• 9.379.473 stemmen

Geregisseerd door: Raman Hui en Chris Miller

Met onder meer: Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz

Releasedatum: 21 juni 2007

Plot Shrek the Third

"He's in for the royal treatment."

Shrek (Myers) en Fiona (Diaz) zijn waarnemend koning en koningin. Ze vinden er maar niets aan, dus gaat Shrek samen met Donkey (Murphy) en Puss In Boots (Banderas) op zoek naar de ware troonopvolger. Dat blijkt een neef van Koningin Lillian te zijn, Artie, die op kostschool zit en totaal geen interesse heeft in het koningschap. Terwijl Shrek weg is, is Prince Charming bezig met een staatsgreep om Far Far Away over te nemen.

Shrek (stemrol)

Prince Artie (stemrol)

Evil Queen (stemrol)

avatar van witchy94

witchy94

ik vond shrek 1 en shrek 2 al kei grappige films maar de 3de wow dat was pas lachen een van de beste grappen was:

shrek tegen droomprins: mooi balletpakje.

droomprins: ooh dankje

shrek: hebben ze die ook voor mannen??

XXX veel plezier voor wie ze nog niet heeft gezien

avatar van seanpuffy

seanpuffy

goede film vind alleen deel 1 en 2 beter.

en wat me opvalt is dat het slechter en slechter word deel 1 kreeg 4.5 deel 2 4.0 en deel 3 3.5 hopelijk komt er geen deel 4. want ik vind het wel genoeg geweest voor shrek. maar als er toch een vier zou komen dan zou ik hem zeker willen zien omdat het wel altijd grappig is om te zien.

avatar van s1moon

s1moon

Wel leuk, maar er hoeft geen deel 4 voor mij te komen.

avatar van Kisje

Kisje

Nog altijd éven goed als zijn 2 voorgangers.. Heerlijke humor

5 *

avatar van Carow

Carow

We waren met de familie naar de bios, vraagt mijn broertje tijdens 9 crimes wie dat zingt, en of dat soms Placebo is? >

avatar van mister blonde

mister blonde

Is dat dan nu ook weer een vraag aan 'ons'? Zo ja, Damian Rice (samen met de geweldige Lisa Hanningan). Prachtig nummer, die door knip en plak werk mooi verkracht werd in deze film.

avatar van Willy Wonka

Willy Wonka

mensen luister, bekijk de film niet als een film waar al twee delen voor waren, maar bekijk hem apart, niet nadenken over die andere delen! zo is het makkelijk en kun je over alles waar een derde deel van komt al je mening hebben.

avatar van Inperfections

Inperfections

mister blonde schreef:

Niet zeuren, blijft een mooi nummer

Shrek 3 doet toaal niet onder aan de 1e 2 delen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Wat is het toch met die derde delen? Saw 3 werd na de eerste paar minuten al strontvervelend; Spider-Man 3 was veel te veel van het goede. En nu dit weer. Waar zijn toch die geweldige grappen uit de vorige delen gebleven? @ Inperfections: deze doet wel degelijk onder aan de prachtige eerste twee films. Matig, zéér matig. 2,5*

avatar van joeri15

joeri15

leuke film om te kijken echt goede humor..! 3.5*

avatar van Eric07

Eric07

De film komt wat moeizaam op gang en op een zwangere Fiona en Donkey als vader van een stuk of 5 ezel-achtige-draak-kinderen zit ik niet echt te wachten. Animatiehelden dienen "flat" te zijn en geen "ontwikkeling" te kennen. De jongens van de Kameleon hadden áltijd vakantie en werden nóóit ouder, kregen geen vriendinnen dus laat staan dat er sprake was van kinderen. Zo wilde je het en zo was het goed; herkenbare helden met keer op keer dezelfde soort avonturen.

De muziek is heel oké, de animatie meer dan fantastisch en de stemmen gaan weer helemaal los maar de Shrek-formule begint wel uitgewerkt te raken. Ik hoop dat ook de makers beseffen dat Shrek in staat van ontbinding is want de geplande delen 4 en 5 zullen het sprookje definitief om zeep helpen.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Niet echt denderend... Hoewel die zeer kort was hebben ze het toch nog voor elkaar gekregen om hem langdradig te maken O.o...

On par met de eerste vond ik.

Visueel zag het er regelmatig aardig uit, al blijf ik vinden dat realisme dit soort films visueel in de weg staat. Het meest genoten van de flashback van het koekje en het toneel op het einde.

De humor komt ook vooral van de randpersonages, wat uiteindelijk toch redelijk jammer is. Ook hier weer de flashback van het koekje dat erg grappig is (meer van dit soort scenes de volgende keer).

De jonge prins was irritant, prins Charming echt vreselijk, Shrek is nogal duf en ook Donkey vind ik maar vervelend. Misschien is het tijd om eens een spin-off te maken dan.

Aardig vermaak maar iets te pover, de muziek is écht niet mijn ding en voor humor kan je best naar de randpersonages kijken.

avatar van luuk1988

luuk1988

Leuk verhaaltje. Beter dan ik had verwacht 3.5*

avatar van Anakin01

Anakin01

Vond hem veel leuker dan verwacht.

Omdat er doorgaans slechte reacties stonden dacht ik dat het een slecht vervolg was, maar hij kon er nog zeer goed door!

De humor blijft goed

avatar van Scratt

Scratt

Ging met een slecht gevoel de zaal uit. Het verhaal was plat, de personages, maar dan vooral de hoofdpersonages Shrek en Donkey waren zeer zwak en ja de grappen waren zo nu en dan wel eens grappig maar dat was ook het enige.

Zoals Onderhond het hier ergens zei: alleen de nevenpersonages waren grappig zoals het koekje.

De muziek vond ik dan weer wel een pluspunt hier tegenover de vorige films, btw hoe heet dat nummer dat tijdens de opsluiting van shrek gespeeld wordt ? is dat van damian rice ?

Ben bang voor de komende delen..

avatar van masterkil238

masterkil238

"9 crimes" van Damien Rice geloof ik ...

hier te zien/luisteren btw http://www.youtube.com/watch?v=smKb79ltpaU

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Eric07 schreef:

Animatiehelden dienen "flat" te zijn en geen "ontwikkeling" te kennen.

Waarom zou dat?

avatar van MrMeller

MrMeller

Tja het blijft Shrek... Vond het allemaal een beetje slapjes in dit derde deel en was er een beetje op uitgekeken. Donkey blijft toch wel top, maar helaas kon ook donkey dit keer de film voor mij niet meer verbeteren.

3* het blijft toch shrek

avatar van ahp2002

ahp2002

Paar keer erg gelachen met de kikker en de tovenaar. Maar teveel het gevoel dat ik alles al eens gezien had. Waar deel 2 er een schepje bovenop deed, blijft het hier wat braafjes. Net een voldoende.

3 ster

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Leuke afsluiting van de reeks. Het verrassende van deel 1 is er wel af, maar nog steeds erg vermakelijk.

avatar van ellentjah

ellentjah

Ik vond 'm heel leuk beter dan ik verwacht had ( want 'k had hier enkele minder goeie commentaren gelezen)

Vooral de nevenpersonages ('t koekje, pinnochio, donkey, de kat, etc..) zijn heel grappig

avatar van Bartel

Bartel

beetje matig ten opzichte van zijn voorgangers, toch zitten er leuke lachwekkende stukjes in

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Bartel schreef:

hehe , mooie avater.

ik vond deze film best goed.

ook al ging ie iest te vlug voorbij. maar hij was enorm goed.

avatar van Ploppesteksel

Ploppesteksel

vrij zwak, zo ook het verhaal, enkel de kat kan me bekoren.

avatar van tweaky

tweaky

Shrek 1 en 2 waren beter. Vond het verhaal niet zo speciaal. Hier en daar wel grappige stukken, maar niet zoals in de vorige films.

avatar van Saffie

Saffie

Ik heb wat reacties gelezen.

Ik neem aan dat dit dus zeker niet de beste van de 3 is?

Gebeurd wel vaker met films.

Ik denk dat 2 oorzaken kan hebben:

1) Makers van films die een beetje overmoedig raken als een film geweldig goed aanslaat.

En daardoor het vervolg verpesten. (Bijvoorbeeld: denken dat de kijker alles grappig vind zolang Ezel het zegt)

2) De kijkers vonden de eerste film(s) zo leuk dat ze te veel verwachten van het vervolg. (gaat vanzelf. doe ik ook altijd )

avatar van ikk

ikk

Jammer maar helaas, shrek 3 kon mij (net zoals vele anderen) niet echt weten te boeien.

Natuurlijk was het wel weer een mooie film, maar bij de vorige 2 films had ik een beter gevoel.

Shrek vond ik altijd al beter dan de gemiddelde animatiefilm, maar bij de derde heb ik toch zo mijn twijfels.

Een 2.5*

avatar van horsefilmfan

horsefilmfan

Ik kijk niet zo heel erg uit naar het derde deel nu ik het plot weet. Ik had gehoopt op de beloofde Shrek kinderen nu Ezel ook kleintjes heeft. Maar nee, dreamworks komt met een onorigineel verhaal aan met waarschijnlijk veel van hetzelfde.

-x-

Shrek krijgt wèl kinderen hoor,drie zelfs!Ze zijn echt schattig,ook schattig toen ze die gelaarsde kat een luier aantrokken wahaha

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Als groot fan van de eerste twee delen van Shrek moet ik eerlijk toegeven dat ik deze film tegen vond vallen. De humor, die in de eerste twee films subtiel te noemen is, is in dit deel compleet over de top en wil te lollig zijn. Dat werkt bij mij niet. Het verhaal is ook nu niet om over naar huis te spreken, maar een pluspunt van dit derde deel is de animatie: Kunst met een grote K! Al met al best vermakelijk, daar niet van, maar het had allemaal veel beter gekund.

3 *