• 9.376.162 stemmen

Met onder meer: Christian Clemenson, Cheyenne Jackson en David Alan Basche

Gesproken taal: Engels, Arabisch en Duits

Releasedatum: 29 juni 2006

Plot United 93

"September 11, 2001. Four planes were hijacked. Three of them reached their target. This is the story of the fourth."

De film gaat over United Airlines vlucht 93 van 11 september 2001 die door terroristen werd overgenomen. De passagiers kwamen er door gesprekken op hun mobiele telefoons achter dat andere vliegtuigen al in de torens van het WTC waren gevlogen en dat hun vliegtuig op weg was naar Washington D.C. De film laat zien hoe de passagiers besloten in opstand te komen tegen de kapers in een wanhopige poging te voorkomen dat het vliegtuig zou neerstorten.

Deora Frances Bodley

First Officer LeRoy Homer

CeeCee Lyles

avatar van tv1984

tv1984

90 minuten lijkt mij wel kort voor zo'n waargebeurd verhaal. Maar ik ga hem zeker zien en world trade center ook

avatar van jex

jex

Verassend goed. Indrukwekkend. Spannend ook al weet je hoe het allemaal gaat af lopen. Had iets verwacht met veel patriotische gedoe maar nee. Chaos gewoon. Je weet niet eens hoe de passagiers heten, het gaat allemaal zo snel. Jammer dat hij niet zo goed heeft gedaan in de box office. Maar dit is zeker een aanrader.

avatar van gotti

Staat na 3 weken al op 10 miljoen winst. Kan wel slechter toch?

avatar van Freud

Freud

(...) Het draagt allemaal bij tot het haast ondraaglijke gevoel dat je als kijker zelf mee op het vliegtuig zit. Maar wie wil zichzelf dat aandoen in de filmzaal? Veel mensen, zo bleek de afgelopen weken in de VS. United 93 haalde er de tweede plaats aan de kassa, wat vrijwel uniek is voor zo'n donkere, haast documentaire film. Dat critici aan beide zijden van de oceaan laaiend enthousiast zijn, helpt ongetwijfeld.

bron : De Standaard

avatar van marcelgg

marcelgg

Als ik dat zo zie, lijkt het me wel een erg eenzijdig belichting van de wereldproblemen....

avatar van starbright boy

Heeft de hoogste metacritic-score sinds Sideways twee jaar geleden. Extreem positief ontvangen in de Amerikaanse pers.

avatar van Dennis06

Dennis06

Voor iedereen die wil weten wat er toen écht gebeurd is:

avatar van r_AW

r_AW

Zag een trailer van deze film voorafgaand aan Poseidon, zag er best indrukwekkend uit, toch maar naar toe als die uit is

avatar van dmoie-master

dmoie-master

ik ga hem zeker zien, zag trailer en lijkt me aangrijpende film net als World Trade Center gewoon door te weten dat het echt is gebeurd en vast bij iedereen in het geheugen staat gegrift wat er toen is gebeurd, wordt weer zakdoeken bovenhalen bij deze twee films, en als ik Poseidon binnenkort ga kijken vast ook weer voorraad meedoen

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Al twee keer de trailer gezien in de bioscoop, en elke keer had ik kippevel!

Wel een film die ik wil zien, en die zeker ook aangrijpend zal zijn.

avatar van Hattori

Hattori

Ben er heel benieuwd naar; ga hem donderdag zeker kijken! De verwachtingen zijn heel hoog maar in Greengrass heb ik veel vertrouwen.

avatar van jasha

jasha

Is het misschien niet een beetje te vroeg om zo'n films te maken? En Binnen een paar maanden komt WTC ook uit... Ik weet niet of het echt nodig is maar we zullen zien...

avatar van wilmau

wilmau

deze film wil ik wel heel graag zien, hij lijkt me heel goed en ook wel op de waarheid berust. hopen dat het ook zo is.

avatar van wilmau

wilmau

jasha schreef:

nee natuurlijk niet, het zit nu nog vers in het geheugen

avatar van jasha

jasha

wilmau schreef:

nee natuurlijk niet, het zit nu nog vers in het geheugen

Dat is mijn punt juist; zulke films moeten volgens mij gemaakt worden wanneer het gevaar bestaat dat deze afschuwelijke daden worden vergeten...

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Veel mensen zullen die dag nooit vergeten hoor.

Ik denk dat er niet echt een goede of slechte tijd is om zulke films uit te brengen.

