• 9.381.546 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot 300

"Spartans, prepare for glory!"

In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.

Reinbo schreef:

Geen idee ken de man niet, vond Sin City wel kut. krijg neregens het idee dat het bij 300 vooral om het verhaal gaat (Was waarschijnlijk niet voor niets een graphic novel) en alle reviews spreken ook niet over 'het sterke verhaal.' Snap niet hoe je iets ander kan verwachten....

Ik weet nog niet wat ik moet verwachten. Ik verzet me tegen de manier waarop jij het als als feit presenteert.

Sommige van mijn favoriete verhalen zijn trouwens graphic novels.

avatar van Reinbo

Nou als een ding overduidelijk is, is dat dit

Reinbo schreef:

een CGI action extravaganza is en geen spannende historisch correcte vertelling...

Daar hoef ik noch Frank Miller voor te kennen, noch verstand van film of trailers voor te hebben om dat uit de trailer te kunnen opmaken. Of dacht je soms dat die oerlelijk CGI nodig is om het VERHAAL te kunnen vertellen....

Spartaan schreef:

Eigenlijk moet je jezelf verdiepen in het verhaal voordat je naar 300 gaat.

Dat hoop ik niet.

Hoe vond je deze, trouwens?

Reinbo schreef:

Nodig...? De vraag is niet of het nodig is, maar of het legitiem is. Vond de trailer behoorlijk indrukwekkend qua look; hoop alleen dat de film er niet te afstandelijk door wordt.

avatar van Reinbo

Legetiem? Alles is legetiem wat mij betreft. Of het mij aanspreekt is een tweede. Indrukwekkend vond ik het ook, maar mooi zeker niet. Vrees ook dat de film zichzelf te serieus neemt en daardoor te afstandelijk wordt. Het laatste wat ik verwacht is dat ze in de 1e plaats een verhaal willen vertellen en dat is precies waar ik zo bang voor ben lelijke vorm boven inhoud. De reacties op IMDB bevestigen mijn vrezen, maar dat neemt niet weg dat ik toch benieuwd ben naar de film, want er zijn meer over the top actie extravaganza's die ik,, tegen alle goede smaak in wel kan waarderen.

avatar van Spartaan

Spartaan

Wat de neuk maakt het trouwens uit of ieen film historisch wel of niet correct is ?

Toen Oliver Stone Alexander de Grote in een travestietenporrende pervert veranderde hoorde ik niemand huilen over historische feiten.

En wat is er mis met een graphic novelle ? Deze film is gebaseerd op een comic, die weer gebaseerd is op de waargebeurde slag.

avatar van dje-em

dje-em

geweldige film, een van de weinige films die de gevechten echt heel goed weergeeft.

avatar van mvkooten

mvkooten

Spartaan schreef:

Dit was vrij gebruikelijk in die tijd

En volgens mij klopt het van Alexander ook nog.

Verder is het mij duidelijk dat het niet gaat om film die de historische feiten hoog in het vaandel heeft. Dit is volgens mij ook helemaal niet hun bedoeling geweest.

Ook ben ik niet zo'n enorme fan van overmatig gebruik van CGI, maar juist in deze film spreekt het me aan

En dat de film ook nog in de IMAX draait, helemaal geweldig! Ik ga er zeker naartoe!

Reinbo schreef:

Ik zou de potsierlijke dramaverhaaltje in dit soort films (die wel gericht zijn op het verhaal) geen inhoud durven noemen. Noem het dan vorm boven opgeblazen drama ofzo.

avatar van Reinbo

Prima, of vorm boven karikaturaal drama.

Enfin waar het mij omgaat is dat de 'unique selling point' (en second & third selling piont etc.) van deze film de vormgeving is (en het geweld) en niet het verhaal.

avatar van Wouter

Daar kan ik in meegaan. En dat valt inderdaad te concluderen uit de trailer.

avatar van Prudh

Prudh

Reinbo schreef:

Prima, of vorm boven karikaturaal drama.

And thank god for that.

avatar van Reinbo

Dat moeten we nog maar even afwachten....

avatar van VS60*

VS60*

Voor de liefhebbers hier een fragment uit de film:

avatar van filmfreak33

filmfreak33

lijkt me teringbruut

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

Zo, is deze film een groot stuk bloedverspilling of is het echt de moeite waard??

avatar van Phoenix

Phoenix

Wees gerust, het is geen echt bloed.

avatar van Macmanus

Macmanus

avatar van Phoenix

Phoenix

Hoeveel novels heeft Miller hiervan gemaakt?

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Ik vond wel dat die clip erg veel 'speed-up' en 'slow-down's' had.

Maar inderdaad, lekker bloederig.

avatar van Reinbo

Zou één van de 5 * stemmers ook een korte motivatie kunnen geven of zijn het beoordelingen op basis van blind vertrouwen?

avatar van mister blonde

mister blonde

Treurigmakend, maar ik vermoed heel sterk dat laatste. Soortgelijke taferelen zijn aan de gang bij 90% van de nieuwe bioscoopfilms.

avatar van DOBBY DIGITAL

DOBBY DIGITAL

Ik heb de film bekeken, heerlijke film.. Eens een keer de 'welbekende' geschiedenis over een heel andere boeg. Ik raad mensen aan dit kunststuk te gaan bekijken in de nederlandse bioscopen, ik ga hem zeker ook in NL in de bioscoop bekijken!

Ik las wat over LOTR, how come? Heeft er weinig mee te maken hoor, tenzij je de goden en godinnen bedoelt, die zijn wel SF-geweldig.

Was enorm te spreken over deze film en ga het me lang heugen!

avatar van morpheus

morpheus

In de VS 70 miljoen dollar opgehaald in het openingsweekend, een record voor maart. De hype is dan eindelijk ook verzilverd. Ik ben benieuwd maar nog niet geheel overtuigd maar ga hem zeker zien.

avatar van Reinbo

Het hoge gemiddelde is niet verder ingezakt, dus blijkbaar krijgt de massa waar het op hoopt....

avatar van The_Phoenix

The_Phoenix

Runtime:117 min staat er bij IMDB

En hier staat speelduur 91 min

Wat klopt er niet?

De film lijkt me heel spectaculair qua beelden, zag er enorm sfeervol uit

En sja, Sin City in ook een van mijn favoriete films, dus ik verwacht er veel van, een mooi spektakel, al zal het verhaal vast niet groots zijn, maar dat hoeft ook niet als de sfeer die uit de trailer bleek ook geheel in de film zit:)

avatar van snowyadam

snowyadam

er benieuwd naar

avatar van kleez

kleez

volges mij wordt deze film nu ineens heel bekend...