Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Ephialtes
Xerxes
Materny
Zelfde hier.
Verwacht er veel van in ieder geval
, zal zeker wel een van de vele toppers worden dit jaar
Goodfella_90
Ik houd het liever op een gemiddelde van 2,90 na 5 stemmen. Niet zo enthousiast nog.
The One Ring
Dit was toch een remake van een film uit begin jaren zestig.
Nee, dit is geen remake. De historische gebeurtenis is wel al eens verfilmd, in The 300 Spartans uit 1962, maar dat lijkt me een totaal andere visie van de film. 300 is gebaseert op een strip van Frank Miller, die geboren is in 1957. Tenzij hij op zijn vijfde al 300 had geschreven lijkt het me niet dat The 300 Spartans daar ook op gebaseert is
Pieter Montana
Hij haalde er wel inspiratie uit:
@Wikipedia.
The One Ring
Toch heb ik sterk het gevoel dat de films totaal niet op elkaar zullen lijken.
Lord@ragorn
Toch heb ik sterk het gevoel dat de films totaal niet op elkaar zullen lijken.
Lijkt mij ook niet, waar het in oude films met name ging om de mooie plaatjes en het verhaal, gaat het bij deze film vooral om de actie en de vormgeving hiervan (gore). Heb de film nog niet gezien, enkel de trailer. Ik kan niet wachten tot de 22e!
Mc
- 2092 stemmen
't Is misschien raar, maar ik moet toch even mijn (positieve) verbazing uiten over de vele enthousiaste reacties die zo in de periode waarin de film al downloadbaar is binnenkomen, veelal van jongens van tussen de 12-18 (ben ik zelf ook, maar daar gaat het niet om).
Een aantal bekenden van mij die de film al gezien hebben waren namelijk min of meer overdonderd door de fixatie van de film op, hoe zal ik het zeggen, goed uitziende mannen.
Ik zag hierboven ergens al de quote 'Fills a much-needed gap between gay porn and recruitment film.'
Begrijp me niet verkeerd, ik ben hier zeer opgewekt over, maar zeker toen ik de quote van marvinho van hierboven zag -
- kon ik een glimlach niet onderdrukken. Zou een film als 300 ons een stap dichterbij de volledige (voor zover mogelijk) acceptatie van homo's brengen? Immers, de leeftijdsgroep die er vaak het moeilijkst over doet is uiterst blij met deze film. Dat zou toch een onverwachte (positieve) bijwerking zijn van een film waarvan je het totaal niet verwacht
Verder verwacht ik niks van 300 behalve dat het een spektakel zal zijn waarbij ik me niet teveel aan het verhaal ga proberen te storen. Ik denk dat ik me achterover laat zakken en ga genieten van een, eh, strakke film
Koos
Toch niet weer zo een Blood Diamond hype... (4,3!!) Ben wel benieuwd, Zack Snyder's vorige film was igg prima, maar hopen dat de film naast mooie beelden ook verhaaltechnisch wat heeft te brengen!
Tossif
haha, ik heb de film al en jongens.. HET IS NIET NORMAAL.. hoe mooi alles verwerkt is de gevechten.. de special effects zijn geweldig en King Leonidas is nog het beste en het verhaal is tevens ook nog is geweldig alles is gewoon perfect , 5 STERREN !!!
azamat
Wat een enorm slechte boutfilm zeg. Na een half uurtje heb ik hem uitgezet. Het is de moeite niet waard om hiervoor naar de bios te gaan.
Laat je niet misleiden door de trailer van deze film
Mijn beoordeling: - 5 sterren
kleez
Als ie net zoals kill bill is, qua bloederigheid / ranzigheid,
dan vind ik er niks aan!!
De trailer ziet er mooi uit, echt goed, alleen vind ik dat
er soms zoveel bloed in voorkomt!! Niet dat ik daar niet
over kan, maar 'vroeger' was het echt 'erg' dus nam je
het serieus, tegenwoordig lijkt het wel of als er
zwembaden vol met bloed in voor moeten komen :S
serpico
Ik weet niet hoor, er zijn zat superheldenfilms of vechtfilms met mannen in de hoofdrol, maar of dat nu meer begrip voor homo's gaat kweken? Ik denk dat zat jongeren Aragorn stoer vonden in LOTR, maar ik betwijfel of ze nu meer begrip hebben voor homo's.
Ik heb deze film overigens nog niet gezien, dus eigenlijk mag ik niet oordelen, maar het lijkt me eerlijk gezegd sterk dat de door jouw genoemde 'onverwachte bijwerkingen' er zullen komen. Bovendien komen er ook nog vrouwen voor in deze film
Apocalypse Now
...wat ik tot nu toe heb gezien in de voorstukjes is veelbelovend, wat ik denk van deze film is dat vooral het contrast zeer mooi is, net zoals in sin city
Willem197
Lijkt mij een hele toffe actiefilm.
Degene die zeggen dat ze hem al gedownload hebben en gezien hebben, hebben dan een cam versie zitten kijken wat me echt zonde lijkt van deze film. Komt zeker in de bios echt tot zn recht.
Mc
- 2092 stemmen
king16
- 1904 stemmen
Leuk verfilmd, alleen is de film wel erg hectisch op momenten, waardoor de verhaallijn enigszins onduidelijk wordt/verloren gaat
3,5* voor de mooie montage/beelden en het vermaak!
Ga er as maandag heen ( sneak Zevenaar) en ik heb zeer hoge verwachtingen van Dominic West (Off. James 'Jimmy' McNulty The Wire)
otherfool
Bijzonder lelijke trailer met een hoop opgeblazen stoerdoenerij. Maar Sin City vond ik ook al erg tegenvallen, dus 't is allicht niet m'n kopje thee...
Spartaan
[SIZE="3"]Hollywood beschuldigd van psychologische oorlogsvoering [/SIZE]
De film 300 van regisseur Zack Snyder is in Iran met grote verontwaardiging ontvangen. Een woordvoerder van president Mahmoud Ahmadinejad noemt de film een 'berekende aanval om Iran te demoniseren nu de VS ons land onder druk zet vanwege ons nucleaire programma'.
300 gaat over de historische slag bij Thermopylae in 380 voor Christus, waar 300 Spartanen een leger van 120 000 Perzen enkele dagen tegengehouden zouden hebben. De film van Snyder (Dawn of the Dead, 2004) is gebaseerd op een strip van Frank Miller (Sin City).
Een filmcriticus van de Iraanse krant Ayandenho schrijft dat Iraniërs in de film worden neergezet als oorlogszuchtige, moordlustige wilden zonder cultuur. De criticus beschuldigt de filmmakers ervan om Iran bewust in de hoek van het 'as van het kwaad' te duwen, een beschrijving die president Bush gebruikt voor landen die anti-democratisch zijn, terrorisme steunen en over massavernietigingswapens beschikken.
De Iraanse overheid probeert nu andere moslimlanden over te halen om de film niet te vertonen. In het land zelf is de film dan ook niet te zien, wel zijn er illegale kopieën in omloop.
300 is de grootste filmhit van dit moment. In de VS bracht de film in het openingsweekend zeventig miljoen dollar op, een record voor maart. De film trekt daar meer bezoekers dan alle andere films uit de top tien bij elkaar. In Nederland komt 300 volgende week donderdag uit.
Spartaan
Iran krijgt bijval uit onverwachte hoek, de Spartanen zelf!
By The Associated Press
ADVERTISEMENT
ATHENS, Greece — Greek critics have blasted 300, a Hollywood recreation of the 480 BC Battle of Thermopylae, where King Leonidas of Sparta held back a massive Persian military invasion, leading to its eventual defeat.
The movie — an adaptation of artist Frank Miller’s graphic novel — opens in Greece today and will show at 70 screens in greater Athens.
The popular Athinorama magazine described the film as a "bloodlust videogame."
Daily Ta Nea newspaper gave Zack Snyder’s 300 zero out of 10, with critic Dimitris Danikas claiming the film even carried a message about the U.S. war on terror.
"By ancient Persia, they refer to modern Iran — whose soldiers are portrayed as bloodthirsty, underdeveloped zombies," he wrote. "They are stroking racist instincts in Europe and America."
Robby Eksiel at the daily Ethnos said moviegoers would be dazzled by the "digital action" but irritated by the "pompous interpretations and one-dimensional characters."
Greece’s critics were similarly scathing about other recent movies depicting ancient battles, including Wolfgang Petersen’s Troy and Oliver Stone’s Alexander in 2004.
It’s a pattern that disappointed Panayiotis Timoyiannakis, the lone voice of support among Greek critics for 300
"This is not a university lecture, it’s a movie," he wrote in the daily Eleftheros Typos. "It’s an adaptation of a comic to the big screen, and that’s only how it should be judged . . . When seen this way, it gets high marks."
Dus zelfs de Grieken hebben kritiek op de film. In de islamitische wereld is deze film dus verboden. Nou, nog een reden voor mij om deze prachtfilm absoluut te gaan bekijken, en dan wel 5x.
Carcamel
Ja voor mij ook een heeeeele goede reden
Maar van al dat gezeur over historisch correct word ik wel zo moe.
De film is gebaseerd op een strip die weer gebaseerd is op een orginele verhaal
Volgens mij is dit een lekkere over the top actie film, en met die gedachte ga ik straks ook naar de bios, normaal kijk ik film meestal thuis maar voor deze ga ik een uitzondering maken lijkt me echt een film voor de bios.
PR machine draait duidelijk op volle toeren...
lordhumangus
Visueel (cinematografie) is het beste weergegeven hakfestijn film die ik heb gezien. Neushoorns zijn prachtig in beeld gebracht. een scene waarin de voorpoten van een paard door een spartaan omver gemaaid worden ziet er ook wreed uit. Visueel gezien de film van het jaar denk ik.
morpheus
Vroeger toen ik nog jong en onbezonnen was
zou ik 300 ook al lang gedownload hebben en op klein formaat gezien hebben (en ja daar valt ook 1 meter breedbeeld onder) Nu, tja nu wil ik dit spektakel toch eerst in de bios zien
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Deze film lijkt me echt wel kei goed en hij komt gelukkig binnekort al in de bios
martenaria
Vroeger toen ik nog jong en onbezonnen was
tja, wijsheid komt met de jaren
michelmoviefan
Veel actie, prachtig gefilmd, wel een nadeel voor mij dat alles zo donker is. Goed geacteerd maar totaal over the top. Ik hou van films over die tijd, maar dit zal ik geen tweede keer kijken, toch 3 sterren voor de moeite. Ik hoop niet dat deze manier van filmen een trend zal worden.

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe