• 9.382.814 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot 300

"Spartans, prepare for glory!"

In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.

avatar van morreke

morreke

Reinbo schreef:

Laatste recensies beschrijven precies waar ik bang voor was. Denk dat ik toch maar op de dvd wacht.....

mja op dvd gaat ie visueel nog minder over komen. dan blijft er helemaal niks over

avatar van ssjindo

ssjindo

kei vette film geweldig!! 4 sterren

Miss//// schreef:

En Reinbo zou je niet zelf een film beoordelen ipv afgaan op wat andere schrijven.

Ach, ik werd van de trailer al allerminst enthousiast en de laatste beoordelingen bevestigen wat ik al vermoedde op basis van die trailer.

avatar van dvdboer

dvdboer

Dit is echt een vette film 5 sterren zeker waard

avatar van tdrost

tdrost

Zeer mooie effecten!, maar geen sterk verhaal met slechte grappen...2,5 sterren

avatar van bisse

bisse

Wanneer je naar een komedie toe gaat, ga je toch ook niet achteraf zeuren dat er toch wel een overdaad aan grappen in de film zat. Wanneer je naar een hardcore-horrorfilm gaat ,ga je toch ook niet lopen zeuren dat er weinig romantiek in de film zit enz enz enz

geen plot,weinig karakterontwikkeling, niet functionele gore, flat characters,geen verhaal , slechte dialogen blablabla

Ene blik op de poster, ene blik op het bijbehorende verhaaltje en een weldenkend mens weet toch wel dat je voor de diepgang en de karakterontwikkeling en dialogen niet hoeft te gaan. Toch iedere keer weer hetzelfde gezeur. Is het nou zo moeilijk te begrijpen dat er verschillende genres zijn en dat de filmmakers de bij dat genre horende doelen nastreven?

Het gaat hier om een Frank Miller comic verfilming en de maker is volledig geslaagd in zijn opzet.Inderdaad geen geweldige dialogen maar wel een geniale voice-over die perfect aansluit bij de comic.

Voor al die mensen die zeuren en kritiek hebben over het aangehaalde. Realiseren jullie je wel dat het precies hetzelfde is als jullie jury waren bij een appelteelt wedstrijd en deze appel een onvoldoende zouden geven omdat jullie toch bij nader inzien liever peren proefden.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20221 berichten

Zo, deze film is snel gedaald qua score. Ik ben toch zeer benieuwd naar deze film. Ik stel me in op mooie effecten en op een niet zo'n mooi verhaal.

avatar van morreke

morreke

Kijk de trailer, dan heb je de film gezien

avatar van Phoenix

Phoenix

Laat de trailer nou net een fenomenaal stukje kunst zijn.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

De vraag is natuurlijk wat je onder kunst verstaat...

Ik vind er geen bal aan eerlijk gezegd.

avatar van Phoenix

Phoenix

Matchostomos schreef:

De vraag is natuurlijk wat je onder kunst verstaat...

Ha, als we dat eens duidelijk konden definiëren!

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Fantastische film, visiueel is het een lust voor het oog, prachtige shots. Neem daarbij een goed verhaal met mooie dialogen, lekkere zwarte Miller humor de scene waarbij de koning rustig een appeltje aan het eten is terwijl er net een enorme veldslag heeft plaatsgevonden is geniaal en je hebt nu al een van de beste films van dit jaar. Commentaar op de dialogen en het verhaal zijn niet terecht, dit is film zoals het moet zijn. Wat maakt het uit dat Miller zich wat vrijheden heeft veroorloofd inzake het verhaal, het gaat uiteindelijk om de film en deze is gewoon goed.

4,5 ster

avatar van getyourchucks

getyourchucks

Ik moet toegeven dat het verhaal nou niet erg sterk is, maar het is visueel zo overdonderdend dat ik het maar 5* moet geven. Echt een ervaring, maar dan wel in IMAX... niet op je tv schermpje thuis denk ik.

avatar van achtung

achtung

Iemand die over deze film durft te zeggen dat het allemaal tegenvalt, heeft echt geen verstand van films. Dit is een film die zo overweldigend en overdonderend is, dat het een ware klassieker is. Dit moet en zal DE film zijn van 2007. Miller heeft na Sin City zichzelf met 300 bewezen dat hij groot, zelfs zeer groot kan worden. 300 is een visueel spektakel, die je aan je stoel gekluisterd laat van begin tot het eind. Troy is hierbij een lachertje. Iedereen die een beetje van films houdt, moet deze zien en koesteren en zelfs behandelen als een juweeltje. 5* en als het zou kunnen zou ik zelfs tien sterren geven.

Phoenix schreef:

Laat de trailer nou net een fenomenaal stukje kunst zijn.

