• 9.381.760 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot 300

"Spartans, prepare for glory!"

In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.

avatar van martenaria

martenaria

zonder al die liters bloed zou het best wat kunnen zijn. wat is dat toch irritant, maakt het extra nep. net als kill bill

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Dat is ook precies de bedoeling.

avatar van Amsteldam

Amsteldam

Ga hem zeker kijken maar, klopt het historisch gezien ook een beetje deze film? Of is het "de oorlog die tot de eerste democratie leidde" een goed excuus om alleen maar slachtpartijen te laten zien?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Natuurlijk klopt hier historisch gezien helemaal niets van. Dat wil de film ook niet.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

kleez schreef:

volges mij wordt deze film nu ineens heel bekend...

Nu ineens? Een R-rated film die 70 miljoen dollar doet in het openingsweekend is op zich al erg bekend.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20221 berichten

martenaria schreef:

Bij Kill Bill is het gewoon pure kunst van Tarantino. "300" heb ik nog niet gezien, dus daar kan ik niet over oordelen.

De eerste keer dat ik Kill Bill zag, dacht ik ook , maar later weten te waarderen.

avatar van Reinbo

Toch 117 minuten, dat lijkt me weer wat lang voor deze gimick. de 91 minuten spraken me een stuk meer aan....

avatar van kleez

kleez

Zombie McGruder schreef:

ik had er hiervoor nog nooit van gehoord!!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20221 berichten

Reinbo schreef:

Inderdaad. Apart.. Maar mij spreken die 117 minuten meer aan. Ik vond 91 minuten aan de korte kant.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik verwacht hier ongelofelijk veel van. Trailer ziet er erg vet uit, alle kassa's rinkelen en een 8,4 op IMDb door ruim 17000 users. Ik ga er denk ik zelfs voor naar de bioscoop!

avatar van subder

subder

Een super vette film.

avatar van shahad

shahad

FillumGek schreef:

Jaa, echt wel en nu staat hij ook in de IMDb Top 250 films op nr. 184!! Deze film moet ik zien. Hij komt ook uit in Pathé IMAX!!

avatar van Nixon17

Nixon17

Wel een goed filmke alleen het verhaal vind ik een beetje simpel en niet vernieuwend.... 4*

avatar van Mug

Mug

Off topic berichten over iemands nick-name verwijderd. "General" discussies over downloaden vs bioscoop, we hebben een forum...

Terug naar '300', de film welteverstaan.

avatar van as

as

Ach, Miller en Snyder hebben altijd al gezegd dat de film niet 'historisch verantwoord is.' dat lijkt me al wel vrij duidelijk in de trailer. Het is zo over the top.

avatar van ErwinD

ErwinD

Ik zit er al een tijdje na uit te kijken om deze film echt eens te bewonderen in de bioscoop.

Heb zelfs nog mee gedaan aan de Sp!itsnet.nl actie om kaartjes te winnen voor de premiere in Londen.

Zeker de 22ste van maar een bezoekje waard - althans, voor mij.

avatar van arca

arca

De trailers zagen er goed uit.

Vergelijk deze film niet met de realiteit, want dan kunt u hem beter niet kijken.

Naar mijn mening is het een film vol actie leuk om je avond mee te vullen.

4.5

avatar van BS

BS

wat een heerlijke film is dit !

NU ben ik helemaal niet zo weg van dit type films, maar het is gewoon een plaaatje om te zien !

Brute gevechten, een stapel slow-motion ( en meer ), goed camerawerk, goed geacteerd maar boven alles gewoon een visueel spectacel om te zien !

Voor dat laatste bekijk de trailer of de foto's op imdb even. Een laagje sepia over de hele film zeg maar

Nou ja, gezeur over historisch correct gooi maar gewoon weg, want zoals hierboven al genoeg gezegt is, daar gaat het niet om.

Ze hebben het verhaal gepakt en er een prima actievolle film van gemaakt wat ( ja nogmaals .. ) een visueel plaatje is en mij die 2 uur prima heeft kunnen vermaken !

avatar van TheOne

TheOne

Na deze film is Gerard Butler eindelijk opgevallen voor de grote producers. Het schijnt dat hij in de toekomst de rol van Snake Plissken zal hervertolken in een remake van Escape from New York. In 1981 werd deze rol vertolkt door Kurt Russell.

avatar van chiquita

chiquita

Het gemiddelde moet lager mensen..

avatar van kleez

kleez

waarom moet het gemiddelde lager? Ik geloof dat ik

90% van alle films niet eens ben met de score... niet

druk om maken!

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Ja, maar volgens mij is het toch wel een soort van standaard aktie filmpje dat zich in zo'n mythologie speelt.

Er is wel veel ophef over gemaakt, maar blijkbaar is het ook wat. Ben echt wel benieuwd, nog maar een week.

avatar van stinissen

Draait deze week bijna in heel Nederland in de sneak.

avatar van grid8400

grid8400

Super artwork!!!

I LOVE IT!!!!!!

dikke vette 5* cultstatus op mijn lijst!

avatar van grid8400

grid8400

chiquita schreef:

Het gemiddelde moet lager mensen..

En waarom?

avatar van Lord@ragorn

Lord@ragorn

Na het lezen van de recensie boven aan deze pagina dacht ik, gadver weer zo'n saai historisch verhaal, maar na het zien van de trailer is dat idee verandert. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van een goed, intelligent verhaal, maar die films uit het verleden spreken me meestal niet zo aan, tenzij er veel actie in zit. Als deze film ook maar iets weg heeft van de trailer, zal het een topfilm zijn. Eentje die ik zeker in de bioscoop ga kijken, omdat hij naar mijn mening niet mooi zal overkomen thuis voor de buis.

avatar van martenaria

martenaria

zal wel weer een hit worden denk omdat de meeste (jeugdige) kijkers dit "vet" en "cool" vinden maar ik heb het na een minuut of 20 wel gezien. De hele fabriek van Heinz word weer leeggespoten

avatar van zephyr

zephyr

martenaria schreef:

De hele fabriek van Heinz word weer leeggespoten

Zouden die mensen van Heinz Tomaten Ketchup er uiteindelijk ook iets (financieel) van wijzer worden?

Dit was toch een remake van een film uit begin jaren zestig. Dus als ik het goed begrijp geeft men alleen punten voor uiterlijk vertoon en actie...

Ik zal hem binnenkort zelf wel eens gaan zien. Dan hoop ik dat de acteurs zich goed van hun taak kwijten en het script ook nog iets voorstelt. Want het lijkt wel een rage : telkens als er een nieuwe actiefilm verschijnt dan regent het drommen mensen bij de bioscopen.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Dit lijkt mij echt een waanzinnig toffe film. Ik kijk hier enorm naar uit. De eerste 33 stemmen zijn dan ook veelbelovend. Rond 22 maart zit ik in de bios .