Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Hayden Christensen, Jessica Alba en Lena Olin
Gesproken taal: Japans en Engels
Releasedatum: 27 september 2008
Plot Awake
"Every year, one in 700 people wake up during surgery."
De film vertelt het verhaal van Clay, een man die slachtoffer is van bewuste verdoving, dat wil zeggen: volledig bij bewustzijn maar wel verlamd zijn tijdens een operatie. Deze traumatische ervaring heeft grote gevolgen voor zijn verdere leven en dat van zijn jonge vrouw, die bovendien zo haar eigen problemen heeft.
Clay Beresford
Dr. Puttnam
Penny Carver
Dracula
TheRisingSun
Hmm, wel interessant verhaal denk ik. In de gaten houden deze film!
D-ark
Jessica Alba
en het verhaal klinkt redelijk
thomzi50
- 1991 berichten
Verhaal kan nog alle kanten op, evenals de cast eigenlijk. Ben toch wel benieuwd, alhoewel ik nooit van de regisseur heb gehoord (wat niet zo gek is aangezien dit de enige film van de man is die op mome staat)
bebdn
Al bij al een degelijke film, met enkele serieuse plotwendingen, wist niet dat Alba zo'n feeks was
ralfsjam
grappige film over een orrigineel onderwerp. verhaal was goed en de wendingen okay! na 25 minuten was ik even zoekende, maar het einde was prima. leuke film en niet te lang! een 3.5
salvatore
- 1937 berichten
Het plot, zoals hierboven staat beschreven, trok meteen mijn aandacht. Prachtig angstaanjagend concept. Al is dit plot naar mijn mening niet helemaal correct (misleidend) zou dit de film wel verrassend kunnen maken. Zonder al teveel te willen verklappen, vond ik dat het verrassende gedeelte deze film zo dramatisch vernaggeld heeft dat ik met een stomme verbazing in de kou werd achtergelaten bij de eindcredits. Zonde zonde!! Want dit had toch een een pareltje kunnen worden als het niet zo gehollywood zou zijn. Desalniettemin, was het eerste half uur redelijk sterk met als hoogtepunt de operatie zelf (poeh wat zat ik daar even helemaal weggedoken onder m'n dekens). 2.5*
eddiefannez
Trailer ziet er erg tof uit moet ik zeggen: http://www.imdb.com/video/editorial/me60636428 vanavond maar eens kijken en een cijfer aanhangen
hannes64
- 1926 berichten
Aardige film, met een leuke ( nogal logisch ) spelende Alba.
Het gegeven is ook nieuw, maar ik heb de neiging om de film te vergelijken met ``the invisible``.
Goeie plotwending, leuk verhaal.
Dus voor mij een goeie film.
En wel 3 sterren waard.
Gandalf123
Matige film met ongeloofwaardig verhaal.
Deze film kon mij op geen enkel moment boeien, ondaks de sterke cast (ben een grote Terrence Howard fan) ben ik toch een beetje teleurgesteld in deze film. Opzich is het een goed en origineel idee om over dit onderwerp een film te maken maar dan moet hij wel relistisch zijn.
De film is zo onrealistisch dat je er als het ware niet ingezogen wordt en je niet meeleeft in de personages. Wat totaal het tegenover gestelde is bij bijvoorbeeld de film "The Brave One" waarbij ik bijna een traantje moest wegpikken op het eind.
Het enige lichtpuntje in de film is Terrence Howard en de mooie Jessica Alba die overigens een zwakke acteerprestatie leverde. Maar ja dat kan ook aan de regie liggen
Opzich is het wel een lekker wegkijkertje en je moet een sterke maag hebben ivm de chirurgie scenes. Je kan hem prima kijken op een regenachtige zondag middag als je toch niks te doen hebt maar ik zou er geen tijd voor vrij maken en er goed voor gaan zitten.
2 sterren.
eddiefannez
ik ben positief verast!
kijkt lekker weg, leuke plotwendingen en goede effects (operatiescenes)....niet alle acteurs waren even overtuigend maar dat weerhoud deze film er niet van om toch nog origineel uit de hoek te komen dankzij het verhaal wat mischien met wat betere acteurs iets beter uit de verf had gekomen.....3 sterren
SaBBeS
Ook ik ben positief verrast. Sowieso is het verhaal origineel en inderdaad een angstaanjagend concept. Ik ben het wel eens met bovenstaande mening dat de synopsis niet de lading van de film helemaal dekt. Maar het is inderdaad een lekkere wegkijker, niet dat je steeds op je horloge kijkt van "hoe lang nog?". Goede plotwending!
3,5 > 4 sterren
Ethicus
Uitstekende film, met toch wel originele aspecten, maar de rode draad is herkenbaar. Toch kent het plot heel aardige wendingen en af en toe dacht ik echt: "What the...." Dit in positieve zin.
