• 9.381.578 stemmen

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Rudy Youngblood, Dalia Hernández en Jonathan Brewer

Releasedatum: 11 januari 2007

Plot Apocalypto

"No one can outrun their destiny."

Tegen het einde van het Maya-tijdperk woont Jaguar Paw samen met zijn familie in een kleine Maya nederzetting in het bos. Op een dag wordt zijn dorp overvallen door een groep Maya uit een naburige gemeenschap. Hij weet zijn hoogzwangere vrouw en zoontje te verstoppen in een grot in de grond, maar wordt zelf gevangen genomen. Zal hij z'n vrouw en kinderen ooit nog terug zien?

avatar van doncorleone

doncorleone

Daar was ik al bang voor, vandaar mijn gezeur over taal, wat ik bij wijze van uitzondering even niet kon onderdrukken.

Wat een nutteloze discussie

avatar van doncorleone

doncorleone

Ben ik ook bang voor..

Dan zal ik maar (inhoudelijk) terug komen als ik de film gezien heb

(staat op mijn lijstje).

Ben wel bang voor iets te veel Hollywood sausje over een niet-Hollywood thema.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Jouw leven zit vol angst zeker

avatar van schip010

schip010

JDSsmetje schreef:

Weet je wel wat Sadisme betekent ? Je beschuldigt mij nu eigenlijk als sadist omdat ik van deze film genoten heb !

Eigenlijk wel ja, bovendien mag jij deze film helemaal nog niet zien.

Is voor 16 jaar en ouder (-:

Thom1994

Ah, wat een lullige opmerking..

Wie kijkt er nou naar de minimum leeftijd?

avatar van 13woutie13

13woutie13

Wordt dan alleen nog maar disney films en Harry Potters voor mij.

Thom1994

Jah, nou.. Dan maar naar de kinderafdeling overstappen hé. Morgen Bambi kijken. Schijnt wel heftig te zijn dus weet niet of ik het volhoud.

avatar van 1852

Pos: Maya tijdperk kom je weinig tegen als film onderwerp.

Neg: natuur beelden vallen mij tegen, weinig spectaculaire natuur.
Jaguar Paw blijft rennen en rennen en rennen en rennen zonder te eten en te drinken. Pijl in z'n donder doet hem ook weinig.
Vervolgens krijgt ie een 2de pijl in zijn lijf geschoten en begint ie echt te wankelen. Redt ie het? Ja natuurlijk redt ie het, zijn vrouw en kinderen heeft ie zo uit de grot getrokken en hij loopt met 2 pijlen in zijn lijf vrolijk verder.

Weinig ongeloofwaardigere films gezien als deze.Het is eignelijk een ren film, alla Lola rent.

2 sterren voor wat eigenlijk? Voor het onderwerp de Maya's.

Thom1994

1. Je recensie is erg rommelig geschreven.

2. Je verteld een deel van de film zonder spoilers.

3. Je hebt 1,5* gegeven en geen 2*, zoals vermeld onderaan je recensie.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Machtig mooi verhaal, goed in elkaar gezet. NON-Stop spannend! fantastische special effects.

Echt een zalige avonturen film!

Dikke wel verdiende 4!!!!!

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

schip010 schreef:

Eigenlijk wel ja, bovendien mag jij deze film helemaal nog niet zien.

Is voor 16 jaar en ouder (-:

avatar van the.real.deal

the.real.deal

me verwachtingen waren niet al te hoog zeker niet na het eerste kwartier ik dacht echt wat is dit nou weer, maar voor ik het wist zat ik er helemaal in. Ik vind het een hele goeie film en zeker een aanrader!!!!! Mischien dat ik hiermee mensen overhaal die net als mij deze film al een tijdje hebben liggen en telkens een andere kiezen. Nu heeft gelukkig niet iedereen dezelfde smaak maar ik denk dat toch de meeste deze film wel weten te waarderen.

avatar van decicco

decicco

Sterke film dacht van tevoren dat ik deze film crap zou vinden tot mijn verbazing vond ik dit echt een super film om naar te kijken vooral het slot was erg goed.

Thom1994 schreef:

Ah, wat een lullige opmerking..

Wie kijkt er nou naar de minimum leeftijd?

Vind ik nou ook..?

Ik ben 12...

