Genre: Komedie / Muziek
Geregisseerd door: Liam Lynch
Met onder meer: Jack Black, Kyle Gass en JR Reed
Releasedatum: 22 februari 2007
Plot Tenacious D in the Pick of Destiny
"An epic quest. A magical guitar pick. A chance to put the D in Destiny."
In Venice Beach komt naïeveling JB samen met KG en ze vormen de rockband Tenacious D. Omdat ze de beste rockband aller tijden willen worden en dat niet zo gemakkelijk gaat, stelen ze wat ze denken dat hen kan helpen in hun tocht naar het sterrendom: een magisch plectrum van een rock-and-roll museum 300 mijlen verder.
JB
Car Chase Cop / Gang Leader
Truck Stop Waitress
Vullero
Zeker bevallen!
de nummers dragen de film naar mijn mening... De nummers zijn stuk voor stuk lekker en heel aanstekelijk en werken vaak ook nog op de lachspieren...
dan het verhaal dan knudde is maakt niet veel uit, omdat de muziek en de vage humor je blijft boeien en de film zo afgelopen was...
aanrader! ( enige afiniteit met rock is geboden )
4****
tukkerstein
Ontzettend slechte rock opera. De muziek is van abominabel nivo, net als de grappen (voor zo ver die er in zaten) en het verhaal. 1* en dan ben ik nog zeer mild. heb na het zien direct The Who opgezet om een beetje aan mijn Rock trekken te komen.
The Who met Tenacious D vergelijken? Waarom zou je dat doen. Dan maak je het wel heel bont. Is totaal andere muziek.
Hectometerpaal
Ik ben een fan van Tenacious D maar deze film is echt bagger.....kijk/beluister aub de serie, cd en/of de internetsite, deze zijn nl. stukken beter. Hopelijk haken niet teveel mensen af vanwege deze ronduit niet humoristische film. Rock verdient betere humor.
Wel verdomd goed geplamuurt die Dave "diablo" Grohl.
Tsolodimos
Allereerst verbaasde ik mij over deze film. Waarom?
Deze film is een heel stuk leuker voor de genen onder ons die van rockmuziek houden (rockmuziek is geen metal, denk hierbij aan rockbands als Pink Floyd, Deep Purple, Led Zepplin en ga zo maar door) en al helemaal voor de genen die dan ook nog eens zelf gitaar spelen. Dit vind ik een beetje raar, aangezien je dan maar een hele beperkte doelgroep hebt. Ik als studerende marketeer zou denken dat hij dan ook niet al te goed zou kunnen draaien aangezien 'het gros' de film vanauit een heel ander perspectief zou bekijken en veel dingen niet zou kunnen waarderen die er wel in zitten en de film juist maken tot wat hij is.
De muziek vind ik zelf super (soms leek het zelfs wel een musical) en de grappen waren leuk. Het verhaal was heel goed, alleen vond ik het slot jammer een stuk minder. Het had zo mooi als een battle van 10 min tegen de duivel kunnen eindeigen, maar het werd maar een lullig slotje. Ik had die Jack Black wel willen zien soleren tegen de duivel, of die kale bandgenoot van 'em wat meer willen zien zingen en 'dissen'.
Ik vind het al met al toch een geslaagde film voor de gitaar-fan. Voor het grote publiek wat minder, maar ook nog steeds wel aardig denk ik. Ik geef hem als gitarist zijnde een 4 uit 5.
Ik vond hun muzieknummer destijds wel grappig en ook de bijbehorende videoclip. Maar dat duurde dan ook maar iets van 4-5 minuten. Dit is echter een film van 90 minuten en dan is Tenacious D te veel van het goede. Ik had verwacht dat ik geregeld zou moet lachen maar na 90 minuten gekeken (het was een ware marteling om hem helemaal uit te kijken) te hebben moest ik concluderen dat ik nul keren heb moeten lachen. Misschien hier en daar paar keer een glimlach.
Het verhaal is gewoon vreselijk (wat vaker het geval is bij homor films) en de zogenaamde humor die erin zit is geforceerd en helemaal niet grappig. Kortom een grote flop. En voor de muziek hoef je ook niet naar deze film te kijken want die is maar zeer matig.
mckiller
redelijke film, maar toen ik net een beetje in het verhaal zat was ie afgelopen. En jammer dat het nr. tribute er niet in kwam. En voor de rest flauwe humor
2 *
SouthParkFan
''tenac. tenac? tenac, it's a sign, a legacy. i looked it up in the dictionairy...... it's not in there. i didn't know what the hell it matter till now. it's the fucking name of our band dude!
skeps
