• 9.379.404 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot 300

"Spartans, prepare for glory!"

In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.

avatar van Kraay

Kraay

Film is van alles wat, maar wordt op alle punten overschaduwd. De vergelijking met Sin City, Gladiator, Lord of the Rings en Avalon (decors) is op zijn plaats. Hierdoor kwam 300 eigenlijk een beetje "wannabe" over. Toch is het helemaal zo slecht nog niet, de editting zit goed in elkaar en maakt sommige vechtscene's (voornamelijk solo's) een lust voor het oog om te aanschouwen. Maar alles naast de gevechten was zooi. Epiek in de senaat (toespraak koningin, met dramatische muziek op achtergrond), goedkope spanningsopbouw en constant het zo "stoer" mogelijk afschilderen van de Spartaanse krijgers, en aan het einde storte het het superleger opeens als een kaartenhuis in elkaar. In ieder geval heb ik me aardig kunnen vermaken en verdient de film een nipte voldoende.

avatar van DVD-T

DVD-T

Ik kan geen vergelijking trekken met de graphic novel, die heb ik nooit gelezen, en dat zal waarschijnlijk ook nooit gebeuren.Toch zie je in ontzettend veel shots alsof het plaatjes uit een stripboek zijn.Iets wat in Sin City ook terug is te zien.

300 is een heerlijk spektakel stukje en de gevechten zijn gewoon leuk om aan te zien.Het is alleen erg jammer dat je je eerst door een saai stuk van een 45 minuten moet worstelen.Het begin van de film krabbelt iets te langzaam voort.Ik begrijp best dat je trouw wilt blijven aan de boeken, maar een eigen inbreng door het verhaal in het begin wat in te korten had zeker niets afgedaan aan de rest van de film.Als de gevechten dan eenmaal beginnen wordt het ook pas echt leuk.De gevechten komen lekker bruut over, armen, benen en liters bloed spatten door het beeld, in een paar uiteenlopende gevechts momenten.Het tempo blijft hierin ook goed, echter volgen de gevechten te snel op elkaar en wordt het op den duur een beetje "overkill" en heb je het ook wel beetje gezien.

Interessant wordt de verhaal lijn ook nergens.Het maakt verder ook niet uit hoe het verloopt, want het gaat meer om de gevechten en het stijltje wat de film vasthoud.Enkele mooie shots krijg je voorgeschoteld.En wat is er nu stoerder dan een klein legertje van 300 mannen, met één en al spieren, die een heel leger van tienduizenden manschappen aanvecht en uiteindelijk mentaal daarvan wint .Het kleurgebruik is ook in het begin nog wel leuk, maar bijna 2 uur dezelfde beelden begint op den duur ook een beetje te vervelen.Acteer werk is af en toe heerlijk overdreven, en Lena Heady springt er toch echt wel tussenuit.De voice-over van Wenham is echter knap vervelend, en is gewoon geen goede verteller.

met de genoemde minpunten blijft 300 toch wel een vermakelijk geheel met een heerlijke stijl, maar het is net even iets te veel van het goede voor dik 2 uur.Stem een halfje verlaagd.

3.5* --> 3*

avatar van omnitoaster

omnitoaster

van 4,5* naar 3,5* en dan nog is naar 4*

deze film roteert nogal tussen deze 3 cijfers blijkbaar.

dat komt met name doordat ik heel erg zit te twijfelen over of ik wel of niet het historische aspect van de score af moet trekken.

heb een compromis gesloten en heb toch maar besloten dit vanuit mijn befaamde "hersenloos lomp gebeuk met lekker gehak en veel bloed ertussendoor" blik te kijken.

en ja, dan is er niets mis mee eigenlijk, behalve dat af en toe de hypergestilleerde kleuren een tikkie op m'n zenuwen werkten, en het einde, dat was ook een beetje zwak.

avatar van 606

Erg gave film en super gemaakt.

Acteren is ook behoorlijk gedaan.

Mooie gevechten en sfeer.

avatar van misterwhite

misterwhite

Een overdreven oorlogfilm. Het kon mij wel boeien maar ik kan het absoluut geen meesterwerk noemen.

