• 9.380.100 stemmen

Met onder meer: Hayden Christensen, Jessica Alba en Lena Olin

Gesproken taal: Japans en Engels

Releasedatum: 27 september 2008

Plot Awake

"Every year, one in 700 people wake up during surgery."

De film vertelt het verhaal van Clay, een man die slachtoffer is van bewuste verdoving, dat wil zeggen: volledig bij bewustzijn maar wel verlamd zijn tijdens een operatie. Deze traumatische ervaring heeft grote gevolgen voor zijn verdere leven en dat van zijn jonge vrouw, die bovendien zo haar eigen problemen heeft.

Clay Beresford

Dr. Jonathan Neyer

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

goed verhaal, minder goed uitgewerkt

Alba acteert slecht in deze film. werd weer erg zoetsappig op het einde, wat we van hollywood producties natuurlijk wel gewend zijn, en het werd er niet beter op.

Net geen aanrader wat mij betreft

avatar van moneymaker

moneymaker

geweldig en origineel

4 sterren zeker op zijn plaats

avatar van Raffael77

Raffael77

Goede Thriller. Mooi verhaal en goed uitgewerkt.

Prima acteer werk en mooi plot.

Absolute aanrader. dik 4 sterren

avatar van rickaleks

rickaleks

Een erg orginele maar voorspelbaar gemaakte film. Ik heb nog niet eerder een film gezien waarin anesthesia awareness als thema gebruikt werd.

Voor de originaliteit 3,5 ster.

avatar van die hard

die hard

Ongeloofwaardige thriller. Met name in de operatiekamer, waar slechts een paar mensen aanwezig zijn bij een zware hartoperatie. Daarbij loopt de narcotiseur even weg voor een break.

Verder zijn de acteurs (inclusief Alba) geen toppers.

by the way..........niet de moeite waard deze film.

avatar van Rascal

Rascal

Mjah wel interessant als je denkt dat de film over amnesia gaat. Ik las het blijkbaar niet goed

avatar van papaEd

papaEd

In één woord Bagger

avatar van BlueSword

BlueSword

in het begin dacht ik wel even van wat is dit nou weer voor een klote film, vooral toen de operatie begon maar later werd het allemaal wel interessanter, goed verhaal, aardige cast, en zeker origineel verhaal, ik heb me wel vermaakt.

avatar van bosnier

bosnier

super film heb net gezien echt top hoor

dit is echt een aanrader

avatar van tal1b

tal1b

wat ongeloofwaardig, alsof zoiets zomaar kan gebeuren tijdens zo'n opperatie. Niet helemaal reëel.

redelijk om de film uit te zitten.

avatar van Raffael77

Raffael77

tal1b schreef:

redelijk om de film uit te zitten.

Lol. Dat bestaat wel degelijk.

Het is zelfs duidelijk aan het begin van de film waar het over gaat.

Waarschijnlijk heb je het niet gelezen

avatar van Waku

Waku

"Awake" zit echt vol verrassingen.

Waar het allemaal begint al een romantisch drama draait de film op de helft om naar een uiterst boeiende thriller.

"Awake" zit vol verrassingen, plotwendingen en dat betreft meerdere verhaallijnen.

Dat geeft als resultaat een zeer origineel geheel.

Aanrader!

avatar van Carlos Olivera

Carlos Olivera

Ik ben het helemaal eens met Waku. Daarnaast kun je je erg goed inleven in deze film. Absoluut een aanrader!

avatar van djsjean

djsjean

Heb de film net gezien. Voor een OK film had men toch eerst eens contact mogen zoeken met medici. Handeling in de film staat totaal niet in verhouding met de werkelijkheid. Tevens zwak verhaal en voorspelbaar einde. Gezien de intro van het verhaal en de uitkomst, brrrrr Een 1,5 voor de moeite

avatar van D-pulse

D-pulse

MARCUS CORVUS schreef:

goed verhaal, minder goed uitgewerkt

Net geen aanrader wat mij betreft

Ben het helemaal met Marcus eens, zoetsappige einde viel wel iets mee. Einde was wel een anticlimax en Christensen heeft het charisma van een deurknop.

avatar van qim

qim

was kapot goed drama vond ik !!

avatar van billgoldberg

billgoldberg

Een film die slechts 82 minuten duurt is in mijn beleving over het algemeen niet echt de moeite van het kijken waard, maar..... ik zat er dit keer he-le-maal naast. Wat een geweldige film!!! Goed verhaal met verrassende wendingen en een zeer onverwacht einde. Absoluut de moeite van het kijken waard. Vier dikke sterren!!

avatar van HORSEY!