Je bedoelt kitch.

achtung schreef:

Of een ontzettend laag verwachtingspatroon.

avatar van morpheus

morpheus schreef:

Achtung es ist verboten eine andere meinung zu haben

avatar van zeus

zeus

Tja visueel gezien was het een topper, maar het verhaal was filterdun en we hebben het eerder gezien Gladiator, zelfs het muziek was nageaapt. . Verder vond ik dat je ook geen band kreeg met de personages, dus een magere 3*.

avatar van Lord@ragorn

Lord@ragorn

@ morreke & Reinbo,

jullie mening is duidelijk, dus reageren op elk positief berichtje is onnodig imo.

avatar van JJ_D

JJ_D

'300' is één van de weinige films waarvan ik echt verlangde om hem te zien, zonder lovende recensies uit de media, maar puur op de trailer af. Ten tweede laat de naam Frank Miller hoe dan ook al heel wat goeds vermoeden, en had het gekende verhaal een uitstekende, ontroerende film kunnen opleveren...

De eerste verwachting (een visueel meesterwerk) komt nagenoeg volledig uit, ongetwijfeld door Miller's geslaagde kleurenpalet uit de strip, maar mede door Snyders quasi feilloze invulling. De prachtige sepiatint waarin de hele film is geschoten maakt het geheel ireëel, en die aparte sfeerschepping leidt op zijn beurt weer tot hemelse gevechten die enorm goed uitgewerkt zijn. Visueel nipt geen 'Sin City', maar toch aardig dichtbij (4,5*).

Maar u voelt mij al komen: '300' is zeker niet de perfecte film waarop de cinefiel hoopt als hij de naam Frank Miller hoort, want daarvoor schiet het verhaal stukken tekort. Oversentimentaliteit, belachelijk dwaze dialogen (soms) en voorspelbaarheid kelderen het verhaal, al wordt dat nergens irritant (2*). Het is allemaal hersenloos, doch best aanvaardbaar als je puur geniet van de esthetiek op het doek. Dat het dubbel einde tweemaal een afknapper biedt (nergens een climax te bespeuren), is niet eens zo erg in het aanschijn van de rest van de film.

'300' is een typische film voor het grote publiek, waar zelfs de meerwaardezoeker (naar mijn bescheiden mening) iets in zal terug vinden. Twee uur kijkplezier zonder diepgang, je moet er maar mee kunnen leven... Ik, van mijn kant, neem er in elk geval vrede mee.

avatar van AHWA

AHWA

Troy versus Sin City schoot me vaak te binnen terwijl ik deze film keek. De vechtscenes zijn goed in elkaar gezet en het veelvuldige gebruik van slowmotion was op zich wel cool, dat zorgde voor overzichtelijkheid, want massale vechtscenes zijn meestal erg onoverzichtelijk.

Het gezever tussendoor vind ik dan wel weer jammer. Dat constante macho-geouwehoer over eer, vrijheid, glorie voor god en vaderland en weet ik wat nog meer, dat hoefde allemaal niet zo van mij.

Toch visueel een mooi filmpje, maar voor de rest niet zo fantastisch dat het me jaren zal bijblijven.

Krappe 4*

Lord@ragorn schreef:

@ morreke & Reinbo,

Ik moet mijn mening nog gaan vormen, heb de film immers nog niet gezien.

avatar van papaEd

papaEd

Kom net terug van sneak preview,was 300

Wat een schitterende film acteurs decor en camera geweldig. 5.0*

avatar van Gabe Walker

Gabe Walker

zeus schreef:

Verhaal was idd flinterdun, maar absoluut niet hetzelfde als gladiator. Wat is in het verhaal volgens jou dan de overeenkomst? Denk dat je met dat het in beide films om mannelijke hoofdrolspelers gaat die op het einde sterven wel gezegd hebt .
Ik vind persoonlijk dat het ontbreken van een bepaalde diepgang in het verhaal niet nodig is bij deze film, het zou de film wel beter maken als het er was (mits goed uitgewerkt) maar ik vind niet dat het de film naar beneden haalt. Je krijgt een goed beeld van de spartaanse krijgers, dat is voldoende voor een film die je gewoon weg moet kijken. Verstand op nul en genieten van de mooie beelden en vechtpartijen en de geweldige sfeer!

De muziek nageaapt van Gladiator?Sorry, maar dat is echt de grootste onzin!

Heeft iemand anders ook die geit met die banjo gezien? WTF (dat was echt het enige waar ik vreemd van op keek)

avatar van VakirGildor

VakirGildor

Vrijdag naar de bioscoop. Afwachten wat het gaat worden:)

avatar van MrDN

MrDN

Donderdag met 5 vrienden na school naar de bios heb er echt zin in

avatar van Lukic

Lukic

Wel een aardige film op zich. Niet super... En met een behoorlijke anticlimax! Komt er een vervolg ofzo? Alsjeblieft niet want dat zou echt mosterd na de maaltijd zijn...

3,5 ster.

avatar van The Oceanic Six

Gister 300 gekeken. De film was een groot vechtspektakel, maar ik ben niet geheel tevreden. Het verhaal valt nogal tegen. Ik heb me goed vermaakt, maar kreeg toch een beetje een deja vu gewoon. Met de LOTR films, Troy, King Arthur en Braveheart hebben we toch al een hoop massa vechtpartijen gezien.

Maar mijn oordeel over 300 is positief verder. Keek lekker weg en duurde ook geen uren. Met een dikke anderhalf uur zat ie erop en toen was het ook goed. Dat Spartaanse leger was overigens wel dik stoer! SPARTANS, ATTACK!