Eeen groot pluspunt aan de film is wel de achtergrond wat blijkbaar gewoon geprojecteerd word op een doek. Maar toch wel een mooi resultaat.

Ik vind zelf dat de film een klein beetje overrated is de reden is: ik zie liever films waar eel verhaal in zit. Hier draait het maar om 1 ding en dat ik de perzen afmaken.

Nog een groot pluspunt is het camerawerk en de effecten. Erg goed gedaan

3,5 voor orginaliteit en effecten.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Visueel verbluffend, qua verhaal aan de magere kant. Opeens houdt de film op!

avatar van Bottleneck

Bottleneck

This! Is! Sparta!

Ben dan wel een Feyenoord fan , maar vond het indrukwekkend.

De visuele effecten bliezen me omver en maakten het gebrek aan verhaal goed. Goeie film om gedachtenloos te bekijken

avatar van pierrot89

pierrot89

Deze 116 minuten vlogen voorbij genoeg aktie en mooier beelden ik heb gerard butler nog nooit zo goed zien acteren t gaat steeds beter met hem. blu ray is zeker een aanrader bij deze film

avatar van 12-1-4

12-1-4

Een film met ups en downs, maar de ups blijven me veel meer bij dus..

Zelf deel ik de film in twee delen: het gedeelte voor ze bij de pas aankomen en het gedeelte erna.

Het eerste gedeelte vind ik niet zo boeiend. De spanning wordt gewoon op een te laag niveau omhoog gedreven. Die "This is Sparta" is overigens lachwekkend. Moest dat heldhaftig of stoer overkomen? Ik vrees van wel. Gelukkig duurt het eerste gedeelte niet zo lang en zien we de 300 Spartanen al relatief snel richting de Perzen stappen.

Het tweede gedeelte, daar ben ik dan wel weer zeer positief over. De gevechten zijn uitermate leuk gefilmd en die slow-motion technieken worden op een juiste manier gefilmd. Ook op het goede moment, zodat het niet vervelend begint te worden. De speciale effecten zijn dik in orde en bloed is er ook genoeg te zien. Met het einde kan ik leven al kwam dat zo "geforceerd" over.

Besluit: de film leek in het begin op een flauw heldenverhaal, maar vanaf de dertigste minuut stijgt het niveau fel en wordt de film bijzonder aangenaam. Ik raad je ook aan om zo weinig mogelijk aandacht te besteden aan bepaalde "helden"dialogen maar meer te letten op de actie zelf, die gelukkig in overvloed aanwezig is.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Ik vond Zack Snyder's tweede worp een goeie actiefilm !

De macho taal en beeldspraak ligt er wat té dik op, maar dat was duidelijk de bedoeling.

Geef mij maar meer van zulke filmpjes, die gaan er vlot in

Een dikke 7/10 waard, niet voor het verhaal maar wél voor de knappe actie en halucinante beeldenpracht !

Is het nog iemand opgevallen dat de regisseur een grote fan is van het schitterende videogame God Of War ? waaraan deze film duidelijk schatplichtig is

Filmsite: 300 The Complete Experience - 300ondvd.com

avatar van Tyoom

Tyoom

Heerlijke film met hoge amusement waarde!

Heb deze nou al zonder te overdrijven 7/8 keer gezien. Iedere keer na het bekijken van deze hack&slash topper krijg ik altijd zo'n gevoel dat ik toch maar weer eens de sportschool in mag duiken....(zwaar bewerkte videobeelden maar toch)

Moet je gezien hebben! 4,5

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Erg sterke film!

Zit toch wel in de top van z'n genre, ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat ik mijn 2 uur vermaakt heb.

Het gebruik van filters zorgde voor een schitterende film voor het oog. De kleuren waren erg sterk, en alles zag er crisp uit. Wel werd er erg veel gebruik gemaakt van CGI, soms had ik het idee dat men de film voor een bluescreen heeft opgenomen en de rest erbij heeft gerenderd . Zorgde er wel voor dat de film leek op de gelijknamige comic, dus gewoon positief.

De muziek was erg goed, paste goed bij de sfeer. Ik was verrast toen er opeens zware gitaren ten gehoor kwam in een gevecht, maar achteraf was dat best vet!