HORSEY!

Zeer goede film, dé 2 wendingen waren super!

Alba was slecht, Hayden Christensen vulde dit gat voor beide op, super geacteerd!

4,5* misschien iets te hoog, omdat hij naar mijn mening iets te kort was.

iig ZEKER DE MOEITE WAARD!

avatar van GioFunny

GioFunny

Heb erg genoten van Awake,, misschien omdat ik zonder enige verwachting de film keek. 3 voor de film en beetje extra voor mevrouw Alba.

Ugh, wat een vergezocht verhaal zeg, wie verzint zoiets en besluit dan ook nog dat het een goed idee is om op film te zetten. .

avatar van alec

alec

Het concept bewustzijn tijdens algehele narcose wordt hier bijna niet toegelicht of nader verklaard. Vond het daardoor behoorlijk misleidend. De film laat niets aan je fantasie over, het verteld je alles ineens.

Het einde had beter gekund, de confrontatie aan het eind blijft helemaal uit. Daardoor een gemiste kans. Pluspunt is het goede spel van Terrence Howard en Olin.

Een*3.0

avatar van M21

M21

Ik werd toch wel aangenaam verrast door deze film. Ik had een heel ander soort film verwacht. Na het verhaal op deze site gelezen te hebben, verwachtte ik eigenlijk niet heel veel van deze film, misschien dat ik daardoor zo verrast werd.

3,5 *

Waar ik had verwacht dat het vooral over de nasleep van de bewuste verdoving zou gaan, was ik toch wel verrast door het gene wat tijdens zijn verdoving gebeurde.

avatar van marini8385

marini8385

Na de film net gezien te hebben vond ik het echt een geweldige film. Op één of andere manier wordt je echt de film ingezogen, misschien dat het komt omdat ik zelf al een aantal operaties heb meegemaakt. De film blijft je verassen tot aan het einde, je trapt er met je eigen ogen in. Een aanrader voor degene die hem nog niet gezien hebben!

avatar van dulcinea

dulcinea

Ik had ook geen verwachtingen toen ik deze begon te kijken, het begint als een drama met wat romantiek en je vraagt je af waar de film naartoe gaat. Door een paar goeie onverwachte wendingen zit je ineens middenin een thriller. Het verhaal heeft mij van begin tot einde geboeid, ik vond de acteerprestaties ok al denk ik dat een sterkere acteur dan Hayden misschien nog meer uit dit verhaal had kunnen halen.

Toch een sterke onderhoudende film, 3,5*

avatar van kinjutsu

kinjutsu

marini8385 schreef:

Na de film net gezien te hebben vond ik het echt een geweldige film.

Interessante opmerking.

avatar van picesof69

picesof69

Originele film! Spannend om naar te kijken.

Het acteerwerk vond ik wat minder, maar zeker de moeite van het kijken waard.

avatar van smettipie

smettipie

dit is geen slechte film.

allen wat te weinig uitgewerkt denk ik; (78min.) beetje te kort!!!

acteerprestaties zijn niet om over naar huis te spelen maar zo slecht is het nu ook weer niet.

toch bleef ik een beetje op mijn honger zitten!!!!!

avatar van Lee72

Lee72

Van het getal 1 op de 700 mensen die bij bewustzijn maar verlamd zijn gedurende een operatie schrok ik best wel even. Goed concept voor een film denk je dan.

Jammer dat gedurende de film er ineens 2 verhalen door elkaar gingen lopen waardoor er zowat geen touw meer aan vast te knopen was. Het eerste idee, het wakker worden tijdens een operatie, wordt totaal ondergesneeuwt door het dubbelspel. Gelukkig krijg je tegen het eind van de film nog een soort van uitleg. Het verhaal had beter moeten worden uitgewerkt, bijna 79 minuten voor een film als deze is echt veel te kort vond ik. Ook de belachelijk ingerichte operatiekamer en de anesthesist die even een cola gaat halen en bellen waren verre van realistisch.

Hierdoor komt de film toch wat te kort, en krijgt deze van mij slechts 3 *.

avatar van max35

max35

Awake,

Een korte maar gave film!

Heel goed verhaal, leuke wisselingen van het verhaal, verrassend...kortom, spannend om tot het einde uit te kijken!

Aanrader!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

max35 schreef:

kortom, spannend om tot het einde uit te kijken!

Geldt dat niet voor de meeste films, dat tot het einde uitkijken