• 9.374.044 stemmen

Met onder meer: Christian Clemenson, Cheyenne Jackson en David Alan Basche

Gesproken taal: Engels, Arabisch en Duits

Releasedatum: 29 juni 2006

Plot United 93

"September 11, 2001. Four planes were hijacked. Three of them reached their target. This is the story of the fourth."

De film gaat over United Airlines vlucht 93 van 11 september 2001 die door terroristen werd overgenomen. De passagiers kwamen er door gesprekken op hun mobiele telefoons achter dat andere vliegtuigen al in de torens van het WTC waren gevlogen en dat hun vliegtuig op weg was naar Washington D.C. De film laat zien hoe de passagiers besloten in opstand te komen tegen de kapers in een wanhopige poging te voorkomen dat het vliegtuig zou neerstorten.

Deora Frances Bodley

Nicole Carol Miller

Lorraine G. Bay

First Officer LeRoy Homer

CeeCee Lyles

Wat hier van te denken .

avatar van Leno

Leno

Het duurde een paar jaar maar nu durven filmmakers de ramp uit te gaan buiten, zo lijkt het. Dat die regisseur zich daar voor leent..

Houd de tissues maar bij de hand!

avatar van BlueSword

BlueSword

nou ben beniewd.

avatar van Modar

Modar

hmm ben het eens met kos, wat moet je hiervan gaan denken..... ben benieuwd wanneer deze uitkomt.

Angrod_Pallanén

Het lijkt me wel een speciale film, sowieso ben ik erg geïnteresseerd geweest in 11 september en ik hoop al een tijdje dat een (goede) regisseur zich aan deze ramp waagt. Respectvol natuurlijk, want commerciële troep hoef ik niet (bovendien, als het een niet respecterende film wordt, word hij toch afgekraakt in Amerika). Ik ken geen van de acteurs en hoop dus dat ze wél kunnen acteren.

avatar van stan

stan

Ach we zullen zien...

Angrod_Pallanén schreef:

Respectvol natuurlijk, want commerciële troep hoef ik niet

Ik vind dit plot (vooral de laatste regels) wel erg naar het tweede neigen.

Angrod_Pallanén

Ja, daarom, maar het hoeft niet zo uit te pakken, als we maar geen heroïsche mannen krijgen, opstandige vrouwen, negers die nergens mee eens zijn, een bad guys die goed blijkt te zijn en een klein meisje zonder moeder, want dan wordt ik echt boos

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Angrod_Pallanén schreef:

--> http://www.imdb.com/title/tt0469641/

avatar van BlueSword

BlueSword

achja, we weten allemaal al hoe de film gaat eindige...

avatar van damon

damon

De film laat zien hoe de passagiers besloten hun leven op te offeren en het vliegtuig te laten neerstorten voor het zijn bestemming kon bereiken.

het zal wel. Ze worden als helden neergezet, maar het is geen FEIT dat ze dat gedaan hebben. Het kan ook zijn dat hun vliegtuig neergehaald is door Amerikaanse troepen en dit verhaal is verspreid om het als heldhaftig te bestempelen...

Angrod_Pallanén

Er was toch ook zo'n verhaal dat één van de kapers terugkrabbelde en ze ruzie kregen of slaat mijn fantasie nu op hol?

avatar van movielauxje

movielauxje

de film komt op 25 mei uit in nederland

avatar van ASroma

ASroma

let's roll..................

avatar van Yeah!

Yeah!

waarom zou je hierover een film willen maken... de kans is groot dat je mensen hiermee pijn doet, dat ze terug denken aan die verschrikkelijke dagen.. men wil hier alleen maar geld uit slaan..

avatar van movielauxje

movielauxje

hier ergens staat de filmposter maar het heeft een andere naam namelijk united 93

ShoWest posters zijn maar wat ontwerpen, is nog lang niet duidelijk of ze ooit gebruikt worden.

avatar van A.S.E.

A.S.E.

Trailer. De film heet nu United 93 in plaats van Flight 93.

avatar van Freud

Freud

Trailer 9/11-film zorgt voor opschudding. Ik vind hem vooral erg banaal, maar wie ben ik.

Angrod_Pallanén

Hij verhult veel, heb mijn interesse ook verloren in deze productie.

Mijn Schoonvader zat in dat vliegtuig ( Alan Beaven, gespeeld door Simon Poland) en John ( zijn zoon) en ik zijn blij dat er nu een film van uit komt, de tijd is goed, niet te vroeg.

Het moeilijke is voor ons, om de film te bekijken en om te zien wat er gebeurt is, of het de waarheid precies is, kan niemand zeggen. Ik verheug me op de film en hoop hem snel te zien.

Interessant, ik ben benieuwd naar je reactie als je de film gezien hebt.

Ik ook.. Ik ben wel blij een laatste kans te heben mijn schoonvader te `zien`, hij was een bijzondere man en ben triest, omdat hij zijn kleinkind nooit heeft kunnen zien, Sara Ellen, vernoemd naar hem. Iedereen die iemand heeft verloren, is ingelicht over deze film, met een persoonlijk gesprek. Aan iedereen is toestemming gevraagd en dat zijn toch de mensen waar het om gaat. Ik ben blij dat de film er is... hopelijk kan er nu wat afgesloten worden.. Het gaat in deze film niet over de verdiensten, maar om voorlichting en het compleet krijgen van het hele United 93 verhaal.. Wat is er precies gebeurt?? Met alle verhalen samen van alle nabestaanden, is het een hele realistische film geworden, die veel vragen kan weghalen bij nabestaanden en rust geeft.

Angrod_Pallanén

Ik weet niet of deze film echt gaat over hoe die vlucht is gegaan of dat het een film is met verzonnen gebeurtenissen..

avatar van as

as

Toch ook veelal gebaseerd op gesprekken, opgevangen door de boordcomputer en gesprekken via mobieltjes en dergelijke?

Angrod_Pallanén

Dat weet ik dus niet, het was ook min of meer een vraag

Het verhaal wordt van minuut tot minuut doorgenomen ( vlucht duurde 90 minuten voor crash) er is NIKS bij verzonnen. Alles bewust op de verhalen van de mobiele telefoons/blackbox enz.. .Er is zelfs aan John ( mijn vriend) gevraagd, wat ie dronk op een vlucht..koffie/thee en wat ie at op een vlucht. puur realistisch dus

Angrod_Pallanén

Zo, jij hebt zojuist mijn interesse in deze film teruggehaald.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Nee, want stel je voor dat iemand koffie drinkt in de film en in het echt thee dronk.

Film lijkt me verder niet al te bijzonder. Op zich nog best een bijzondere gebeurtenis om te verfilmen, maar vrees een beetje voor dat dit behoorlijk sentimenteel gaat worden.