Hayden Christensen kan niets anders spelen dan een emotieloos jongetje. Ik vond hem niet overtuigend.
Voor de rest vond ik het acteerwerk prima. Natuurlijk kon ik de verschijning van Jessica Alba ook ten zeerste waarderen.
Ik denk dat 3,5* wel een mooie score is voor deze film.
Goodfella1812
Film zelf heb ik nog niet gezien maar orgineel is het verhaal zoals vrijwel elke hollywood productie absoluut niet. Ik ga nog even zoeken of ik de titel nog kan terugvinden want die ben ik helaas vergeten maar heb tijdje terug nog vrijwel hetzelfde verhaal gezien maar dan een Aziatische productie.
Getting Louder
omg, die trailer is aardig creepy, 1 op 700! dat is best veel, ik bedoel, moet je nagaan hoeveel mensen er elke dag worden geopereerd onder narcose. 1 op 700 is dan 1 per dag ofzo
Je zou het maar meemaken. Ik ga deze zeker kijken
Goodfella1812
Vond de film tegenvallen maar dat komt waarschijnlijk omdat ik pas een soortgelijke film uit Azie heb gezien en die was in mijn ogen veel en veel spannender. Ze hadden zoveel meer kunnen doen met het feit van iemand die volledig bewust maar totaal verlamd een operatie meemaakt.. nee, geen geweldige film maar wel leuk geacteerd. Ben sowieso enorm fan van Howard, alleen door zijn aanwezigheid geef ik deze film nog net een magere 3***
mrhanky
Ik kreeg een tip van een collega om deze film te gaan kijken. Na het lezen van het plot en het zien van de trailer had ik er wel een goed gevoel bij.
Helaas kan ik niet zeggen dat dit een top film is. Het concept klinkt spannend maar wordt eigenlijk niet gebruikt. Oke in het begin van de operatie even maar vervolgens gaat het verhaal verder alsof er niets aan de hand is. Salvatore heeft het heel mooi neergezet:
De film kijkt verder wel lekker weg, en het is altijd leuk om Jessica Alba te zien maar in deze film heeft ze nu niet echt een boeiende rol.
alegondatje
leuke film maar wat het nu te maken heeft met het feit dat er mensen zijn die tijdens de narcose eigenlijk wakker zijn begrijp ik niet.
Het wakker zijn tijdens een narcose en de hele ingreep bewust moeten meemaken is volgens mij iets verschrikkelijks maar daar gaat het in de film niet over en dat terwijl er in het begin wel die indruk wordt gewekt.
Desondanks een goeie film met goede verhaallijn en een verrassend eind.
Met een andere titel en inleiding zou de film beter uit de verf komen.
Jane_Doe
Inhoudelijk tegenvallend en ongeloofwaardig.
Wel leuk als 'tussendoortje'.
Jane_Doe
Desondanks een goeie film met goede verhaallijn en een verrassend eind.
Met een andere titel en inleiding zou de film beter uit de verf komen.
Helemaal mee eens.
Everlast
Zeker geen onaardige film. Origineel verhaal. Volgens mij de angst van iedereen die geopereerd moet worden.
Had ineens wel het gevoel: hee is de film nu al afgelopen? Voor mij was het verhaal nog niet echt klaar. Het laatste kwartier vond ik heel snel gaan. Alsof de film niet langer mocht duren. Acteerwerk was zeker oke. Vooral Jessica is een genot om naar te kijken.
Diederik58
Aardig thema. Toch had het allemaal wat sterker uitgewerkt mogen worden. Het wat een beetje te ongeloofwaardig.
Mooie wending in het verhaal, trouwens.
Goed geacteerd.
Kijkt lekker weg.
SalsaLover
Eerste half uur was best intressant.
Maar naarmate de film vorderde ,zakte hij weg in een standaard misdaad filmpje.
Spijtig,er had meer kunnen inzitten.
Stel je voor dat je nog bij bewust zijn bent terwijl ze je opensnijden.
Ché Cliché
Ik ga mee met SalsaLover, al ben ik in mijn score wat harder. 2 sterren, want ook het acteerwerk was niet al te best. Die Alba is wel ongelofelijk wisselend qua prestaties. En Christensen is zwaar overrated.
blitze810
ik geef hem een 3,5 omdat ik Terrence Howard een symphatieke acteur vind, die ik in velen verschillende rollen heb zien spelen... helaas hier blonk hij er niet bepaald uit,deze film is ook niet echt bijzonder te noemen, begin was aardig maar tegen het eind snel snel in elkaar geflanst het verhaal opzich als je het leest is wel goed, maar het is er niet uitgekomen op beeld........

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

La Cara Oculta