• 9.383.240 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot 300

"Spartans, prepare for glory!"

In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.

avatar van The Oceanic Six

zeus schreef:
Tja visueel gezien was het een topper, maar het verhaal was filterdun en we hebben het eerder gezien Gladiator, zelfs het muziek was nageaapt. . Verder vond ik dat je ook geen band kreeg met de personages, dus een magere 3*.

Dit bedoel ik dus met wat ik net zei. Het verhaal was flinterdun, en de personages waren niet bijzonder, op de hoofdrolspeler na dan.
Alleen maakte het grafische spektakel wel heel veel goed zeg. Wat was het imponerend gefilmd!

avatar van Esteban

Esteban

Lukic schreef:

Wel een aardige film op zich. Niet super... En met een behoorlijke anticlimax! Komt er een vervolg ofzo? Alsjeblieft niet want dat zou echt mosterd na de maaltijd zijn...

3,5 ster.

Yep, dat staat sinds gisteren vast.

avatar van j0zman

j0zman

Actiescenes + visual/special effects zijn mooi uitgebeeld, maar het verhaal is zeer slecht. Veel te veel aandacht besteed aan het vechtgedeelte en haast niet aan het verhaal. Sterker nog, er is nauwelijks een verhaal.

Jammer, een magere 3*

PS: Wel stoer gefilmd allemaal.

avatar van Cigliutti

Cigliutti

Ik had veel van de film verwacht. Ik verheugde me echt op de film. Na hem gisteren gezien te hebben was ik teleurgesteld. De vechtscenes zijn mooi, maar je ziet niet elk gevecht. Op de verhaallijn heb ik nog niet eens zoveel critiek. Maar het einde... Hoe verziek je een film. Ik vond het echt zonder. Meerdere mensen die het einde echt triest vinden? Een einde wat weer nergens op slaat? Ik denk dat meerdere mensen het ermee eens zijn.

avatar van The Oceanic Six

Ik vond het einde ook inderdaad teleurstellend. Alhoewel het toch nog wel verrassend eindigde. Maar na zon stoere film was het wel iets wat ik niet meteen verwachtte.

avatar van Martinator

Martinator

ik hou van zulk soort films deze wil ik ook ckrs weer zien is ie een beetje leuk, een beetje troy-bravehaert niveau??

avatar van DOBBY DIGITAL

DOBBY DIGITAL

Mooie film. Toch wel weer de sfeer van Sin City die doorschijnt..

Mooie release.

@Martinator

Geen troy/braveheart.. meer spartacus/sin city like..

toch ook wel beetje SF!

Aanrader!

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

ik ga zaterdag misschien naar deze film. Ik kan niet wachten!!!!!!!!! Lijkt me echt geweldig deze film!!

avatar van Prudh

Prudh

Wat zeuren sommigen toch over een verhaal? Het is simpelweg een gelikte knokfilm. Voor een diepgaand stukje cinema hoef je hiervoor niet naar de bios. Een poging tot verhaalvorming zou ten eerste minder testosteron gevulde knokkerijen betekenen en ten tweede zou het waarschijnlijk halfbakken uit de verf komen, zodat er een 'net-niet-film' overblijft... Ik vond het allemaal prachtig. 300 is goed ogend, slick gefilmd popcornvermaak!

Vooral de gevechten (and there are plenty of those!) zijn echt práchtig! Veel slow motion, maar van traagheid valt niet te spreken... Van adrenaline wel. En van bloedvergieten. Armen, benen, hoofden... geen ledemaat of lichaamsdeel is veilig! Verder zijn de vele misvormde en/of mystieke wezens die uit het miljoenenleger van de Perzen ontspruiten heerlijk over de top. Grote olifanten, de overbekende neushoorn, een brullende reusmans, yes!

En dan de Spartanen. 300 bijzonder gespierde mannen. Ze kunnen waarschijnlijk één volwaardige outfit maken van de kleding die ze dragen in de film (cape niet meegerekend). Opgevoed voor één ding: vechten, lekker emotieloos dus. Godzijdank geen verplichte liefdesrelaties. En wat overblijft is een team actiehelden dat garant staat voor hetgeen waar de actieheld voor is bedacht: knokken!

Voor de rest is de film voorspelbaar, heel erg voorspelbaar. De verhaallijn is voorspelbaar, de dialogen zijn voorspelbaar, de acties zijn voorspelbaar. Maar is dat erg? Nee! Zoals al aangegeven, deze film behelst simpel popcornvermaak, maar wel tof, heel erg tof popcornvermaak!