Enig commentaar dat ik kan geven was dat de warriors zich op geen enkel moment kwetsbaar opstelde. Maar misschien was dat wel de kracht van de film en hoort dat er een beetje bij (zie ook het einde).

Verder was alles tof in beeld gebracht, hier en daar wat verwijzingen naar Griekse mythologie, erg overtuigend! Het gevecht met de Immortal was erg vet.

Gewoon een dikke actiefilm!

avatar van some_solucti

some_solucti

Waarom ik het nou zo goed vind vraag ik me nog steeds af. De actie is cool, het verhaal is niet geweldig maar doet zijn ding en het acteerwerk is nogal overdreven masculine. Toch is het elke keer weer leuk om te zien hoe al die ledematen er worden afgehakt, en de ´push´ scene is toch wel een klassieker voor mij.

Het verhaal is niet heel ingewikkeld, maar begint wel heel sterk met het opgroeien van Leonidas. Het stuk met de wolf is echt memorabel, net als wanneer hij met zijn zoon vecht. Daarna begint het echt pas, en worden je adrealine levels weer verhoogd met elke minuut die voorbij gaat. Geweldige one liners vliegen voorbij, in hetzelfde tempo dat armen en benen afgekliefd worden. Zeker `Than we will fight in the shade´ geeft echt een enorm episch gevoel, en dat is denk ik ook het beste woord om deze film te beschrijven: Epic.

Visueel is het allemaal ook prima en orde. De bruine en rode kleuren geven het een echte oud- Griekse sfeer. De camera volgt grotendeels de beelden van de comic, wat het echt een authentieke uitstraling geeft. De camera laat alles zien, waardoor je ook altijd op de hoogte bent van wie wiens lichaam doorboort, en wie er overlijden. De personages zijn niet heel origineel, maar slepen je wel. Bijvoorbeeld de dood van de zoon van de kapitein greep me best wel aan, iets wat ik niet van deze film had verwacht.

Gerard Butler is een enorme vechtmachine, met meer dan 300 andere vechtmachines achter hem. Voeg daar een opzwepende soundtrack, een leuk subplot aan het thuisfront en een goed einde aan toe, en je hebt de ultieme "met vrienden op de bank" film.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Indrukwekkende beelden, maar niet een film die je moet kijken als je een Gladiator-achtige film verwacht (ook al denk je dat het alleen meer gewelddadig is) want het is niet zo'n soort film. De sfeer is goed, maar de stijl waarin de film gebracht wordt, staat me niet altijd aan. Ik had liever een meer realistische stijl gehad. Het bloed in de film zag er niet uit. Erg stipachtig, ik weet dat het zo ook bedoeld is, maar ik had liever een realistischer stijl gehad in deze film. Het acteerwerk wel goed gedaan, precies zoals het hoort: keihard en geen greintje medeleven. De film is ook zo, veel indrukwekkende beelden, maar niet veel verdieping in de personages.

Stem wel verhoogd naar 3.5*

avatar van thunderball

thunderball

Deze gisteren eindelijk ook gezien.

Verfilming van stripverhaal van Frank Miller (dat ik overigens nooit gelezen heb) en dat is te merken OOK!

Fantastisch geschoten beelden, een visueel festijn, wat zijn weerga -iig op deze manier- niet kent.

De gevechtscene's zijn briljant in beeld gebracht, fantastisch gemonteerd en lekker bruut en flitsend.

Echter de rest van de film vond ik behoorlijk saai, zeker de eerste helft. Het kwam nauwelijks boven het niveau van een soap uit, of -zoals je wilt- boven dat van de niet al te beste TV-serie Spartacus.

Dat viel dus behoorlijk tegen! Eigenlijk zat ik telkens te wachten totdat het spektakel weer begon en dat zal van de twee uur alles bij elkaar een goed half uur geweest zijn (schat ik).

Qua acteren was het niet geweldig. Niet echt de A-categorie acteurs, die op waren komen draven.

Hoofdrolspeler Butler kwam wat zijn uiterlijk betreft geloofwaardig over, totdat hij zijn mond open deed en met een zwaar accent ging praten en ik niet echt meer kon geloven dat daar de koning van de Spartanen stond.

