Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Hayden Christensen, Jessica Alba en Lena Olin
Gesproken taal: Japans en Engels
Releasedatum: 27 september 2008
Plot Awake
"Every year, one in 700 people wake up during surgery."
De film vertelt het verhaal van Clay, een man die slachtoffer is van bewuste verdoving, dat wil zeggen: volledig bij bewustzijn maar wel verlamd zijn tijdens een operatie. Deze traumatische ervaring heeft grote gevolgen voor zijn verdere leven en dat van zijn jonge vrouw, die bovendien zo haar eigen problemen heeft.
Clay Beresford
Dr. Puttnam
Penny Carver
Dracula
Tun-89
Ik vond het wel een goede film,
Het onderwerp sprak me wel aan, intressant onderwerp,
waar je van alles van verwacht. Ik vond hem wel iets te kort duren,
en het einde vond ik ietswat afgeraffelt en viel beetje tegen.
Maar over het concept ''Awake'' hebben ze minder uitgehaald,
dan dat ze konden, ik denk dat je er wel meer mee kan.
Sterke Jessica Alba!
Vermakelijke Thriller/Drama.
m1701
begin wat langdradig en het einde te snel.
Verhaal vond ik zeer aangenaam en apart.
Biel zet hier ook een goeie rol neer!
Leuk om een x gezien te hebben
*Joly*
Echt een spannende film,
je moet wel een beetje bij nadenken met ie flashbacks,
voor de rest was het een prima film.
Maar 1 ding kon ik echt niet begrijpen
Jessica Alba is toch helemaal niet geschrikt voor zo'n "Bitchie" rol, ze ziet er veel te lief uit voor dat LOL!!
Scheurleer
Wanneer een film wordt gemaakt met uitsluitend mooie acteurs en actrices maakt het vaak niet uit wat voor film het is, je blijft toch wel kijken. Ik denk dat veel mensen het wel met me eens zijn dat Jessica Alba één van de mooiste vrouwen is die op het witte doek te bewonderen zijn. Ik ken niet veel van Jessica, heb alleen Fantastic Four en The eye gezien, en in beide films vond ik haar niks..
Maar in deze film zet ze naar mijn mening een uitstekende rol neer (en ze blijft natuuurlijk erg mooi om te zien!). Sterker: ik vond dat alle acteurs prima gecast zijn en een prima rol vertolkten. En deze film moet het echt hebben van het verhaal, niet van special efffects, graphics of montage.
Verhaal zat goed in elkaar en werd goed verteld. Als kijker bekruipt je het gevoel dat alles zo mooi en oprecht lijkt te zijn, dat er wel wat achter moet zitten. Minpuntje: het is wel een film a la Hercule Poirot. Pas tegen het eind worden details gegeven waaruit blijkt hoe een en ander in elkaar zit, Voorbeeld In het begin zie je Sam haar post uit de brievenbus halen en in haar tas doen. Aan het eind zie je pas dat ze een andere naam heeft . Maar als je daar tegen kunt is deze film wat mij betreft een aanrader.
Aapje81
Deze film deed mij helemaal niets en dit had vooral te maken met de acteurs die ik veel te glad vond. Niet mijn film.
Z*RO
Ik vond het een leuke film om gezien te hebben, maar niet meer dan dat. Bepaalde plotwendingen vond ik wat simpel uitgewerkt. Zo vind ik het bijvoorbeeld nogal simplistisch hoe de moeder van Clay te weten komt dat Sam wil dat Clay sterft. Zoals het moment waarop Sam tegen de dokter zegt: "You're not a doctor, I mean, you don't work here, right?"
Het idee van de film is leuk, er zitten goede stukken in, maar het is al bij al uitgewerkt in een matige film.
edwin1967
Dodelijk saaie film, niet eens de moeite genomen de film uit te kijken
vcrrr
Ik kreeg een beetje een 'look who's talking' gevoel bij het begin van 'de operatie'. Verder niet echt een sterk verhaal. Ook de acteerprestaties van sommige acteurs waren niet al te best. Vermakelijk, maar geen topper.
ZuAndy
Dodelijk saaie film, niet eens de moeite genomen de film uit te kijken
Terwijl hij niet eens zolang duurt? Zegt meer over jou als filmkijker;)
juhnzun
Begin was idd een iets telang en eind kwam ook iets tesnel
maar vond het zeker een aardige thriller
DieGo
Behoorlijk wat lauwe reacties hier maar dit viel me ontzettend mee.
Mooi en stijlvol geschoten drama met een vrij uniek uitgangspunt. De stukjes met de 'slapende' Christensen vond ik in tegenstelling tot wat ik hier veel lees zeer aangenaam om naar te kijken en de plottwist halverwege zag ik echt niet aankomen wat er voor zorgde dat ik intrigerend naar bleef kijken.
Normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van Christensen maar hier doet hij het alleraardigst en Alba is sowieso geen straf om naar te kijken.
Laoslander
Jessica Alba gooit haar strakke talenten vrij vroeg in de strijd door tijdens de openingsscène met een wit topje in bad te kruipen, maar stelt voor de rest van de film toch een tikkel teleur door haar kleren meestal aan te houden
Nicolage Rico
- 20220 berichten
De film begon aardig en gaat zo door, maar dan gaat het helemaal mis vanaf het moment dat bekend wordt dat het één grote list is. Wat volgt zijn onzinnige en onlogische scenes. Toch jammer, want uit dit gegeven valt veel meer te halen.
Elineloves
Heb je niet een film van het verkeerde genre gekeken dan, als dat was wat je wou zien?
TheRisingSun
Kan ie inderdaad beter "Into the Blue" gaan kijken...
Laoslander
Had niemand het gevoel dat deze prent sterk geïnspireerd is op Eternal Sunshine, maar dan zonder emotionele kern?
Joeri_000
Goed geacteerd en fraai verhaal. Fraaie shots e.d.
Ik vond het einde alleen heel abrupt en erg jammer dat je nu niet weet wat Clay gaat doen!! Maar goed, dat was vast ook de opzet...
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Hier ook maar eens wat neerpennen.
Is al een tijdje terug dat ik hem gezien had, maar staat me nog goed bij als een sterke film met een idem dito plottwist, met alleen een einde dat ik graag iets langer uitgesponnen zag (bijv: rechtszaak o.d.).
Tiepie
Hoewel het acteerwerk van Hayden normaal bijna niet uit te staan is...zet ie hier nog wel een fatsoenlijke prestatie neer. Alba doet t ook niet slecht. Ik had bijna plaatsvervangende angst en pijn. Het voorstellingsvermogen dat deze film je geeft is enorm. Vandaar ook mijn hoge score 4*
Als je van dit genre houdt,,, kijke!
skipy05
Had deze al heel lang liggen. Ik dacht dat deze geen goede film ging zijn. Ik heb hem nu toch maar gezien en hij is mij verrassend goed bevallen. Hij is wel anders dan ik had verwacht. Verhaal is heel goed. Acteurs speelden allemaal goed. Ook ik vond dat er nog iets meer mocht zijn op het einde , hoe het nog verder afloopt.
melvddonk
Ik vond dit een verrassend goede film. Ik had er niet erg veel van verwacht, maar ik heb me prima vermaakt tijdens deze film. De plotwending kwam voor mij erg onverwachts en was zeer sterk. Ook heb ik me gedurende heel de film vreselijk in zitten leven. Het verhaal is echt goed en mooi uitgewerkt.
Ook vond ik dat de acteurs en actrices het allemaal prima deden, wat me ook verraste, aangezien ik nooit zo gecharmeerd ben van Jessica Alba en Hayden Christensen.
Ja, een filmpje wat bij mij wel eventjes blijft hangen.
Svenniboyke
Aardige thriller.Vond het een goede verhaallijn.Mooie acteerprestaties.
Cupido
- 1911 stemmen
Okeej filmpje met een aantal fijne wendingen, al is dat subplotje over paps totaal onnodig om extra diepgang in de film te brengen. Over onnodig gesproken: meneer is bewust van de niet geheel koosjer verlopende operatie, maar dit gegeven heeft uiteindelijk totaal geen invloed op de afwikkeling van het plot. Dat gebeurt allemaal buiten zijn handelen om.. Alsof de makers dachten, "cool uitgangspunt", zonder over het verdere plotverloop na te denken.
xenotox
Typische film die ik met m'n gare kop na 10 minuten per toeval helemaal voorspelde.
Fran
- 1953 berichten
Brrrr, spannende film met een verhaal waar je gewoon niet aan moet denken ! Op zich gebeurd er weinig verassend maar de spanningsopbouw is erg goed. En het spreekt behoorlijk tot de verbeelding. Deze film moet je niet kijken als je binnenkort een operatie ondergaat, denk ik.
Weertenaar
Redelijk. Maar net zoals Cupido al zei; men had een goed uitgangspunt beetgenomen om een verhaal rond te vertellen, maar op een gegeven moment wordt dit terzijde geschoven en wordt de wat lauw gebakken 'list' uit het stof tevoorschijn getoverd om de prent van iets opzwepends te voorzien. Juist daar gaat het mis, en dat is jammer, want de prent had mijn inziens voldoende troeven in handen om dit op een andere wijze uit te spelen.

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod