Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Daxos
Ephialtes
Xerxes
Nyazzin
Wat een enorm slechte boutfilm zeg. Na een half uurtje heb ik hem uitgezet. Het is de moeite niet waard om hiervoor naar de bios te gaan.
Laat je niet misleiden door de trailer van deze film
Mijn beoordeling: - 5 sterren
ieder zijn eigen mening, maarja als je Norbit 5* geeft.....;)
vette film 3.5*
Maikeru
- 1934 berichten
Hehe, twee tickets voor de voorpremiere morgen gewonnen.
Het zal wel genieten worden.
Pvt. Sanders
Ik verwacht er een hoop van en dus wordt het tijd om weer bij mijn ouders te gaan slijmen om met mij naar de bios te gaan zodat ik er wel in kom. Ik hoop in ieder geval niet dat hij zoals Troy wordt want dan is het een boutfilm. Blegh Brad Pitt kan ik niet aanzien.
king16
- 1904 stemmen
ik heb op mijn weblog een impressie geschreven
transitblogger.wordpress.com
als iemand zin heeft om het te lezen, u zijt welkom
Matchostomos
De nieuwe speelduur van 117 minuten baart me plots meer zorgen dan voorheen. '300' lijkt op deze manier iets te veel van het goede te willen, al is de speelduur naar analogie met zijn genregenoten een peulenschil.
Dat terzijde hoop ik nog steeds op een, zoals Reinbo het mooi omschreef, nonsensicaal action extravaganza.
zoutzak
Uit betrouwbare bron vernomen dat deze morgen in de sneak zal draaien in CineCity Vlissingen!
RJI
Zojuist gezien in de Avant-primaire in Maasmechelen(B).
4* beetje teleurstellend einde. Voor de rest een overdonderend spektakel met veel rondvliegende ledematen.
kinjutsu
Hehe, twee tickets voor de voorpremiere morgen gewonnen.
Het zal wel genieten worden.
vuile hondje
Gabe Walker
Gister in de bios gezien, een heus spektakel! Op audio en visueel gebied scoort hij vrij hoog voor mij. Het verhaal is wat simpel maar dat komt de film alleen maar ten goede.
De spartaanse krijgers waren bijzonder goed neergezet, en een korte inleiding over het opgroeien van Spartanen zorgen ervoor dat je ook snapt waarom deze zo'n beesten zijn in vechten.
Naar mijn inzien dus een bijzonder goede film, komt lekker snel op gang en een heus bioscoop spektakel die dan ook in de bioscoop gezien moet worden. Gaat dat zien, gaat dat zien!
Godspeed
- 1910 stemmen
Ik ben hem van plan komende vrijdag in de bioscoop te zien; en aan bovenstaande reacties te lezen kan ik me voorbereiden op een lekker avondje genieten.
Belthazor
Tegenvaller; Acteerwerk stelt niets voor. Het verhaal komt ook niet van de grond. Wel aardige gevechts scene's maar ik vond de Sin City cartoonachtige stijl erg storend en niet bij het verhaal passen. Zeker geen topper.
danny4826
ik vond dit de beste actiefilm ooit gezien en julli zijn het daar natuurlijk mee oneens. Ieder zijn mening dus. Na een saai eerste half uur(op de scene na dat hij die boodschappper de put in trapt) krijgt je een vol uur actie voorgeschoteld waar je Ú tegen zegt. Waarom? het is visueel prachtig, de adrenaline is niet te stoppen en het is niet constant het zelfde.
zeker in mijn top 10
5 *****
Lord@ragorn
Heb je hem wel gezien? de enige overeenkomst met sin city is dat beide films gemaakt zijn naar aanleiding van een comic, en dat deze comic's gemaakt zijn door dezelfde persoon.
Ik vond de film erg vermakelijk. Zeer leuke gevechten en eigenlijk bijna non-stop actie. De mooiste scene uit de film vond ik met die neushoorn. De muziek en het beeld kwamen helemaal tot hun recht en ik werd meegezogen in de actie.
Ik vind wel dat de trailer iets meer doet vermoeden dan de film, maar dit komt met name door het muziekgebruik bij de beelden in de trailer die niet overeenkomt met die in de film.
verder vond ik het gebruik van fantasie-wezens niet helemaal tot zijn recht komen. Ik snap wel de reden hiervan (de film is eigenlijk het verfilmde verhaal van de overlevende die het door verteld aan anderen, en natuurlijk overdrijft), toch zal dit een aantal mensen afschrikken deze film te bekijken.
Al met al is dit een film die zeker de moeite waard is. Als je heb wil zien, bekijk hem dan in de bioscoop of op een groot scherm met goede geluids-installatie, zodat alle actie en geweld volledig tot hun recht komt en je het gevoel krijgt alsof je zelf mee staat te vechten.
Ik geef hem 4.5*, omdat ik 5 sterren eigenlijk té veel vindt voor welke film dan ook.
ps. Het is dat ik "the fountain" gezien heb, anders zou ik deze film ook zien als de film met de mooiste visuele weergave ooit/van dit jaar.
Phoenix
[s] doet niets. Je moet echt [*spoiler][*/spoiler] gebruiken (zonder sterretje).
kleez
ik zal m vanavond of morge gaan zien
Ben benieuwd, denk niet dat het mijn 'soort' film is!!
Belthazor
*beide films gemaakt zijn naar aanleiding van een comic
*comic's gemaakt zijn door dezelfde persoon.
*fantasie-wezens.
Je eigen woorden
Tossif
WAT EEN ONZIN, dat zogenaamd het niet in de hele "islamitische wereld" niet te zien in, iran is er tegen omdat dat vroeger de perzen waren ( duh?! ) heeft niets met Islam te maken
Materny
Jaaaaaa,
Gereserveerd voor donderdag
Hier kijk ik echt zwaar naar uit.
Jazzthieve
Sin City stijl??? welja als jij dat denkt, ik zie toch niet veel stijlgelijkenissen. Een hint misschien, films zoals dit ga je dus niet naartoe voor het acteerwerk en als je iets van de zovele clips/trailers gezien hebt kon je toch al beseffen in wat voor stijl de film gemaakt was.
Jic
mooi gemaakt en goed geacteerd het was alleen jammer dat er weinig verhaal zat, maar voor de mensen die houden van actie is dit wel een aanrader.
Ja je moet er van houden............. Maar helaas vond ik het een grote teleurstelling, liters bloed... olifanten zo groot als flat gebouwen , wolven ....laat maar , geen emotie , geen band met de karakters , heel dun plot.
Ja en toch als stripboek is de film wel geslaagd maar misschien omdat ik van de oudere garde ben zie ik liever films als Spartacus, Gladiator, Que Vadis etc etc...
Chr.s
Tsja. Soms enorm mooi, soms ook tenenkrommend.
Had bij deze film graag enkel het brute geweld, prachtige visuals, de (soms) mooie muziek gezien en niet typische hollywood pogingen om de film een filosofische, (of wat ze ook probeerde te doen
), haast gladiator achtige lading mee te geven. Erg jammer, want er viel genoeg te genieten. Zo'n dansscéne van dat orakel was gewoon subliem, haar gewaden die haast één werden met de rook, knap. Neem daarbij een enorm sfeervolle scéne als in die Perzische tent met de misformde dames, de scéne met de "granaten"; stuk voor stuk erg knap. Verder waren de gevechten ook fantastisch uitgewerkt, aan elke kill leek wel aandacht besteed te zijn.
Jammer is dan weer zo'n totaal mislukte poging om een vrijscéne anders in beeld te brengen. Daarnaast vond ik de personages ook veel te zachtaardig voor mensen die vanaf hun 7e jaar een onmenselijke training gehad hebben waarin ze getraind werden om te moorden en vechten.
Kortom; wederom een film die erg aan kracht moet inboeten doordat hij nog teveel binnen de hollywood conventies blijft. Jammer.