En zo bleek 300 een van sentiment gevrijwaard, met bizarre vijanden overladen, visueel aantrekkelijk en geweldadig actiespektakel! Set your brainfunctions to the bare minimum, keep breathing and enjoy the ride

avatar van Eelke

Eelke

Ik snap dus echt niet waarom deze film na een dikke 100 stemmen nogsteeds op een gemiddelde van 4 staat. Het is niets meer dan een gedachtenloze knokpartij, ik heb hem net gekeken en wat ik al veel meer gelezen heb is dat het verhaal niet erg bar sterk is. Misschien is de film wel te kort voor een goed verhaal.

Verder zien de vechtscenes er wel goed uit, wat Prudh al zei geen ledemaat wordt gemist... alleen vind ik het taalgebruik in de film wel een beetje "apart" voor de tijd waar het zich zogenaamd in afspeelt.

Al met al geen slechte film maar niet meer waard dan 2,5 *

avatar van cohnuh69

cohnuh69

morgen ga ik hem eindelijk zien! kan niet wachten lijkt me een 5* filmpje.

avatar van Materny

Materny

Prudh schreef:

Precies,

Films zijn gemaakt voor mensen te entertainen.

Een vereiste daarvan dan, is meestal een geloofwaardig verhaal, maar niet altijd noodzakelijk.

Ik ga hem morgen kijken, de trailers en geruchten rondom me bevestigen wat Prudh zegt.

Geen reden voor mij om thuis te blijven:), maar misschien wel een extra reden voor te gaan.

avatar van kleez

kleez

nét gezien!! Ik moet erbij zeggen dat ik deze film in ging

met een gevoel van: sterk overrated film door de jeugd

(ben ikzelf ook, ik weet het), en de hele ketchupfabriek

wordt leeg gegooid!!!

Ik de film zien, en; de film wist me vanaf het begin meteen

goed te 'pakken'. Ook het verhaal vond ik nog niet eens

zo heel slecht! Ook visueel is het echt een PRACHTIGE

film, terwijl ik niets aan Sin City vond!

Vooral tijdens, volgens mij de eerste vechtscene, visueel

gezien, dat je die Spartaan vanaf de zijdkant de ene na

de ander af ziet slachten: SUBLIEM!!!! Begrijp me niet

verkeerd met afslachten: niet om het afslachten, maar

hoe!

Tijdens de film, en het verloop van de film vond ik echt

prima!! In vorige reacties werd geklaagd over het einde:

die laatste vechtscene vond ik juist erg toepasselijk!! En

zoals ook in de vorige reactie al staat: géén overtrokken

romantiek!

3.5* vind ik toch te laag, vanwege het visuele. Ook de

laatste vechtscene is goed: 4* van mij!!

avatar van ehuurman

ehuurman

Wat een visueel spektakel, dit is echt een aanrader. Prachtig gefilmde actie- en slachtscenes en een erg sterke grimmige sfeer. Niet teveel aandacht geven aan het verhaal, dat is niet het belangrijkste in deze film. Kijk en geniet!

Ik vond de Perzische 'god' trouwens wel erg gay met zijn piercings en makeup, maar dat terzijde

avatar van colliej

colliej

net gezien,, echt een topper,, ook de gevechten zijn echt bruut "netjes" gedaan met hier en daar een sacastisch komische uitspraak,, en "monsters" oftewel gemuteerde Gedrochtuh! waren ook niet te overdreven ook gewoon goed en erg mooi gedaan.. 5*geef ik omdat ik erg van dit soort films houd en denk gemid. een 4 voor de gemid. kijker.. en het einde vond ik een goed einde met hoop op een net zo goede deel 2.....

avatar van freddie723

freddie723

Ik snap niet waarom zoveel mensen zitten te zeuren, dat er in 300 geen goed verhaal zit.

Volgens mij is 300 een Aktie film en waarvoor ga je naar een Aktie film voor de Aktie.

En daarvan is er genoeg te zien in 300, hele mooie gevechten en stijlvol weergegeven,

Dus voor de mensen die graag een goed verhaal willen lees een boek of ga naar een goede drama film maar mensen die veel Aktie willen zien is er maar een aanrader, snel naar de plaatselijke bioscoop en koop een kaartje voor 300.

Verhaal voor mij een 3 Aktie voor mij een 5 en ik kwam voor de Aktie dus 300 krijgt van mij een 5.

avatar van Huglife

Huglife

Er is een dvdscreener van 300 uitgelekt, maar deze wordt voor mij toch eerst bigscreen, alhoewel me zus plasmascherm ook aardig groot is

Film is amper released en er lekt zoiets heftigs uit, ik heb de sample bekeken, ziet er goed uit maar zoals ik al "zei".. ben de gekste niet gewoon gezellig met de boys naar de bios.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

als ze de moderne muziek, de iets te slappe tgenstander en de te veel Harry Potter en Lord of the rings achtige monsters weg hadden gelaten, had de film een 4,5 gekregen. wel was het een geweldige

(geweldadige) film. mooi hak en smijt werk! aanrader voor mensen die van speren en zwaarden houden! een 4!

avatar van cb650z

cb650z

Goed opgebouwde film, had wat langer gemogen.

avatar van FisherKing

FisherKing

1 sterretje in NRC van Dana Linssen. "De vraag is of je zo'n smakeloze film zoveel eer moet gunnen"

avatar van Reinbo

Maar zij is dan ook een volwassen vrouw, niet echt de doelgroep....

avatar van Gabe Walker

Gabe Walker

ralfsjam schreef:

Dit is net als Sin City een verfilming van een strip van Frank Miller, ik denk niet dat ze die "LOTR & HP monsters" gewoon achterwege konden laten, dit omdat ze de strip zo nauw mogelijk volgden. Ik heb de strips echter nooit gezien of gelezen dus dit is slechts een gok

avatar van psp

psp

ik vond dit een top film vooral het begin het gaat over de spartanen dus je weet so wie so dat het een film is met veel geweld heb hem zelf gister gezien en vond hem erg goed,,!

avatar van De Knip

De Knip

Ik weet nu helemaal zeker dat ik hier al niet eens aan ga beginnen na Vincent de Klerk's commentaar in GMNL.

Zo als hij het al zei, luiden mijn verwachtingen ook.

Niets meer dan een computergame-achtige slachtpartij.

Als ik het allemaal zo zie in de trailer, zie ik echt toch liever films als Ben Hur. Even wat realistischer.

Maar deze film gaat niet om historie louter om jongemensen naar de bios te lokken. Zijn ze geloof ik wel ingeslaagd.

Niet mijn film.

De strip Sin City vond ik wel een sterke film. Dit laat ik daarentegen mooi liggen. Jongelui: veel plezier.

avatar van JP

JP

FisherKing schreef:

Tja, wel heel erg subjectief die recensie. Beetje vreemd dat een film die als smakeloze actiefilm bedoeld is & daarin meer dan goed slaagt, de minimale beoordeling krijgt. Persoonlijk houd ik niet van romantische komedies maar een echt goede romantische komedie zou ik als recensent dus niet met de minimale score beoordelen, ook al houd ik er persoonlijk niet van...

Dana Linssen zou ik ook niet serieus nemen als het om blockbusters gaat.

avatar van Phoenix

Phoenix

Nee, was zij het niet die onderzoek deed naar fragmentatie van de werkelijkheid in de ontwikkeling van de Nederlandse documentaire?

Haar interesses liggen volgens mij ergens anders.

Ik houd ook van allerlei filmgenre's. Het is niet het een of het ander.

Denk dat er juist ook wel mensen zijn die wat hebben aan haar commentaar bij blockbusters.

avatar van neo

neo

Ze roemt Lotr, en dit vindt ze niks. Dan zou ik persoonlijk niks aan haar commentaar hebben. Of misschien dat ik deze dan juist moet zien

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Een hele goeie `ruwe bolster, blanke pit`-film.

Eindelijk weer eens een stevig portie actie ( en ook nog goed te volgen door de mooie slowmo`s.)

Weer eens iets anders dan een feelgood of horror.

Ja, zulk soort films mag ik graag zien.

Okè, 1 minpuntje dan....het verhaal moet even op gang komen totdat er ruwe actie in komt.

En als er actie komt, dan krijg je `t dubbel & dwars.

Visueel overdonderende keigoeie film.

Laat ze maar komen, die verfilmingen van Miller.

Sin city was al 1 van m`n favorieten...deze komt er ook bij.

Zien!!!!!!!