Voor iedereen die houd van 'The D' is dit gewoon een must-see. Schijt aan het niet al te beste verhaal, de muziek in deze film is gewoon geweldig. Eén van de beste openingscenes ooit gezien in een komedie (Gottaa get it oon in the party zoonee) en hij verveelde mij zeer zeker niet, ook al was het laatste half uur iets minder. Blijft erg goed door de afwisseling van dialogen en muziek. Als je houd van de muziek kun je dit gewoon onmogelijk een flop vinden. Mensen die dit een flop vinden en dan met vreselijke argumenten komen als 'de duivel ziet er zo nep uit of ik heb niet één keer kunnen lachen, get lost!
nightbreed
Grappig filmpje met een, zoals gewoonlijk, zeer grappige Jack Black.
Het verhaal stelt niet veel voor, daar had ik meer van verwacht.
Er zijn wel voldoende grappige momenten die het tekort aan verhaal compenseren.
Je moet wel een beetje van rock of metal houden als je hier optimaal van wilt kunnen genieten...of je moet een Jack Black fan zijn.
Die jonge versie van Black zag er te gek uit, het leek wel of ze terug zijn gegaan in de tijd voor die rol, hij leek er echt op.
Aparte film....Jack Black wederom a la School of Rock in een muzikale rock film. Maar waar SoR erg grappig was, vond ik Tenacious D erg flauw, soms zelfs irritant. Weinig humor, weinig verhaal...de film boeide gewoon niet, op enkele korte fragmentjes na. Ben ook geen rockliefhebber, kan schelen natuurlijk.
witboek
Niet echt een topper van een film, maar hij viel tot mijn verbazing ene beetje mee. Als je niet echt van muziek houdt is het niet echt uw ding. Ook rockmuziek is een hoofdthema in de film; dus als je niet van roch houdt zal die wel tegenvallen. Er wordt ook veel en gescholden, dus voor kinderen vind ik hem niet geschikt.
maerk
Geinige film waarin Jack Black alweer een hilarische rol heeft. Maar in de rest van de film gaat het niveau wat omlaag. Sommige stukken zijn zo enorm grappig...en sommige niet zo. Het einde is dan weer wel geweldig, met de duivel. In de film zitten leuke personages, vooral omdat ze gespeeld zijn door een aantal bekende acteurs. Tim Robbins
Flauwe humor, leuke typetjes en goede muziek.
Malick
Een van te voren ingecalculeerde teleurstelling. Soms weet je wat je krijgt en kijk je het puur om te melden dat je het gezien heb. Dit is zo’n film .
Wat is Jack Black toch vreselijk als hij overactief aan het acteren is in een film. Totaal niet om aan te zien, geef mij maar gewoon zijn ingetogen kant. En dan die afschuwelijk banale songteksten in deze film of de hoeveelheid scheldwoorden. Is dat nu humor? Hier en daar een glimlach maar voor de rest toch echt een matige film.
Rubenkl
wat een verschrikkelijk mooie film is dit toch! Maarja, helaas ben ik lichtelijk bevooroordeeld aangezien ik al jaren fan ben van Tenacious D. De filmmuziek had ik dan ook al lang in mijn mp3 speler en alle teksten konden moeiteloos tijdens de film meegezongen worden, wat het amusement uiteraard ten goede komt. Kijk deze film dan ook vooral voor de muziek en goede humor, het is allemaal wat overdreven en soms slecht in mekaar gezet maar het is toch vooral een film met een hele dikke knipoog, welke mij in ieder geval goed heeft kunnen bekoren!
tommykonijn
Voor een koopje gekocht deze film en ik moet zeggen dat ik me erg vermaakt hebt eronder Jack Black acteert zijn rol weer zoals hij hoort te zijn maar Kyle Gass vond ik eerlijk gezegd wat minder hoewel hij het niet super slecht deed, hier en daar had ik er wat meer van verwacht en kreeg ik iets te zien wat ik niet verwacht had maar als je dat loslaat vind ik dit toch wel een leuke komedie. Met al even geweldige bijrollen van Tim Robbins en Ben Stiller.
***
EVIL '84
Zeer vermakelijke film met melige humor, heb dr een aantal keren dubbel om gelegen.
En ik vond de soundtrack goed! Zowiezo is de muziek van D erg melig
maar het zit muziekaal ook goed in elkaar.
Rubenkl
Vandaag weer gezien en verhoog mijn cijfer naar een 8. Echt fantastische film!
Rafke Pafke
Vond de film niet super, maar als rockfan heb ik me toch wel geamuseerd met deze film. Er zitten een aantal heel leuke stukken in, maar spijtig genoeg ook wat mindere. Dat komt waarschijnlijk omdat het verhaaltje echt niet veel voorstelt en nogal flauw is.
De gastrollen van Meatloaf en vooral Ben Stiller zijn erg grappig. Die van Tim Robbins vond ik wat overbodig.
TheUltimateRuler
de beste film ooit gemaakt!! geweldige muziek en natuurlijk Jack Black
Shinobi
Dan vraag ik me af wat jij onder slecht verstaat.

