om geld te scoren. 1,5* voor de gelaarsde kat zullen we maar zeggen.

avatar van Betamax

Betamax

Slechter dan Shrek 2 en veel slechter dan Shrek 1.

Viel me erg tegen.

Flauw en een saai verhaal.

avatar van raza1

raza1

Gaapverwekkend saai deze keer. Zeer weinig kunnen lachen en het verhaaltje was ook niet interessant genoeg om het een voldoende te kunnen geven. Hoop dat ze het hierbij laten en geen 4e deel maken.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Zeer matige Shrek-film. Het geld stroomt toch wel binnen, dus de kwaliteit maakt niet uit leken de makers gedacht te hebben. Slechts drie glimlach momenten geteld. 2 sterren.

avatar van Spookje

Spookje

Zoals altijd goed gemaakt, qua visueel gebeuren maar, het verhaal en de humor is erg ver te zoeken. Ik heb 1 keer moeten glimlachen. Het viel nogal tegen allemaal. Deze film haalt het absoluut niet bij de 2e om over de 1e maar te zwijgen.. Het kijkt weg en daarmee is de kous af, jammer!!

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Betamax schreef:

Slechter dan Shrek 2 en veel slechter dan Shrek 1.

Viel me erg tegen.

Flauw en een saai verhaal.

Ik vind het heel erg raar dat er veel mensen zo'n reactie hebben van veel slechter dan 1 en 2... Want ik vond namelijk dit deel 1 van de beste de humor was net iets meer mijn smaak denk ik beetje flauw afentoe maar dat moet ook in zo'n film.

Deze moet je gewoon zien als je de andere delen ook leuk vond.

avatar van die hard

die hard

Vond de film tegenover de andere twee delen tegenvallen.

was weliswaar niet vervelend, maar echter niet boeiend.

2 *

avatar van mishad

mishad

Hollywood heeft de laatste jaren last van de chronische sequel ziekte, waarschijnlijk door een gebrek aan goede ideeën en omdat het natuurlijk zonder bovenmatige inspanning een bak pegels oplevert. Het neemt niet weg dat de ene sequel beter uitpakt dan de andere en soms zitten er steengoede tussen. Shrek the Third is dat helaas niet, het is een zeer flauw ongeïnspireerd filmpje geworden vol gerecyclede grappen uit de eerste 2 delen. Tijd dat Shrek met pensioen gaat, het is mooi geweest zo.

avatar van Denveen

Denveen

Blijft natuurlijk geniaal, maar kan niet tippen aan de andere delen. De eerste was uiteraard het sterkst, aangezien dan alles nog nieuw is. Nu is het niet echt meer 'bijzonder' zegmaar (hoewel je nog steeds naar een groene oger zit te kijken wiens oren aan stokjes zitten), en boeit het minder.

Hoogtepunt blijft altijd het genieten van Eddie Murphy en Antonio Banderas...