- Home
Geregisseerd door: Liam Lynch
Met onder meer: Jack Black, Kyle Gass en JR Reed
Releasedatum: 22 februari 2007
Plot Tenacious D in the Pick of Destiny
"An epic quest. A magical guitar pick. A chance to put the D in Destiny."
In Venice Beach komt naïeveling JB samen met KG en ze vormen de rockband Tenacious D. Omdat ze de beste rockband aller tijden willen worden en dat niet zo gemakkelijk gaat, stelen ze wat ze denken dat hen kan helpen in hun tocht naar het sterrendom: een magisch plectrum van een rock-and-roll museum 300 mijlen verder.
JB
Car Chase Cop / Gang Leader
Truck Stop Waitress
Linn
Leuke frisse comedy.
Ook weer tegen verwachting in erg leuk! Met rollen van Meatloaf, Dio, en vooral de meesterlijke rol van mijn idool Dave Grohl als Satan. Als je niet van de muziek van Tenacious D houd is deze film je niet zo aan te raden.
Maar verder is het erg grappig gefilmd, de muziek is erg leuk en je verveeld je geen moment met deze film. Erg leuk als je van Rockmuziek houd maar mensen die er niet van houden zullen zich er ook wel mee kunnen vermaken. Ik mistte alleen het nummer Tribute er in. Erg vermakelijk! Owja ook nog een grappige rol van Ben stiller, ik herkende hem bijna niet 3.5*
Flipman
Van houden? Inderdaad! The D is sowieso cool, en ik had eigenlijk niet héél veel van de film verwacht. En het einde is niet geheel bevredigend, maar ik heb me ontzettend vermaakt! Gave muziek en verwijzingen en de mafste situaties. Je gaat haast denken dat rockmuziek écht heilig is
!
Minder leuk dan ik dacht. Waar Black zijn ADHD gedrag in School of Rock uitstekend werktte, gaat het hier na verloop van tijd nogal op je zenuwen werken en blijkt Black in deze rol écht een goede regisseur voor zich te moeten hebben wil dit enigzins werken.
Ik vond hun muzieknummer destijds wel grappig en ook de bijbehorende videoclip. Maar dat duurde dan ook maar iets van 4-5 minuten. Dit is echter een film van 90 minuten en dan is Tenacious D te veel van het goede. Ik had verwacht dat ik geregeld zou moet lachen maar na 90 minuten gekeken (het was een ware marteling om hem helemaal uit te kijken) te hebben moest ik concluderen dat ik nul keren heb moeten lachen. Misschien hier en daar paar keer een glimlach.
Het verhaal is gewoon vreselijk (wat vaker het geval is bij homor films) en de zogenaamde humor die erin zit is geforceerd en helemaal niet grappig. Kortom een grote flop. En voor de muziek hoef je ook niet naar deze film te kijken want die is maar zeer matig.
Aparte film....Jack Black wederom a la School of Rock in een muzikale rock film. Maar waar SoR erg grappig was, vond ik Tenacious D erg flauw, soms zelfs irritant. Weinig humor, weinig verhaal...de film boeide gewoon niet, op enkele korte fragmentjes na. Ben ook geen rockliefhebber, kan schelen natuurlijk.
Shinobi
Dan vraag ik me af wat jij onder slecht verstaat.

Any way dit is op zich wel een redelijke film, met middelmatige humor en leuke verwijzingen naar het verleden zoals Robert Johnson.
Hoogtepunt vond ik zelf de auto achtervolging met een fantastische stunt op het eind.

Dit is een film om één keer te kijken en daarna weer weg te leggen, ik geef 'm nipt 2, 0 sterren.
Beter dan School of Rock.
Al is het maar omdat deze film meer Rock uitdraagt dat rebellie op het Christenschooltje.
Mijn affectie met rock blijft 0. Daar verandert een film als deze helemaal niks aan. Toch zijn de teksten redelijk aanstekelijk binnen de film. Verder ook leuk gepresenteerd allemaal. Fleurig en gek. Af en toe iets té (zoals het Museum, muziekverafgoding die iets te kinderlijk/puberaal is).
Verder wel een aantal geslaagde grappen en enkele leuke cameos (Stiller, Robbins en Reilly). Vond Kyle Gass zelf ook wel over genoeg komisch talent beschikken.
Al bij al vermakelijk, lekker onnozel uitgangspunt dat passend uitgewerkt wordt. Niet te veel melige serieux dus, ook niet op het eind. Duurt verder ook niet echt lang, had ook zeker niet langer moeten duren.