Naar het einde toe werd het wat beter en kreeg Headley ook meer de kans nog wat van haar rol te maken.

Ook de inbreng van de zogenaamde "Onsterfelijken", die meer weg hadden van monsterachtigen en eerder in LOTR thuis hoorden, maakten het er niet geloofwaardiger op.

De laatste paar minuten vond ik dan wel weer geweldig, zeker de toespraak op het eind.

Moeilijk beoordelen deze film.

Gevechten: briljant!

De rest: erg matig en vaak saai.

Met veel moeite een mager zesje, ofwel 3 sterren.

avatar van Frodootje

Frodootje

Vond de film flink tegenvallen. Het camerawerk is inderdaad erg goed en de vechtscenes zijn indrukwekkend, maar...

Voor de visuele vormgeving worden veel te veel filters gebruikt die de beelden veel te onrealistisch maken. Daarnaast zitten er weinig goede dialogen in de film waardoor je totaal geen binding krijgt met de hoofdrolspelers. De vader die zijn zoon verliest (redelijk standaard voor dit type film) maakt totaal geen indruk.

Butler schreeuwt iedere keer maar wat richting zijn mannen maar deze 'heroische' uitspraken komen te vaak voor en maken totaal geen indruk (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de kreten van Mel Gibson wanneer hij langs zijn troepen rijdt.).

Het idee voor de film is zeker niet slecht, maar het eindresultaat valt toch sterk tegen.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Hmm.. ik heb 'm laatst voor de 2e keer gezien en toen was hij een stuk minder interessant.

Het gaat er in deze film vooral om de mooie plaatjes zoals eerder gezegt en het is ook wel mooi, maar het verhaal vind ik niet heel erg sterk.

Maar ik denk dat je niet te kritisch moet zijn bij deze film. Hij is prima om naar te kijken. De scene op het ijs bijvoorbeeld is aardig spannend.

Mooie poster trouwens

- 3,5 -

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Een geweldige, 100% hardcore actiefilm!

Zo adembenemend mooi gestileerd, waardoor de historie opnieuw beleefd lijkt te worden, maar dan in een modern jasje. Het verhaal doet er maar mondjesmaat toe en gelukkig maar! De decors en aankleding van de gehele film eisen met gemak alle aandacht op, met name de vijanden waartegen de Spartanen ten strijden trekken zijn verbluffend gave creaties. De pijlenregen die een plotselinge, onheilspellende duisternis veroorzaakte was net zoals de hierboven weergegeven scene op de poster, waarin men de vijand de afgrond in vecht weergaloos gefilmd!

Een spectaculair schouwspel, dat zijn weerga niet kent! Een dikke 4*

avatar van Thorongil

Thorongil

De eerste keer dat ik deze film zag, was ik er redelijk van onder de indruk.

Maar na hem doorheen de jaren enkele keren te hebben herbekeken, ben ik wat objectiever geworden. De gevechtschoreografie is geweldig, en het bloed en testosteron spat van het scherm. Maar uiteindelijk is het wat te eentonig en bestaat de dialoog enkel uit stoere one-liners.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Liefhebbers van mooie beelden en stevige actie worden op hun wenken bediend Liefhebbers van een goede plot en spannnende wendingen zullen hier moeten passen.

“300” is vooral een visueel spektakel dat de historische slag van een kleine groep Spartanen tegen een leger van tienduizenden Perzen uitbeeldt. De weinige historische feiten worden vermengd met elementen die recht uit de fantasie komen (waarom fantasie elementen? Geen idee). De beelden zijn bijna irreëel wat kleur betreft. Massieve legers, apocalyptische landschappen en het nodige bloedvergieten worden choreografisch in beeld gebracht met een realisme die me aan die schilderijen van Hieronymus Bosch doet denken. Een wild spektakel waar ik verbluft naar gekeken heb.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Een aardige aaneenschakeling van ongeveer dezelfde vechtscene's, waar Snyder goed z'n best op heeft gedaan.

De in slow motion lichaamsdelen doorklievende zwaarden, speren en messen zorgen voor een hoop opspattend bloed dat -hoe is het mogelijk- nooit op de kleding, armen of gezicht van welke spartaan dan ook terecht komt. Bijzonder.

Het beperkte kleurenspectrum geeft de film wel een heel specifieke sfeer. Goed gekozen.

De spectaculaire vechtscenes ten spijt kom ik al met al toch niet veel verder dan het cijfer 5 (of 2,5 ster) door met name het wat voorspellende script.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Zo een film die je meerdere keren kan zien, niet al te kritisch kijken, beleef de film met een knipoog. Op meesterlijke wijze verfilmd, waarbij de slow-motion actie zeker bijdraagt tot het geheel.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Heftige oorlogs-acties, de "falanx' wordt mooi in beeld gebracht. Voor de rest best weinig verhaal, gewoon een goeie film om eens te zien, niet te veel nadenken, gewoon harde actie.

PS: die Xerxes ziet er echt als een 'janet' uit

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Deze film blijkt een heerlijk actiespektakel dat je niet moet kijken vanwege de historische waarde, maar juist vanwege het hersenloze vermaak. Poging om het plot wat diepgang te geven, slagen niet maar dat boeit niet: de gevechten zijn fenomenaal. De creatures zijn ook mooi weergegeven! Het nepbloed is wel erg nep helaas, maar dat drukte de pret verder niet.

avatar van chevy93

chevy93

Saaaaaaaaaai.

Zo enorm cliché... Weinig inhoud, matige dialogen. Het enige boeiende aan de film waren de gevechten. Ik hou heel erg van slomo's, dus dat zat wel goed. Af en toe was het wel erg kitscherig en onscherp, maar over het algemeen waren de gevechten goed verzorgd. Niet zo onoverzichtelijk als bij normale massale gevechten. Over de gehele lijn misschien 20-25 minuten leuk, maar voor de rest toch erg saai.

avatar van TMP

TMP

Zeer vermakelijk, veel meer moet je er ook niet van verwachten. De film voldoet aan de verwachtingen. Het ziet er zeer goed uit en de actie spat van het scherm af. Het verhaal valt natuurlijk een beetje in het niet hierbij, maar komt toch nog aardig uit de verf.

Op en top actiefilm.

avatar van Minotaures

Minotaures

Waar kan iemand anders zijn 300ste recensie kwijt dan bij de film 300?

Als 2de film van Snyder (tevens 2de die ik heb gezien), is het een enorm groots en, op gebied van succes en trend, geslaagde film. Gewoonweg als hersenloze popcorn vermaak.

Het verhaal is zeer lichtjes gebaseerd op de slag bij Thermopolae, tevens ook verfilming van een strippenboek. Het verhaal leert je wel wat over de Spartanen en hun keiharde opvoed methode; het in de wildernis overleven en het 'ontdoen' van de zwakke na een ispectie. Als resultaat is het wel een perfecte moordmachine. Verwacht dus hier geen epische verhaal, want het gaat hier toch om andere kwaliteiten waar de film het echt van moet hebben, dus alleen maar om bloed, zwaarden en spieren.

Zoals eerder gezegd, is dit een uiterst goede popcorn filmpje. Hier komt van alles en nog wat aan bod. Over de top, extreem gespierde Spartanen, oneindigende aantal (vervangbare vlees) Perzen, elite soldaten zoals 'The Immortals', een aantal geweldadige leiders, slow-mo op z'n best, rare wezens, slagveld tot op de duizenden doden, (af en toe matig) special effects en genoeg bloed om een ziekenhuis te bevoorraden. Het is dus een dikgedrukte mannenfilm... want zelfs de vrouwen hier schoppen reet. Naast al dat hardcore en actievolle momenten, heeft deze film helaas de wat saaiere momenten. Dan heb ik het echt over momenten waar je van moet gapen tijdens een herziening, want niet elk minuut hiervan is uiterst vermaak.

Het komt niet vaak voor, maar de uiterst weinig humor hier kan ik wel op prijs stellen. Dat is dus aan Leonidas' zinnetjes, die heel droog gezegd worden.