3,5
wimspeedy56
Sneak in Movie Unlimited in Zevenaar:
samenvatting in één woord: bordkarton
dus 1.5 sterretjes, omdat ik net niet in slaap ben gevallen.
ramtin
ik heb deze film nog niet gezien..maar ik heb gehoord dat het
de iranezen egt niet normaal voorschut zet..terwijl het helemaal niet op de ware geschiedenis gebaseerd is..perzische soldaten worden hier weergegeven als sloebers..terwijl ze in de geschiedenis heel ijdel waren..
ik als een iraanse jongen voel me egt beledigd door dit film...en durf het niet eens te kijken
ik zeg niet dat het een slecht film is...het kan heel aktievol zijn en visueel mooi zijn..maar ik vind het niet eerlijk dat ze mij volk zo zwart maken..alsof we beesten zijn
nog maals..ik heb de film zelf niet gezien..maar de bovenstaande info gehoord van een vriend die het wel heeft gezien..
***DZ***
Mooie film, goeie acteerwerk, bloedige en goedgemaakte veldslagen met hoofden en benen en armen die eraf vliegen, kijken waard
morreke
een scheet in een fles. Opgeklopte hype of niet. Er is geen verhaal, de dialogen zijn opgetrokken uit one-liners die allemaal in de trailer konden en, wat véél en véél erger is: de actie is ook niet zo denderend. Anderhalf uur lang zie je in slow motion speren door lijven klieven en koppen rollen, waarbij het bloed in bullet time opspat, maar het is ook anderhalf uur lang van hetzelfde. Visueel knap in elkaar gestoken en soms wel geinig omdat het er zóver over is, maar verder is dit een dikke teleurstelling.
Co Jackso
- 21924 berichten
Ik had geen topper op alle gebieden verwacht en dat is ook niet uitgekomen. Maar wanneer je deze film net zoals mijzelf in Imax beleeft dan kan je niets anders zeggen dat 300 een visueel kunstwerkje is, tel daarbij de gevechten op en je hebt een geslaagde film. Er is natuurlijk iets te klagen over een aantal karakters, acteurs en het verhaal, maar hoe stom het ook klinkt daarvoor kwam ik deze keer niet naar de bioscoop. Mijn verwachtingen zijn uitgekomen en ik ben dan ook niet teleurgesteld.
Laatste recensies beschrijven precies waar ik bang voor was. Denk dat ik toch maar op de dvd wacht.....
Miss////
@ Ramtin: Iranezen voor schut gezet worden. Ik vind het echt totale onzin! Kan me er gewoon boos om maken. Ten eerste zien ze er niet uit als sloebers, daarvoor zou ik toch echt eerst zelf een film gaan kijken. In plaats van helemaal geshockeert raken van een bericht ergens in de krant.
En ware geschiedenis, deze film is naar aanleiding van een stripboek. Er wordt dus helemaal niks gebaseerd op geschiedenis, eerder op een mythe.
En zwart maken kom op zeg...
Nu even over de film, GEWELDIG! Als je de trailer ziet weet je toch wat je kan verwachten. Een film die bol staat van aktie, geweldige vechtscenes, special effecten en rauwe rockmuziek. Voor een verhaal ga ik toch niet naar deze film. Maar toch is het verhaal ook zeker niet slecht. En het stuk hoe de spartanen vanaf dat ze klein waren werden klaar gestoomd om hun land te verdedigen was dan ook erg goed. Ook de scenes tussen Leonidas en zijn vrouw hoorden bij het verhaal. Om toch aan te tonen dat de Spartanen, die bijna vechtmachines lijken, toch gevoel hebben.
Van mij krijgt deze film een dikke 5, omdat ie precies waar maakt waar ik bij de trailer op hoopte. Ga em zeker nog wel een keer in de bios zien.
En Reinbo zou je niet zelf een film beoordelen ipv afgaan op wat andere schrijven.

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe