Genre: Komedie / Muziek
Geregisseerd door: Liam Lynch
Met onder meer: Jack Black, Kyle Gass en JR Reed
Releasedatum: 22 februari 2007
Plot Tenacious D in the Pick of Destiny
"An epic quest. A magical guitar pick. A chance to put the D in Destiny."
In Venice Beach komt naïeveling JB samen met KG en ze vormen de rockband Tenacious D. Omdat ze de beste rockband aller tijden willen worden en dat niet zo gemakkelijk gaat, stelen ze wat ze denken dat hen kan helpen in hun tocht naar het sterrendom: een magisch plectrum van een rock-and-roll museum 300 mijlen verder.
JB
Security Guard
Car Chase Cop / Gang Leader
Truck Stop Waitress
Bartel
Wat een flop, het spreekt mensen die niet van Rock houden totaal niet aan, vooraal dat stukje met die demoon, wat kinderachtig en hij ziet er gewoon niet uit grafisch gezien.
Ook heel de film draait om die flauw schijt pis en sex humor, dat is al zooooo oud. Kortom gewoon een dikke bagger film. diep triest
School of Rock vond ik dan weer wel een komische film.
Ook Walk the Line vind ik veel mooier, ik houd ook niet van Jhonny Cage zijn muziek maar toch weet die film iets te raken.
Dus Pick of Destiny mag van mij op nummer 1 in de Flop slechte films aller tijden
tukkerstein
Kinderachtig? Je moet het allemaal met een knipoog zien. En poep en pis humor zit er amper in, of als je die cockpushups bedoelt, maar dat is gewoon humor.
arne66
School of Rock vond ik dan weer wel een komische film.
Ik denk dat dit hoger is dan het niveau van School of Rock hoor. Dat was meer een film met een pro-Amerikaans verhaal. Er zit inderdaad wel wat pis en sex humor is, maar ik denk niet eens dat ik de film goed vond om de humor maar meer om de muziek.
Matchostomos
The Dick of Destiny...
Na het oeverloos falende debacle 'Nacho Libre' werd het tijd dat Jack Black zich andermaal ging uitleven in een omgeving die volledig eigen is aan zijn hysterische en eindeloos komische karakter; zoals dat in 'School of Rock' overduidelijk het geval was.
Heer Black besloot daarom aan te bellen bij zijn wederhelft en mede Tenacious D-lid Kyle Gass, om vervolgens terug te keren naar die wereld van droge en nonsensicale rock 'n roll. Een wereld die ze zich onderhand eigen hebben gemaakt.
Resultaat is 'Tenacious D: The Pick of Destiny', een onmiskenbare en typische Jack Black prent, die echter opvallend aan kracht en charmes moet inboeten, telkens het duo niet aan het 'jammen' slaat.
Één lutele cockpush-up en enkele energieke muzikale intermezzo's (de monster mama jam tegen de duivel mag er absoluut wezen) maken geen film, en zo vormt ook deze 'The Pick of Destiny' een lichte smet op de carrière van Black.
Tenslotte wordt 'The Pick of Destiny' op schaamteloos slechte wijze in beeld gebracht, om dan nog maar te zwijgen van de flauwe op Monty Python geïnspireerde tussenstukken.
WB
Deze film gaat echt nergens over. Flauwe grappen en alles ontzettend nep. Maar dat kun je weten als je naar een film als deze kijkt. Deze moet het niet hebben van de hoogstaande Special Effects of met Oscars-bekroonde acteurs in de hoofdrol. Dit is een film die gaat over rockmuziek, met in de hoofdrol rockmuziek... en Jack en Kyle. Het is gewoon anderhalfuur hersenloos vermaak, met goeie muziek, niet meer niet minder. En dat er dan als bijrolletje een bekend acteur voorbij komt flitsen (o.a. Ben Stiller en Tim Robbins), is gewoon leuk meegenomen.
3 sterren voor het entertainmentsfactor...
bvonk
als Tenacious D fan vind ik dit een geweldige film maar kan me voorstellen dat deze humor veel mensen niet aanspreek. sommige stukjes waren ook wel erg flauw maar heb erg genoten van deze film en hoop dat er nog meer komen van Tenacious D.
4.5
Detona
Volgens mij moet je er gewoon van houden, het is allemaal met een knipoog. Ikzelf vond hem wel komisch. Als je van Rock houdt is het allemaal ook wat makkelijker te begrijpen denk ik
Flipman
Van houden? Inderdaad! The D is sowieso cool, en ik had eigenlijk niet héél veel van de film verwacht. En het einde is niet geheel bevredigend, maar ik heb me ontzettend vermaakt! Gave muziek en verwijzingen en de mafste situaties. Je gaat haast denken dat rockmuziek écht heilig is
!
MarkFish
De film gaat nergens over, maar dat is ook niet echt de bedoeling van de makers. Die willen gewoon mensen laten lachen en genieten van muziek. Hoewel ik niet een echte rockliefhebber ben, vond ik die muzikale intermezzos erg grappig. De teksten zijn grappig en ik heb gewoon een zwak voor JB.
Leuke bijrollen voor Tim Robbins en vooral Ben Stiller. En dat stukje met die paddotrip is ook mooi.
Minder leuk dan ik dacht. Waar Black zijn ADHD gedrag in School of Rock uitstekend werktte, gaat het hier na verloop van tijd nogal op je zenuwen werken en blijkt Black in deze rol écht een goede regisseur voor zich te moeten hebben wil dit enigzins werken.
Inperfections
Ben het eens met Gotti.
School Of Rock was geen goede film, maar ach, het keek lekker weg en enkele momenten brachten toch een lach op je gezicht - ook al zag je ze van mijlenver aankomen.
Deze film is té. Hte word te vlug erg flauw.
soom
Deze film is echt ontzettend GÁÁF! Sorry, dat moest even in hoofdletters
! Ik ben dol op Jack Black, die net als Nicolas Cage gewoon iets heeft. King Kong, Shallow Hal, The Holiday, Jack zet daar echt leuke rollen in neer. Tenacious D heeft echt een tof uitgangspunt en is leuk uitgewerkt. Heerlijk absurde scenes en geweldige muziek. Eigenlijk dankzij Remi zag ik de trailer, en hij liet me enkele nummers van Tenacious horen op zijn mp3. Fuckaluckadingdong!
Totally awesome, Dude!!
Sjaako
nog een keer gezien, nu met een paar maten "ouwe Rockers" Vermakelijker dan de vorige keer dus 3 -> 3.5
ReignBlue
Ongelooflijk hoe vaak ik compleet plat van het lachen heb gelegen met deze film. Ik was dan wel flying high like a bird, maar dit is zo'n heerlijke luchtige film.
Ook vond ik dat Jack Black weer een heerlijke rol neerzetten. Wat kan die gast zich inleven in sommige dingen.
Ook leuk dat Ben Stiller een kleine rol in de film heeft. Het valt mij echt op dat die lui een soort groepje zijn. En met die lui bedoel ik: Jack Black, Ben Stiller, Owen Wilson en Will Ferrel. En vaak wordt Jack Johnson ook gementioned in hun soort films. (Awesum relaxde gitaarspeler)
De films waar zij met z'n allen of meerdere in spelen zijn altijd van die lollige, luchtige komedie's in een originele stijl.
Maar anyway, ik heb Tenacious D and the POD nu al een keer of 6 gezien en ik blijf het een briljante film vinden. Simpel, maar entertaining verhaal met echt hilarische momenten zowel qua film als qua dialoog.
Dieeneja
Dacht op een gegeven moment, hoe lang zal de film bezig zijn, bleek er al een uur voorbij te zijn.
Dus goede film. Inhoud is zeer matig, maar de mix van muziek en humor beviel me zeer.
Als je Tenacios D een beetje kent en hun nummers is dit zeker een leuke film om te kijken
AardeWerk
SUPERGAAF !!!! 3x achter elkaar gekeken en ik ben hem nog steeds niet beu. Alleen moet er nu wel weer wat tijd overheen gaan wil ik deze film voor de 4de keer kijken ! (3,5*)
tukkerstein
Ik blijf dit gewoon een prachtige film vinden, goede leuke muziek, geinige grappen, van elk genre wat (actie/komedie/muziek/en meer). En alles met een dikke knipoog, de duivel aan het einde was absoluut over de top maar da's hier gewoon geweldig.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Had hier erg goeie verhalen over gehoord. Zeker na mijn erg prettige herziening van School of Rock had ik wel gedacht dat dit wat zou zijn. Helaas viel het allemaal enigszins tegen. Een geweldige opening met een zingende Meat Loaf, maar te weinig leuke momenten. 2,5*
Fza
Helemaal mee eens, de soundtrack is echt geweldig, er zit ook een optie in het menu om van song naar song te skippen.
teuk
Fantastisch!!! Het is inderdaad alleen echt leuk voor liefhebbers van zwaar metaal (zoals Teuk)...... maar dan ga je ook kapot van het lachen. De makers hadden waarschijnlijk ook geen kaskraker in gedachten bij het maken van "the pick of destiny", maar een fantastische hommage aan rock 'n roll. Opzet geslaagd!!! Dvd'tje staat al in kast naast This is Spinal Tap.
Baamert
School of Rock vond ik dan weer wel een komische film.
Jij kent Tenacious D dus niet?
Als je ze kent dan snap je de humor en de grafische effecten ook!
Het is juist de bedoeling dat het er niet op en top uitziet.
Zo, de ware Tenacious D fan heeft gesproken
Ontzettend slechte rock opera. De muziek is van abominabel nivo, net als de grappen (voor zo ver die er in zaten) en het verhaal. 1* en dan ben ik nog zeer mild. heb na het zien direct The Who opgezet om een beetje aan mijn Rock trekken te komen.
jaspertje3
Ik was eigenlijk nog aangenaam verrast door deze film. Had inderdaad een beetje buttfilm verwacht maar de tijd vloog voorbij. Leuke intro en grappige teksten in de liedjes (lkkr grof).
3,5 ster
Blokland
Ik ben niet iemand van de poep en pies humor maar op één of andere manier kreeg ik van deze film wel de slappe lach. Vooral het begin (als Kyle Glass nog haar heeft en JB alles doet om hem voor zich te winnen) werkte op mijn lachspieren! ***
Sarasani
- 1924 stemmen
Ik had er iets meer van verwacht maar deze film blijft leuk, vooral de bijrolletjes van oude muziek-sterren blijft mooi
Toch nog 4*
AgonyBe
Erg genoten, stond al en tijdje op mijn lijstje van films die ik nog moest bekijken! Film stelde helemaal niet teleur, integendeel de scenes met RJD, the devil (who owns), en de vele keren waar ze net iets te ver gaan (is een kunst om het dan nog mooi te verkopen)
Vandernagel
Wat een zelfglorificatie is deze film. Als het kon, zou het een 10 krijgen voor de moeite. Alleen is dat nooit.
JB betekent over the top. En dat is wat deze film draagt, want voor de rest is er niet superveel. De keur aan bekende personen die voorbijlopen is wel leuk om te zien alsmede hun personages. Een kleine vereiste is dat rockmuziek je ding is. Anders ben je toch echt de pineut.
2,5 sterren

Jackass Number Two
Komedie / Documentaire, 2006

Metallica through the Never
Muziek / Actie, 2013

Futurama: Bender's Big Score!
Animatie / Sciencefiction, 2007
rock 'n' rollgitaarrock starrockmusic competitionsatanmetalduivel