2*, best vermakelijk, al zullen fans van rock en Tenacious D specifiek er waarschijnlijk meer lol aan beleven.
Aardige komedie met Black en Gass. De liedjes zijn vaak grappig en compositorisch sterk al zullen ze niet een ieders kopje thee zijn. Een handjevol hilarische momenten en een enigszins vermakelijk verhaal bieden toch net een onderhoudende zit. Redelijk.
Tonypulp
Allereerst, ik heb zeker geen liefhebber van muziek films, en al helemaal niet van enige vorm van rock..
Heb maar een klein gedeelte gezien van de film maar het was écht ontzettend grappig, die nummers werken erg goed op de lachspieren en alles eromheen is ook lekker kijkvoer
Ik ga hem zeker nog eens opzoeken om helemaal te kijken!
DVD-T
Ik ben absoluut geen fan van Jack Black of Tenacious D, maar ik heb me af en toe best vermaakt met deze film.Sommige grappen waren nog wel geslaagd maar de meeste gewoon niet en dat komt vooral door Black die met zijn ADHD de film een beetje verpest, en daarbij ook nog eens in bijna elke moment van de film hetzelfde doet, de zelfde blikken, dezelfde drukke bewegingen.Al doet hij het de laatste tijd veel beter in oa King Kong en Tropic Thunder.Gass speelt best aardig, de bijrollen van Stiller en Robbins waren ook ontzettend geslaagd.De muziekstukjes waren soms ook leuk maar na 2 of 3 is daar de lol ook wel vanaf.Het Bigfoot moment was trouwens briljant gevonden.
Vermakelijk voor een keer maar ik zou hem geen 2e keer kijken.
Lennert
Ondanks dat voornamelijk/alleen het begin en het einde erg grappig waren en de rest toch net iets te overdreven vulgair is om echt goed te zijn, heb ik me toch behoorlijk vermaakt met het muzikale vakmanschap van de heren Black en Gass (vooral Jack Black is een fenomenale zanger). De vele cameo's maakten de film helemaal de moeite waard (mijn favoriete zanger Ronnie James Dio was helemaal een verrassing), maar ook zij kunnen toch niet verhullen dat het script wel heel onzinnig is en de poep en pies humor soms echt de plank misslaat.
Toch blijven beide heren met hun performance ervoor zorgen dat ik de film geboeid uit heb gezien. Geen oscarwinnend materiaal, maar zeker de moeite waard voor de rockliefhebbers die Ben Stiller's aanwezigheid maar even voor lief nemen.
jumpstylemovie
Heelijk vlotte film. Jack Black speelt uitstekend zijn rol. Verhaal is tenenkrommend lomp, maar zit vol humor en achterlijke plottwisten. Vooral intro was wel grappig. Liet al zien dat de film niet was wat ik van te voren verwachtte. Vooral het einde is geweldig, met de duivel. Lijkt erg veel op de verhaallijn van Guitar Hero III. Ik heb vaak genoeg hardop kunnen lachen voor een:
Donkerwoud
De goede muziek en het rock-sfeertje maken de wel erg flauwe grappen best goed. Ook een leuke chemie tussen Jack Black en Kyle Gass. Maar de oorspronkelijke videoclip van 3-4 minuten was onderhoudender dan deze te breed uitgetrokken clip van 93 minuten.
The One Ring
Nogal flauwe, puberale komedie met voornamelijk voorspelbare grappen. Ik vind Jack Black eigenlijk maar zelden grappig, dus dat helpt ook niet. Het is altijd jammer als de cameo's grappiger zijn dan de hoofdrolspelers. Het waren vooral de rocknummers die het nog enigzins leuk maakte af en toe. Verder waren de echt leuke grappen helaas te schaars. Doe mij bij muziekkomedies dan maar liever The Blues Brothers en This is Spinal Tap.
RSmovie91
Op momenten een erg komische film, waar de muziek (gelukkig) de overhand neemt.
Aangezien ik zelf alleen maar hard-rock/metal muziek luister kan ik de muziek over het algemeen wel waarderen (Master Exploder is supervet!).
Het verhaal is een uitrekking van hun eerste hit, 'Tribute'. Als je dit nummer kent had je al wel een beetje een idee waar de film over zou gaan. Alleen omdat ze toch een anderhalf uur moeten vullen, is er maar een extra verhaal (van het plextrum) aan toegevoegd.
JB is bijna altijd hetzelfde soort typetje. Druk, overdreven, en daardoor soms wel grappig. Hier deed hij het op zich nog wel aardig. Maar dat komt denk ik omdat het over hemzelf gaat en dan kan hij ook iets meer zichzelf zijn.
