Genre: Komedie / Muziek
Geregisseerd door: Liam Lynch
Met onder meer: Jack Black, Kyle Gass en JR Reed
Releasedatum: 22 februari 2007
Plot Tenacious D in the Pick of Destiny
"An epic quest. A magical guitar pick. A chance to put the D in Destiny."
In Venice Beach komt naïeveling JB samen met KG en ze vormen de rockband Tenacious D. Omdat ze de beste rockband aller tijden willen worden en dat niet zo gemakkelijk gaat, stelen ze wat ze denken dat hen kan helpen in hun tocht naar het sterrendom: een magisch plectrum van een rock-and-roll museum 300 mijlen verder.
JB
Security Guard
Security Guard
Car Chase Cop / Gang Leader
Truck Stop Waitress
Ghehe, Liam Lynch als regisseur, ben benieuwd.
Ik ken hem vooral van het briljante United States of Whatever
Art
Die is inderdaad briljant!
Net als Tenacious D
Ik ben hier echt benieuwd naar!
mikey
Ja dat was inderdaad een geweldig nummer/clip van liam.
Ik vond dat nummer/videoclip van die 2 'greatest song in..'ook altijd erg smakelijk.
Art
Je bedoeld dus Tribute
Heerlijke clip is dat ook. Lees net dat naast JB, RD en Jason "Lee" Reed ook John C. Reilly, Tim Robbins en Ben Stiller mee gaan spelen. Maar het mooiste is dat Meat Loaf de vader van JB gaat spelen!
WB
Ongelooflijk, hoe verzinnen ze het
Jack was briljant als rocker in School of Rock, dus dit belooft wel wat
D-ark
Ghehe, Liam Lynch als regisseur, ben benieuwd.
Ik ken hem vooral van het briljante United States of Whatever
nu al mij favo film van 2006.
Laim is geweldig
Mojo Pin
Wat een geweldig verhaal ook! Het klinkt zo dom dat het wel briljant moet zijn
Flipman
Liam Lynch?! What the Hell...?! Ik ken 'm eigenlijk alleen van "My United States Of Whatever," maar dat hij nou dit gaat maken...
!
The D rocks, dus deze film wordt hopelijk erg cool!
Esteban
Tja. Wat moeten we daarvan denken. Scheutje School of Rock met grappen niveau American Pie en Dumb & Dumber. Vrees het ergste...
D-ark
Cause it's the Pick! Of Destiny, child! You know it will be rockin' 'cause it's fuckin' insane!

Tayama
Hoe dom die humor van Jack Black vaak ook is, hij is een figuur op zichzelf, en dat heb ik altijd wel leuk aan hem gevonden. Toen z'n album uitkwam was er al sprake van deze film, en het mag eindelijk zover komen, blijkbaar.
Ik ben wel benieuwd opzich.
Miezz
Is nog niet bekend wanneer deze in NL gaat draaien? Ik ben zo benieuwd! Ik heb ook de dubbel DVD van Tenacious D, héérlijk!
Jack Black is per definitie al okee. Ik wil van deze film mijn bijbel van Rock maken, ik maak nu al een aftel kalender!
Bioscoop release
ik dachte dat het een dvd werd maar gelukkig
swankel
Ik weet niet wat veel mensen tegen Jack Black hebben,want hij is echt een geweldige entertainer.
Soeperman87
Dan lijkt mij het boek 'Angie Backstage' van Angela Bowie en Patrick Carr een betere rock bijbel...
Miezz
Ach nee Soeperman.
Trouwens, ik heb de filmposter!
Lang leve vrienden in de bios! Oh, en de OST is ook te gek. Ik wil deze zien!
Tim Burton
Hier kijk ik dus egt naar uit!!!!
Tenacious D is cool, Jack Black is grappig en ik ben zeeeeer benieuwd naar Dave Grohl als de duivel!!
thomzi50
- 1991 berichten
Net de reclame gezien waarin ze elkaar ontmoeten, echt een geweldige scène dat, heb erg hoge verwachtingen
caro1
Ik kan niet wachten op deze film, Tenaciousd is al aan het touren in amerika, ik zoek me rot naar kaarten in europa maar vrees dat ze hier niet komen. Mischien dat iemand hier iets meer over weer?
kasperkasper
Ik heb de film vorige week in de sneakpreview gezien, en werkelijk hij is nog geen halve ster waard!
verschrikkelijk flauw, een onmogelijk slecht vergezocht bijna sneu verhaal, matig acteerwerk, geen plot, mislukt einde. Zo kan ik nog wel even doorgaan
hoewel ik het me amper kan voorstellen issi misschien wel aan te raden aan mensen die van tenecious D houden, de muziek. Want er zitten wel veel nummers van die zwijnen is. Het is totaal niet mijn ding dus wellicht dat ik m daarom nog slechter vond
wimspeedy56
Een halve ster is inderdaad eigenlijk teveel.
Niemand tijdens de sneakvoorstelling heeft ook maar één enkele keer gelachen.
De muziek was ook totaal oninteressant.
Waarschijnlijk alleen enorm amusant, als je compleet stoned bent, maar ja, dan schijnt men om alles te lachen.
Voor mij de slechtste film van 2006 en zeer waarschijnlijk ook van 2007!
Carlos Olivera
Nou.. kasperkasper en wimspeedy56, jullie hebben waarschijnlijk een totaal andere muziek en film smaak want deze film was meer dan briljant!
Kasperkasper, als het totaal niet je ding is, geef dan ook geen mening over deze film en hou het op Bambi ofzo!
wimspeedy56, muziek totaal on-interessant? Ik heb geweldig gitaarspel gezien én gehoord, Rock legende's zien langskomen, briljante songs gezien, en die heb ik keer op keer teruggespoeld om ze nog eens te kunnen zien.. en Dave Grohl als de duivel is echt erg goed!
Dus jullie 2.. Disney is jullie ding..
Verder voor de geintreseerden, het verhaal is typisch Tenacious D, Muziekale hoogstandjes, lachen en vooral "Rocken".
Ben je Tenacious D fan, hou je van Rock, hou je van goede humor? Dit is de film die jullie moeten gaan zien!
Beste film tot nu toe van 2007! 5 sterren!

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Jackass Number Two
Komedie / Documentaire, 2006

Metallica through the Never
Muziek / Actie, 2013

Futurama: Bender's Big Score!
Animatie / Sciencefiction, 2007
rock 'n' rollgitaarrock starrockmusic competitionsatanmetalduivel