Het zal altijd wel intens zijn om te zien, zelfs al wordt deze uitgebracht na 10 jaar.

avatar van Bassen

Bassen

Dit is een film die ik ook zeker wel moet zien.

avatar van mikoz

mikoz

Ik heb over dit verhaal al eens een documentaire van een uur gezien over discovery, die mensen hebben er echt alles aan gedaan om de terroristen te stoppen en hebben hiermee misschien wel honderden levens gered.

avatar van bartsch

bartsch

Persoonlijk lijkt het mij ook zinvoller om zo'n film over 10 of 15 jaar te maken. Ik krijg het gevoel dat deze film hoort bij een politieke strategie van de vs.

De aanslagen van 11 september zijn een kaptstok geweest van allerlei onzin wetten (ook in europa en in nl), oorlog en bangmakerij. Waarom nu deze film?

avatar van Webby

Webby

Deze film is absoluut niet vanuit een Amerikaans standpunt gemaakt!

avatar van Zidaan

Zidaan

Ik kan niks meer zeggen, kijk eerst deze docu maar eens

avatar van Domino

Domino

Toevallig van de week de documentaire "Loose Change 2nd Edition" gekeken. Dezelfde waarnaar de eerder genoemde link verwijst.

Ik kan deze film dan ook niet serieus nemen en vind het onderwerp erg slecht gekozen voor een zoveelste rampenfilm, want dat is het eigenlijk na het zien van de documentaire.

Ik heb hem niet gezien, maar hoef hem ook niet te zien. Het is wel degelijk een film uit Amerikaans oogpunt... Bovendien is het een verhaal, berust op een onwaarheid...

Ik raad echt iedereen aan om de link te bekijken. Het blijft namelijk bijzonder om te zien hoe gemakkelijk een hele wereld in de maling genomen kan worden door regeringen en de media.

Ik neem de documentaire niet zomaar als waarheid aan, maar twijfel toch minstens een klein beetje aan de originele berichtgeving... Heb je 90 minuten over, kijk dan Loose Change en laat deze film voor wat het is...

avatar van Raoula

Raoula

Dennis06 schreef:

Voor iedereen die wil weten wat er toen écht gebeurd is:

Echt serieus heb hem helemaal afgekeken... zaten zeker wel dingen bij die ik niet wist heel interessant filmpje Alleen toch kun je niet zeker weten of het allemaal waar is. Maar dit lijkt me wel een stuk betrouwbaarder dan zo een film.

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Eindelijk een film die me trekt, draait 'ie niet in de lokale bioscoop

avatar van aimane

aimane

Vond hem wel redelijk niets meer niets minder...

Maar of het allemaal wel waar is dat weet ik niet

Dus 3.5 sterren

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Het frappante is dat het hele bestaan van United 93 door diverse sceptici in twijfel wordt getrokken (tsja, dezelfde mensen die beweren dat er bommen in het WTC aangebracht zijn op 10 september).

Het enige wat wij weten is wat we hoorden aan de hand van telefoongesprekken en voicemails, de rest van de film is ongetwijfeld sterk geromantiseerd.

Maar er vanuitgaande dat alles echt gebeurd is, is een film het minste wat deze mensen verdienen. Al sta ik nooit echt te popelen om een film te kijken waarbij ik weet dat iedereen het loodje zal leggen.

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Captain Pervert schreef:

De echte feiten over het vliegtuig zullen nooit allemaal te weten komen en ik denk dus ook dat een groot deel van de film subjectief is en niet berust op feiten en het verhaal gewoon sterk geromantsieerd zal worden helaas.

Dat is vaak het probleem van dit soort films bronnen zijn vaak zijn zelfs de beter betrouwbare bronnen nog niet 100% te vertrouwen.

Toch reken ik de film daar maar op een klein deel af als het inhoud, plot, acteerprestaties verder in orde zijn.

Het is misschien verstandiger als ik eerst een goede documentaire zoek voordat ik aan de film begin.

avatar van Remmus

Remmus

Is dit een 2e "flight 93"??

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Nee Flight 93 en United 93 zijn 2 totaal verschillende films met hetzelfde onderwerp

avatar van Xan21

Xan21

Zo zie je dat het propaganda systeem in volledige werking is gezet, binnenkort het WTC sprookje. Lees eens een biografie over het WTC dan merk je al snel waarom die torens het ideale doel waren, die waren aan een hele serieuze vervanging toe, maar ja je kan geen torens imploderen midden in de stad toch?

Deze film is redelijk goed, alleen is het naar mijn mening te veel fictie, dat vliegtuig is uit de lucht geschoten, maar ja dat past niet in een 'helden' verhaal.