Wordt ik meteen beschuldigd als iemand die naar G-Force of Scary Movie kijkt...

avatar van Rebel80

Rebel80

Nou, ik vind voor een pikkie van 12 heb je best wat heftige films voor jou leeftijd in je top 10 staat

RSmovie91

Vandaag weer eens gezien en ik blijf het een supervette film vinden.

De actie is geweldig rauw en in overvloed.

De plekken waar gefilmd is zijn ook erg mooi.

Maar waar Mel Gibson wel vaker de plank misslaat, is bij het emotionele gedeelte. Dat komt gewoon totaal niet goed over op de kijker (of in ieder geval bij mij).

Het acteerwerk vind ik eigenlijk lastig om te beoordelen. Dit komt denk ik doordat je niet weet hoe die mensen normaal gesproken praten en niet weet waar zij de klemtoon op leggen.

Maar goed. Als liefhebber van harde actie, is dit echt een topfilm

dancingbunny

Wauw. Wat een mooie film. Had de film al een tijdje geleden gezien, maar dat waren alleen stukjes van. Gisteren gekocht en moet zeggen dat ik geweldig verbaast was. De scénes werden mooi in beeld gebracht en de decors en plekken waar het gefilmd is vind ik ook ontzettend fascinerend, en de hele scéne die erachter zit. De leukste/spannedste scéné vond ik Jaguar Paw en de andere mannen die moesten rennen voor hun leven, om zo vrij te komen. Het enige minpunt was het voorspelbare gedoe met de bevalling. Natuurlijk weet je dat de vrouw van Paw juist op het gevaarlijkste moment gaat bevallen. Als de grot dus onderloopt met water.Prachtig visueel spektacel met een mooi verhaal erachter. Wat minder geweld in de film zou wel fijn zijn omdat er niet echt een stuk is waar er geen actie inkomt. Maar het is een geweldige film. Eén van de beste die ik ooit gezien heb

Rebel80 schreef:

Moet ik dat als een compliment beschouwen of niet?

Voor mij gaat het er niet echt om hoe heftig of hoeveel geweld erin komt. Het speelt een rol , ja. Maar je moet natuurlijk ook letten op het verhaal/acteerwerk etc..

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

dancingbunny schreef:

Moet ik dat als een compliment beschouwen of niet?

louisvf

Amai, zoveel fouten, zou ook hier weer niet weten hoe te beginnen.

Als je een bepaalde scene zelfs in slow motion afspeelt, gewoon hilarisch slecht eigenlijk hoe weinig aandacht hier word gespendeerd aan uitrusting, bloed, beweging, achtergrond, geluid, noem maar op!

Weer hier, net zoals "Christ" zet Gibson een, op het eerste zicht vermakelijke film, maar toch zeer leeg, simplistisch, duur maar toch zo goedkoop materiaal neer.

avatar van Rebel80

Rebel80

kimberlyVD schreef:

pcies, was geen beledeging

kimberlyVD schreef:

Hij stelt gewoon iets vast.

Als belediging had ik het ook niet beschouwd, hoor ^^

Ik wist niet echt wat ie met heftig bedoelde..

Gewelddadig, te erg voor mijn leeftijd of gewoon goede films?

Maar ik ging er vanuit dat ie daarmee goede films bedoelde, aangezien ik echt heftige films toch wel haat ^^

avatar van Slynkin

Slynkin

louisvf schreef:

Amai, zoveel fouten, zou ook hier weer niet weten hoe te beginnen.

Door dat 'simplistische' hoe jij dat noemt, laten ze primitieve driften van mensen zien. En daar is helemaal niets mis mee.

RSmovie91

Gister 1 ding vergeten te zeggen.

Het einde vond ik ook zeer verrassend.

louisvf

Ook die piramides hebben daar nooit plaatsgevonden!

avatar van Kevin13

Kevin13

Weet je dat wel zeker?

louisvf schreef:

Ook die piramides hebben daar nooit plaatsgevonden!

1. Het zijn geen piramides, maar tempels.

2. Ehm, jawel.

RSmovie91 schreef:

1. Het zijn geen piramides, maar tempels.

2. Ehm, jawel.

1.Niks van gemerkt

2.Ehm, dan toch niet waar Colombus aankwam.

RSmovie91

Waarom doen ze die mesen dan zo slachten als offer naar de goden?

En ik had er nog helemaal niet bij nagedacht dat het Columbus was eigenlijk. Dus wat dat betreft kan je gelijk hebben.