• 9.379.407 stemmen

Met onder meer: Hayden Christensen, Jessica Alba en Lena Olin

Gesproken taal: Japans en Engels

Releasedatum: 27 september 2008

Plot Awake

"Every year, one in 700 people wake up during surgery."

De film vertelt het verhaal van Clay, een man die slachtoffer is van bewuste verdoving, dat wil zeggen: volledig bij bewustzijn maar wel verlamd zijn tijdens een operatie. Deze traumatische ervaring heeft grote gevolgen voor zijn verdere leven en dat van zijn jonge vrouw, die bovendien zo haar eigen problemen heeft.

Clay Beresford

Sam Lockwood

Dr. Jack Harper

Lilith Beresford

Clayton Beresford Sr.

Dr. Jonathan Neyer

Ugh, wat een vergezocht verhaal zeg, wie verzint zoiets en besluit dan ook nog dat het een goed idee is om op film te zetten. .

avatar van opa_paul

opa_paul

Weer zo'n film die bagger is uitgewerkt.... Het idee is leuk. Bij bewustzijn zijn tijdens een operatie terwijl je uiteraard wel 'onder narcose' bent en dus verlamd bent. Maar maak er dan een goede film over.
Maar nee, het moeten weer een paar plotwendingen zijn met hele complotten, moord, politie en ga maar door Hier kan ik nou weer zo van balen. De film begint goed, het idee is goed, weer een beeldschone Jessica Alba, mooi gefilmd, goede muziek... en dan..... ja hoor, ze verpesten het weer.

En dan heb ik het nog niet gehad over het medische gedeelte wat uiteraard nergens op sloeg. Iedereen met ook maar een beetje medische kennis zal weten dat dit nergens op slaat. anesthesie werkt met 3 stoffen, niet 1 zielig spuitje. Het gaat allemaal via mooie pompjes die je zeer precies afstelt. Zo'n fout vind ik eigenlijk al niet kunnen, maja... dan kijk je verder en zie je zoveel fouten. Enig idee hoeveel mensen er aanwezig zijn bij een harttransplantatie... ?! Denk je nou echt dat die hartchirurg zelf z'n spulletjes pakt... En als ie al iets pakt dat gaat dat steriel, niet met z'n blote handjes! En het gaat maar door! Jessica Alba die zomaar de operatiekamer binnen loopt? De moeder die een paar pilletjes inslikt en dat opeens dood is... Owkee... mag hopen dat ze dan niet gewoon zeggen, helaas.... die is dood, reanimeren doen we niet meer! We gebruiken haar hart wel en pleuren dat in haar zoon
Zo gaat het maar door met ongelofelijke fouten. Ik kan niet begrijpen dat als je een dure film maakt die in alle bioscopen te zien is, dat je dan niet even onderzoek doet en het geloofwaardig maakt! Kijk naar ER en dergelijke...., maar niet een goed idee verpesten met een slechte uitwerking!

Tegenvaller dus... Had een erg goede film kunnen worden!

avatar van Zinema

Bovengemiddelde thriller die erg sterk begint maar naar het einde toe toch wat voorspelbaar en makkelijk wordt. Origineel gegeven. De film had absoluut meer potentie richting goed. Het eindresultaat is evengoed prettig te aanschouwen.

avatar van Elineloves

Elineloves

Goed onderwerp dat ervoor zorgt dat je zelf na gaat denken hoe jij je zou voelen als je zoiets zou overkomen.. Verder vond ik dat er genoeg plotwendingen inzaten. De keuze van de acteurs vond ik minder, hun acteerprestaties wisten mij niet te boeien. Hayden vond ik nogal matig, alsof hij gedurende de hele film onder narcose was.

Een 3* voor het verhaal.

avatar van indra_38

indra_38

Ik heb helemaal weg zitten zwijmelen bij het aanzien van Jessica. Het leek van haar uit zo oprecht allemaal, totdat het plot tijdens de operatie duidelijk werd. Zeer verassend te noemen.

Deze film had alleen een zeer slecht uitwerkend einde. Heel erg jammer.

avatar van 606

Goede film alleen veel zaken blijven open en kom je niks van te weten.

Acteren is goed.

avatar van DieGo

DieGo

Behoorlijk wat lauwe reacties hier maar dit viel me ontzettend mee.

Mooi en stijlvol geschoten drama met een vrij uniek uitgangspunt. De stukjes met de 'slapende' Christensen vond ik in tegenstelling tot wat ik hier veel lees zeer aangenaam om naar te kijken en de plottwist halverwege zag ik echt niet aankomen wat er voor zorgde dat ik intrigerend naar bleef kijken.

Normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van Christensen maar hier doet hij het alleraardigst en Alba is sowieso geen straf om naar te kijken.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Hier ook maar eens wat neerpennen.

Is al een tijdje terug dat ik hem gezien had, maar staat me nog goed bij als een sterke film met een idem dito plottwist, met alleen een einde dat ik graag iets langer uitgesponnen zag (bijv: rechtszaak o.d.).

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Brrrr, spannende film met een verhaal waar je gewoon niet aan moet denken ! Op zich gebeurd er weinig verassend maar de spanningsopbouw is erg goed. En het spreekt behoorlijk tot de verbeelding. Deze film moet je niet kijken als je binnenkort een operatie ondergaat, denk ik.

avatar van K. V.

K. V.

'k vond het geen misse film. Voor mensen die niet graag operaties (de hartoperatie komt in beeld) zien of niet zo aan ziekenhuizen zijn, raad 'k deze film minder aan, omdat de film grotendeels in het ziekenhuis afspeelt.

Omdat de film niet zo lang duurt (84min), was het een boeiende film, met een verrassende twist midden in het verhaal.

Misschien niet direct een film om in de bios te zien, maar zeker de moeite waard om eens te huren.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Een origineel gegeven. Het script en de uitwerking waren misschien niet helemaal optimaal (naar mijn idee een beetje rommelig en daardoor wat aan spanning verliezend), maar het verhaal vond ik wel boeiend, met soms een mysterieuze sfeer.

avatar van scorsese

Aardige thriller waarin een rijke jongeman een nieuw hart krijgt, maar tijdens de operatie blijkt de verdoving niet te werken. Een onderhoudend plot met genoeg goeie twists en dat ook redelijk goed in elkaar zit. De film ziet er stijlvol uit en Jessica Alba is uiteraard ook leuk om te zien. Alleen een beetje jammer dat de niet-werkende verdoving verder niet van belang is voor het verloop van het plot.

avatar van tattoobob

tattoobob

Sterke en spannende film waar ik zwaar van genoten heb.

Zowiezo vind ik het altijd een pluspunt als een mooie vrouw in een film speelt.....Alba dus,maar de film zelf is ook goed geschreven,niet voorspelbaar en er zit een goede twist in.

Acteerwerk van de cast is ook prima......aanrader voor de thriller liefehebber.