Het gaat hier voornamelijk om Thermopolae, wat je dus aan decors te zien krijgt is voornamelijk Thermopolae en na een flinke slagveld, bezaaid met doden. Naast dat bieden de beelden van Sparta en haar gebouwen ook indruk. Wat ook erg indrukwekkend en mooie beelden bevat was de confrontatie tussen de overgebleven Spartanen en hun koning tegen Xerxes' duizenden soldaten en uiteindelijk hun genadeklap; genoeg pijlen om de zon te verhullen.

Er waren wel een aantal stukjes dat van mij weg hadden mogen blijven. Een aantal waren dat vrijscène van Leonidas, het paste er totaal niet bij en voegde vrij weinig tot wel niets toe. En dan hadden we de tent van Xerxes, waar geamputeerde vrouwen en demi-dier/mens rondliepen. Zo'n indruk van de Perzen wekte alleen maar chaos bij mij op.

Ga hier niet op in om diepgaande, dramatische personages, een traangevend verhaal of een historisch geheel correcte verfilming.

Waar ik ook deze film voor aanzien, is - dankzij zijn visueel indrukwekkend en bijzondere beelden - een flinke mijlpaal op gebied van moderne oudheden en mythologische films. Vond de 'moderne' Grieken films hierna niet al te geslaagd (Clash of the Titans, Percy Jackson), maar wacht met hoop op een gelijkwaardige Olympians en Titanen film.

Het lijkt mij dat 300 sinds zijn productie al een wereldwijde populaire trend is geworden, dankzij tonnen aan stoer- en machoheid die Snyder ons na (een geweldige zombie-remake) Dawn of the Dead ons op beeld heeft aangeboden.

avatar van Musicer

Musicer

Niet om de zeurpiet uit te hangen, maar best wel een tegenvaller.

Hoewel ik het op voorhand al had kunnen weten, stelde het verhaaltje niets voor. Nergens wordt ook maar geprobeerd om een interessante wending aan het verhaal te geven, terwijl de uitvoering des te pretentieuzer gebeurt.

Visueel ziet het er natuurlijk prachtig uit; je hebt ook het gevoel alsof je naar een big budget videogame zit te kijken, maar na die kleine 2 uur was het toch gaan vervelen. Voortdurend hetzelfde trucje, slow motion, wat gespeel met die opkomende/ondergaande zon,... Het ziet er allemaal mooi uit, maar er had wat meer variatie in mogen zitten. Het is ook niet meer dan gevecht na gevecht met amper een dialoog tussen, waardoor nadien in je hoofd alles door elkaar lijkt te zijn gemixt.

Zeker een beleving door de visuele kant van de film, maar de eentonigheid, die vreselijke voice-over en de - bijna - complete afwezigheid van een verhaal zorgen voor een 2*.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Matige verfilming van een grootse gebeurtenis. Er zijn een hoop fictieve zaken aan toegevoegd, die voor mij vaak geen meerwaarde hadden, e.g. soort van uit de kluiten gewassen trollen, 'onsterfelijke' oerlelijke krijgers die met een steek van de 'dory' toch direct dood zijn en een soort van mengeling tussen Quasimodo & Gollum die als een geil krijgertje Xerxes aanbidt . De 300 Spartanen lijken direct uit de fitness zaal te komen en niet vies te zijn van wat anabolen. Butler doet het nog wel aardig, maar ook hij kan de film niet redden.
Toegegeven, Snyder geeft de gevechten een hoop flair en de slow motions zien er gelikt uit. De wolf vond ik er dan bijv. weer niet goed uitzien.
De score is in orde.

Helaas, ik kan 300 geen voldoende geven, 2.5*.

avatar van bricker

bricker

zeer matige film,

t viel me op dat er geen enkele scene buiten is "geschoten". echt,de hele film komt vanuit een studio.Het is net een toneelsuk op tv .

Toegegeven,de film zit vol met mooie shots en sfeerbeelden, maar t is net als met fruit uit blik,t lijkt een beetje op echt fruit,maar uiteindelijk is t toch niet te eten.

Ook de acteerprestaties vind ik ver onder de maat,en grenst hier en daar zelfs aan "overacting"