Any way dit is op zich wel een redelijke film, met middelmatige humor en leuke verwijzingen naar het verleden zoals Robert Johnson.
Hoogtepunt vond ik zelf de auto achtervolging met een fantastische stunt op het eind.

Dit is een film om één keer te kijken en daarna weer weg te leggen, ik geef 'm nipt 2, 0 sterren.
Fza
Dan vraag ik me af wat jij onder slecht verstaat.

Kijk en ik heb hem ondertussen al 3x gehuurd en vandaag op dvd gekocht.
Smaken verschillen zullen we maar zeggen.
FrisoBoei
Zeker bevallen!
aanrader! ( enige afiniteit met rock is geboden )
4****
De muziek draagt idd de film.
Want hoewel de film echt leuk is, is hij niet zo geniaal als ik had verwacht. Ik vond de serie waar Tenacious d eigenlijk mee begon echt geniaal.
Het begin is erg goed maar later in de film een paar wat mindere dingen.
Bij elkaar een erg leuke film met goede muziek, en ja Jack Black rules. Maar toch niet het meesterwerk dat ik had verwacht
Aapje81
Hier had meer ingezeten. De aardige punten zijn de leuke bijrolletjes van Dio, Meat Loaf, Ben Stiller en Tim Robbins. Ander positief punt zijn de vrij onderhoudende songs die toch wel een ode zijn aan Metalmuziek en het moet gezegd dat Jack Black best een aardige stem heeft. De minpunten zijn dat de film een oninteressante verhaallijn heeft en slechts af en toe humoristisch is. Ik heb wel af en toe kunnen glimlachen maar dit staat niet in verhouding met de keren dat ik mij zat te vervelen om iets dat grappig bedoelt was. Conclusie Tenacious D is niet interessant genoeg om een hele film te kunnen vermaken.
Beter dan School of Rock.
Al is het maar omdat deze film meer Rock uitdraagt dat rebellie op het Christenschooltje.
Mijn affectie met rock blijft 0. Daar verandert een film als deze helemaal niks aan. Toch zijn de teksten redelijk aanstekelijk binnen de film. Verder ook leuk gepresenteerd allemaal. Fleurig en gek. Af en toe iets té (zoals het Museum, muziekverafgoding die iets te kinderlijk/puberaal is).
Verder wel een aantal geslaagde grappen en enkele leuke cameos (Stiller, Robbins en Reilly). Vond Kyle Gass zelf ook wel over genoeg komisch talent beschikken.
Al bij al vermakelijk, lekker onnozel uitgangspunt dat passend uitgewerkt wordt. Niet te veel melige serieux dus, ook niet op het eind. Duurt verder ook niet echt lang, had ook zeker niet langer moeten duren.
2*, best vermakelijk, al zullen fans van rock en Tenacious D specifiek er waarschijnlijk meer lol aan beleven.
Aardige komedie met Black en Gass. De liedjes zijn vaak grappig en compositorisch sterk al zullen ze niet een ieders kopje thee zijn. Een handjevol hilarische momenten en een enigszins vermakelijk verhaal bieden toch net een onderhoudende zit. Redelijk.
mrron
Mijn favoriete film XD. Deze ownt zo. De acteur Jack Black alleen al. Stop je hem in een film dan weet je dat je een super droge film krijgt XD. Geweldig. School of rock en Nacho Libre zijn ook echte aanraders maar toch slaat tenacious D echt alles. Ik heb deze film nu 52x gezien en hij is nog steeds super goed XD. Alleen zie je goed dat Jack Black (JB) niet echt gitaar speelt. De nummers van hun zijn ook bagger behalve master exploder en die eind rock-off met de duivel is ook niet mis. Maar deze humor gekoppeld met rock en metal muziek en dan ook nog zo'n gestoorde fan (Lee). Helemaal geweldig. Zie je deze in de winkel staan? Meteen meenemen. Zeker wel de moeite waard. Kortom een Über dikke 5 sterren!

SLC Punk!

Jackass Number Two
Komedie / Documentaire, 2006

Metallica through the Never
Muziek / Actie, 2013

Futurama: Bender's Big Score!
Animatie / Sciencefiction, 2007
rock 'n' rollgitaarrock starrockmusic competitionsatanmetalduivel