KG heb ik nog maar weinig in films gezien, maar daar doet hij het altijd net goed genoeg. Ook hier hetzelfde als bij JB, hier doed hij het best aardig, waarschijnlijk ook doordat hij zichzelf speelde.
Al met al is het gewoon een leuk filmpje die ik wel vaker kijk voor de muziek.
Vinokourov
Wat een leipe bullshitfilm is dit
. De rockende muziek blijft continu heersende goed met hilarische songteksten en zijn samen met een weirde tripscene van Jack Black heb je de hoogtepunten van deze film te pakken. Af en toe wat flauwige onderbroekenlol, maar het is allemaal wel goed te doorstaan
maxroelofs
Zeer zwakke film.
Dit is met stip een van de, misschien wel de slechtste komedie die ik heb gezien. Het verhaal sloeg volledig de plank mis. Normaal houd ik wel van dit soort absurde verhalen die nergens op slaan maar om de een of andere reden toch grappig zijn. Braindead is hier een voorbeeld van. De basis was al zeer zwak en de meeste grappen heb ik al 100 keer voorbij zien komen in andere films. Er zaten een aantal originele scènes in zoals de cock push up. Deze werkte alleen totaal niet. Ik zag de grap al van mijlenver aankomen en toen het uiteindelijk ook precies zo gebeurde was de teleurstelling groot. De enige scène waar ik echt om heb kunnen lachen was de paddo scène. Goed gevonden en leuk uitgewerkt. Dit is dan ook de enige rede waarom ik deze film 1* geef en niet 0.5*. Het was gewoon allemaal zo voorspelbaar en zo ontzettend flauw. bijvoorbeeld die pizza bezorger die de grootste fan werd en Tim Robbina op het eind.
Het acteerwerk was van een triest slecht niveau. Black heeft mij nog nooit omver geblazen met een van zijn films en hier bereikt hij een nieuwe dieptepunt genaamd Tenacious D. Toen ik net dacht dat werkelijk iedereen in de film slecht was kwam Tim Robbins plots het beeldscherm op wandelen. Hebben ze al het budget gestoken in een bekende acteur? Verder zag niks er echt goed uit. Tim Robbins speelde die paar minuten dat hij in beeld was erg leuk. Jammer dat ze niet meer met dit personage hebben gedaan. De film mist wat volwassenheid. Robbins wist dit voor een deel weer goed te maken alleen het is natuurlijk ook onmogelijk om dat in 10 minuten te doen.
De vormgeving sloeg ook helemaal nergens op. De duivel op het laatst en de drugswereld waar hij in beland is zagen er te slecht uit. In een bepaalde mate past het wel bij de film omdat deze ook erg over de top is alleen dit was dan weer té over de top.
Het was echt een verhaal tussen aanhalingstekens want het leek er meer op alsof ze het verhaal zo probeerde te sturen zodat ze al die losse scènes en ideeën die ze erbij hadden aan elkaar konen plakken. Zo vielen de drugstrip scène, optredensscène en eindscène volkomen uit het niets.
Als ik alles bij elkaar haal hou je bijna niks over. Geen bijzondere editing, kinderachtige humor, waardeloos acteerwerk, effecten die niet om aan te zien waren en allemaal veel te voorspelbaar
Nee dit is echt rommel, ik raad je aan die ene scène van de drugstrip
op youtube te kijken en voor de rest deze film over te slaan.
1* en meer ook niet!
K. V.
Dit was weer zo'n typisch Jack Back filmpje. Hij kijkt wel vlot weg en heeft weer zo'n verstand op nul verhaaltje en weet toch zo'n anderhalf uur te entertainen.
De film begon erg muzikaal met veel gezang en 'k dacht eerst dat het een musical ging zijn, maar gelukkig hebben ze toch van dat idee afgestapt.
Er zaten ook nog enkele verwijzingen in naar andere films en muziek. Het was allemaal wel leuk gevonden.
Ook enkele cameo's passeerden de revue: Tim Robbins, Ben Stiller en John C. Reilly.
Leuk om eens mee te pikken als ze hem op tv tonen. Het was er natuurlijk wel goed over, maar het was wel vermakelijk.
MizKriz
Vrijwel hilarische film.
Goed sterk verhaal.
Goede muziek ook (die Jack Black ook gebruikt tijdens Tenacious D shows)
Sinds ik de film zag was ik direct een fanaat van Tenacious D.
Toch wel een goede aanrader voor Jack Black en muziek liefhebbers.
Ste*
- 2072 berichten
Het is best slecht, en op zich maakt dat met een film als deze niet zoveel uit, maar hij komt wel echt te laat op gang. Het wordt pas een beetje interessant na 40 minuten, als Ben Stiller met zijn leuke rol de POD introduceert.
Voor de fans is het wel een aardige film, vooral dankzij de muziek (en de altijd leuke Jack Black), maar voor de rest is het allemaal toch te traag, flauw en amateuristisch. Hij was beter in m'n herinnering, halfje eraf.
Matige film waarin de twee leden van rockband Tenacious D een magisch plectrum willen stelen. Een rockmusical door Jack Black en Kyle Gass (aka Tenacious D) met een mager verhaaltje die dan ook op z'n best is tijdens de muzikale gedeeltes (vooral het begin is goed). Voor de rest is het eigenlijk een hoop onzin die meer flauw is dan grappig.
Kondoro
Tenacious D in the Pick of Destiny
Oh, wat een heerlijke film is dit zeg! Ik kan mijn muziek genre hier helemaal in terug vinden, want sinds WWE en UFC ben ik meer naar Metal en Rock gaan luisteren, ook heb ik een maat van me waar ik vroeger veel kwam die het dag in dag uit luistert en zich ook nog eens zo kleed, nou zo gek ben ik er dan niet van om zulke kleding aan te doen. Maar, ik zou het niet snel lelijke muziek noemen. Tenacious D is een erg leuke film en ik moest soms erg lachen om de klunzig heden van Jack Black. Vooral toen ze the Pick of Destiny wouden jatten. Ja, ik heb me vermaakt met de film.
Jack Black speelde zijn rol als JB erg goed. En ik vind hem best wel lekker zingen... Als hij het zelf is
Debiel
En Kyle Gass als KG. Erg originele namen ook
Nee, alles acteurs deden het leuk, en de bewakers ook haha. Ook geinig dat Ben Stiller en Tim Robbins langs kwamen
Het verhaal was leuk in de film en ik vond hem geinig bedacht. Het concept was ook geniaal en nog niet eerder gezien. Leuk om echt eens te kijken als je van dit muziek houd, of dat je het misschien wel leuk vind. Want dat doe ik ook haha, en ik heb niks met het uiterlijk van dit soort types. De film begon leuk als kleine JB. En eindigde ook geinig. Goeie muziek en prima om na te kijken. Toen hij ging trippen op de paddenstoelen had ik wel even een "WTF" moment maar het was ook wel weer geinig
! Al om al leuk om eens te kijken! Alleen denk ik wel als je niks met het muziek hebt, dat het dan al een hele tegenslag is.
EVIL '84
Na lange tijd weer eens herzien. Voor het laatst gekeken in 2008. De film is me wel tegengevallen. Toen 3,5* gegeven, maar ik verlaag mijn score naar 2,5*. Hier en daar zaten wel wat leuke grappen. Ik had wat meer humor verwacht en hoopte op meer cameo's van bekende rocksterren, zoals in het begin van de film met Meat Loaf en Dio. Van mij had Jack Black nog wat uitbundiger gemogen. De muziek in de film vond ik wel top! Het einde vond ik suf, daar hadden ze wel iets meer van kunnen maken. Na de ''rock battle'' met de duivel had ik eigenlijk nog gehoopt dat ze ''tribute'' zouden spelen tijdens de open mic avond van het café, waar ze uiteindelijk zouden optreden, maar ze liepen gewoon weg en de film stopte.
kissyfur
Teleurstellend. Voordat de film echt begint zit er een flauw tekenfilmpje met scheetgrappen en met de boodschap dat je de film stoned moet zien. Dat verklaart veel. Ik heb de film niet stoned gezien, en hij viel me tegen. Niet erg grappig script. Jack Black die in bijrollen soms goed voor de comic relief is, maar als hij een film moet dragen toch een te beperkt palet van emoties en uitdrukkingen blijkt te hebben. De muziek die me niet echt kon grijpen - terwijl ik Tribute toch echt wel een sterk nummer vind.
Nee, in dit genre kun je beter grijpen naar een Kevin Smith film, en daar valt vaak al genoeg op aan te merken.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Jackass Number Two
Komedie / Documentaire, 2006

Metallica through the Never
Muziek / Actie, 2013

Futurama: Bender's Big Score!
Animatie / Sciencefiction, 2007
rock 'n' rollgitaarrock starrockmusic competitionsatanmetalduivel